Nincs okod aggódni. Tuzla után nincsenek egetverő hegyek, legfeljebb a sok kanyart fogod megunni és az út minősége sem hagy különös kivánnivalót. Csak a szokott bosnyák utak. A Mostar Vrgorac Makarska út sem rosszabb, legfeljebb Podgora felett kicsit kemény, de a látnivaló bőven kárpótól Makarskáig.
Kezdek elbizonytalanodni. Tuzla felé az út minősége, hsználhatósága a rossz v. csak erős hegyi szakasz és azért nem ajánljátok? Mondjuk Mostar-Vrgorac-Makarska szint v. annál durvább?
Mi annó Jajcéban aludtunk egy éjszakát (kb ott ért minket az este) a tó mellett volt a hotel (hotel Plivsko Jezero), asszem 50 euro volt egy éjszaka két felnőttnek és két gyereknek reggelivel.
Budvából jövünk majd haza a Mostar - Jablanica - Jajce - Banja Luka útvonalon. Nem sietünk haza, napközben még kirándulni szeretnénk, ezért ahol az este ér, ott alszunk. Útközben vannak kiadó szobák? Hogy foglalás nélkül, ahova beesünk ott találunk is? :)
Szervusztok! Augusztusban Makarskán nyaralunk és szeretnénk Bosznia-Hercegovinába is ellátogatni, már meg is írtam az útitervet, nagyon-nagyon várjuk! Azt szeretném megkérdezni, hogy Makarska-Mostar között, ill. visszafelé Pocitelj --> Kravica vízesés --> Makarska milyen útviszonyokra lehet számítani? A ViaMichelin szerint kb. 90 km a távolság, de szép lassan kell haladni. Emelkedős? Kanyargós (gyerekkel megyünk)? Előre is köszönöm.
Két éve BIHen keresztül mentünk off Korculara. Most off Dubrovnik a cél és ismég Bosznián kersztül. Mostarban újból alszunk egy éjszakát a a Shangri Laban. Őket nagyon szívesen ajánlom mindenkinek, igaz a reggeliért már külön kell fizetni, de maradt az 50 euro hármunknak egy éjszakára. Szép, tiszta, a képek alapján kívülröl is szépítették, és nagyon segítőkész tulaj, a Stari Most pedig kb. két perc séta.
Az utiránnyal vagyok egy kicsit bajban. Két éve Banja Luka, Jajce volt oda-vissza. Most gondoltam, hogy a horvát került kihagyjuk és Sarajevo irányába indulnék, de Via Michelin barátom nem arra akar vinni, mint amerre a térképet nézve én mennék. Ő Tuzla felé küld, én meg mennék Zenica felé.
Sarajevot kihagynánk, szeretnénk minél előbb Mostarba érni.
Tudom illenék visszaolvasnom (valamennyit olvastam is), de időileg az utóbbi pár hónapban nem vagyok túlozottan elengedve, így nagyon megköszönném, ha valaki segítene ebben.
sajnos végetért 2 hetes utunk (ebből igaz 4 nap OFF Cro volt...). Majd jövök szépen lassan a részletes beszámolóval, érdekes és élményteli út volt. Az út 2 "csúcspontja" számomra Srebrenica volt (pont az évfordulós újretemetéses megemlékezés előnapján voltunk ott....) és a lukomiri körtúra Umoljaniból. Szóval majd szépen lassan adagolva jövök...
10 hónap múlva már teljesen elkerülhetjük Szarajevót. A héten elkezdték az elkerülő autópálya utolsó, harmadik szakaszának építését. Az első szakasz gyakorlatilag készen van, de nem vezet sehová, nem lehet így átadni. A második szakasz visz majd be a belvárosba (a mostani Szarajevói bevezető útba torkollik majd bele), ezt már építik. A harmadik szakasz fogja összekötni az elkerülőt a Szarajevótól délre épülő autópályaszakasszal.
Jövőre gyakorlatilag Zenicától Tarcinig végig lehet majd menni, elkerülve Szarajevót.
Szvsz nem egy útról beszélünk én a Sabac vagy Sremska Mitrovica -Sarajevot összekötő útra lennék kiváncsi,Modrica az Doboj felett van Bosanski Samac előtt.
(esetleg Slatka Villa " olvtársnő "tud valamit az útról? )
Az Adria Hotelt mi is kinéztük,de egy kicsit drága is+ nagyon bent van az öbölben.Most ide tartunk.
3 főre 41 € -t fizettünk adóval - reggeli nincs benne, mivel nekünk első éjszakánk volt, így készültünk hazaival. Ha jól emlékszem a kemping részen van egy kisbolt + a recepción kávé.
Kb 5 km-re van a várostól, a teraszról nagyszerű panorámával.
Ezen az útvonalon lehet valahol kártyával fizetni valamelyik benzinkúton? https://www.google.com/maps?saddr=M-18&daddr=M-19&hl=hu&ll=43.739352,18.632813&spn=1.732334,4.22699&sll=43.45591,18.980255&sspn=0.870266,2.113495&geocode=FYd_lQIdYUkfAQ%3BFTpupQIdgo4jAQ&mra=dme&mrsp=0&sz=10&t=m&z=9
Júli 7-én vasárnap délután jöttünk haza ezen az útvonalon. Az út minősége jó volt, haladni is tudtunk. Modrica után pedig már forgalom is alig volt. A határon csak rápillantottak a személyikre. Nővéremét nézték meg kicsit jobban, mert még a régi típusú füzet, nagyon tetszett nekik :) Max 2 perc, ha lehetett.
Mi is voltunk Neumban 4 éjszakát a Hotel Adriában, nekünk nagyon tetszett. Főleg, hogy viszonylag kevés volt a külföldi, esténként az élőzene a parton pedig felejthetetlen!
A bal parton, ahonnan a fénykép is készült. Sok térképet árulnak ott, én is vettem egy 1:200000-es léptéküt.
A jobb parti hídfőnél egy tábla, "soha nem felejtjük 1993" vagy nincs felejtés? Persze ki van téve, hogy tilos fényképezni, de szerintem senkinek nem szólnak ezért.
Hol van ez a bolt pontosan? Ha majd legközelebb arra megyek, megnézném. Bár a youtube-n is elég szörnyű nézni ezeket. Legutóbb a Magyarok a balkáni háborúban című magyar nyelvű sorozatot néztem meg :(