Nem tudom lehet-e ilyen 'saját' topicot nyitni itt az indexen, majd kiderül.
Azt a pár topikot amit valamennyire követek a személyes profilom "bejárt topikok" menüjén keresztül, sokszor veszélyeztetem offtopikolással, és ennek szeretnék végetvetni e topikkal. (Ahhoz persze nagyon kevés vagyok, hogy saját blogot nyissak.)
Na ez már jobban. :o) Csak azt nem értem miért kell mindenbe dob.
Hegedű ügyben Petyus fog konkrétumokat mondani, ha szépen megkérjük. :o) Én úgy képzelem, hogy ezek elektromos hegedűk. Már Flatleynél is voltak ilyenek, én náluk láttam először, azt hiszem. De lehet, hogy sokkal régebb óta van.
>Erről mi a véleményed? Triviális! "Experimental ambient" :o)
Ugyanaz a véleményem, mint a World Musicról. Definició szerint _eleve_ nehéz benne nagyot homorítani, és könnyű tőle (ideiglenes) mérgezést kapni.. Meghallgatsz egy számot/albumot szívesen, aztán műfajt váltasz, mert a végére kevésnek érzed és többre vágysz.
Szerintem elég nagy sláger volt. A refrén szövegét még mindig tudom fejből.... És mintha rémlene angol 'little bird' szöveggel is....(mármint, talán azt tartották eredetinek?!)
(hogyan tudott kisiklani; hogyan siklott ki; hogyan történhetett, hogy kisiklott...)
Erről mi a véleményed? Most találtam, én sem ismertem, elég fura...nem is bírtam végighallgatni.
Nyílván tudsz mutatni. :o) Inkább az az érdekes, hogy hogyan eshetett (siklhatott/sikolhatott?) ki az életemből a Szécsi-változat: mennyire volt ez itthon sláger.
Azért, ha megfigyeled a francia változatot, érezhető a népdal-szerűség, és a háttérben a finom instrumentális vonalvezetés. Még most is azt mondom, hogy ez a nóta meg van írva.
Nem semmi! Nem láttam az eseményt, lehet, hogy a meccset sem...(?)... Így nem csoda, ha kihagyta. Pedig ő volt a tavalyi bajnok, és az idén is esélyesnek tartották. (nagyon azért nem szomorkodom miatta, én Alinak szurkoltam mindenféleképp)
Már valahol írtam, hogy én toleránsabb és/vagy liberálisabb vagyok a zenei plágiumot illetően. Símán el tudom képzelni, hogy valaki hallott egy zenét, lement neki a mélyrétegeibe, aztán később valahogy úgy hívódott elő, hogy nem is emlékezetett az eredetre. Én sokkal óvatosabban bánnék a lottó5-ös esélyekkel ez ügyben. Azt persze elismerem, hogy létezhetnek rosszindulatú plágiumok is.
És hogy össze kössem a plágiumot és a gitár.nosztalgiát. Gyerekkoromban volt egy kedvenc nótám /ma már elég egyszerűnek tűnik :o)/. Sajnos nem találtam jó videót, itt van egy-kettő a sok közül. Ráadásul ebben a gitár is, a hangszerelés is nagyon kevés sajnos, az általam ismert korabeli verzióhoz képest /sőt még inkább ráadásul ez német nyelvű->ami, ugye nem ekvivalens a franciával :o)/. A lényeg, hogy ha jól emlékszem ez volt az a szám, aminek a 'nyakába' egy óriási plágiumot varrtak. Pedig ez kevésbé hasonlított az eredetire az emlékeim szerint (a mamám annó azt is megszerezte valahonnan), de ami fő, hogy ez a nóta/verzió sokkal jobban szólt.
Na ilyesmikért vagyok én óvatosabb duhaj plágium ügyben (is).
Daniel Gerard - Butterfly - german version http://www.youtube.com/watch?v=Tcetao7UiEA http://www.youtube.com/watch?v=XGE_v-KMV-o&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=MmK-KcUA2IQ
Nem tudtam a Camel együttesről, a szenzáció nekem az volt a mai hírben, hogy együtt hallhattam a két klippet. Én Bergendy helyében tuti rosszul érezném magamat.
A mangákat is szeretem. Sajnos a kedvenc sorozatomat anno nem adták végig a magyar csatornán. Akkor még volt német RTL-ünk, ott néztem http://www.youtube.com/watch?v=hTdyoT3k_UE&feature=related :))))))))))
Nekem most egy csomó minden eszembejutott erről... Melleseleg tök jó kis smoothjazzes hangszerelés :)))
-épp a közelmúltban olvastam (sajnos nem találom a cikket; konkrétumra pedig nem emlékszem) Eminem vesztett egy plágium-pert (és a lényeg az lenne, akivel szemben)
Azt hiszem pillanatnyilag szellemi szintem színuszgörbéje alsó határértéken van..., jobb, ha nem szólok hozzá komolyan :)))) [viszont el vagyok telve magammal, mert több kívülállótól is kaptam függetlenül dícséretet az utóbbi rövid időn belül a külsőmmel kapcsolatban :) ]
>>>>"Itt valóban nagyon sok hasonlóság van , de hogy ez plágium vagy sem, nagyon nehéz kijelenteni, hiszen ehhez tudni kellene, hogy a szerző ismerte-e az előző felvételt: megvan a lemezgyűjteményében, a kedvencei közé tartozik, sokat hallotta, befolyásolta. De ez még mindig nem jelenti azt, hogy ő tudatosan egy másik anyagból vett gondolatokat, zenei ötleteket. Mindenesetre megdöbbentő a hasonlóság. Első hallásra feltételezi az ember, hogy ismerte a szerző az eredeti anyagot.">>>>
Ez a rész eléggé érdekes kifejtése a "plágium" meghatározásának :))) Ezek szerint, ha a rádióban hallotta, és elfelejtette, hogy már hallott ilyen zenét, akkor ez nem plágium?! Mekkora az esély két azonos dallam egymástól független kitalálásának? Illetve, ha más a hangszerelés, attól még lehet uaz a dallam maga...
És azt minek lehet nevezni, ha egy szerző (esetünkben szobrász) saját művét kétszer adja el? Maga a szobor szerintem nagyon szép.
A Süsünek már komoly előélete van az angol Camel együttes Snow Goose lemezével kapcsolatban is itt az indexen, az már más kérdés, hogy ez mennyiben szenzáció...
Végre itthon vagyok! De lehet, hogy csak otthon ( Franciaorszàgban nem messze Genftol )
Semmihez sem tudok hozzàszolni(akkor most ne irjak?)
De olvaslak benneteket !
Ezeket a nosztalgius szamokat még én is jàtszottam gitàron kb. 30 évvel ezelott a kulonbozo uttorotàborokban.
Jajj, nagyon hiànyoztatok!