Nem tudom lehet-e ilyen 'saját' topicot nyitni itt az indexen, majd kiderül.
Azt a pár topikot amit valamennyire követek a személyes profilom "bejárt topikok" menüjén keresztül, sokszor veszélyeztetem offtopikolással, és ennek szeretnék végetvetni e topikkal. (Ahhoz persze nagyon kevés vagyok, hogy saját blogot nyissak.)
Jé, van ilyen Deep Purple szám, hogy Smoke On The Water? :o))
- Én a Concerto 30 éves jubileumi DVD-s verzióját szeretem hallgatni.
- Vedres Csaba mesélte tán a szám sztoriját, hogy valakinek talán éppen Zappának elégett a szerkója, és ez ihlette: a srácok maguk sem gondolták, hogy ekkora durranás lesz.
Ide merem írni, mert ha nagyon nagy marhaság, amire visszaemlékszem, akkor a többiek tuti kijavítanak. :o)
És, ha már "gitáriskola": hát a fiúk imádták ezzel nyúzni a gitárjukat, több-kevesebb sikerrel :))))
Apropó: nem is mondtam, de egyetlen "dalt" én is el tudtam játszani, sőt akár jobbkezes gitáron is bal kézzel ;) A címe az volt, hogy : A légy halála :)))))))))))) (nem tudom ismertétek-e?)
Megtaláltam a filmet! OK! Valóban kevertem Gregory Peck-kel. [szoktam ilyet: sokáig kevertem Richard Dreifust Roy Scheiderrel; Glenn Close-t Meryl Streeppel.....stb ált nem összekeverhető színészeket szoktam egymással :))))]
Itt valami hülye címen van a film... én nem ezzel tudtam
Akartam írni, hogy jön John Lord is. Na az lehet, hogy tudna lázbahozni, ha jobb világot élnénk. Kiváncsi vagyok Altos ki fog-e menni rá, márcsak azért, mert volt annó egy pengeváltásunk a személyével kapcsolatban.
Volt egy film Deni De Vitoval. Egy acélhuzalt gyártó kis cég egyik melléküzemága veszteségesen termelt, a többi tartotta el. Bekerültek a tőzsdére, és Deni kiszúrta a veszteséget. Be akarta záratni az üzemrészt. A tulaj (Kirk Douglas) nem engedte a dolgozók elbocsátása, munkanélkülivé válása miatt... (nem jut eszembe a címe, de jó film volt) a részvényseket kellett meggyőzni. Végül találtak valami új megrendelést, így maradhatott...
Vasút-közút még nem olvastam el a cikket (le fogom), ami tanulmányaim által a témáról eszembe jutott: alapvetően tudni kell, hogy a személyközlekedés mindig veszteséges, a teherszállítás pedig nyereséges. anno a szocializmusban, mivel egy cég (ráadásul állami) a teherszállítás nyereségéből fedezték az ún. jóléti kiadásokat. Ma az az egyik legnagyobb probléma, hogy ezt is privatizálták, és különválasztották a nyereséges ágazatot a veszteségestől, azt megpróbálták leépíteni. A fenntartásra nem akarnak költeni, így nő az amortizáció, és tönkremegy az eddig nyereséges teherfuvarozás is.
Különben ami eszembejutott még víz kapcsán: Őseink gondolkodása. Miért is dombtetőkre tették a temetőket? mert ott nem volt talajvíz, így nem került közvetlen 'szennyeződés' az ivóvizekbe. Csapadékvíz pedig mire leért átszűrődött (ha leért)
Na ez megint egy jó link a pikolaj topikban (Fulika). Ez is fixa-ideám -> szintén egyfajta haláltánc-motívum, amit érzékelek. A totális vasútrombolás a totális autópálya+metró4 építéssel szemben. Az exponenciális görbe még felfelé fut... :o(
Olvastam amott a vízellátás problémájáról. (oda nem írok) Szerintem azzal is számolni kell, ha már ilyen sok negatív dolgot feltételezünk, hogy kezd az ország (talán az ózonlyuk, talán más miatt) szárazabbá válni... Ami azt jelenti (és itt utána kellene nézni), hogy évről-évre kevesebb csapadék esik, az is 'özönvízszerűen', azaz amikor esik akkor nagyon sok, különben pedig szárazság van (időbeli -és térbeli eloszlást kellene megfigyelni a pontosításhoz). Mindez hosszabb (akár közép-) távon okozhat gondokat. Úgyhogy nem biztos, hogy ezt nem kell komolyan venni... (?)
Bogányi derekkte kiszúr velem. Másik rész is lefagyott :(
>>>>A népességrobbanással kapcsolatban, amit írsz, azza számomra az a probléma, hogy a gyógyítás magasabb szintre kerülése pont fokozza az szaporodási exponencialitást, közelebb hozza a betonfalat. Pont azon lenne a hangsúly, hogy a betonfal messzebb kerüljön, legalább lélegzetvételnyi eséllyel. Ahogy te is írtad az elöregedés kapcsán.
Leht, nem értelek, de szetintem én is ezt akartam mondani: (leegyszerűsítve:) a magasabb szintű gyógyítással a halálos betegségek ~megszűnnek, olyanná válnak amivel együtt lehet élni. Azok a megszületett gyerekek, akik meghalnának abban a környezetben, ahova beleszülettek; megmaradnak, viszont egy nagyon alacsony létminimumon tengődnek 'léteznek' (és szaporodnak tovább). Valóban az idősek élete is kinyúlik... [tudom ronda dolog ilyet mondani, de sajnos valahogy így van] Tehát nő az eltartottak száma az eltartókéhoz viszonyítva....illetve a készletek is nagyobb mértékben fogynak ezáltal...
Nem hiszek atombombában...Viszont lehetséges atomerőmű robbanás [akár 911 szinten is (?)], illetve más "nagy katasztrófa". Akár egy óriás meteorit...
(orvostudományról-és etikáról pillanatnyilag épp jó példa Olaszország a minap készülékről lekapcsolt nő/hogy érthető legyek: én egyetértettem a lekapcsolással/)
Linkeket köszi, majd megnézem, ha hosszabb időm lesz. Engem a WTC izgat leginkább, mióta hallottam a dologról. Itt pedig állítólag komoly bizonyítékokat mutatnak a szerkezetekről (?!)