Érdekes módon nekem rendszámhoz csak a HyperColor led vált be. A többi vagy kiegett vagy villogott, hiába volt can bus kompatibilis. Nem olcsó, viszont 2 év garancia van rá. Esetleg még a Dectane gyárt auto specifikus rendszámhoz való vilsgitast, ami egy panel és a gyári csatlakozora megy rá. Az viszont über brutál.
Hali! Nekünk Caddyn cserélték, kompletten, hazastul. Én Febit vettem, amúgy futómű allatreszbol általában Meyle márkát veszek. Én csavarosat vennék, legyen az is új... ☺
Nem vagyok benne teljesen biztos, de a méreteit kellene megnézni, mert például az Octavia II futóművében egy teljesen így kinéző szilentnél van az az opció, hogy a Fabia javított szilentje pontosan ugyan az a méret és kialakítás és az egy egyszerű párhuzamsatu segítségével ki lehet préselni és vissza bele az újat. Egy másik opció szerint az AUDI A2-es tele szilentjét is lehet használni amivel állítólag jelentősen javul a kormányzás pontossága és csak alig romlik a komfort.
Mindkét esetben az eredeti alkatrészek ára 2-3 ezer Ft...
Autómon a képen látható alkatrész érett cserére (jobbos és a balos is); talán valamilyen szilent a neve :) Szerelő azt mondja, hogy alumíniumházastól kéne megvenni az alkatrészt!
Eddig egy helyről kaptam ajánlatot miszerint; MeyleHD szilent 8280Ft/db illetve van az a változat amihez adnak 3 csavart, annak az ára 10 925Ft/db lenne...
Kérdezném azokat akik cserélték már ezt az alkatrészt vagy képben vannak evvel kapcsolatban, hogy; Milyen fajtát tettek bele és az mennyibe került? Mennyire jó fajta ez a Meyle HD, mennyire jó árat kaptam rá? Esetleg milyen fajtákról tudtok és azok milyen áron mozoghatnak?!
Igen olyan az üvegfoglalatos mint amilyen a helyzetjelzőbe is kell.
Én mindenhova canbus-ost tettem,mert úgy gondoltam az való bele.
Lábtér világítást nem cseréltem mert sajnos nincs olyanom :(
köszi az infót, az üvegfoglalatos az T10-es izzó? A helyzetjelzőben is olyan van, oda tettem bele a napokban, sajnos tényleg kicsit kékes lett, de a xenon mellett nem gond.
Ebből a listából a csak a rendszám canbus-os? Gondolom a belsőkbe nem kell canbus izzó.
Rendszám világítás-2db szofita (oda a 3ledes szofita méretű ledet tettem)
Csomagtér-1db szofita (oda mehet akár a 8 ledes is)
tetőkárpit- 5 db üvegfoglalatos izzó van (ami helyére én az 1ledeseket tettem)
kesztyűtartó- 1 db üvegfoglalatos (oda is 1ledest tettem)
Külső tükör kilépő fény- 2db üvegfoglalatos (oda az 1ledes kevés így 5ledest tettem.Itt annyi problémám volt hogy a búra megtörte a led fehér fényét és kéken világított,de ha nem toltam be teljesen a foglalatot a burába,akkor megmaradt a hófehér fény.
Az első helyzetjelzőket egyenlőre nem cseréltem mert halogén égők mellett nem mutatott a hófehér led.
Köszi a segítséget neked és Kof-nak is, még nem álltam neki szétszedni majd hétfőn, a tükörben lehet csak égőt külön cseréni vagy az egész lámparészt kell, az Ali-n olyat láttam ami egyben van LED-es.
Nagy kérés lenne ha belső izzók típusát megírnátok, azt hiszem a belsőket kicserélem.
Lábtér elöl-hátul, csomagtér, tetőkárpitban elöl-hátul...máshol nincs ugye?
Jah. Nekem sincs már normál izzó az autómba. Ami a tükröt illeti, tényleg így kell kiszerelni az égőt.
A héten betetettem a lábtér villágítást is (eddig is volt - gyári, de csak elöl, s míg nyitva volt az ajtó). Most már elől hátul világít a lábtér, mikor fel van kapcsolva apozició. Nagyon vagány!!!!
Szeretnék pár problémára ötletet kérni Tőletek, hátha... (VW Passat 2.8 V6 Highline Tiptronic 4motion 2001 tuti=230e km magyarországi)
1. pár hónapja azt csinálja a verda, h valahonnan csöpög az olaj a kipufogóra, természetesen bekerül az utastérbe is a büdi, mert valahol a motor és az utastér között van a baj. Tegnap hoztam a szerelőtől haza, de nem nagyon akarja, akarta és nem is csinálta meg. Találkozott már valaki hasonlóval? Kartergáz cső lehet repedt?
2. A régi tulaj szerint új akksi van az autóban, de gyakorlatilag 2 nap alatt lemerül (Bosch 70AH) álló helyzetében. Arra gyanakszom, h eredetileg (2001-ben) szereltek be vmi celltrak mobil GPS-t, amit én egy kulccsal kikapcsoltam, de ugyanúgy 1-2 nap és már nem is indul... esetleg ötlet? Hol helyezhették el ezt az eszközt? A kulcsos hatástalanító a műszerfal bal oldalán van a bizti tábla mellett.
Én már az össze létező izzót kicseréltem már ledre,amiket egy kínai áruház autós részlegében vettem.
A külsö tükröt hajlítsd Elöre felé és látható lesz egy kis torz csavar,ha azt kiszed egy csavarhúzóval kipantinthatod a kis búrát. Ha jól emléxem a youtube-n van videó róla.
Persze nem éri meg pepecelni vele, föleg ha nem tudja az ember mit csinál, lehet én vagyok kicsinyes, sőt biztos, de akkor is sokallom az előállítási költségéhez viszonyított, több ezer % hasznot.
Azért olyan is van akinek hiányzik a szaktudása, tehetsége, ideje vagy ezekből több is ahhoz hogy otthon házilag oldja meg a problémát, viszont ahhoz képest meg ez nem is olyan drága.
Jól meg kérik az árát, annak a can-bus controll unit-nak, egy marék műanyag meg 2x10 ftos ellenállás beöntve műanyaggal, nem semmi azért, mert gondolom az lehet, igaz kísérletezgetni kellett hány ohm és watt a megfelelő.
nekem a 6000K-es van és simán cserélve működik hiba nélkül, de volt itt olyan aki mostanában tette be és kiabált neki a rendszer. Egyébként a linken erre is van megoldás...
A nagyobb teljesítmény jóval nagyobb hőtermeléssel is jár! A 80W az több mint +45% teljesítmény ami már biztosan káros hőterhelést is okoz! Természetesen nem fog lángra kapni a lámpatest amint felkapcsolod a világítást, de nem hiszem hogy hosszútávon sem lesz semmi baja.
A másik szempont a színhőmérséklet. Az átlagos szem számára a sötét háttér esetén a kb 4200-4300K az ideális, ha tovább megyünk fölfelé, akkor romlik a láthatóság. A nagyon kékes fehér fény egyszerűen belevész a sötétbe, különösen a terített területeken. A fénycsóva közepén talán ne annyira észrevehető, de az út szélén már az lesz...
Ebből a szempontból talán az 5000K nem túl vészes, de semmiesetre sem ideális és szerintem pont emiatt emelték meg az izzó teljesítményét is!
Szóval én ezt az izzót meghagynám a valóban off-road felhasználásra és nem tenném bele egy ilyen nagy értékű lámpatestbe!
Ennek nincs E jele, szóval azért közútra nem szabályos, 80W-os kicsit mintha több lenne mint a szabvány 55W, jobban megterheli az elektromos rendszert, én nem tenném bele, a nightbreaker jobb választás.