Aham, szóval az csípi a szemed! Látod-látod kibújt a szög a zsákból. Helyes! {elégedett mosoly}
Amiről beszélsz, már megtörtént, de tudom, hogy te nem fogod észrevenni vagy beismerni.
Képzelem másnak milyen kurva unalmas lehet ezt a vitát olvasni, ha már én is ennyire unom! Vége.
Mondd meg nekem ki nem szereti,
Mi sosem térhet vissza?
Sosem tudod elfelejteni milyen érzés volt.
Az illúzió határtalan,
Határtalan akár az éj,
A könnyeid alapján elmondhatom, mindenre emlékszel.
A Krisztus Vére megbénít,
S noha fátyolossá teszi tekintetem,
Sosem tudok leállni!
Milyen érzés kiszáradva lenni
Csupaszon sétálva a napon?
Minden délibáb, mit látok, a te délibábod.
Amint a szürkületben hűsölök,
Megkóstolom bőrömön a sót,
És az összes könny,
Az összes félbemaradt szó felidéződik bennem.
A Krisztus Vére megbénít,
S noha fátyolossá teszi tekintetem,
Sosem tudok leállni!
Mikor a naplemente ragyogása elsodor tőled,
Többé nem tudod majd,
Hogy tényleg igaz volt-e ebből valami...
(!---Mielőtt valaki beleköt, a Krisztus Vére egy bor neve.---!)
Life o' Lori - Life o' mine
címmel nyilt egy új topik meghatározhatatlan
témával, (félreértések elk. végett NEM az alterkodásról szól)
biztos vannak itt is jó fészek,
nézzétek meg bár még csak én írtam
bele egyet remélem alakulnifog
-
Egyértelmű,hogy búgócsigát is jelent és,hogy fel is borul a végén,de az még egyértelműbb,hogy a szövegben a csúcsról van szó...
G-nak jár a pont szerintem(mint Cure témában mindig:) )
W
Ha valakit érdekel valami, sokat foglakozik vele és emiatt képben van, meg szeret erről beszélni, információt cserélni mással, abban én nem látok semmi kivetnivalót, abban viszont igen, ha valaki más ezt nem tudja elviselni, és meggondolatlanul "érvel" vagyis faszkolódik, próbál belekötni a másikba, és ami a legrosszabb, hogy amikor világos, hogy nincs igaza, akkor sem ismeri el.
Na én az ilyeneket nem szoktam azért szó nélkül hagyni, főleg, ha érint is, nem azért mert ez valami egetrázóan fontos kérdés lenne, csak mert szeretem, ha a helyükre kerülnek az olyan emberek, akik többnek próbálnak látszani, mint amik valójában, és mindezt unszimpatikus módon teszik.
A szám címe "a búgócsiga" de a dalban, a szövegkörnyezet miatt a csúcsról szó. Ez 1értelmű, de örülök, hogy "elmagyaráztad". Természetesen igen, játékosság.
Hmmm... értem. Ezekszerint a szöveg így van helyesen: "Ez az a bugócsiga, ahová senki sem jut el?"
Igen, ez tényleg valószínű!
De én azért kitartok a saját verzióm mellett. Ez egy játékos címválasztás volt, mivel tényleg két jelentése van a Topnak, így az album címe a borító miatt inkább Búgócsiga, de a számban egyértelműen csúcsról van szó, így az meg Csúcs.
Szemléltető példa >>> Egy magyar lemez címe "Lé". A borítón egy 5000 Ft-os bankjegy, a lemez azonos című dala viszont egy folyadékról szól, legyen az a sperma, hogy mindenki értse. Ándörsztend?
Kérem a jelenlévőket, szavazzanak! (úgyis diktátor vagyok)
G****
U.i: Martin Vazquez, te tényleg azt gondoltad, hogy ezt nem magyarázom ki? :-)
Eppen ezt enekelgetem magamaban, igy munka kozben, hogy: "rimembor do forszttime aj told ju ajlavju, it voz rejning hard en ju nevor hord... ju sznind and aj hed tu szej it over, aj szed aj lav ju aj szed, ju didnt szej o vord..."
A "the top" ez esetben nem "a csúcs"... A top szó másik jelentése a búgócsiga. Nézd meg az album borítóját, rajta van egy rajz a búgócsigáról, plusz a szám végén a zörej... Akkor borul fel, tisztán hallatszik, mellesleg Smith több interjúban mesélt is erről.
Spanyolországban, 1986-ban a Polydor kiadta a The Bloodot kislemezen, de csak kb. 400 példány készült belől (valószínűleg csak promó). Ők csináltatták ezt a nemhivatalos klipet is, amit volt szerencséd látni. Sem Tim Pope-pal, sem a Cure-ral nem konzultáltak ezügyben.
!
The Blood?????
minap összeszaladtam egy videóval, ami a The Blood-hoz készült. erről tud valaki valami infót, hogy mi lehet? kukába dobott videó?
a rendező: Gerard De Thami vagy valami hasonló.
a klippben két spanyoltáncos (egy néni és egy bácsi) ugrál.
?????
Elsuhan az idő
És tompulni kezd a fény
És most minden csendes
Elmúlik az érzés
És eltűnik a kép
És most minden hideg
Véget kellett érjen az álom
Sosem vált valóra a kívánság
És a lány
Énekelni kezd
"Nem érdekel"
Bárcsak ezt mondhatnám
És nem érezném magam ilyen betegnek és rémültnek
"Nem érdekel"
Bárcsak ezt mondhatnám
Bárcsak lecsukódnának a szemeim...
"Jézusom, de csodálatos"
Nevettél régebben
"Ezeken a fenséges sziklákon lépdelni...
Ez a csúcs az a hely,
Ahová senki sem jut el
Csak képzeled
Csak képzeled az egészet..."
Hazudozom itt minden nap,
De tudom, hogy igaz
Te vagy minden vágyam
Gyere vissza, kérlek,
Gyere vissza, kérlek,
Ahogy mind a többiek....
Nem akartam, hogy már alapból kiközösítő legyen a cím, így rövidebb is, szórakoztató is lehet egy halálmadár írásait olvasni, de egyébként sincsenek már halálmadarak, vagy ha mégis, azok úgyis analfaBélák. {mosolygósjel}
Semmi vagyok
Semmit sem álmodom
Semmi sem új
Semmi, amit gondolok vagy hiszek vagy mondok
Semmi sem igaz
Azelőtt olyan egyszerű volt
Erőlködni sem kellett
Igen, azelőtt olyan egyszerű volt...
De a nyár utolsó napja
Sosem tűnt még ilyen hűvösnek
A nyár utolsó napja
Sosem tűnt még ilyen hosszantartónak
Sosem tűnt még....
Minden, amim van
Minden, amit birtokolok
Minden helytelen
Minden, amit keresgélek, vagy amiben bízom vagy szeretek
Minden reménytelen
Azelőtt olyan egyszerű volt
Erőlködni sem kellett
Igen, azelőtt olyan egyszerű volt...
De a nyár utolsó napja
A nyár utolsó napja
Sosem tűnt még ilyen hosszantartónak
A nyár utolsó napja
Szerintem hamarosan befut az első koporsó rendelő, aki saját sírkamrájához szeretne egy frankó tölgyfateknőt...
Jó lesz vigyázni és visszaíratni a tiltó táblát!