Én tavaly hatmillió levelet írtam Austin-éknak... idén kaptam 4db katalógust ugyanarra a címre, külön csomagolva más-más napokon két héten belül... Ezt ki érti?!
Teljesen szetszort vagyok, nem valaszoltam a masik kerdesedre: nem tunik kenyesnek, de azert igy az elso eve utan nem akart meg kinoni a kertbol. Viragzott, de nem hajtotta magat agyon. A szine olyan viktorianus-fele (jelentsen is az barmit :-) Sajnos az o egyik agat torte le a viharos szel - azota sem volt alkalmam foldbeszurni, de ha valoban nem szivesen gyokerezik, ahogy irtad, nem is biztos, hogy eroltetnem kellene.
Kepzeljetek, tavaly nem tudtam katalogust rendelni Austinektol, mert Ausztriatol keletebbre mar nem kuldenek. Egy baratnom rendelte meg helyettem Becsben. Figyelmesseguk jeleul nemet nyelvut kuldtek :-( Aztan tavasszal megkaptam a kovetkezo katalogust is itt Mo-on, az en cimemre, angolul! De hogyan?
Varazslatos dolgok ezek. Vagy csak arrol van szo, hogy elobb elkuldik az embert a busba, hogy aztan meg jobban oruljon szegeny messzefold lako, ha foglalkoznak vele. De az is lehet, hogy Brigivel mar piacot jelentunk szamukra :-)
Reggel rendelni akartam rózsákat egy német cégtől (Rosen Gönewein), da sajnos már most visszaírtak, hogy elfogytak az áhított rózsáim (David Austin). Teljesen elkenődtem, mert ez volt az egyetlen hely a beszerzésre amit rátaláltam. Sokan tudjátok, hogy tavaly sokat próbáltam felvenni magával a "David Austin" céggel a kapcsolatot, de egyik megkeresésemre sem reagáltak. Nagyon elszomorodtam, mire a párom megkérdezte, hogy melyiket szeretném?! Ez megdöbbentő kérdés volt, mivel nem szokta érdekelni a rózsa és a vele felmerülő apro-cseprő problémáim. Elmondtam neki, mire negyed óra múlva felhívott, és elmondta, hogy lebeszélte a David Austin céggel a rendelésemet. Nyugodtan rendeljem meg és küldeni fogják a rózsákat... Ráadásul mind van! Ez aztán a jó nap! :o))))
A környék összes kanja locsolgatja a futórózsát, így megkímélnek a tápozástól:-). Szerintem a rózsáktól ne féltsd őket. Ez a rózsa 4 éves, de már az ültetés évében megugrott és felkúszott a kapu szegélyéig. Sosem korompenészedik. A kutyák látványától is virul:-) A kertben lévő rózsák megszenvedik, h csak lánykutyáim vannak.:-)
Köszi Caterina Neked is. Sok rózsám van, de nem mindegyiknek tudom a fajtanevét, ezért nem dicsekedtem. Összerendezem a képeket és teszek fel egy összefoglalót. Addig is egy kis szívmelegítőt:
Így van Csali, ahogy mondod. Heszky László idézett utolsó mondata ott hibázott, hogy:
Bebizonyosodott ugyanis, hogy a rózsa sziromleveleinek savas pH-ja nem kedvez a kék antocián megjelenésének. Jelenleg olyan géneket keresnek, melyekkel a sziromlevél pH-ja NEM savas, HANEM LÚGOS irányba tolható el.
Az antocián színe sav hatására vöröses, lúgos hatásra válik kékké, semleges esetében fehér.
Annyira meg szerettem volna a héten kérdezni a szomszéd néni, hogy hol szerezte be ezt a rózsát, de képzeld milyen az élet fintora, a mainap szegényke eltávozott az élők sorából :(