Keresés

Részletes keresés

Rozi2 Creative Commons License 2006.07.08 0 0 121

Szia, Micamica!

Köszi a beszámolót. Izgatottan vártuk.

Sajnos, nem lettem nagyon feldobva attól, hogy esetleg az időjárás alkalmatlan arra, hogy egyáltalán kipróbáljuk azt a sok mindent, amit kifizettünk.

Remélem, két hét alatt azért nem fúj majd folyamatosan a szél! (Mi augusztusban megyünk!)

Rozi

Előzmény: micaamica (120)
micaamica Creative Commons License 2006.07.07 0 0 120

Sziasztok,

Megérkeztünk, és igéretemhez híven írom a beszámolót! Először Neked Rozi, hisz Te utazol majd oda! Pelust láttunk a környéken is, a szállodától jobbra, illetve balra is van két-két üzlet, és kettőben van pelus. Kb. 11-13 EU-ért, ha bementek Ierapetraba, akkor ott már 8-ért is kapsz, babapapit pedig 1-2 EU-ért láttam, de azt csak a városban. A bejutás vagy busszal, vagy taxival lehetséges, ha nem béreltek autót. Busszal nem voltunk, a megálló különben a szálloda közelében van, a taxi drága, 10 EU. Mi béreltünk kocsit 4 napra, ez 120 Eu volt+ a benzin, mi 800 km-t mentünk vele, tehát kihasználtuk. Az utak nagyon jó minőségűek, még az alsóbbrendűek is. Heraklionba 1,5 óra alatt értünk, tökéletes autópályán. A szálloda szép, de a környéken semmi sincs pár szállodán, és a néhány kis üzleten kívül. Ha kocsit akartok bérelni, legjobb a szállodában megejteni. A szobák jók, mi a bungi helyett villát kaptunk, ami részben pozitív volt, mivel a gyerek teljesen külön volt, mert a szoba U alakú, jó nagy, és teljesaen külön volt, bár ajtóvan nem elválasztva. Negatívum, a villák-  a szálloda két részből áll, - az úttest túloldalán vannak, jó meredek úton kell az épületekhez felmenni, igaz, 1/4óránként jár egy kisbusz, de csak a recepcióig, és még gyalogolni kell felfelé a merdek úton. Ebben a részeben van viszont az anfiteatrum, itt esténként -szombat kivételével- van előadás, amit az annimátorok adnak. Reggelizni itt is lehet, de a többi étkezés a másik részben van. Mi volt hogy adaát reggeliztünk, mert ott több minden volt kirakva, pl. palacsinta is. Az étkezés bőséges, minden este  van nemzetközi, és valamilyen speciális étel is, volt görög, orientális, mexikói. Van két magyar annimátor fiú, Ákos és Zsolt, ők biciklisek, nem ismerkedtünk velük össze, nem volt rá alkalom.   A szervezett programok szerintünk elképszetőek voltak, nem is fizettünk be semmire. Lehetett volna menni Santorinire, hajnali 1/4 4-es indulással. Knososba, és a leprások szigetére. Az árak elképszetőek voltak a Santorini pl. 126EU, a leprasziget 64 EU. Elundában, ahonnan át lehet menni hajóval, 17EU-ért visznek át, és ebben még ebéd is van. Az idegenvezető osztrák, törve beszél magyarul, aranyos, de 2X láttuk csak, mert mi voltunk egyedül magyarok a szállodában. Szinte csak német vannak, egy-egy szlovén, francia. A portások közül van aki nem is beszél angolul, csak németül. Nagyon kedvesek különben. Odafelé a repülőn nagyon fáztunk nem tudom miért, szerintem a gyerekekenek érdemes hagyni pulcsit. A buszút a szállodáig nekünk majdnem 3 óra hosszat tartott, pedig csak 5 helyre vitt utasokat, kb. 6-ra értünk a szállodába, tehát érdemes gondoskodni a babának élelemről addig is!

Iszonyú nagy volt a szél, annyira, hogy mi nem is fürödtünk tengerben, végig piros jelzés volt fenn. A helyiek szerint a június szélcsendes, a júli-aug. szokott ilyen szeles lenni, de idén már májustól jött a szél. Ne kis fuvallatot képzelj el, orkánszerü, tépte a növényeket, egész éjjel rázta az ajtót, úgy, hogy újsággal kellett kipárnáznunk, de ez sem volt elegendő. Remélem, Nektek nagyobb szerencsétek lesz! Az az igazság, hogy azt tapasztaltuk, már Ierapetra után sem fújt ennyire, de akik a déli-keleti részen voltak ugyan így jártak. Van több medence is, de azok sem túl melegek, mert folyton cserélik a vizet. A gyerekmedence kicsit melegebb viszont!

Összessségében mi jól éreztük magunkat, de mi nem vagyunk annyira víz imádók, bár azért a banánozást szerettük volna kipróbálni! Ha valamit akarsz még, írj nyugodtan!

., 

Előzmény: Rozi2 (117)
micaamica Creative Commons License 2006.06.29 0 0 119

Sziasztok!

Minent megnézek, és elmondom! de remélem eső nem lesz ilyen jellegű! sziasztok, Ági

Előzmény: Rozi2 (117)
Cilikécske Creative Commons License 2006.06.29 0 0 118

Szia Micaamica!

Jó utat, mi is a villa vagy bungallót részesítjük a nyugi miatt előnyben.

Ezzel kapcsolatban : Krétán a ML-ben mi úgy jártunk, hogy egyik éjjel nagy eső volt, és arra ébredtem hogy valami csöpög a fejemre. A villa felső szintjén laktunk és a jó kis lapostatős szigetelésnek köszönhetően rendesen beáztunk. Akkor egy kissé meg voltam rémülve ( még a konektor mellett is víz volt), de másnapra kiszáradt. Csak azért meséltem ezt el, hogy lám a "legjobb" helyeken is előfordulhatnak ilyen dolgok.

Ha megjöttél jelentkezz!

Szia: Cili

Előzmény: micaamica (115)
Rozi2 Creative Commons License 2006.06.29 0 0 117

Szia Micamica!

Biztosan akkor fog majd eszembe jutni, hogy mit kellett volna megnézetnem veled, amikor már visszajöttél.

Akárhogy töröm az agyamat, csak a a bébivel kapcsolatos dolgok azok, amiket előre jó lenne tudnom. Azt még légyszíves megnézni a helyi shopban, hogy árulnak-e pelkenkát!

Nagyon jó nyaralást kívánok nektek, és alig várom az élménybeszámolót!

Rozi

Előzmény: micaamica (116)
micaamica Creative Commons License 2006.06.28 0 0 116
A babapapit Rozinak írtam!
micaamica Creative Commons License 2006.06.28 0 0 115
Szia Cilikécske, pénteken utazunk, majd beszámolok mindenről, megnézem a babapapit is! Bungallot kértünk, mert azok nyugisabbak szoktak lenni! Holnap még kérdezhet, mire figyeljek, aztán majd 8.-án jövök ismét, és mesélek! szia
Előzmény: Cilikécske (114)
Cilikécske Creative Commons License 2006.06.28 0 0 114

Micaamica!

Ti hol fogtok lakni, a főépületben, vagy a villa részben?

Előzmény: micaamica (99)
Cilikécske Creative Commons License 2006.06.28 0 0 113

Szia!

Sajnálom ami veletek történt.

A hotellel kapcsolatban nekünk is az a véleményünk, hogy túl nagy a komplexum, szinte áttekinthetetlen. Októberben is teltház volt, ennek következtében az étkezéseknél rendszeresen "vadászni"kellett az asztalokat. Kitűnő ellátás, minden jó, de varázsa nem volt. Megértelek hogy nem vágysz vissza, nekünk hál isten minden rendben volt, de mi sem kívánkozunk vissza. Nem így Krétára. Oda most azonnal indulnék.

Üdv: Cili

Előzmény: Gyutima (110)
Gyutima Creative Commons License 2006.06.22 0 0 112
Helyi röviditalok, sör, kávék, üdítők és az egyszerűbb koktélok.
Előzmény: Bogie (111)
Bogie Creative Commons License 2006.06.22 0 0 111

Térjünk vissza egy kicsit erre a bár témára!:)

Milyen a bár Koson, mi a repertoár?

Előzmény: Gyutima (110)
Gyutima Creative Commons License 2006.06.22 0 0 110

Sziasztok!

Koson is ugyanígy június elején voltunk, pont azért, hogy ne legyen tömeg, és ott nem is volt. Onnan 20-án indultunk haza és akkorra már bizony érkeztek vendégek szép számmal, úgyhogy szerintem akkorra már a parton ott is sokan voltak. Nem volt gond még nekünk, hogy le kelljen menni napágyat foglalni. Az étterme jó volt, sokféle étel, mindenki talált magának kedvére valót. A bárja már egy kicsit más, tényleg nem lehet összehasonlítani a Török ML-ekkel. A szobáik szerintem hasonlóak, mint általában egy ilyen nyaralásokon, tiszták, nem túl nagyok, de voltam már kisebben is. A lényeg, hogy nekünk sokkal jobban bejött a kosi, mert sokkal nyugisab b.

Törökországi negatívumokról annyit, hogy végül is nem a szállodával volt baj. Mindegyikünk elkapott valami kis bacit, én még mindig szenvedek tőle. Férjem és kislányom, hánytak, lázasak voltak. Kislányomnak az első hét végén betörött a feje, mentővel korház, összevarrták stb.... A második hét végén, amíg még nekem nem volt semmi bajom :-), jött egy minitornádo a strandon, felkapott két napágyat és napernyőt és az egyik rajtam landolt, a derekamon. Hát mit mondjak, hirtelen azt hittem lebénultam. Szépen lenyúzta, azóta már szép lila az egész derekam. Én is megjártam a korházat. Ezután a férjem egy kicsit ki volt akadva, hogy ha tudják, hogy itt ilyen előfordul akkor miért nem rögzítik jobban ezeket a napernyőket. Két ember vitte el az ágyunk mellől annyira nehéz darab. Azt mondták a szállodában, hogy ilyen sajnos van. Órákig nem tudtam elhessegetni a gondolatot, hogy akár a kislányomra is eshetett volna, vagy a rúdja a hátamba fúródik.... De szerencsére nem így történt. Egy darabig viselem még a nyomát, és remélem hamar elfelejtjük. Ezért egy kicsit kellemetlen volt a nyaralás, és jó volt hazajönni. Ilyen még velünk sosem történt, hogy mindenkit ér valami, de még olyan se volt, hogy egy kicsit betegen jövünk haza.

De amúgy tényleg szuper szálloda, csak most valahogy nem vágyom vissza Törökországba.

Előzmény: Cilikécske (109)
Cilikécske Creative Commons License 2006.06.21 0 0 109

De jó hogy megjöttetek!

Azért a negatív dolgokról is írj, hátha tanulunk belőle.

Előzmény: Gyutima (107)
Bogie Creative Commons License 2006.06.21 0 0 108

Gyutima, írnál egy picit Kosról!

Milyen volt a szállás? Milyen színvonalú a konyhája, bárja stb.? Mennyire zsúfolt a tengerpart?

Köszi!

B. 

Előzmény: Gyutima (107)
Gyutima Creative Commons License 2006.06.20 0 0 107

Sziasztok!

Tegnap este megérkeztünk Törökországból, a Water World szállodából.

Ellátás szuper, hely szuper, tényleg minden, amit akarsz szinte van. Megmondom őszintén, azért nekünk Kos jobban tetszett, mert ott sokkal nyugisabb volt, és a tengerpart valóban homokos és lassan mélyülő. Itt sajnos nem. Nagyon kavicsos. Mi kisgyerekkel voltunk és vele nem volt szerencsés a part. Rengetegen voltak, itt mintha nem is előszezon lett volna. Sajnos történtek velünk negatív dolgok, de ezzel nem fárasztalak benneteket. Szerencsére volt 2 magyar lány, az egyik csajszi most jött oda animátornak Bori, a másik Rita, Ő a Guest Servic-nél van a fogadóépületben és mindketten nagyon segítőkészek, aranyosak.

Gyutima

Előzmény: Cilikécske (105)
Gyutima Creative Commons License 2006.06.03 0 0 106

Szia!

Köszönöm, de hétfőn este utazunk. :-) Már nagyon várjuk!! 19-én este érkezünk haza, utána mindenképpen jelentkezem egy kis beszámolóval.

Gyutima

Előzmény: Cilikécske (105)
Cilikécske Creative Commons License 2006.06.03 0 0 105

Gyutima!

Jó utat holnap, ha hazaértél ne felejts el beszámolni róla! Jó nyaralást!

Cili

Előzmény: Gyutima (103)
Bogie Creative Commons License 2006.05.19 0 0 104
Ezt általában komolyan szokták venni. A helyedben nem kockáztatnám a nyaralás hangulatát...
Előzmény: Gyutima (103)
Gyutima Creative Commons License 2006.05.19 0 0 103

Sziasztok!

Még az jutott eszembe, hogy Törökországba 6 hónapig érvényes útlevéllel lehet menni, ha jól tudom. Ugye mi június 05-én indulunk, és a kislányom útlevele december 06-án jár le. Szerintetek csináltassak újat, vagy azért nem veszik ennyire szigorúan?

Gyutima Creative Commons License 2006.05.18 0 0 102

Szia!

Köszi, ezt a traktort már mástól is hallottam, biztos mi is kipróbáljuk.  Szerencsére a férjem "kostólgatós" fajta velem ellentétben én mindig a megszokottakat választom mindenhol, de ha már Ő kipróbálja, biztos én is. Szerintem viszek egy pár pelust, és biztos többször be fogunk menni Belek-be shoppingolni, az tényleg nem távolság. Már nagyon várjuk, most már csak azon izgulok (többek között), hogy a medence víze és a tenger felmelegedjen legalább 23 fokosra. Bár tavaly Koson alig volt 22 és a kislány nagyon élvezte, mi már nem annyira. :-)

Előzmény: Cilikécske (101)
Cilikécske Creative Commons License 2006.05.18 0 0 101

Szia!

A hotelban a Shopban "mindent" lehet kapni, biztos pelenkát is ( viszonylag drágán). A hotel közvetlen szomszédságában én semmiféle supermarketre nem emlékszem, csak parkok, erdők, vannak. Mi Belekbe utaztunk be, ami kb. 3 Km. Nem taxival mentünk, az sem lett volna drága, de számunkra jobban tetszett a "traktor". Ez egy helyi tömegközlekedési mód, egy valódi traktorhoz van néhány platós pótkocsi kapcsolva, és ezzel lehet utazni. Fél vagy 1 euro volt a menetdíj, akárhova ment az ember. Különben ez úgy félóránként közlekedik. A kisgyerek is biztos nagyon élvezni fogja, mert tényleg hangulatos. Belekben mindenféle üzlet van ( pl.szép aranyékszerek). Szerintem itt, Belekben érdemes a pelenkakészletet feltölteni. A piacon nagyon finom gránátalmát (októberben) vettünk, amit haza hoztunk. Az egész városka helyes, egy dzsámit is megnéztünk  itt.

Ami még eszembe jutott, a hotelban mindenképp kóstoljátok meg ( benne van az árban) :egy török öregasszony üldögélt egy díszes sátorban, és valami palacsintafélét sütött. Elfelejtettem az étel nevét, egy török specialitás. Zöldséggel töltött palacsinta, úton útfélen árulják, mint nálunk a lángost.  Amúgy nekünk inkább érdekes volt mint finom.

Ha szerencsétek lesz, a hotelparkban teknősöket is láttok, ezek szabadon mászkálnak.

Kérdezz ha eszedbe jut valami, üdv: Cili

Előzmény: Gyutima (100)
Gyutima Creative Commons License 2006.05.18 0 0 100

Sziasztok!

Június 05-én indulunk a Waterworldbe, már nagyon várjuk. Most kezdem összeszedni a gondolataimat az utazással kapcsolatban és Cilikécskétől kérdezném, hogy a közelben van-e valamilyen szupermarket, ahol a gyermeknek pelenkát lehet venni, mert nem igazán cipelnék magammal 2 hétre valót. Köszi

Előzmény: Cilikécske (98)
micaamica Creative Commons License 2006.05.16 0 0 99
Ez nagyon kellemesnek látszik! Jobb a hajnalinál, és a késő estinél is!
Előzmény: Cilikécske (98)
Cilikécske Creative Commons License 2006.05.16 0 0 98

Mi 12,45-kor szálltunk fel Ferihegyről, és a Hotelban kb. 16,30 körül voltunk. Nagyon flottul ment a szervezés, már aztnap este fürödtünk a tengerbe. Visszafelé kb. 13 óra körül hagytuk el a hotelt, itthon 19,30 körül voltunk. Szerintem ez sokkal jobb, mint az esti indulás, hisz így már az első nap sem csak utazásból áll.

Előzmény: micaamica (97)
micaamica Creative Commons License 2006.05.16 0 0 97
Délelőtt utaztatok? És visszafelé? A gyerek már előre morgolódott a busz miatt, bár mondta, viszünk kicsi sakkot majd. Eddig mindíg este mentünk, szerintem a korai indulás sokkal kedvezőbb!
Előzmény: Cilikécske (95)
Cilikécske Creative Commons License 2006.05.15 0 0 96

Szia Rozi!

Mi vittünk fürdőcipőt, de nem használtuk. A kavics nagyon finom apró , ahogy mélyül a tenger egyre nagyobb szemű, de az is sima, nem bántja a talpat. ( nem sziklás, sün sincs) .Ha süt a nap, a fekete kavics kegyetlenül forró, azt olvastam róla, hogy nyáron a tükörtojás is meg tud sülni rajta. Különben amikor csak játszottunk a sekély részben, a fürdőruhánk állandóan telement ezzel az apró kaviccsal,amitől aztán nehéz volt megszabadulni.

Tengeri élőlények: semmilyen állatot nem láttunk, még kagylóhélyat is alig  találtunk. Kivétel, amikor valaki kenyeret kezdett el dobálni a vízbe, akkor kb. 10-15 centis kék színű halacskák jöttek, azt mondták rá hogy blauling a neve. Én búvárkodni senkit nem láttam, de még felszerelést sem. Szerintem itt nem nagyon van mit nézni, de lehet hogy tévedek. A strand szélénél volt néhány szikla, talán ott.

Legfeljebb a babának vigyetek strandcipőt, hátha nem tetszik neki a kavics.

Előzmény: Rozi2 (94)
Cilikécske Creative Commons License 2006.05.15 0 0 95

Szia Micaamica!

Igen, privátba írtam a múltkor, akkor még nem tudtam hogy lehet ide a fórumba írni, de már megmutatta a lányom. Ez így jobb, mert hátha mást is érdekel a dolog.

Szóval. A magyar katalógus 1,5 órát, a német 2,5 órát ír transzferidőnek. A valóságban 2 óra hosszat tartott az út, pedig a sofőr úgy vezetett mint az őrült, és a buszon csak Magicesek voltunk, tehát nem állt meg sehol útközben. Meleg volt , ital legyen nálatok. Különben úgy fogtuk fel a viszonylag hosszú utat, hogy az első "szigettúra", ami benne van az árban. Sok érdekes növényt láttunk útközben, és a táj is számunkra szokatlan volt. Nagyrészt vörös kietlen kopár vidék.

A repülők zaja kizárt hogy hallatszódjon. Hacsak azóta nem épült oda (Ierapetrába) egy reptér. 

Előzmény: micaamica (93)
Rozi2 Creative Commons License 2006.05.15 0 0 94

Köszi a részletes választ mindkét kérdésemre.

Említetted a Lyktos kavicsos strandját. A tájékoztató szerint fürdőcipőt ajánlatos viselni. Miért? A partközelben, ahol bemész a vízbe (mielőtt úszni kezdesz), esetleg sziklák, sünök vannak? (Az látszik a fotókon, hogy távolabb, a strand szélén vannak sziklák.)

Azért érdekes ez, mert én mindig borzaszó sok olyan dolgot becsomagolok, amiről a helyszínen kiderül, hogy nyugodtan otthon lehetett volna hagyni (Hála neked, a bébiétel cipelését már megúsztuk!(:. Mármost az a kérdés, hogy mit vigyek: négy fürdőcipőt és/vagy felszerelést pipás búvárkodáshoz, vagy egyiket se? (Nekem a gyengém a snorkeling, remélem, hogy a sziklás résznél lehet látni némi víz alatti életet. Ezért nem bánom, hogy a strand nem homokos.)

Előzmény: Cilikécske (89)
micaamica Creative Commons License 2006.05.14 0 0 93
Szia, Már leveleztünk, de még azt nem kérdeztem meg Tőled, mennyi kb a reptértől a szálloda a busszal? A prosiban most azt olvastuk, zavaró a repülők zaja, de közben azt írták 105km-re van a reptér, és kb.1,5óra busszal a transzfer. Akkor ez most hogy is van?
Előzmény: Cilikécske (92)
Cilikécske Creative Commons License 2006.05.14 0 0 92

Szia!

Sajnos nekem semmi infom nincs, de ha eljutsz, feltétlenül számolj be róla.

Előzmény: Okusaba (91)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!