Sajna az én CD-m is ilyen lehet, mert hiába állítom oda, hogy onnan induljon, b@szik:-(
A flopist próbálgatom, de annak nincs is ikonja, ott a bootsorrend választásnál:-(
Szüz rendszer....!
Én letöröltem ezt azt, hááát, kezd egy kicsit hülyén viselkedni:-)))
De azért, még keresi a régi rendszer dolgait, a dög:-(((
Pl: a Quick Time 6.2-őt.-)))
Tele van az asztal, a régi ikonokkal, stb!
Mondjuk, a win 3.1-el is így kezdtem:-)))
Istenem, azok a jó kis autoexec.bat-ok:-)))
Sz'al jó lenne, ha valaki elárulná, hogy tudok úgy bootolni, hogy egy SZÜZ RENDSZERT tudjak telepíteni!!!:-)))
Találkoztam olyan 8.5-ös system CD-vel, amirôl nem lehetett bootolni, mert a gyári lemezrôl hiányzott a System folderból az Apple CD extension, vagy mi. Azután jöttem rá, miután nekem sem bootolt...
Nos, a rendszered teljesen sz?z lesz, ha installálásnál beikszeled azt a bizonyos clean install-t. A mac os nem olyan, mint a windows, nem szemetel a rendszer máshova, csak a system folderbe. Ez a clean install egy új system foldert csinál, a régit átnevezi asszem old system foldernek, azt kukázod, és gyönyör? sz?z rendszered lesz.
Floppys téma: kísérletezz :-)
még a 7-es rendszerekhez volt egy disk tools floppy, azon volt egy system folder meg a disk tools program. De ha ez össze is jön, és letörlöd a hd-t, és utána nem tudsz cd-r?l bootolni, akkor felejt?s :-)
(Amúgy ha a system folderben van egy system file meg egy finder file, akkor már asszem elindul.)
Érdemes megnézni az ftp.apple.com-ot, rengeteg hasznos dolog van ott, pl. a teljes 7.5.3-as rendszer :-)
(A scsi directort megkaptad? Bevált?)
Mondjuk a hármas nem telljesen, de nem tudom mi mindent törölhetnék le, merthogy nem tudom milyennek is kéne lennie egy szűz rendszernek!
Pont ezért szeretnék látni egyet:-)
És, hát én ezt formatált vinyóval tudom csak elképzelni!
A flopist, meg még nem igazán tudtam elképzelni! De kifejthetnéd bővebben, mi is kell neki a bootoláshoz?!:-)))
Ötletek, sorban:
1.berakod a cd-t, kiválasztod az install mac os ikont, ekkor újraindul a cd-r?l
2.control panels -> startup disk, kiválasztod a cd-t startup disk-nek, majd reboot
3.ha egyik se jön be, akkor simán elkezded installálni, közben kiválasztod azt, hogy perform clean install (nem tudom, a megyarban ez hogy van), ez egy opció, aztán ha kész és újraindítottad, a régi system foldert kihajinthatod a francba, nem marad írmagja sem.
(4.olyan, mint a boot floppy pc-n itt nem létezik, de olyat csinálhatsz, hogy felmásolsz egy minimális méret? system foldert egy floppyra, és arról indítod. Bármir?l elindul, amin van megfelel? system folder. És ami a legszebb, a system foldereket másolhatod jobbra-balra, m?ködni fog.)
Ötlet!
Szerintem ilyen esetekben írni kéne az oldal gazdáinak egy határozott, de udvarias levelet, hogy ezzel a hozzáállással több potenciális vásárlót kizárnak szolgáltatásaik köréb?l. Hátha elgondolkodnak, szólnak a webfejleszt?jüknek, és az csinál valamit. Harcoljunk a world domination ellen! Nem helyes az, hogy a júzer alkalmazkodjon, vagyunk még egypáran, akik nem windows-t használunk, nekünk is vannak jogaink! Forradalmat!!
"A háborgóknak meg azt üzenem, hogy engem nem érdekel ki mit nem tart be."
Ez egy na'on kafa hozzáállás.
A dízel kocsidba miért nem tankolsz benzint, oszt reklamálsz a gyártónál, hogy "téged nem érdekel ki mit nem tart be"?
:-)))
Viszont rájöttem, nem a hálózatom lassú, mert letöltésnél tökéletesen megy.
Valami a HTML-el lehet:-(
Nem tudom merre lehet ebben olyanokat állítgatni, hogy a Tcp-Ip. csomagméret, és ehez hasonlók?
Jja igen OpRendszer!
Ha minden igaz, én is holnap jutok végre egy magyarhoz, és akkor én is ledarálom az egészet, oszt uccu neki, csinázunk egy szűz újat:-)))
Bootolj CD-rôl vagy Floppyról. A régebbi telepítô CD-krôl lehetett bootolni, nem indult rögtön az installer, mint manapság. A CD-n (asszem a floppyra is ráfér) van egy Drive setup nevű progi. Na azzal lehet formázni és particionálni.
Ikon alatt a shortcutot (Mac-en: alias) érted? Megfogod az Opera ikonját és a Command+Option-t (=Alma+Alt) nyomvatartva drag-eled ahova tetszik, pl. a Desktopra.
Asszem 8.6-tól kezdve van Software Update, de nekem rendesen csak OSX alatt mukodott.
Jó neked, hogy már itt tartasz. Én épp szeretném teljesen újratelepíteni a rendszert (7.6) formattálással egybekötve, de fogalmam sincs hogyan álljak neki.
bocsánat, de ellentmondok egy példával:
van idehaza egy pc (128mega, celeron 300A [felhuzva 378 MHz-re]) és a kicsi PB3400 (144 mega ram, 200 MHz proci).
A pc-n a \windows\hosts file-ba localhostra kellett iranyitanom az index.hu-n meghivott reklamszervereket, hogy legyen eselyem vegigscrollozni a nyitooldalt.
A PB-n nem tiltottam le oket, ezert lassabban is rendereli ki, viszont olvashato, scrollozhato. Es csak 9.0.4 van rajta - valahol ezer eve mintha olyasmit olvastam volna, hogy a HTMLRender Extension sok fejlodesen ment at a kulonbozo 9-es verziok kozott... ???
Lehet, hogy a ford direkt szelektálja a vevőit oprendser használó között? Mert ha egy weblap jól van elkészítve, akkor annak le kell jönni winfoson csakúgy, mint Mac-en van akármelyik linux disztrib akármelyik böngészőjével. Habár ha tele van tűzdelve mindenféle MS által kitalált appletekkel...
Hááát elég vicces, amit az angol billentyűzettel produkáltam:-)
Sz'al, nem a hálózat lassú, hanem az explorer sok neki asszem:-(
Azt csinálja, hogy miközben tölti le az oldalt, meg-megáll, néhány másodpercre gondolkodni, mintha lefagyott volna.
Vagyis az egér mozog, de semmit nem tudok vele csinálni:-(
Ebből gondolom, hogy proci teljesítmény gondja lehet.
A Quadrán- elöl van két gomb. Az egyik a reset, de a másikat nem tudom mi. Amikor megnyomom, bejön valami parancssor-szerű ablak. Ez mit csinál? Mit lehet ide beírogatni?
nem megy bele.
viszont nem is G4-es. :)
mas.
volt ma hazimozi kiallitas westendHiltonban.
mi is kinn voltunk Apple Mo-gal. Egy kis szobaban szerenykedtunk ott a sok plazmatv, projektor, THXfullextra surround erositok es hangfalcsodak kozott.
volt ket aranyos történet:
[vasipari jómunkásember:]
- Tudom-e használni ezt az iPodot az autórádiómmal?
- Milyen autórádiója van?
- Nem tudom. A gyári. Jaguárom van.
- ...ehh... döbb... döbb... hát a legegyszerübb egy Griffin FM adó... stb...
[okossrác az egyik szomszédos szobából]
- Ti amúgy ezekkel a gépekkel mi a ráknak jöttetek ki?
- Gondolkoztál már, hogyan raknak össze egy dvd-t? Megmutatom pár egyszerü lépésben ezen a 17"-os laptopon...
A srác akkor adta fel, amikor megmutattam neki hogyan tudja összedobni a hangot A.pack-ben: