Orrmagasságig :-) növő bármilyen illatos fajtával - rengeteg van. Természetesen nem egyformán és nem állandóan illatos tőlük a levegő - páratartalom, légnyomás...
Azt nem tudom, mikor nem fejlsztenek már új bimbókat, bizonyára a hőmérséklet, a nappalok hossza, a nedvesség felvehető volta /értsd: hó, jég, stb./ mind befolyásolja őket. Már annyira régen tanultam ilyesmit, és szégyellem nagyon, de elfelejtettem:(
Az biztos, hogy tavaly karácsonyra a Kronenbourgról hoztam be virágot:))
Sziasztok! Sajnos régen jártam erre. Akartam venni a múlt héten még Fairykat. Volt is pesti Pr.....orban, de olyan ápolatlanok, tetvesek voltak a többi növényük, hogy végül ezt sem vettem. 1 hónapja duggattam el 8 adagot. Remélem sikerül. A Fairyt nem szoktam takarni. A többi töve köré is inkább szénát raktam, bár ez lehet, hogy rothadás veszélyes. (?) Próbáltam rugozát is duggatni (ezt állítólag nem lehet), és hajtatni is.
Nálunk március 17-én még esett a hó! Ma estére is ilyesmit igértek. Ilyenkor mi történik a rózsákkal? A döntéshozókájuk mikor kezdi azt gondolni, hogy már nem éredemes új bimbót fejleszteni? Néhány évvel ezelőtt, amikor kicsit tovább volt ősz, mint az idén (bizony ám), februárban kinyitotta egy teraszon virágcserépben élő (talán paloma) rózsám az ősszel hozot bimbóját. Napközben 20 fok volt :-) Az azt követő nyár esősre sikeredett.
A magastörzsűek biztosan meghálálják a törzstakarást. Mintha Brigi csinált volna ilyesmit már. A futórózsákat tervezem hasonlóképp védeni. Van náhány hosszabb botom, amit körészúrkálok majd sátorvázat alakítva, és szalmával töltöm ki. A gránátalmákat már becsomagoltam - nagyon érdekes látványt nyújt, és ha esik majd a hó, hóemberekkel lesz teli a kert :-) És mennyit kell még aludni, hogy tavasz legyen?
a "hagyomanyosak" mar be vannak takarva mulccsal. a par hete ultetett magastorzsueket szalmazzam mar? ejjel mar fagyott, a kutyak vize reggelre szepen be volt fagyva....
Szívesen:) A bimbók még kinyílhatnak, simán, ha nem lesz nagy hideg. A levelek meg nem minden fajta esetén hullanak le. Nálam van, ami már lehullajtotta, akad, aki még februárban is tartogatja, aztán a böjti szelek, meg a megiduló hajtások viszik csak le őket.
Olyan magasan, hogy az alsó néhány szem jól be legyen takarózva.