Én sem tudom ez milyen elvű, de kíváncsi vagyok rá. Hangra nagyon nem olyan, mint az elektromos felhúzású mechanikus VDO-Kienzle...és ott van a quartz felirat is, nem hiszem, hogy csak fake...
Háttööö... 504Laci? Órás oldalról megközelítve nem ismerek olyan elvű kvarc mechanikát, ami zúg. Egyelőre ennyit tudok mondani. Ill. hogy pl. bokonon órája becsületes, elektromos felhúzású mechanikus, szépen ketyeg. Az enyémben hasonló feliratú a cucc, de nem megy, télen tervezem az óraegység átnézését-nézetését, addig nem akarom lebontani/működésképtelenné tenni a kocsit.
Nekem is hasonló bajom van. Lemerült az akksi hipp-hopp. Honnan lehet felismerni a régi, és az új órát? Az enyémben VDO-s Quartz van. Nem is láttam még másfajtát állólámpában.
3 hét alatt lemerül az akkumulátorom az autóban (115 220 benzin), megmértem az akksit terheléssel, az nagyjából 70%-os, megmértem az áramfelvételt és elég sok, kb. 0.3-0.5 A.
Nézegettem hogy mi viszi ennyire, égve a csomagtérlámpa vagy mi a nyavaja (nyavalya?), de nem: az óra.
Normális, hogy az óra majdnem 5W-os????? Vagy kicsit zárlatos?