Keresés

Részletes keresés

bubu001 Creative Commons License 2002.07.29 -1 0 134
Sly Stallone: Arnold Schwarzinegger szókincse.

Bár azt mondtátok ne politizáljunk de ezt nem lehet kihagyni...

Barátság sorozat:
1. Kovács László-Kövér László: Közös Baráti munkánk.

2. Demszky - Csurka: Nyaralásunk:
I. kötet: Izrael
II. kötet: Auschwitz

3. Pokorni - Eörsi: Mi a közös bennünk.

ezer bocs.
bubu

Tvik Creative Commons License 2002.07.29 0 0 133
Linus Torvalds: Amit a Windows-ról tudni érdemes
Pávaszem hk. Creative Commons License 2002.07.29 0 0 132
Günther Verheugen: Áldozataim az EU bővítés oltárán/EU bővítési know-how
Steve Vai: Gitárszólóim célja és filozófiája
Hétköznapi Csalódások zenekar: 10 év a jobboldal szolgálatában
Palik László: Vigyázó szemetek Damonra vessétek!
Roger Lemerre: Csendben, hatékonyan, tartósan eredményesen
Kozso: Hét év Tibetben
Deutsch Tamás: Jó példám a szüzességről és a házasélet tisztaságáról

Pivovar Creative Commons License 2002.07.28 0 0 131
Ugyanerre a ciklusra :)

Jehova tanúi: Fegyverrel a hazáért

Előzmény: Törölt nick (130)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.28 0 0 130
Karácsonyok és születésnapok Jehova tanúinál

Vérátömlesztési ABC Jehova tanúinak

(bocs,mind2 elég szemét, most megyek vezekelni)

Köt-Köt-Kötöde Creative Commons License 2002.07.28 0 0 129
De ennek nem hiszem,hogy köze van a gasztronómiához,kicsit félreértettél!

Ertem mit mondasz. Egyetertek.

Nem vedem en a nemeteket de el kell mondani, hogy ahol a nemet gasztronomia vilaghiru, az az excellent osztaly, tehat a luxuskategoriaban.
Ippeg most volt (vasarnap 11 orakor) egy film a VOX televizioban a vilag legelokelobb szallodairol, es szallodahajoirol, tobbek kozott a kozismert Bahrein-i vitorlaszallodarol, ahol egy ejszaka 5000 USD artol kezdodik, reggeli nelkul.
Nos egy kimutatas szerint ezekben a 6-7 csillagos szallodakban es hajokon a kovetkezo a helyzet: 1 a foszakacsok ferfiak, 2 a foszakacsok nemet nyelvteruletrol jottek, de foleg nemetek. Tehat nem franciaak, vagy olaszok, vagy angolok.

Azzal egyetertek, hogy pl. a nemet egyetemi menzan vattat adnak vizzel, meg az egyszeru nemet ettermekben, kifozdekben pl a sultkrumpli darabonkenti 20 cm-es nagysagu adagokban egyben jon ki.
De a nemeteknel meg a haboru utan kialakult nehany centrum, ahol ezeket a "luxus-szakacsokat" kepzik. Olyasmi, mint a Ferrari: az olasz autok egyebkent botranyosan gyengen osszerakottak, de a Ferrari az autok kiralya, tokeletes F1 konstrukcio. Az ara is, csakugy mint a luxusettermekben, ahol egy kis adag szarvasgomba valamilyen vidramartasban 2000 euro.

Egyebkent en szemely szerint meg soha eletemben nem voltam luxusetteremben. Tul kicsik az adagok, es nincs penzem.

Előzmény: SZÖCSKE (109)
DR.YES Creative Commons License 2002.07.28 0 0 128
DR.YES: A szimpatikus Kozsó – a tincs és ami mögötte van
GroundZero Creative Commons License 2002.07.28 0 0 127
Artenison bevált jóslatai.

bocs, nnem lehett kihagyni :)

Gr0

Előzmény: Artension (122)
DR.YES Creative Commons License 2002.07.27 0 0 126
Uhrin Benedek: Grammyközelben

A Japán sorozat új darabja: Kamikaze temetkezési szokások

Törölt nick Creative Commons License 2002.07.27 0 0 125
Kövér László: Tévedtem c. könyve
(bocsbocs,már megint ez a fránya politika)
DR.YES Creative Commons License 2002.07.27 0 0 124
off

Egy valamikori ”A világ leghosszabb könyvei” topicba javaslom:

Zalatnay Cini sminkese voltam – Egy Playboy munkatárs emlékiratai

on

DR.YES Creative Commons License 2002.07.27 0 0 123
Ganxta Zoli: Szerelmes versek
Teréz anya: Szaftos káromkodások

Artension Creative Commons License 2002.07.27 0 0 122
Ez halál! :))))))))

Ennél jobbat senki sem fog már írni!!!!

Előzmény: azazell0 (120)
GroundZero Creative Commons License 2002.07.27 0 0 121
:D

"A Tehetségről" sorozat eddig megjelent kötetei:

1: Anettka
2: Balázs Pali

Előkészületben: Claudia

Gr0

Előzmény: azazell0 (120)
azazell0 Creative Commons License 2002.07.26 0 0 120
Végigolvastam a topikot, de a legjobbat kihagytátok:

Amish telefonkönyv

GroundZero Creative Commons License 2002.07.26 0 0 119
A poénos ellenőrző-beírások c. topikomnál is előferdült ez. Az elején benyomtam egy gyűjteményt, azt a 20. beszólás körül valaki benyomja szóról szóra ugyanazt, hogy emilben kapta :)))

Gr0

Előzmény: ZedIzDead (117)
BahnScorper Creative Commons License 2002.07.26 0 0 118
Joe Satriani dalszövegek

Meg persze Apocalyptica-dalszövegek...

Egy kis gonosz:
Schirilla György - a hosszú élet titka (posztumusz kiadás)

Előzmény: valleyboy (95)
ZedIzDead Creative Commons License 2002.07.26 0 0 117
Elindult a karrier, a topik tartalma már terjed körmailben...

Lekörözni Schumachert

[ZedIzDead]

Halesz Creative Commons License 2002.07.26 0 0 116
Szabó János: Katonatörténeteim
Előzmény: maplesyrup (69)
SZÖCSKE Creative Commons License 2002.07.23 0 0 115
Ne tudd meg,hogy amikor nálunk vannak ezek a bizonyos rokonok, akkor milyen zabálást levágnak.. :o)
Tújóóójudiii, mindenki szejetiii!! Imádom! :o)
Előzmény: valleyboy (113)
valleyboy Creative Commons License 2002.07.23 0 0 114
George Michael & Elton John: A pina illata 2002
valleyboy Creative Commons License 2002.07.23 0 0 113
Staller Ilona: Szolíd smink
Palik László: Szakértelem és forma-1
Medgyessy Péter: Elhárított kémek listája
Pataki Attila: Természetes hajápolás
Ónodi Henrietta: Győzelem mellbedobással
Müller Péter Sziámi: Értelmes fejformáim
Lendvai Ildikó: Nyugalom szemkontaktussal
Balázs Fecó: Elég egy mosoly - Fogtechnika haladóknak
Steve Wonder: Filmesztétika

GroundZero Creative Commons License 2002.07.23 0 0 112
Ja, és még vmi: aki látott már németeket a Balatonnál (vagy bárhol az országban) hatalamas mosollyal két pofára zabálni, az asszem sejti, melyik ország konyhája tetszik jobban a másik ország lakóinak...

Gr0

Előzmény: GroundZero (111)
GroundZero Creative Commons License 2002.07.23 0 0 111
Télleg nem akarok ebből Ungarn Ungarn Über Allest csinálni, de azért, ha összehasonlítjuk a német büszkeségeket (weisswurst, káposztakaják, stb) a gulyással, rakott krumplival, székelykáposztával, stb...

Na, jó, a sörük jobb :)))

De pölö a hét végén volt alkalmam végighallgatni két borász (egyikük a legtekintélyesebb tokaji borászok egyike, a másik a legjelentősebb Villányi borászok egyikének munkatársa) beszélgetését, hát, rendesen megvolt a véleményük a német borokról... A francia borokat meg dícsérték ezerrel, szal nem hiszem, hogy a savanyú szőlő példája lett volna, hogy témánál maradjak ...

Csoki ügyben meg teljesen internacionális vagyok, a túró rudi uralkodik, de csokiban a Milka is szuper, meg a Balcsi szelcsi is :)))

Bocs az OFFért.

Gr0

GroundZero Creative Commons License 2002.07.23 0 0 110
Télleg nem akarok ebből Ungarn Ungarn Über Allest csinálni, de azért, ha összehasonlítjuk a német büszkeségeket (weisswurst, káposztakaják, stb) a gulyással, rakott krumplival, székelykáposztával, stb...

Na, jó, a sörük jobb :)))

De pölö a hét végén volt alkalmam végighallgatni két borász (egyikük a legtekintélyesebb tokaji borászok egyike, a másik a legjelentősebb Villányi borászok egyikének munkatársa) beszélgetését, hát, rendesen megvolt a véleményük a német borokról... A francia borokat meg dícsérték ezerrel, szal nem hiszem, hogy a savanyú szőlő példája lett volna, hogy témánál maradjak...

Csoki ügyben meg teljesen internacionális vagyok, a túró rudi uralkodik, de csokiban a Milka is szuper, meg a Balcsi szelcsi is :)))

Bocs az OFFért.

Gr0

SZÖCSKE Creative Commons License 2002.07.22 0 0 109
Kedves Köt-Köt-Kötöde!

Tulajdonképpen GroundzerO megfogalmazta helyettem azt, amit én is írtam volna,vagyis azt,hogy szerintem is az ízek gazdagsága,fokozása, választékossága,s mindezek együttes élvezete adja egy nép gasztronómiáját. Azért is merészeltem megemlíteni ilyen "könyvcímet",mert még régebben töltöttem kinn egy-két hónapot a német rokonaimnál és megtapasztaltam,milyen általában a német konyha.. szegényes,tésztát esznek tésztával vagy salátát salátával,mirelit kaját ezerrel, esetleg ezeket kombinálva :o) A vendégszeretetükről nem is beszélve.. Szóval én önkéntelenül is összehasonlítottam az otthoni ízeket,ízvilágot a kintivel és magasan nyert a honi..
Az, hogy van, ami ízletesebb Németországban,illetve nagyobb választékban található, jobb technológiákkal kidolgozott,mint nálunk, az megint más tészta és nincs is értelme vitakozni róla. De ennek nem hiszem,hogy köze van a gasztronómiához,kicsit félreértettél! De ha már itt tartunk, azért én pl. imádom a Boci csokit vagy a Balaton szeletet, ami nekem jobb,mint egy német fehérmilka! :o) Szóval ez meg szubjektív is..

Előzmény: Köt-Köt-Kötöde (107)
GroundZero Creative Commons License 2002.07.21 0 0 108
"masreszt a nemet Milkara "

Nos, a milka eredetileg osztrák csoki, üzlretvásárlás útján lett svájc. De asszem mnid a sógorok, mind a helvétek hevesen tiltakoznának a "lenémetezés" ellen :)

A magyar és a német konyhát meg minek összehasonlítani? Nem érdemes, a magyarban összehasonlíthatatlanul gazdagabb az íz- és nyersanyagkombinációk száma. Ezt egy német szakács mondta - korántsem bókként, hanem egy svéd kollégájának. Ő meg csak tudta...
Ettől, persze a német konyha még lehet jó...

Ja, és GM49 rulez!!!

Gr0

Előzmény: Köt-Köt-Kötöde (107)
Köt-Köt-Kötöde Creative Commons License 2002.07.21 0 0 107
A német gasztronómia

Ezzel vitaznek. Peldaul.
A Magyaroszagon csak leveskent ismert zoldseg a sparga, Nemetorszagban kb. 17 ezer leirt, tovbbszazeves recepttel jelentkezik. Nem vicc, volt a Guiness rekordok konyveben.

Masreszt tapasztalatom szerint a nemet sutemenyek, altalaban az edesipari termekek sokkal jobbak mint a magyarok.
Igy gondoljunk pl. egyreszt a magyar csokoladera pl. az Africana nugat :((, masreszt a nemet Milkara :)). Azt mondjak a tej az oka a magyar csokolade ehetetlensegenek. Ugyanaz a Stollwerck mogyoros tejcsokolade Nemetorszagban sokkal izletesebb. Az biztos, hogy nem lehet Nemetorszagban magyar Stollwercket kapni. (ellentetben pl. a Schwinn-Csepel biciklivel, amit a nagy konkurrencia mellett megis lehet kapni)

Előzmény: SZÖCSKE (82)
Mike76 Creative Commons License 2002.07.21 0 0 106
Ott se jár éjszaka semmi? :)

Jeff Wincott-Billy Drago: Színészmesterség felsőfokon (Don 'The Dragon' Wilson előszavával)

Előzmény: GroundZero (103)
DR.YES Creative Commons License 2002.07.21 0 0 105
A Trabant istálló Forma 1-es sikerei
A mongol-argentin határvillongások krónikája
A Zámbó család és a szépségipar

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!