Nem tudom lehet-e ilyen 'saját' topicot nyitni itt az indexen, majd kiderül.
Azt a pár topikot amit valamennyire követek a személyes profilom "bejárt topikok" menüjén keresztül, sokszor veszélyeztetem offtopikolással, és ennek szeretnék végetvetni e topikkal. (Ahhoz persze nagyon kevés vagyok, hogy saját blogot nyissak.)
Ezt viszont már megjegyetzem ám! Mindig elborzadva említed őt :))))) Én valójában nem is ismertem tőle mást az Oxigénen kívül. Pontosabban hallottam mást is, de nem volt érdemes a megjegyzésre. Én különben sem kedvelem az ilyen elektronikus zenét... Anno a Planetáriumban volt saját műsora, de azt sem láttam....
Opp, mostmár értem. Lehet, hogy már kissé fáradt vagyok? :) Az inkább imitálás, és bohóckodás :)))))) amit a fiúk valami hülye oknál fogva szeretek csinálni tizenévesen ;))))))))))))))))))
Petyus véleménye engem is érdekelne, előbb-utóbb csak megjelenik :)
>Én ezt a definíciót playback-ként ismertem eddig :) Nem! Akkor _van_ a kezedben hangszer. A lég* attól lég*, hogy nincs más csak levegő. :o)) Én például kiváncsi lennék, hogy Petyus mit tudna írni a léggitár témában. :o))
Én egyébként nagy Jarre-antifan vagyok. Az Oldfield-topikban is döntően szeretik őt, én pedig nem. Volt egy-két jó témája, az Oxygene tényleg nagy dobás volt annó a kis cingár Jarretól, de kb. ennyi. A millenniumi koncertjét sem szerettem.
Amúgy ez a léghegedű, eléggé megtévesztő, nem? Én léggitározáson eddig azt értettem, hogy valaki úgy tesz mintha gitározna, miközben szól a zene, de persze semmiféle gitár nincs a közelében.
Épp aktuális... Pontosabban épp most vesztette aktualitását. Ma volt hamvazószerda, a böjt kezdete. Ettél ma húst? mert nem szabadott volna. Holnap lesz torkos csütörtök: bizonyos éttermekben féláron lehet majd enni [valódi böjt előtti utolsó 'zaba'nap:) ]
Ez az egyik nagy és ismert számuk. Van korai dobos, elektromos verziója, és későbbi akkusztikus verziója is /Nem mondom meg melyikbe érdemes belehallgatni :o)/ Itt valaki próbálja a zongoratémát játszani 34 másodpercben. Hallhatóan nem megy neki, de mutatja, hogy a szerző-karmester hihetetlenül be tud pörögni. :o)
Progressive String Quartet - Cowboys From Hell [AUDIO-TRACK] >http://www.youtube.com/watch?v=KqyNApmM-_M&eurl=http://leggitar.blog.hu/2009/02/25/leghegedu Éz nagyon tetszik. Még tán jobban is mint a csajszik (már zeneileg). :o)
>http://www.youtube.com/watch?v=BkGIAycsS5c Ez nem tetszett. nem is bírtam végighallgatni.
Csajszikról ez a mondat nem semmi a cikk alján. :o) /Elhiszem, hogy Progressive String Quartet után ez jött le a cikkírónak/ "akik nagyon úgy tűnnek, mintha egy komolyzenei Kozsó castingolta volna össze őket."
Meg a Beethovenes vonósnégyes-tételről, mint "zúzásról" emlékezik meg. ;)
A Desiree klip készült a Neuschwanstein nevű várban, amiről egyszer meséltem, hogy a legszebb, leggiccsesebb a világon, és hogy Verdi operáinak díszleteként épült...
Szerintem ha Vivaldi ma élne, ilyesmiket komponálna, már ha nem betegedne bele a világ zajába. :o)
Jut eszembe:
Ahogy én tudom, ha valamit utálnak a Cryingosok az a Rondó Veneziano. :o) És valóban hihetetlen mennyiségű szemetük van, elsősorban a túltermelési válság miatt, másodsorban a dob rossz alkalmazása miatt, harmadsorban a felesleges szintihasználat miatt. Egyébként lennének vállalható dolgaik is. :o) Van egyébként olyan albumuk, ahol mellőzték a dobokat, és szintiket, plusz a később albumaik jóval érettebbek is (paradox módon), és ahogy én tudom a rajongóik ezeket szeretik a legjobban.
Tudom, hogy a mókusok közé kell vetni engem, hogy ilyenre vetemedtem, de én - lényegében egy lány kedvéért - az egész életművet végighallgattam (kb.: 30 albumról beszélünk!). A (könyvtáros) lánynak volt volt egy kazettája tőlük, amit imádott, de nem tudta, hogy mi az. Na én felderítettem neki. Aztán egy füst alatt összeszedtem neki a legjobbakat tán 2 full cd-re. Na azt a hálát látni kellett volna a szemében, amikor megkapta tőlem. :o)
A szerény választékból (sajnos dobos):
Rondò Veneziano - La Storia Del Classico (2000) (A karmester csávó az esze, szíve, motorja az egésznek) http://www.youtube.com/watch?v=mT3DXlUkdpI
Ja, és azt azért én is tudom, hogy a trotechnikus az mindig Elek :), még ha hegedű is. Akkor sem értem, hogyan tud szólni... az a fura forma berezonálhat...?...
Ez egész jó nóta. Nem azt mondom, hogy ha Beethoven élne, elmenne hozzájuk tanulni, de egész pofás lett a kidolgozás. Kár, hogy muszájnak érezték a dobot bevenni, fokozásilag.
Mindjárt nézek még videókat, és egyéb helyeken is körülnézek... :o)
>...milyen hegedű,és hogyan van hangja egyáltalán?
Volt egy együttes a '70-es években: Mungo Jerry. Az In The Summertime-mal robbantak be. Aról voltak nevezetesek, hogy - talán egyenesen elsőként - mellőzték a dobot. A producerük aztán mondott egy világra szóló obszcén hasonlatot, hogy egy együttes dob nélkül olyan mint fü*i nélkül szeretkezni vagy valami hasonlót, aztán lett dobosuk is, viszont el szürkültek. Ez híres nóta volt, van belőle nekem valahol egy paródiám is.
Mungo Jerry - In The Summertime http://www.youtube.com/watch?v=zc9wIzi96_E