A Keresztanyu 2021-ben bemutatásra kerülő televíziós vígjátéksorozat, melyet a Drága örökösök alkotói készítenek és 2021 januárjában fogják bemutatni az RTL Klubon.
Ez valami visszatérő attitűd lehet a sorozatkészítőknél, Ondrussék is odáig voltak maguktól, miután átvették a BK-t, legalábbis ezt kommunikálták folyamatosan. Nyilván a marketing része ez is. Azt viszont el tudom képzelni, hogy belülről nézve jó buli lehet egy-egy forgatás, az egyes évadok végén leadott bakiparádéból ítélve sokat szórakozhatnak közben.
Ráadásul ezek a suhancok szinte a semmiből bukkantak elő, eredetileg Mikola ukrán emberei voltak, az ő segítségükkel szállította át a márványtömböket a határon, amikor az idióta Lajos elhajtott Zarathusztra autójával, rajta a márvánnyal. Aztán később valahogy fegyvert is szereztek, és lényegében ők "védik" a bánya területét mindenkitől, még a magyar rendőrségtől is. Az ilyeneket már régen kommandósokkal vadászták volna le. Aztán amikor végül Mikolával együtt ukrán területen elkapták őket, és börtönbe kerültek, nyilván fölvették az adataikat, és amikor átadták őket az ukrán rendőrségnek, ki is kellett volna tiltani őket az országból. Zsiga és Pityke mellett régen lennie kellene egy különlegesen kiképzett TEK-esnek, hogy lecsaphasson az ilyen veszélyes elemekre. Mondjuk amikor a sztriptíz-show-n rendőrkézre kerültek, akkor eleve az ukrán rendőrségnek kellett volna átadni őket, de nyilván még kellenek a sztorihoz. Lassan már több a bűnöző a sorozatban, mint az átlagember (Mikola és a suhancok mellett Szergej és Topolisz is a fokozottan veszélyes bűnöző kategóriába tartozik).
Azt sem értem, hogy ha Mikolát futni engedték Mexikóba, akkor mi a manóért tért vissza? Vagy ujjat húzott valami ottani gengszterbandával, mint anno Bartha Zsolt a BK-ban?
Amikor Oleg és Krisztina kimentek a bányát megfigyelni előre tudtam hogy Mikoláék majd foglyuk ejtik őket. Akárhányszor odamegy egy szereplő mindig így történik. Az hogy a kisstílű suhancok újra és újra következmények nélkül terrorizálják és megkárosítják a szereplőket kezd végtelenül unalmas lenni. Annyira nem nagy cápák hogy ennyi ideig ez mehessen úgy hogy ne legyen aki fülöncsípje őket. Ebből már annyira hiányzik a kreativitás hogy rossz nézni, iszonyú sokat ront a sorozat minőségén.
Sajnos igen..pedig úgy vártam...most még napokon keresztül a falunap körül forog minden..Tarka mintás ingesek szimbolizálják a romákat,gondolom.Oltonyosok a komolyzeneszeket..Hülye becenevekkel,van már Csocsó,most egy új szereplő meg Csacsi..hu de kreatív..:(
A Hámori-féle sorozatoknál ez kb. úgy működhet, hogy van egy többé-kevésbé épkézláb alapötlet, amit még jól ki is lehetne bontani, ámde a showrunner szeszélye határoz meg mindent. Először is, eleve túl sok a szereplő, mindenkinek kell teret adni, ez szétesővé teszi a cselekményt, amely alapból is túlbonyolított és sokszor logikátlan. Aztán beírnak viccesnek szánt random gegeket, amik néha tényleg viccesek, de a legtöbbször inkább kínosak, pl. a KA-ban a rendőrök idétlenkedései. Néha határozottan úgy látom, valakit bedobnak mellékszereplőnek (holott az eredeti cselekményben nem szerepel), mert pl. jóban van Barbival, vagy bekönyörgi magát.
Az RTL-es napi sorozatok közül én az Ondruss Ilona-féle Bátrak földjét sírom vissza, kár, hogy azt eleve egy évadosra tervezték. Messze ott volt a leginkább épkézláb cselekmény és a legkidolgozottabb karakterek. Ráadásul történelmi milliőbe helyezték, ami önmagában is üdítő.
Ez a sorozat egy katasztrófa, totálisan talajt vesztett, azt, hogy honnan indult, és hová akart eljutni, már senki nem tudja, kapkod az egész ide-oda, ez véletlenszerű zagyvaságok halmaza. Mint egy szkeccsfilm, de még annak is rossz. Se koncepció, se történet, semmi, csak bődületes ostobaságok egymás után.
Már a Doktor Balaton is ezt a irányt vette fel....
Én néztem, amikor Molnár Anikó (volt Való Világ szereplő) volt a nagy Ő, a többit csak előzetesekben és reklámszünetekben láttam: rettenetes volt, nem is értem, hogy Árpa Attila miért vállalta el. Azaz értem: pénzért és a sok cicababa közelségéért. :D
Ez a sorozat egy katasztrófa, totálisan talajt vesztett, azt, hogy honnan indult, és hová akart eljutni, már senki nem tudja, kapkod az egész ide-oda, ez véletlenszerű zagyvaságok halmaza. Mint egy szkeccsfilm, de még annak is rossz. Se koncepció, se történet, semmi, csak bődületes ostobaságok egymás után.
Ennél még a Hotel Margaret is jobb volt - viszont erre vevők az emberek, arra meg nem voltak azok.
Tehát vannak (és nem is kevesen), akiknek ilyen az ízlésük, akiknek ez kell - vagy legalábbis pont megfelel.
"Nem biztos, hogy jót tesz neked, ha kiszolgálják az ízlésedet..."
Ez a tegnapi jó példa volt arra, hogy lehet a még valamire pislákoló lángot totálisan kiirtani. Ez már nem paródia, ez a totális zagyvaságok halmaza. Jól látod a választás ökörségeit, Sótonyit és ukránok helyzetét (különben ilyen a mesében sincs) Ildi számomra jelentéktelen, belőle is pontot csinál a Madám. Már ha tudja egyáltalán mi az:-) A bánya körüli abszudításokról ne is beszéljünk, az amit ezek egy bányáról gondolnak egyet bizonyít : Olyan mintha halvány fingjuk sem volna arról milyen egy bánya, és milyen kárt okoz benne például egy sima robbantás. Előttem az egész író és rendező leszerepelt, tudatlanok szarkavarásának minősítem az alkotásukat, amiért gondolom azért jó pénzeket lenyúlnak. Nem volna nagy veszteség ha ezzel vége volna az egésznek, sok dologról ezután sem tudunk meg többet, ha az eddigi évadok nem voltak rá elegendőek.
És igen: Kezdetekben vala Róza mama nyugalomba vonulása. Erről is megfeledkeztek.
Szerintem a szavazás rényleg a paródiája volt a tavalyi előválaaztásnak, és szándékosan hagyták figyelmen kívül, hogy az urnazárás előtt nincs szavazatszámlálás, sem részeredmények kihirdetése. Ez a menet közbeni visszalépősdi meg az abszurditás csúcsa volt, ahogy az is, hogy a másik szálon Sótonyit az ukránok vitték el. Az sem világos, hogy mi lett Ildivel, miután Imi lényegében elrabolta Bonifácot, mert úgy értelmeztem, hogy ők együtt repűltek volna vissza Rómába. A bánya-téma is jól nyitva maradt, lassan az összes gengszterarc azzal foglalkozik.
A magam részéről nehéz elképzelni, hogy az előrevetített események hogyan fognak kitölteni egy teljes évadot; de már most is jól eldeviáltak a kiinduló helyzettől, ahol Róza mama visszavonulásáról volt szó, erre ő a legesélyesebb a polgármesterségre. Vajon ez azt jelenti, hogy mindenki más túl béna ahhoz, hogy átvegye tőle a hálózatot? :)
Nem is szükséges, elég, ha Róma városában jelen vannak, ami olyannyira igaz, hogy ott van a rend nemzetközi központja is. Magyarországon a hivatalos nevük "A Szent Orsolya Rend Római Uniójának Magyar Orsolyita Közössége".
A IX. kerületi Viola utcában van (volt?) az Isteni Szeretet Leányai nevű "zárdaszerűség". Az apácák kijártak, általában kettesével, nagy barinős csacsogással mászkáltak az utcán. Tetszett, hogy mindig jókedvűek voltak, nem olyan szentfazék kinézetűek, ahogy az ember az apácákat elképzeli. Arrafelé dolgoztam, láttam őket nap mint nap. Nem tudom, megvannak-e még, mert pár éve rehabilitálták a környéket, új házakat építettek a régi lepukkantak helyébe. Bár az ő épületük szép és jól karban tartott volt, néha áldozatul esik egy-egy szép ház is a városrendezésnek.