Lehet, hogy át kellene szálkásabbra gyúrnia magát vagy erősíteni, mert itt stagnál. Sokféle technikát használ, elég képzett birkózó, de ez itt nem tűnik elégnek. Egyébként azok, akik az első 2 bashon az ellenfelei voltak, általában jóval alatta vannak a két szekitori, Okinoumi és Tochiozan kivételével.
A sztárok elég gyorsan felkerülnek, az alsóház meg többnyire ugyanazokból áll. Érdekes, hogy talán Musoyama lett a leggyorsabban szekitori. A 3. tornáján már juryo volt, az ötödiken M15. Igaz, Ms 60-nál jött be, gondolom, főiskolai bajnokként.
Remélhetőleg van, bár sekitorivá válni nagyon nehéz. Az én tippem az, hogy egy-két éven belül a cseh Takanoyamához hasonlóan fog állni, azaz megragad a makushitában, annak is az első harmadában.
Egyébként hasonlót mond a fórumon Randomitsuki mester "jósdája" is, ő az, aki mindenféle szempontok alapján próbálja megjósolni, melyik birkózó hova jut majd el :)
Olvastam én is, de hát el kell fogadnunk, hogy a vélemény szabad. Neki nem tetszett, igazából fogalma sem volt róla mit lát. Ezt szerintem korrekt módon elárulta a pasas. Bevallom én sem írnék jobb, vagy lelkesebb cikket egy asztalitenisz-, vagy egy ritmikus sportgimnasztika eseményről, ha éppen újságíróskodnék és ezzel bízna meg a főnököm.
Színvonaltalan, buta írás, de nem kell az ilyen bulvármajmokkal foglalkozni. Gondolom, miután - ahogy írja - nem sikerült tarhálnia ingyenjegyet, alapból sértődötten ment oda. Másrészt valóban lesaüt róla, hogy a legkisebb mértékben sincs tisztában még az alapokkal sem.
Volt már rá példa, hogy gyanusan odaadták neki az ozekik a győzelmet korábban, csakhogy ne vonuljon vissza.. szerintem van erre esély most is.. Hakuho, Kotooshu, Haruma, Baruto.. Ezek közül ugy tűnik, mindenki joformában van jelenleg, szóval elvileg kizárt, hogy vmeiküket is megverje. Kiváncsi leszek..
a Sandanme yusho után (ha 7-0) kb ugyanannyiadik lesz az illető a makushitában, mint előtte volt a sandanméban, illetve ha ilyen nincs (61-100), akkor 45-50 köré kerül. Lásd pl Masutoo heya-társa, Takunishiki, a korábbi sandanme yusho győztes: http://www.sumoreference.com/Rikishi.aspx?r=6577
Ha már a Chiganoura-beya szóba jött: az élversenyző, Masunoyama Ms3-ban van (=promotion zone), és 3-0-al áll; azaz a heya elérhető közelségbe került ahhoz, hogy meglegyen az első sekitori versenyzője az alig 20 éves japán srác személyében.
Hakuho pedig beérte Chiyonofujit. Csak azt lehet mondamnom, amit már korábban írtam: belépett a halhatatlanok közé.
Most nézem: Takatoshinak a maezumót is figyelembe véve ez a 11. bashoja. Az előzőben Sd35w volt, csinált egy yushót és most Ms23e. 82 szintet lépett előre. Ennyit a mi becsléseinkről.
Hakuho 52 győzelemnél tart zsinórban... Ha holnap is nyer, behozza Chiyonofujit, ha pedig a 7. napon is nyer, akkor 54 zsinorbéli győzelmével második lesz az örökranglistán... (Ha jol tudom Futabayama az első 69-cel, igaz, az még a régi fajta rangok, tornák szerint volt:)) Továbbá azt is megjegyezném, hogy Hakuho 2009. januárja óta eddig 148-7es mérleggel áll... ez valami döbbenetes adat! Több, mint 10 torna alatt gyűjtött eddig be annyi vereséget, amit egy átlagos komusubi, vagy sekiwake egy tornán is össze szokott szedni...:) Szerintetek?
Ma végre bejött a Sumo reference. Biztos valami karbantartás lehetett. Nézem a büntibe került sekitorikat. Az egy Yoshikaze (a szumo.hu szerint ő is benne volt) kivételével mindenki egy osztállyal lejjebb került. Ebből minket csak az érinthet, hogy Masutoo Ms37, míg Futeno, aki egy éve még Mk volt, most Ms42. Nem szeretném, ha összekerülnének.