"Ma nem szólt közbe az idõjárás, így lejátszhattuk a Zilina elleni edzõmérkõzésünket, amelyet a szlovákok nyertek meg 3:2-re. Góljainkat Juhász Roland és Czvitkovics Péter szerezték.
A mérkésrõl bõvebben holnap olvashatnak weblapunkon."
3-2re szoptunk. Megint. Tudom, hogy nem fontos annyira az eredmény, mert csak edzőmeccsekről van szó, de azért engem kissé dühít, hogy nem túl nagy játékerőt képviselő csapatok gyepálnak minket ezerrel már nem tudom hány meccs óta úgy, hogy a szenzációs egyetlen új igazolásunk eddig mindössze 1 gólt lőtt....gyászos tavasznak nézünk elébe megint, köszönhetően az "iszonyatos" erősítéseknek
Győri János komoly térdműtét és hosszabb kihagyás után tért vissza az őszi szezon vége felé, és abban a reményben utazott ki Ciprusra, hogy beverekszi magát az MTK kezdőcsapatába. Ebből a tervéből azonban semmi sem lett, mert a műtött térde ismét megfájdult, ezért kedden hazautazott. Amíg az MTK kint készül, Győri a Sportkórházba jár vizsgálatokra, amelyek azonban egyelőre nem mutatták ki, hogy mitől fáj ismét a játékos térde. Annyi azonban kiderült, hogy nem gyulladás okozza a fájdalmakat, azaz könnyen lehet, hogy némi pihenő után Győri ismét felveheti majd a munkát.
Jó cserejátékosok nélkül nem lehet bajnokságot nyerni, de még a dobogóra sem lehet kerülni.
Kik vannak a cserepadon? Szántai-Kovács, Madar, Némethy, Dragan, Elek (remélem Győri felépül és Ő játszik majd a kezdőben), Horváth Levi, Juhász, Andronic-Jezdi.
Ez nem sok, belegondolva, hogy Roland, Némethy sokszor már 1 hét edzés után is lesérülnek.
Az átigazolási szabály miatt 1 sérüléshullám esetén a bodajkiak sem tudnak kihúzni minket a bajból.
Most már biztos, hogy Silva a miénk, remélem beválik. :-)))))
Az MTK délutáni edzőmeccsén, ismét szóhoz juthatnak az ifjúsági korú játékosok.
Alaposan megcsappant az elmúlt napokban az MTK játékoskerete, miután Füzi és Zavadszky az A-válogatotthoz, míg Szántai, Czvitkovics és Juhász az utánpótlás-válogatotthoz csatlakozhatott. A keretben sérültek is vannak, mint már beszámoltunk róla Győri Jánosnak haza kellett utaznia, sérült térdét azóta a Sportkórházban kezelik, és Komlósi Ádám és Horváth Levente pályára lépése sem prognosztizálható még az MTK mai edzőmeccsén. Éppen ezért ismét a bodajki fiatalokat hívták segítségül Egervári Sándorék (mint ismeretes, a Bodajk az MTK fiókcsapata, amely gárdában a kék-fehérek ifjúsági korú játékosai szerepelnek), akik ismét számot adhatnak a tudásukról.
Hát ez az!! Ha Szántait leszámítjuk, aki kapus + Levit és Rolandot, akik nem túl gyakran kezdők, akkor 4-5 kezdőjátékos kiesése esetén (sárgák + sérülés esetén simán előfordulhat) tavasszal is számíthatunk a bodajki srácokra?:(
Jani felépülésében mindenesetre nagyon bízom.
Az jó hír, hogy jött Silva (hátha megint zsákbamacskát vettünk, amivel szerencsénk lesz), de tényleg kéne még 1 csatár. Egyébként a bosnyák játékosnak még van esélye, ha jól játszik holnap.
Eddig lőtt 1 gólt+adott 1 gólpaszt 3 meccsen. Új környezetben ez nem is olyan rossz.
Az átigazolási hírek újjabb megerősítése Silváról és Ferencziről:
Hírforrás: www.NB1.hu
Protaras, február 11., 17.45
Ferenczi nem kell a Zenitnek
Tulajdonképpen két csatárt nyert néhány nap alatt az MTK: mint arról beszámoltunk, a csapattal készült ugyanis a brazil Venton da Silva, aki a vasárnapi edzőmeccsen - bár megsérült - jó benyomást tett a szakmai vezetőkre, és a kék-fehérek szerződést ajánlottak számára (a játékossal készült interjút A nap interjúja rovatunk korábbi beszélgetései között olvashatják honlapunk látogatói). A másik "szerzemény" nem más, mint Ferenczi István: a csatár hosszú ideig kacérkodott a Zenit Szentpétervár csapatával, ám végül az oroszok lemondtak róla. A Zenit egyébként szintén Larnacában edzőtáborozik, és edzőjük honlapunknak elmondta: tehetségesnek tartják ugyan Ferenczit, de anyagi gondjaik miatt megpróbálják házon belül megoldani csatárproblémáikat.
Egyébként Silva leigazolásáról az Origon kívül még senki sem írt, de ugyanakkor ők meg FF-re hivatkoznak, remélem igaz a dolog. Győrit nagyon sajnálom, a közös magángép meg azért vicces.
Dr. Szilágyi György doktornak ugyancsak akadt dolga vasárnap este: amikor a Bodajk-Rotor Volgográd mérkőzésről - melyet Egervári Sándor társaságában tekintett meg - hazatért az MTK szállodájába, közölték vele, hogy Győri Jánosnak ismét bedagadt nemrégiben műtött térde.
- Azonnal 20 milliliter vért szívtam le egy injekcióstűvel Győri térdéből ? mondta honlapunknak Szilágyi -, de láttam, hogy komolyabb kezelést igényel a dolog. Nos, a sérült játékosnak maga az elnök-tulajdonos sietett a segítségére, Várszegi Gábor ugyanis engedélyezte, hogy a saját magángépe vigye haza Győrit és a Ferencváros sérültjét, Zováthot. A sietségre azért volt szükség, mert "járatos" gép csak kedden tudta volna hazavinni a betegeket.
Én sem értem. Ha Zubanovicot is megvettük volna (és ő mongyuk tényleg jó csatár), akkor sem lennénk teletömve játékossal.
Nem tudom, a szakmai vezetés tisztában van-e vele, de eredményt (ti. bajnoki cím, kupagyőzelem, eredményes nemzetközi kupaszereplés, etc.) csak HOSSZÚ KISPADDAL lehet elérni!!! Az nem lehet - mint tavaly pl. -, hogy vki megsérül, és az a Lambulic játszik, akinek az első kerethez nem nagyon volt köze.
Megint azt látom, hogy a Fradinál minden posztra próbálnak két azonos képességűt igazolni (Kapic-Zováth, Szkukalek-Kiss Gy., Leo-Penksa, stb.), addig nálunk a főnök nem ad pénzt, lehetőséget.
Mindez nem lenne baj, ha az MTK-nál nevelt fiatalok pár éven belül is nálunk játszanának. Akkor ezek az átigazolási dolgok nem érdekesek, mert a fiatalokból még lehet rendes focistákat faragni - csak maradjanak nálunk!
Az MTK gólját egyébként Zubanovic szerezte, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy a jugoszláv játékost szerződtesse a kék-fehér egyesület, ellenben a brazil Da Silvát igen. Mindezt Fülöp Ferenctől, az MTK klubigazgatójától tudtuk meg, akit Cipruson értünk utol: "A szakmai stáb döntött, a nálunk próbajátékon lévő futballisták közül a brazil Da Silvát szerződtetjük, s örömmel közölhetem, hogy Ferenczi István sem igazol külföldre, így csatárposzton Egervári Sándornak megnőtt a választása lehetősége" - mondta Fülöp Ferenc.
Persze a válogatottak biztos hiányoztak a csapatból, és mivel rájuk nem számíthatott Egervári Sándor, így nem volt más választása.
(Sajnos Dragan megint nem játszott.)
Jó hír viszont, hogy Zubanovics gólt lőtt.
Remélem Győri sérülése nem súlyos, de az is lehet, hogy okulva Zováth esetéből, nem akart kockáztatni a szakmai stáb.
Hétfőn délután az orosz Volgograd volt az MTK soros ellenfele Larnacában. A kék-fehéreknél nem szerepeltek a válogatottal készülő játékosok, valamint nem lépett pályára a térdsérüléssel bajlódó Győri Zoltán. Az MTK az első félidő közepén megszerezte a vezetést, ám a végjátékban fordítottak az oroszok, és egy műesés utáni tizenegyesgóllal és egy szöglet utáni fejessel a végén megnyerték a meccset. Az MTK gólját a bosnyák Zubanovic szerezte.
MTK: Hajdu - Molnár Z., Smiljanic, Rodenbücher, Elek - Kanta J., Jezdimirovic, Illés, Rednic - Zubanovic, Silva összeállításban kezdett, csereként szerephez jutott Balogh Béla, Andronic, Ferenczi és Madar.
Wenton da Silva és Zubanovic ügyében nem született döntés, várhatóan még egy edzőmérkőzésen szemügyre veszi őket Egervári Sándor.
Torghelle szerintem sem rossz csatár, sőt, a Kispest az új igazolásokkal egész normálisan fog tudni felállni. Azért ha már vki említette Jardelt, őt azért inkább elfogadnám (egyébként: egyszerűen nem értem, hogy ez az ember miért nem játszik évek óta valamelyik sztárcsapatban).
Gólt már megint nem rúgtunk, igazolni még mindig senkit, de én emiatt a Fradi-BB cikk miatt éreztem magam a legszarabbul.
Az nem baj, ha a focisták a pályán kívül normális viszonyban vannak, de az egész tényleg úgy néz ki, mintha egy csapat lennénk.
Szörnyű.
Házon belül biztos nem olyan békés a hangulat a 2 vezetőség közt.
Értem ezalatt a 2 csapat meccseit, a Snecivel folytatott beszélgetésemet + Sanyi bácsi állítólagos neheztelését a közös tulajdonosra.
A firkászok előtt persze nem eshetnek egymásnak, de azért a Fradisportnak nem kellene ekkora túlzásokba bocsátkoznia, mert amit írtak azt senki sem hiszi el. (Vagy legalábbis nem veszi komolyan.)