Keresés

Részletes keresés

antalmese Creative Commons License 2002.12.13 0 0 1018
Szep csendben figyelgettem a versforditas korul kavargo indulatokat, figyelmesen elolvastam minden forditast, merlegeltem; ime a felhaborito, langyos dontes: holtverseny!
Koltoink igyekezetet dijazando (tudom: nem hasznalando) kihirdetem az verdiktumot:
Jonas ur ugorjon haza, Levay urral kozosen fozzek meg a turospuliszkat. Mivel a versforditasban folottebb figyelemremelto fantaziarol es szellemessegrol tettek tanubizonysagot, fantaziadussa tesszuk a turospuliszkat hazikolbasszal es extra adag palinkat adunk hozza, mindezt az egy-egy uveg elnyert palinkan felul.
Es persze ki jar jol? En, aki jollakom majd a turospuliszkabol+aki meg meglatogat ezen jeles alkalommal-----ez egy suta meghivas volt a dijazasi unnepsegre-hogy mikor es hol? szo:sz tudja
kicsirigó Creative Commons License 2002.12.13 0 0 1017
Kefe-ügyben írigy Jónás,
mert győzött a tehetség,
enyémből lesz szólás-mondás
Tiédből meg nevetség!!!

:-))))

Előzmény: nyugatinyúl (1016)
nyugatinyúl Creative Commons License 2002.12.12 0 0 1016
kavarsz helyett vakarsz jobb lenne talan, de igy is "ügyes".
Kedves kétes értékü költötársam! Nem megyek bele alantas szinvonalu álmüvészieskedö polémiákba. Aki kötekedik, az csak irigyseget palastolja. Na jo, majd kapsz egy kis palinkat a nyeremenyemböl, mind "futott meg masodik helyezett".
kicsirigó Creative Commons License 2002.12.12 0 0 1015
Nyomjad édes kefém,
csinálj amit akarsz!
Az a legjobb, mikor
kontroll nélkül kavarsz...

Bocs!

Ziggy Stardust Creative Commons License 2002.12.12 0 0 1014
köszi, édes!
Előzmény: kicsirigó (1012)
kicsirigó Creative Commons License 2002.12.12 0 0 1013
Péter, azt hittem, hogy az első versedet követő elemzésem zajosabb sikert arat. Pl. utolsó sor: J.P hagyja abba! Na, de mindegy, engem már nem szeret senki!
Előzmény: nyugatinyúl (1011)
kicsirigó Creative Commons License 2002.12.12 0 0 1012
Én is megcsináhattam volna ezta nevetséges Nánd-trükkot 997 után, de úgy gondoltam örömet szerzek egy-két gyengeelméjűnek...
Előzmény: nyugatinyúl (1011)
nyugatinyúl Creative Commons License 2002.12.12 0 0 1011
Szájamba megy, fülembe megy,
támad most a kefesereg!
A krisztusát, szentségit:
minden lyukam kefélik...
Ziggy Stardust Creative Commons License 2002.12.12 0 0 1010
...ez még mindig csak 1009 volt, king! :-)))))))))
Előzmény: nyugatinyúl (1009)
nyugatinyúl Creative Commons License 2002.12.12 0 0 1009
te ilyen-olyan, micsoda Forumgazda vagy te, hogy csak akkor hallunk felöled valamit, ha egy kerek szam közeledik? Javaslom Nándi levaltasat a Forumgazda posztjarol, felelötlen, hanyag es közössegbomlaszto vezetöi magatartasa miatt:)))
Ziggy Stardust Creative Commons License 2002.12.12 0 0 1008
Az élet megy tovább, gyerekek! Találkozunk 2000-nél...habár az már nem az igazi, ugye? HEHEHEHEHEHEHHEHEHEHEHHEHEHEHHEHEHEHE!
Ziggy Stardust Creative Commons License 2002.12.12 0 0 1007
HEHEHEHEHHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHE! YEEEEEEEEEEEEEE!
Előzmény: cibkat (1002)
Ziggy Stardust Creative Commons License 2002.12.12 0 0 1006
HEHEHEHEHHEHEHEHEHEHE! YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!
Előzmény: nyugatinyúl (1001)
nyugatinyúl Creative Commons License 2002.12.12 0 0 1005
cibike, dec. 3.-an 18:41-kor valaszoltam a legutobbi leveledre, ezt most ujra feladtam. Ha azota erre valaszoltal volna, azt nem kaptam meg. Ha valaki visszaküldött leveledet, az max a rendszer lehetett, en nem...
nyugatinyúl Creative Commons License 2002.12.12 0 0 1004
hogyhogy visszaküldtem? En ugy emlekszem, masfel oldalon valaszoltam, es azota is a viszontvalaszra varok.... Itt valami Jonas fele technikai baki lehet, utana kell neznem...
Viszont minden idök legjobb gyerekfilmje nekem a Kék madár, heroikus szovjet-amerikai kooprodukcio a hideghaborus idökböl. Biztos lattatok: megelevenedik a macska, kutya, tej, cukor, es meglatogatjak a halott nagyszülöket, kergetik a kek madarat, stb, elsö nagy filmelmenyem, vagy tizszer biztos lattam gyerekkoromban!!!
cibkat Creative Commons License 2002.12.12 0 0 1003
Andráske! Tiszta szerencse, hoy nem kevés energiát és pénzt pazaroltunk egymás fenyegetésére, miszerint mi is fog történni, ha a másik lesz az ezredik. No én amondó vagyok, hogy fogjunk össze!!! Ancsa egyébként inmáron hatvani lakos. Szerencséd van! :):):) Én meg még a címét is tudom, ahová lehet menni szerenádozni.

Ki emélkszik a Fortocskára? Milyen ronda volt benne a Bábaja Jága!

Peti! Mé külted vissza az e-mailom? Tán nem tetszett?

cibkat Creative Commons License 2002.12.12 0 0 1002
NÁNDI!!!!!! Ha azerencséd van, nem találkozunk egy darabig!! Szétvet az ideg.
nyugatinyúl Creative Commons License 2002.12.12 0 0 1001
geci Nandi, en akartam...
Ziggy Stardust Creative Commons License 2002.12.12 0 0 1000
1000!
Előzmény: Ziggy Stardust (999)
Ziggy Stardust Creative Commons License 2002.12.12 0 0 999
999!
Előzmény: Ziggy Stardust (998)
Ziggy Stardust Creative Commons License 2002.12.12 0 0 998
998!
nyugatinyúl Creative Commons License 2002.12.12 0 0 997
Mosom fogam, kefélem,
prosztatámat cserélem,
feleségem pasija húsz,
ez itt a fogkefe-fogkefe-fogkefe blues!
kicsirigó Creative Commons License 2002.12.12 0 0 996

Pályázat Emese földi javaira, stílusosan:

Itt nyugszik a drága kefém,
Ha föltámad jöhet belém:
Orrba, fülbe, szájba,
Markomban a szára.

kicsirigó Creative Commons License 2002.12.12 0 0 995
Hüm-hüm. Asszem a Világlíra 1000 gyöngyszeme című most készülő kiadvány nyomtatását nem állítják le az alant olvasható mű miatt.
Egyébként meg tegye fel a kezét az, aki a fülét kefélni szokta. Az orról nem is beszélve. Ha a költő más tesrészt hozott volna kapcsolatba az említett használati tárggyal, talán nagyobb sikere lett volna. Bár az "ez a kefe sem vacakol" sor némi erölködéssel könnyen kezelhető puzzleként bármely gondolati síkba beilleszthető.
A "mind a három enyém, s ügyes" sor a maga nemében páratlan stílusbravúr, a költö által termtett alkotó akusztikába tökéletesen belelillik. És ha átugrunk azon az értelmezési kulimászon, kicsiny ellentmondáson, hogy a kefék ügyesek (véletlenül sem az a célszemély a dícsérendő, aki a jelzett kefék markolatát kezeli), akkor az alkotás még díjazható is lehet, persze csak a mi szűk köreinkben (maga Emese).
Mindenesetre: J.P. Hagyja abba!
Előzmény: nyugatinyúl (994)
nyugatinyúl Creative Commons License 2002.12.11 0 0 994
Mesi draga, idefigyusz! Elkeszült a müforditas:

Ez a kefe fogat pucol,
ez a kefe sem vacakol,
ez meg tisztít orrot, fület,
mind a három enyém, s ügyes!

Na jó, az utolsó sor kicsit béna lett, de hát Mesi maga mondta, hogy az már oroszul se stimmel. Na, kapom interurbán azt a nagyon sok pálinkát és juhtúrót?!?!
(Ha nyelvileg nem is minden stimmel a fordításban, azért egész sok szót felismertem, legalább hármat, és hát ugye a művészi szabadság egy műfordításnál fontosabb, mint ilyen kis piszlicsáré dolgok, hogy miről is szól a vers!)

Az "öregeknek" elmesélem apukám kedvenc sztoriját az orosz nyelvvel kapcsolatban. Van egy híres mondat, amit még a leghülyébb gyerek is tudta kívülröl, a problémák csak ott jelentkeztek, ha a szemantikai kapcsolatokat hozzá kellett volna passzintani a konkrét szituációhoz. Szóval, ruszki óra, a 13 éves apukám mint hetes jelent: Tavaris pripadavatyel, ja dakladivaju vam, nyikto nye atszvusztvujet, hiányzik kettö.

Ha valaki nem erti a sztoriban a viccet, nem magyarazom el, mert annyira azert nem jo...

kicsirigó Creative Commons License 2002.12.11 0 0 993
Akkor tuti, hogy fogkefe, mert a "fog" szót felismertem. Hiába na, aki 11 évet tanult oroszul, mint én, az azért tud valamit...
Előzmény: antalmese (992)
antalmese Creative Commons License 2002.12.11 0 0 992
Sajnalom, Zoli, nem talalt, de meg probalkozhatsz kettot! Konnyiteskent: kulonbozo kefekrol van szo benne :-)

Az, hogy mikor jovok vissza, attol fugg, mikor adjak vissza az utilapumat a konzulatuson...otodiken vagy hatodikan itt kellene mar lennem

Előzmény: kicsirigó (991)
kicsirigó Creative Commons License 2002.12.11 0 0 991
Csak nem azt jelenti, hogy
moj atyec traktoriszty
on tózse kommuniszty?

Egyébként egy szót sem értek belőle..
Emese drága! Mikor jössz vissza Kézdiről?

Előzmény: antalmese (990)
antalmese Creative Commons License 2002.12.11 0 0 990
Dobri dan ,
hogyaszongya ma elolvastam a mult heti termest, es folottebb felhaborodtam: en is tudok jo orosz versikeket, meg az iskolaban tanultam, ebbol logikusan kovetkezik, hogy eleg oreg vagyok---miert kell ezt az ember lanyaban allandoan tudatositani???? Pedig en frissnek es fiatalosnak erzem magam, igaz, kicsit huzom a labam a tegnapi korcsolyazas utan, de ez asszem elhanyagolhato.
Szombaton megyek Kolozsvarra a konzulatusra, onnan hazafele. Meg sem kerdem, mi van a kivansaglistatokon, mit hozzak, az a jofajta palinka es a juhturo is meg ratok var....
Huha, most jut eszembe, tudom egy orosz versikenek az utolso sorait, legalabbis korulbelulre. Megkeszitheti a juhturos puliszkat es rasadasnak aze lesz a palinka, aki rajon, mirol szol a versike

...eta~ szcsotkij csisztyit zubi, (ez a ~ olyan furcsa ö betu)
eta~ szcsotkij szapagi,
eta~ szcsotkij csisztyit brjuki,
vsze tri szcsotkij mnye nyiznyi

ez az utolso sor folottebb gyanus, ejsze nem is igy hangzik, ugyhogy ez nem szerepel a versenyben

kicsirigó Creative Commons License 2002.12.11 0 0 989
Raz, dva, tri, csetüre, pijáty
Vósem zálcsik pagul jaty.
Piff-puff oj-oj-oj,
Umirájet zálcsik moj...

Vagy valami hasonló!
Dobroje útra mindenkinek!

Előzmény: andras ez a név jóemá (988)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!