Ne viccelj, még egy Creatures-re is eljöttek 1000-en, pedig azt a kutya sem ismeri!
A Cure-ról azért minden átlagos 20 évesnél idősebb embernek beugrik valami, legalább "a szekrényes" vagy "a pókos" klip. Én egy 5000-es nézőszámban biztos vagyok, bár szerintem lennének ott 10 ezren is, de erre nem vennék mérget sajnos.
Véleményem szerint a közönség 80%-a olyan emberekből állna, akik régen szerették a Cure-t, de már nem foglalkoznak vele, ám a plakát láttán megrohamozná őket a sok régi emlék, és egy ilyen alkalmat azért nem hagynának ki, valamint olyanokból, akik nem nagyon ismerik az együttest, de értelmesebb zenéket hallgatnak, és hallották barátaiktól, hogy a Cure így, meg a Cure úgy, és lennének annyira kíváncsiak, hogy rááldozzanak párezer forintot.
CURE HÍREK:
A source spoke to Robert last week and provided us with this update on the status of some of the things being discussed for the near future:
New Album - The band is on holiday now but they will start recording next month, working on some new ideas and if something good comes out of that, they will eventually release it. But only if they think it works. Everyone is said to be very excited and they really want to record something.
Live Shows in 2001 - They would like to do some festivals this year, but it all depends on how the recording sessions go.
Dream Tour Live CD's - There are legal problems with Elektra, that's why nothing has come out yet , but they have finally agreed to let out a compilation of the best versions of songs from the tour, so Robert has been listening to quite a lot of Dream Tour material to make selections. Still no word on exactly when we can look for it to be released.
86 óta hallgatok CURE-t. A WMS album után már nem akartam új CURE lemezt venni, ezért fél év késéssel vett rá a lélek, hogy megvegyem a BLOODFLOWERS-t. Szerintem ez az egyik legjobban sikerült lemezük. Nem egysíkú, hanem egységes, ha egy 100-as listába kéne a legjobb CURE számokat összegyújteni, mindet beválogatnám.
Ha idén lenne Budapesten CURE koncert, lenne 1000 fizető néző?
Nos 1 hónap után ujra itt.
Nemtom honnan van meg a mobilszámon egyeseknek, 2.x annyi uj emberke név van itt,akiket nem ismerek...
Nos most ennyi.
Üdv. Gy-nak, Jaszbinak, Zsetinek,Woodpaulnak, most ennyi időm volt.
-g-
Robert 1989-ben, a Disintegration album felvételei alkalmával, az egyik szabadnapon szólóban rögzített egy dalt, - Wendy Waldentől a Pirate Ships-t - aminek a legutóbbi nagytakarítás folyamán megtalálta a mesterszalagját, és úgy gondolta, jó lenne felrakni a hivatalos oldara egy időre.
Hamarosan fenn is lesz. Jó kis hír, nem?
------
A Grammy díjkiosztót február 21-én lesz a los angeles-i Staples Centerben.
flare >
Én meg csak szídalmakat hallottam tőlük Oasis-ügyben, lehet, hogy nem is Robert mondta, hanem pl. Simon, nem tudom pontosan, csak rémlik, de elhiszem, hogy ilyet is nyilatkoztak . Kösz az új infót!
Martin Vazquez >
A Wild Mood Swings tényleg Kiss Me-tipusú album, a széles spektrum (sokszínűség) miatt. Hasonló szándékkal ("single-gyűjtemény") és hasonló munkamódszerrel (csapatmunka) készült. Persze, hogy jobb a '87-es dupla megacsoda, de itt nem feltétlenül a minôségrôl van szó.
Szigi >
Örülök, hogy megszeretted a Kiss Me-t! :-) Megvan már a The Head On The Door? Szerintem bírnád!
GÁBOR >
Roberték nincsenek oda az Oasis-ért, de nem is utálják. R. mesélte egy interjúban, hogy (talán Perryvel?) voltak Oasis-koncerten, és nem volt rossz.
* * *
Bootleg-listákon olvasom/látom, hogy egyes bootlegek új kiadásai mellett ott virít az upgraded vagy az (improved sound) felirat. Magyarul, javítottak a minôségükön, így jobban szól a felvétel.
Nem értem, miért nem teszik meg ugyanezt sok más koncertfelvétellel. Mert úgyis megveszik, ha szarul szól? A jó minôségű anyagot biztosan sokkal többen vennék meg!
Ha jól tudom, bármelyik hangmérnök képes volna ilyen melóra - tulajdonképpen a Curiosity is így készült, nem? Ha elôkerül egy több évtizedes Hendrix-, Doors-, Beatles- stb. szalag, legtöbbször simán helyrepofozzák...
Drága ez az eljárás? Ki tud errôl valamit?
(Egyébként 100%, hogy nem a Cure kapja a Grammy-t. Vö. a Bloodflowers-bôl feleannyi se fogyott, mint a WMS-bôl. A RADIOHEAD arat majd, s tényleg nem érdemtelenül.)
Ember!
Nehogy má a Wild Mood Swingst egy napon említsd a Kiss me-vel. Hát a csókos lemez porba fingatja a Swinget.
Valamelyik honlapon Gallup is azt nyilatkozta, hogy szerinte, utólag, tényleg gyenge lett a WMS.
Nekem a Want, a Gone és Treasure maradt meg. Ha beteszem a lemezt csak ezek miatt teszem! Míg a Kiss me-n azért jóval több komolyabb darab van!
2000-es Grammy jelöltek a Legjobb Alternatív Album kategóriában: When The Pawn Fiona Apple [Clean Slate/Epic Records]
Midnite Vultures Beck [DGC/Interscope Records]
Bloodflowers The Cure [Fiction/Elektra Entertainment Group] Liverpool Sound Collage Paul McCartney [Capitol Records]
Kid A Radiohead [Capitol Records]
Nem is tudtam, hogy jelölték a Cure-t !
Az Oasis hasonlatra én is kiváncsi lennék, de a 39 szerintem teljesen rendben van kicsit az End-re emlékeztet. De a Comig up tényleg jobb szám. Mind a kettőt fel kellet volna rakni a lemezre.
Valaki megtudná mondani honnan tudnám letölteni a Split Milket ?
Sajnos Woodpoul homepageről nem tudom.
Oasis???
Mely dalokra gondolsz??
Mellesleg ez már csak azért sem valószínű, mert Roberték utálják az Oasist, amin cseppet sem csodálkozom, mert unszimpatikus egy állat az a Noel Gallagher, a zenéjük meg hétköznapi trágya!
Abban viszont egyetértek veled, hogy a Kiss Me-t és a Wild Mood Swings-t egy lapon említed, szerintem is rokonalbumok.
A Bloodflowers-en én csak egy dolgot csináltam volna másképp a borítón kívül: a 39-t lehagytam volna (és ez a dal eleve el is van kicsit húzva), a helyére pedig felraktam volna a Coming Upot, ami úgy jó, ahogy van.
Szerintetek ki nyeri majd a Legjobb Alternatív Albumnak járó Grammyt, amire a Bloodflowers-t is jelölték?
Szerintem a Radiohead, bár én még nem hallottam semmit az új albumukról, de mindenki nagyon el van szállva tőlük már jóideje. Remélem nem lesz igazam.
Bloodflowers: Szerintem igényesen megcsinált album, de nagyon hiányolom rajta a sokszínűséget (a Kiss Me Kiss Me Kiss Me és a Wild Mood Swings a két kedvencem, így talán érthető). Ezenfelül Oasis-utánérzésem van jónéhány dalban, ami (nekem) elég gáz.
Ne érts félre, természetesen nem csak a pörgôs számok miatt lehet jó egy Cure lemez. Azonban nem árt, ha van 2-3 ilyen is rajta, sokat hozzátesz az egészhez.
Hm, nekem meg benne van a top -ben. Nemtom' mért,egyszerűen halálian jó, és kész. Csak azért, mert nincsenek rajta pörgös számok, még nem mondanám, hogy nem jó!! Sokatmondó szövegek, jól összerakott zene, kell ennél több?