Keresés

Részletes keresés

taormina001 Creative Commons License 2012.11.04 0 0 752

Hát sajnos nem jártam...ráadásul nem hallgattam rád a kis mennyiséggel:-(

Előzmény: Sárközi István (749)
krnemarika Creative Commons License 2012.11.03 0 0 751

Jó étvágyat hozzá!

 

Hű, az a salátástál! Látom magam előtt, érzem az illatát stb.

 

Előzmény: zsebi41 (750)
zsebi41 Creative Commons License 2012.11.03 0 0 750

elkészült a céklás káposztám, nem teljesen a leírás szerint , az ízesítése a csalamádé receptem szerint készült. Az általad leírt nekem nagyon édesnek tettszett.

 

Megkostoltam és úgy éreztem finom, és még jobb lesz pár hét állás után.

Még egyszer köszönöm, tovább színesítette a savanyúság palettámat.

 

Nagyon élvezem, hogy amikor nagy családi ebédeknél sokan vagyunk, olyan salátástálat tudok az asztalra tenni ami nagyon szép szinekbe pompázik.

 

Zöld uborka, cukkini, sárga paprika, sárga cukkini, piros paprikák, fehér karfiol,  karalábé, zöld brokkoli, sárgarépa, lila cékla még ránézni is gyönyörűség, előttünk van az egész nyár.

Előzmény: krnemarika (738)
Sárközi István Creative Commons License 2012.10.31 0 0 749

Szia!Ha megpirítottad enyhén sós vízzel spricceld meg,és a gőztől elválik a mag a héjtól.Kis mennyiséggel próbáld ki.Lehet hogy sikerrel jársz.

Előzmény: taormina001 (746)
CBNora Creative Commons License 2012.10.31 0 0 748

Csak a kérdés második felére tudok válaszolni. Nagy valószínűséggel igen, hacsak nem valami hibrid fajta volt. De talán akkor is, csak nem olyan egységes.

Uchiki Kuri tököt már ültettem fogott magból, azonos lett. A környékünkön senki sem szokott sütőtököt termeszteni, ha én nem ültetek több fajtát, nincs mivel keveredjen. A Cucurbita pepo fajhoz tartozókból viszont nem érdemes vetőmagot eltenni, mert mindkét szomszédnak szokott lenni főzőtök, cukkini vagy patisszon és ezek meg is szoktak látszani a következő évi termésen.

A kókusztejes vargánya receprtére nem szolgáltam rá, de nem is baj, egyik összetevőből sincs itthon.

Előzmény: taormina001 (746)
taormina001 Creative Commons License 2012.10.31 0 0 747

Senki se tudja?

Akkor se, ha cserébe elárulom a kókusztejes vargánya receptjét?

Előzmény: taormina001 (746)
taormina001 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 746

Meg tudnátok mondani, hogy kell tökmagot úgy pirítani, hogy elváljon a héjától és ne ragadjon rá? Mosni kell elötte?

Hokaido tök magjából Hokaido tök lesz?

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.29 0 0 745

Megkóstoltuk a sok apró sütőtököt tartalmaró aprócska (5 literes) dobálósomat, puszta kényelemből, mert a többi savanyúhoz létra kellett volna. Sikere volt. Még tenni lehetne bele zöldparadicsomot, úgyis le kell szedni. Hány hét érés kell neki?

1házas Creative Commons License 2012.10.29 0 0 744

Köszi kipróbálom.

A tetején úszkáltak kis "valamik" ezeket leszedtem meg a léből vagy 3-4 litert, aztán adtam hozzá egy kis borként, most úgy tűnik megállt a folyamat de azért erősen figyelgetem. 

Előzmény: törpecser (740)
zsebi41 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 743

a salátát nézegesd Zsóka! De a többiből is ehetsz módjával és ritkán.

 

 

Előzmény: Zsomi48 (741)
zsebi41 Creative Commons License 2012.10.28 0 0 742

köszönöm! Ilyenem még nem volt okvetlen kipróbálom!

Előzmény: krnemarika (738)
Zsomi48 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 741

Én is ide tévedtem, igaz, hogy a fotók magukért beszélnek, de ez ember kínzás! :D :D

Előzmény: zsebi41 (705)
törpecser Creative Commons License 2012.10.27 0 0 740

Szia.

 

Nekem is van ilyen dobálós receptem, ami azt javasolja, ha pezsegni kezd a cucc, akkor 1-2 mokkáskanál borként kell a tetejére

szórni.

Én is így jártam, hogy pezsegni kezdett, de most úgy látom már megállt.

(remélem még nem késő..:)))

Előzmény: 1házas (739)
1házas Creative Commons License 2012.10.26 0 0 739

Szerbusztok.

 

Szörnyű gondba vagyok, évek óta csinálok hordós savanyúságot és soha nem volt vele gond, az idei is jól indult de most lassan 2 hónap után látom, hogy kezd forrni.

Lehet még vele valamit kezdeni?

Nem hinném, hogy a lével lett volna gond mert akkor már előbb beindult volna.

Talán emlékeztek egy pár hete kérdeztem, hogy belerakhatnám-e a mini éretlen sütőtököket, hát megtettem és rá másfél héttel elindult a lé.

Erre tudok gondolni, hogy valami avval lehetett.

Mivel csak most kezdte el a forrást arra gondoltam, hogy leöntöm a levet alaposan átnézem és lemosom a benne lévő savanyákat és csinálok hozzá új felöntőlevet.

Szerintetek múködhet a dolog? nem szívesen dobnék ki vagy 15 kg savanyúságot.

krnemarika Creative Commons License 2012.10.24 0 0 738

Természetesen.

A receptet tavaly olvastam a "Konyhatrükk"-ben. Elkészítettem egy adagot, s nagy sikere volt. 

 

Káposztás céklasaláta


2 kg káposzta   (gyalulva)
2 kg cékla   (nyersen reszelve)
1 kg vöröshagyma   (félkarikára vágva)
10 dkg reszelt torma   (lehet üveges is)


7 dl 10%-os ecet
40 - 60 dkg cukor 
5 dkg só
1 kávéskanál szalicil

 

Alaposan elkeverjük, kicsit állni hagyjuk, majd üvegekbe tesszük.

 

Előzmény: zsebi41 (737)
zsebi41 Creative Commons License 2012.10.24 0 0 737

valami bővebbet megtudhatnánk a céklás káposztáról?

Előzmény: krnemarika (736)
krnemarika Creative Commons License 2012.10.24 0 0 736

Ügyes vagy.

 A céklás káposzta eltevése következik, és van még egy kis birsalmám is. Abbl újabb adag sajt készül.

Előzmény: zsebi41 (735)
zsebi41 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 735

Én sütőtökből készítettem lekvárt valamelyik évben amikor a fagy miatt nem volt v. nagyon drága volt a sárgabarack.

A családom szerint nagyon finom volt, minden esetre küllemileg olyan volt mint a sárgabarack lekvár.

Erre az évre befejeztem a kertet és az eltevést is, illetve még ha majd lesz jó minőségű narancs  abból még készítek egy pár kis üveg lekvárt mert a gyerekek szeretik süteménybe.

 

 

Mariska néni Creative Commons License 2012.10.22 0 0 734

Külön karfiolra nincsen, de a dobálósba rózsáira szedve sokat teszek, mert úgy nagyon szeretik.

Előzmény: Fázisceruza (733)
Fázisceruza Creative Commons License 2012.10.21 0 0 733

Karfiol savanyításra van valami jó receptetek?

Mariska néni Creative Commons License 2012.10.21 0 0 732

Mint látható a képen, három db félliteres és 1 db kétdecis lett. Ez 9 db negyedelt zöld dió 1 lityi vodkában áztatva június közepétől mostanáig. Utána került bele a szirup: víz, cukor, narancshéj, fahéj, szekfűszeg. A szűrés után pedig némi idei pucolt dió.

Előzmény: Törölt nick (731)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.21 0 0 731

A 2dl a diólikőrre vonatkozott!!! :DDDD

Előzmény: Mariska néni (730)
Mariska néni Creative Commons License 2012.10.20 0 0 730

Hogyne volna. Most nem tudok képet feltenni, mert még kint van a telken, onnan hurcibáljuk haza a befőzött dolgokat a panelba, már amit mi fogyasztunk el. Nagy része onnan megy egyenesen a nagyfelhasználó fiókákhoz. Elsőre a leves dolgok jönnek haza, mint paradicsolé, savanyú, befőttek, mert ezek fagy esetén durrantak már szét a faházban. A sűrűbbek jönnek később.

Előzmény: Törölt nick (729)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.20 0 0 729

Nagyon tudsz azzal a lekvárral! 2dl sincs? :)

Előzmény: Mariska néni (724)
Mariska néni Creative Commons License 2012.10.20 0 0 728

Sima főzőtökből, ha este lecukrozom, reggelre rengeteg levet ereszt.

Előzmény: zsebi41 (727)
zsebi41 Creative Commons License 2012.10.20 0 0 727

Milyen tökből készíted?

Előzmény: Mariska néni (724)
zsebi41 Creative Commons License 2012.10.20 0 0 726

nem tudom feltenni mert itt nem engedi a rendszer, de ha küldsz egy mail címet levél mellékletként szívesen elküldöm, a mail címem nyilvános a tiéd küldheted privát levélben.

 

Az öt napi napi 3x-i étkezés leírását nem szívesen vállalnám!

Előzmény: Mariska néni (713)
Mariska néni Creative Commons License 2012.10.20 0 0 725

Még annyit, hogy a karácsonyi bejlgi mákjába szoktam ebből tenni, nagyon különleges tőle.

Előzmény: Mariska néni (724)
Mariska néni Creative Commons License 2012.10.20 0 0 724

A gyalult vagy kockázott tököt, este lecukrozom, 1 kg tökre kb fél kiló cukorral, 1-2 citrom belekarikázva vagy kockázva, héjával együtt. Reggel a keletkezett lét beforralom, s amikor már sűrűsödik, a tököt is belefőzöm, amíg üvegessé válik. Mivel magas a pektintartalma, hamar besűrűsödik. Egy kis fahéj vagy szekfűszeg ízlés szerint még mehet bele, és úgy a dunsztba. Tartósítószer nélkül évekig eláll, szép világos, nagyon finom

Előzmény: Törölt nick (722)
Mariska néni Creative Commons License 2012.10.20 0 0 723

Hú, az is nagyon jól hangzik! Sajnos, nekem ezekről csak beszélgetnem szabad. Ezeknek is van már gazdájuk, mindig nagyon várják. Fő fogyasztóm Édesanyám (84) és barátnői - már a világból kiszekáltak, hogy mikor lesz kész a diólikőrjük.

Előzmény: Törölt nick (721)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!