Ezen a fórumon a citrusfélék és a banánfélék hazai neveléséről osztjuk meg egymással tapasztalatainkat. Bárki elmesélheti sikereit, de esetleges kudarcait is, hátha találunk közösen megoldást az utóbbiak kiküszöbölésére.
Kezdő citruskedvelőknek javasoljuk a http://quicktor57.fw.hu/ weblap Citrusnevelési útmutatójának alapos áttanulmányozását. Ebben átfogó ismeretekre lelnek az otthon nevelhető citrusfélékről, azok beszerzési forrásairól, az alapvető nevelési körülményekről és a gyakori hibákról, kártevőkről, növényvédelemről, a magoncok neveléséről.
Ma reggel egy öröm fényképezést csináltam.Mert ellentétben az előző idővel : szép csndes eső van, tűz oltók és fa kivágás nélkül.a képek fajta függetlenek , de remélem ez megbocsátható. Nagyon megviselt az előző időben az 5 db Pawpaw fasorom /6 évesek/ fakidölés miatti tönkre menetele:
Csupán az ecsetelést inkább a nem önporzó (nem jut eszembe a helyes megnevezés) növényekre vonatkoztatnám.
Így például a kakaó fám virágait az utóbbi egy hónapban közel tizenkétszer poroztam (nem egyszerre nyíltak), eredménytelenül. De a kakaót a hazájában is kézzel porozzák be.
A citrusok legtöbbje télen nyugovóra tér (még ha december-januárban is előfordul a termés).
Nekem is? fordult elő február elején gőz erővel kezdett az egyik citrus virágozni.
Nem poroztam, csak megállapítottam, hogy ez kissé korai és ebből nem lesz semmi. Nem jól tartottam.
Még nem oltottam sosem, de rendületlenül nézem róla a videókat, olvasok sokat... az elsőt lehet elviszem majd valaki szakemberhez és jól megnézem hogy kell :)
Elnézést mindenkitől, nem akartam vitát gerjeszteni a tudatlan kérdéseimmel!
Közben picit én is utánanéztem a dolgoknak, mi is az a gyökérnemes... szóval lehet amit vásároltam, az tényleg egy dugvány és csak én láttam a fácskán az oltás helyét amit most megnézve már nem is látok :)