Nem tudom lehet-e ilyen 'saját' topicot nyitni itt az indexen, majd kiderül.
Azt a pár topikot amit valamennyire követek a személyes profilom "bejárt topikok" menüjén keresztül, sokszor veszélyeztetem offtopikolással, és ennek szeretnék végetvetni e topikkal. (Ahhoz persze nagyon kevés vagyok, hogy saját blogot nyissak.)
Én csak a filmzenéit ismerem. Sőt talán az egyetlen 'filmzene-szerző', akinek a nevét gyerekkorom óta tudom, illetve akinek a zenéjére felfigyeltem film nézése kötben...
Találtam egy hozzászólást (port.hu) miszerint Belmondot Sztankay is szinkronizálta. Talán ő illett hozzá leginkább...
Morricone külön történet, rengeteget lehetne róla beszélni. Például Crying vonatkozásában is. :o)
Ifjú koromban óriási melóval rengeteg lemezről dolgozva, összeállítottam egy 2x45 perces kazettát. Na ott minden hang a helyén volt és aki meglátta a kazettát , azonnal kérte is kölcsönbe lemásolásra. :o)
Számomra Morricone istenadta tehetség, aki elképesztő dolgokra volt képes és nem csak egyszer-egyszer. Az, hogy per a mai napig izgat valahol a filmzene, mint műfaj, az nagyrészben neki is köszönhető.
Az már fájóbb, hogy ebbéli filmes tevékenységét lenézte, viszont úgymond "saját" (nem filmhez köthető) darabjait, hallgathatatlan avantgarde-ra írta meg. Ráadásul túl sok filmes melót vállalt el, ami szintén hozott gyenge minőséget is. Számomra a híres Arena Concerto-s DVD-je sem élvezetek non plus ultraja.
Pontosan azért kerestem rá. És mert megláttam, hogy ez is Morricone. Nem is gondoltam, hogy te kedveled őt. Azt hittem hatásvadásznak tartod esetleg... Ráadásul elég hasonlóak a zenéi. (mondjuk én kedvelem...)
Sajnos nem emlékszem már a zenére, de tudom, hogy tetszett.
Ez meg a párja .o) http://www.youtube.com/watch?v=b4Q0ERVCxro&feature=related
Ez nekem még LP-n is megvolt/megvan, pár original Morricone szomorú-zenészi darabjával kiegészítve, például B-A-C-H fantáziával. Na azt szere(t)tem úgy ahogy van kompletten, pedig egy két tétel, elég durva.
Hááááát, ez most így jó kérdés :))))) Az egyetlent, amit én ismerek :))))) http://www.youtube.com/watch?v=hLKXD_Ar5CM Hát az alább belinkeltet.... (a többi részét most nem linkelem. De sehol nem írják, hogy ez melyik :(
Nyugi, ehhez nem is építésznek, hanem robbantási szakembernek kellene lenni :)))) Az elmondottakra alapozva szintenként legalább a négy fő tartópillért be kellett robbanószerezni...mondjuk azon már akkor is elcsodálkoztunk, hogy egy ilyen volumenű építmény, hogy nem bírja ezt a mértékű becsapódást, illetve, hogyan tud ilyen szinten összeroppanni pillanatok alatt. Elvileg itt nyilatkozik a tervező is (aki nyilván a saját épületét védi). Valóban úgy omlott össze, mint egy kártyavár (összeroppant, nem megolvadt és rogyott). Nem vagyok statikus, nem tudom az önsúly mekkora tehertétel lehetett az épületnek...mert, ha azt vesszük, a repülőgép becsapódása fölötti rész rázuhant a többire, és agyonnyomhatta...sajnos a film nagyrésze (ellen)propaganda jellegű.
Wow! A Mezzon Mendelssohn violinkoncsertóját hallgattam az előbb. Most lett vége. Kurt Masur vezényletével (a szólóhegedűshöz puskáznom kell) Frank-Michael Erben hegedűszólójával.
>Hogyan lehet egy ekkora épületet úgy telerakni robbanószerkezettel, hogy arról senki sem tud?
Például lecserélik az éjszakai portást, egy megbízhatóra. ;)
Nem értek hozzá mert nem vagyok építész :o) -> de én meg azt nem értem, hogy mennyi robbanszer kellett a WTC-hez. Mert azt értem, hogy a hivatalos verzió hogy nem történhetett, na de akkor mi és hogyan történt pontosan?
Végignéztem amit belinkeltél a WTC-rel kapcsolatban. (amit alulra linkeltél, az ugyanaz, mint a guglis, csak sokkal rosszabb minőségben, és két részre bontva) Volt néhány elgondolkodtató dolog benne. Alapvetően egy gondom van a témában: Hogyan lehet egy ekkora épületet úgy telerakni robbanószerkezettel, hogy arról senki sem tud?
Visszakéri a Microsoft a végkielégítést a kirúgott dolgozóktól http://index.hu/tech/uzlet/2009/02/23/visszakeri_a_microsoft_a_vegkielegitest_a_kirugott_dolgozoktol/
Na ez se semmi. Kiváncsi lennék ki hogy milyen arányban fizet vissza: egyáltalán mi tekinthető helyesnek ilyenkor, meg ökölszabályszerűen. "Pénztártól való távozás reklamációnak nincs helye"-elve, amit másik oldalról mindig bevasalnak az emberen.
>http://sportgeza.hu/futball/2009/02/23/poloskeit_kirugta_a_honved/ A Honvéd vezetőit emellett az is elszomoríthatja, hogy klubjuk súlyos büntetésre számíthat, mivel a találkozón a szurkolóik az első félidőben többször is huhogtak, amikor saját csapatuk színes bőrű játékosaihoz került a labda.
Valaki elmesélhetné, mert én nem értem, hogy egy csapat mit tud tenni, ha a közönség/szurkolók körében hallhatóan el kezdenek huhogni. Már mint azonkívül, hogy fizet talicskányi pénzt büntetés gyanánt. Félreértés ne essék én nem voltam kint huhogni...