Kár, hogy az előterjesztések nem olvashatók az önkormányzat honlapján! (Törökbálinton olvashatók, igaz, hogy ők még messze vannak a megyei város címtől:))
szerdán 18 órakor Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottsági ülés lesz 18 órakor
nekem nagyon érdekesnek tünnek ezek a napirendek: 1. Rendeletalkotási javaslat a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről, valamint ezek eljárási rendjéről 4. Javaslat az önkormányzati tulajdonú víziközműből szolgáltatott ivóvíz és biztosított csatornaszolgáltatás díjainak megállapításáról szóló 6/1994. (II. 25.) ÖK. számú rendelet módosítására (hétfői postázás) 13. Javaslat pályázat kiírására az Érd-KOM üzletrészeinek értékesítésére (hétfői postázás) 14. Javaslat Érd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2004. (VI. 01.) ÖK. számú rendeletének módosítására, Javaslat a Polgármesteri Hivatal szervezetének átalakítására
Az ember néha szembemegy magával is,ha elvekről van szó
Kövér azt üzeni:a liberális azért harcol,hogy legyen gyengébb az állam,nagyobb az egyén.Jól fogalmaz.Legyen szabadság...(az állampolgárnak!)
Hatalmi pozicióban ezek a cimkék az állam,a hatalom gyengítését jelentik pusztán logikailag is,de a valóság sem ugrik el innen. Ha kevesebb adót követelsz,szűkíted az hatáskörét a megvalósítás terén.
??? Terkamama vagy te tévedtél el vagy én. Ide csak pártok és egyéb összefogások képviseletében lehet írni, valamiből kimaradtam?
Csendes többség: nem azt mondtam, hogy az osztódással szaporodó ófecskék csendes többsége, valamint semmilyen pártra sem hivatkoztam, se kicsire se nagyra.
A pártaktivistákon túl néha teljesen normális, civil emberek is beleolvasgatnak ám egy-egy ilyen topikba:-))) Uram bocsá' még véleményük is van, én meg álnok módon beírom ide... :-)
Ennyit azért nem olvasok ki belőle, már bocsi, bár nem akarom védeni (a múltkor is megvédtem a kötél miatt, noha én sem kedvelem nagyon, de az tényleg nem volt igaz - csak ezért). Amikor ezt mondta - ha jól tudom - még a Fidesz is liberálisnak vallotta magát (az jól állt neki), s azzal a problémával került szembe, hogy vajon kormányzati keretek között ez hogyan érvényesíthető. Szerintem csak erről szól ez az idézet.
Amúgy nem próbálták ki (mármint a Fidesz). Hogy az SZDSZ-nek ez hogyan sikerül, arról megoszlanak a vélemények, vannak jó példái ennek és kevésbé jók is előfordulnak.
Fogyasztható, csak emészthetetlen. Mert ezzel (a második mondatban) azt írja le, hogy mindaddig lehet valaki liberális, amíg a hatalomba bekerül, utána el kell vetnie korábbi eszméit, és irányítani már autokrata módon kell. Ez persze a Fidesz eddigi tevékenységét lényegében teljes egészében megmagyarázza.
"Az alapvető emberi és polgári jogokért zajló küzdelem, az mindig liberális. A liberalizmus abban a pillanatban veszíti el, ha nem is a létjogosultságát, de a hatóerejét, mint politikai irányzat, amikor ezek a liberális értékek beépülnek a politikai rendszer működésébe. Ezért annak, amit ma az SZDSZ képvisel, semmi köze a magyar liberális hagyományokhoz"
Idézet Kövértől...akit(finoman) nem csípek.De ez itt egész fogyasztható.
Nem feltétlenül erről van szó, hanem a hivatkozásokról: "mi....", "többiek"..... Maradjunk abban, hogy mindenki a saját véleményét mondja, abból nem lesz baj.
Hiteltelen a csendes többekre való hivatkozás annak aki bevallottan egy kis párt szimpatizánsa. Az osztódással szaporodó ófecskék közül egy biztosan nem a te kissebbségedhez tartozik. Csendes többek itt, csendes többek ott... Kicsit blamás nem?
Magam részéről én is úgy gondolom, kilóg a lóláb T. Mészáros történetében.
Egyébként - mivel pályázat útján fog eldölni az üzlet - a többi pályázó kezében van a lehetőség. Ha valami törvénytelenséget vélnek felfedezni a pályáztatás során, biztos jogorvoslatért fognak kiáltani.
T. Mészáros és Egri P. közötti boxmeccsre pedig, mint az új érdi sportcsarnok első jelentős sporteseményére fog emlékezni az utókor.
Kössz Árpi, még jó, hogy elolvastam a hozzászólásod, pontosan ezt akartam írni T. Mészárosnak.
Valamint még azt, hallottam a Juniorban a Polgi és az Ő beszélgetését.
Az még érdekelni fog, hogy ha teljesen más pályázó fog nyerni mint a csm akkor mi lesz majd a legújabb probléma. Mert ha a csm nyerne, nyilván tisztességtelen pályáztatás lenne kikiabálva, szintén jogi lépések nélkül...
De, hogy idézzek is a beszélgetésből, a Polgi azt mondta, ha olyan pályázat fog nyerni, amely még a csm-től is jobb paramétereket hoz, megköszöni az ellenzéknek !
Kedves Márta, hosszú még a választási cécó és mindenki elég korán kezdte a hadviselését, kedvelem a véleményed és annak közlését :-))) a csendes többek.
A "megtartatom"-ba talán az is beletartozna (gondolom, legalább annyira, mint a nyilvánosság elé tárás), hogy ha törvénytelenséget tapasztalsz, akár bíróságnál is kezdeményezd a törvényesség helyreállítását. Bizonyítékék nélkül viszont csak vádaskodás marad minden. És a mendemonda kiváló politikai eszköz lehet, de ha igaz, amit leírtál, írd le azt is, milyen jogi lépéseket tettél a törvény betartatásáért!
Miért is akar némely ember pályáztatni, s némely ember pedig nem - függetlenül a törvényi előírásoktól?
Azért mert némelyek úgy gondoljáj, hogy az egymással versengő szolgáltatók optimális esetben leszoríthatják a szolgáltatás árát. Ahhoz, hogy ez így legyen, elméletileg minden pályázatnak a bontás időpontjáig titokban kell maradni, mert egyébként maga a pályázat lényege sérül.
Ha ez nem így történik, akkor valakiket verseny előny, a konkurenciát pedig versenyhátrány ér. Ettől kezdve pedig nem lehet törvényességről, korrektségről beszélni. A képviselői esküben egyébként nem csak az van benne, hogy mindenben Érd város javát szolgálom, hanem az is, hogy "... a törvényeket .... megtartom, és megtartatom."
És azt hiszem itt én ezt a kört be is fejezem, hiszen aki ezeket az ügyeket jónak, előrevivőnek tartja, a verseny tisztaságát ovók figyelmeztetését pedig vádaskodásnak minősíti, az teljesen reménytelen eset.
és a dologból személyes hasznot is húzó elnökötök szavának,
Erre tényleg azt tudom mondani, hogy már a rágalmazástól sem riadsz vissza azért, hogy szembeállítsd az SZDSZ elnökével a tagságát. Nem fog összejönni, ne strapáld magad!
Ez nem strapálás, hanem tény kérdése. Tény, hogy B.A. az elnökötök. Tény, hogy ügyvédi irodáját szerződés kötötte (köti még talánj ma is?) az előterjesztett ÉTV privatizációs javaslat előkészítésére. Tény, hogy ezt nem ingyen végezte.
""Amikor a polgármesteri hivatal észrevette, hogy az önkormányzati rendelet törvényellenes, kiderült, hogy pályáztatni kell, mi voltunk azok, akik ragaszkodtunk a kiírásához.
Ennek kb. annyi köze van az ÉTV pályázathoz, mint a Bajai Tűzoltóságnak!"
Ezek szerint a tények téged sem zavarnak. "
Sajnálom, hogy mindent ilyen szájbarágósan kell elmagyarázni, hogy világos legyen - biztos bnnem van a hiba. A következők miatt nincs köze az ÉTV privatizációhoz az önkormányzati rendelet törvénysértő voltának:
Az önkormányzat vagyonrendeletében a 300 milliós pályáztatási értékhatár volt törvénysértő (merthogy 20-nál nem lehetett volna magasabb).
Ez a fél évvel ezelőtti ÉTV értékesítés pályáztatás nélkül viszont 1 milliárd Ft-os vételáron történt volna (amiből Érd része lett volna 650 millió). Tök mindegy, hogy 20 millió vagy 300 millió a helyi rendelet szerinti értékhatár, a 650 milliós értékesítés mindkettőt meghaladta. Tehát a törvénysértő vagyonrendelethez képest is törvénysértő volt ez az értékesítési szándék és határozat!