Ha 15 euro, akkor az idegenvezetovel van...bàr arra semmi szuksèg, mivel 15 perc az egèsz ès csak ott àllsz 1 teremben...viszont ha csak olyan jegy van, nyilvàn az egy eredetileg is idegenvezetos turnus...vagy tènyleg ràtesznek, de nem hiszem.
Ja, a Linate...oda szerintem nem is megye magyar gèp...màs gèp se nagyon, màr nem nagyon bonyolit szemèlyforgalmat, inkjàbb kereskedelmi, de onnan se konnyu az àtjutàs, annak ellenère, hogy a kozelèban van. Tudod, nem olyan,hogy csak àtsètàlsz, van kozte autopàlya, meg fòùt, szoval nem konnyu, sot lehetetelen... a busz meg gondolom onnan is bevinne a vàrosba, azzal meg ugyanott vagy mintha màshova èrkeznèl. Bergamo a legegyszerubb, tènyleg.
Bergamobol kevèsbè komplikàlt a Milànòba jutàs mint a Malpensa-ròl. Ott a reptèrbusz, fèl òrànkènt megy, letesz a Centralen, onnan iràny a Idroscalo. Oda van busz, most meg nem mondom mi, de tuti felteszik majd a honlapra is, hogy kell eljutni, csak mèg van ido, ezzel egyenlore nem sietnek. Malpensa ugyan Milànòban van, de kb. mint Ferihegy, tehàt mègsincs Milànòban, plussz dràgàbb, sokat kell vàrni a chek out-ra, szòval BERGAMO! 1 òra se kell a busznak ès beèr....jò, ha nincs èpp dugò az autopàlyàn. :)
Tökéletesen igazad van :) Ezért javasoltam nekik prágát. De ha taxiznak kb 70-75 euróért beviszik őket Milanoba, azt ha 4 felé dobják annyira nem vészes.
Üdv Deriva mester! A barátaimmal mindenképpen szeretnénk,ott lenni,te mit tudnál ajánlani,melyik a legjobb módszer eljutni a Gods Of Metalra? Már említettem,hogy a malévtól indul egy gép ami a Malpensa nevű reptéren száll le.. az messze van a helyszíntől?Az általad említett Linate reptér ami mint mondtad mellette van az gondolom nem ez...? Kérlek segíts!Bergamoból nem akarunk vonatocskázni meg össze vissza úgyis eltévednénk.. Előre is kösz!
Hát aznap már elvileg vége mindennek...de max másnapi első géppel már de 9-9:30ras ott van...pl a maléves ha jól emlékszem.. Ja és várom Deriva tájékoztatását..:)..és előre is köszönöm neki is..!!!!
hello gondolom olvastad a coys- al,folytatott beszélgetésünket! Olvastam,hogy te a közelben élsz..mármint ahol a fest lesz...Szóval te mit tudnál nekünk kezdőknek ajánlani...a skyeuropos repjegy nagyon olcsó de bergámoból ahogy coys leírta elég komplikált a milanoban jutás..a malévnél ugyan kétszer annyiért de van egy járat ami vmilyen Malpensa nevű repteren száll le az is messze van? Szóval röviden nem karunk eltévedni,és nagyon szretnénl látni ozzyt ! Előre is kösz mindent!
köszi. Még egyelőre nem terveztem meg a pontos programot, de elég aktív és rugalmas vagyok :) Bergamot semmiképp nem hagyom ki, ha már ott van a reptér...
Ha a jòpàr nap tobb mint 3-4, akkor èrdemes àtugrani mindenhova, nem hiszem, hogy nagyon belezùgnàl milànòba...bàr ki tudja. èn is Iseora szavazok, nekem sokkal szebb ès szimpibb. Comonak csak a hire olyan nagy, amugy ne vàrj tole tùl sokat. Bergamobol van busz az Oriora, mindenhonnan van busz oda. :) Bergamo òvàrosàt ne hagyd ki!!!
Nem ismerem a tobbi helyet, de ez nem olyan òriàsi hely, ezèrt àltalàban tele van, de van pia, szuvenir, minen ami kell. Amugy semmi extra. Ja az àrak...olyan olaszosak...nem akarok hulyesèget mondani, de a sor tuti lesz 5-6 euro...normàlisan is van 3-4, itt meg tuti tobb lesz. Azèrt kèszuljetek. :)
Van egy másik lehetőség,nem tom ez mennyire van messze a GOM-tól...ez a malévnál van drágább ..és a Malpensa nevű reptérre érkezik.. Utánanéznél,ha megkérlek rá? Köszönöm!
Tudja-e valaki, hogy Milanó és Firenze között közlekedő gyors vonatra kell-e helyjegyet válltani, a MÁV nem tudta megmondani?
Máv.... a saját vonatainak használati feltételeit se ismerik...
De:
Ha elmész a www.treitalia.it oldalra, ott megtudhatod, hogy melyik vonatra kell helyjegy, és melyikre nem. Megnézed a kiszemelt vonatot, és ahol látsz négyzetben R betűt, oda kell kötelezően helyjegyet váltani, a sima R betű pedig opcionálisan válható heljegyet jelent. (ez egyébként az összes vasútnál így van, egységes jelkulcs alapján)
Milánóból Firenzébe majdnem az összes vonatra kötelező a helyjegy vétele, de ne feletsétek el azt sem, hogy Olaszországban majd' az összes vonattípusra pótdíj van, mégpedig különböző mértékű, és nem is olyan alacsony. A pótdíjban természetesen a helyjegy ára is benne van.
Így fordulhat elő, hogy 26 és 33 € is lehet a jegyár.
Nekünk is az lenne a jobb csak tudod 18-29ig szóbeli érettségi van és még nem tudjuk a mi osztályunk melyik napon fog ezen belül vizsgázni,a prágai meg 26.án lesz és amíg ezt nem tudjuk nem akarok láttatlanban jegyet venni..és milano marad ha aznap mégis mi lennénk a sorosak..csak ez így elég komplikált eljutás egy kezdőnek ti hogyan mentek?
Nem voltam még sosem a bergamoi reptéren, de a google segített áthidalni a problémát.
Bejutás a repülőtérről (Bergamo) (távolság a központtól: 50 km
Busz: Az Autostradale buszai reggel 4:30 és éjszaka 1:00 (ellenkező irányban 4:00-23:30) között indulnak a milánói főpályaudvarra. A buszok csak kérésre állnak meg a Cascina Gobbánál, amit a sofőrnek jelezni kell indulás előtt. A járatok általában 30 percenként követik egymást, a menetidő 60 perc. A felnőtt retúrjegy ára 12 EUR, az egy útra szóló 6,70 euróba kerül, a gyerekjegyért (2-12 éves kor között) 3,35 eurót kell fizetni. A terminálban a cég pultjánál 6 euróért lehet jegyet kapni. A következő időpontokban induló buszok megállnak Milánó Lambrate vasútállomásán is: 4:30, 8:10, 11:15, 12:45, 14:15, 18:00, 22:00.
Az Orio Shuttle buszok reggel 5:00 és éjjel 0:30 (ellenkező irányban 4:10-23:30) között indulnak a milánói főpályaudvarra. A járatok 30-60 percenként követik egymást, a menetidő 65 perc. A felnőttjegy ára 6 EUR, a gyerekjegyé (2-11 éves kor között) 3 EUR egy útra. A retúrjegy 9 euróba kerül. A jegyek megvásárolhatók a buszon.
Vonat: A repülőtérről félóránként induló buszokkal reggel 6:12 és éjjel 0:15 között juthatunk el Bergamo vasútállomására. A buszjegy ára 1,55 EUR/út. A vonatok menetideje kb. 60 perc Milánóig, a vonatjegy ára egy útra 3,45 eurótól kezdődik.
Taxi: Az út ára Milánóba kb. 65 EUR. A menetidő 50-55 perc.
Remélem ezek még használható cuccok!
Nem akarom elvenni a kedveteket, de full kezdőként, inkább prágát javosolnám, kb fele anniyból megúsznátok, mint a gods of metalt. Közelebb is van és az árak sokkal olcsóbbak.
Hello coys! Szeretnék pár tanácsot kérni tőlled:barátaimmal nagy Ozzy rajongók vagyunk és nagy valószínűség szerint kilátogatnánk az Ozzys napra..csak az a gáz hogy még sosem voltunk egyedül külföldön..pláne nem koncerten és nem igazán akarunk eltévedni.. Most érettségizünk és ez lenne a gőz kiersztése vizsga után:) Szóval néztem a skyeurope nevű légitársaságnál jegyket ami asszem 18e ft mindennel együtt milanoba..de vmi bergamo reptérre érkezne az adott járat az milano egy része,e?egyáltalán hogy lehet eljutni a legkönnyebben onnan a fesztiválra?Taxban gondolkodtunk,de az lehet kicsit drága lenne főleg ha be is csapnak ,tesz egy nagy kerülőt a csávó ...a hülyegyerekek úgy sem tudják hol járunk alapon.. Szóval ha tudnál segíteni mitévőek legyünk azt nagyon megköszönném! mail címem,ha a forumba nincs kedved ezt megbeszélni:oldi88@citromail.hu
Igazán nincs más érvem, mint CSAK.:D) A comoi tónál soha nem voltam, szóval, nem tudom. :)
Btw, nem nagyon hiszem, hogy a kettő közül bármelyiken is lenne valami érdekes rendezvény, úgyhogy mindkettőnél csak a csodaszép látvány nyomhat a latban. :)