Kedves Csali, ha esetleg írtál nekem mailt a freemailes címemre, sajnos nem tudom megnézni, mert megint összeomlott a Freemail. Kérlek, küldd át a Vipmailre.
A cím: (az eleje ugyanaz, mint a Freemailnél)@vipmail.hu
Tegnap megérkeztek azok a rózsatövek, amelyeket Fráter úrtól rendeltem. Nagyon életerősek, meg sem látszik rajtuk a szállítás, minden vesszőjük szép zöld, semmi ránc:) Hatalmas a gyökérzetük és gyönyörű erős vesszőik vannak.
Az enyém miatt kérdeztem:-) Csalitól kaptam egy dönölű fehér fairyt. És hát féltem. Én is bocitrágyázok ültetéskor a gödör aljába (rá ugyanúgy föld), meg a tetejét is megszórom, aztán mulcsozom, és így könnyebb aztán öntözni, meg nem is szárad ki olyan hamar. Csodálkozom kicsit - de főképp nagyon örülök -, hogy minden ültetés sikerrel járt.
Fontos az is, hogy akarsz-e bio permetezést. Nyáron csináltam jó erős csalán permetlét.... Az összes fámat, rózsámat beszórtam vele... Hát egy-két napig a család "kedvenc" témája voltam, mert olyan illatok terjengtek a kertben, mintha egy egész ménes körbepisilte volna...
Az nem fehér, hanem halvány rózsaszín. :-) Szerintem jobban. Nyáron hamarább virágzik és többet. Bokrosabb egy árnyalattal. Az ültetést úgy csináltam, mint ahogy lent nagyon szépen bemutattátok, csak én mélyebb gödröt szoktam ásni és alulra marhatrágyát szoktam tenni. Rá egy picurka földet, hogy ne rögtön a trágyával érintkezzen, csak ha beindult.