"Amit mi megtehetünk (a fanatizmuson és a fanatikusokon való
szórakozáson túl), az pedig az informálás, a felvilágosítás.
Leleplezni a fő feminista hazugságokat a patriarchális elnyomásról,
női kvótáról, családon belüli erőszakról, bérkülönbségről, stb.,
egyáltalán kétségeket és gondolatokat ébreszteni a femináci agymosás
ellenében."
Egyértelmű, hogy a férfi erősebb fizikummal rendelkezik! Pont azért történhet meg az, hogy több mint 30 késszúrással ölnek meg egy nőt, esetleg kinyomják mind a két szemét, vagy a tizedik emeletről ledobják a közös gyerekeket!
Ezek tények, mégis azt írtad, hogy nincs olyan, hogy bántalmazás egy kapcsolatban!
Azt értsd meg, hogy egy-két egyedi eset akkor sem cáfolja a nagy átlagot.
Mondok egy példát: megemlítem azt a közismert tényt, hogy a férfiak jellemzően nagyobbak és erősebbek a nőknél.
Mire odajön valaki formális logikából felmentett és dedegni kezd, hogy 'de az ő unokahúga 150 kilót felemel, bezzeg a szemüveges karcsika öt kilót sem, ennyit arról, hogy a férfiak az erősebbek...'
De visszatérnék az alapproblémára, miszerint nőhatalom van, újra saját példával jövök....
Előtte megemlítem Szibilla3 írását, miért is gondoltam azt, hogy "férfi", talán akkor, amikor az elvált férfiak iránt érzett empátiát, majd kihagytam a tegnapi napot, és akkor olvasom, hogy nem tartott igényt az apa gyerektartására!
Egy anya nem mondhat le a gyerektartásról, mert az nem neki jár, hanem a közös gyermeknek, maximum elfogadta azt a tényt, hogy nem akar fizetni az apuka!
Az én agyam is felemás, női aggyal gondolkodom de mellette dominál a férfi gondolkodás is.
25 évvel ezelőtt, átvettem a postástól egy, a nevemre szólt ajánlott levelet, egy ügyvéd írt nekem a férjem megbízásából, válási papírok voltak!
Olyan dolgokat tartalmazott, amin csak nevetni tudtam, rossz anya vagyok, nem gondoskodom a gyerekekről, koszosan járnak iskolába és óvodába, mind az öt! Alig vártam, hogy hazajöjjön a férjem és, hogy ezt megbeszéljük!
Ez a beszélgetés létre is jött, pontról pontra cáfoltam az ügyvéd által írt rágalmakat, mert egy válásnál kikérik az iskolai, óvodai véleményt is és már ott megbukott!
Akkor felajánlottam neki, hogy nem háborúzom, ha ennyire szar anyának tart, akkor nevelje a gyerekeket ő! Hazaköltözöm anyukámhoz, megkapja a fizetésem felét, mint gyerektartást, majd leszek hétvégi anyuka!
Szerintetek mi lett a vége?
Ne is szóljatok semmit, hiszen nyilván ellene fordítottam a nőhatalmamat!
Nem. Arra célzok, hogy minden évben a nyugdíjkassza befizetéseinek 55%-át a férfiak tolják be, és a 60%-át a nők veszik ki. Igazi egyenlőségi feladat lenne egy külön férfi és női nyugdíjkassza megteremtése, nem gondolod?
Igen, úgy vélem akinek fél misi havi nyugdíj nem elég annak telik arra, hogy befektessen. Az előtakarékosság nem feltétlenül azt jelenti, hogy a matracban tartod a kápét :)
A felosztó-kirovó nyugdíjrendszer egy marha nagy piramisjáték, és ennek megfelelően be is fog dőlni.
De megszüntetni nem fogják, valami nyugdíj mindig lesz, épp csak nem lesz elég semmire, ha nem tudtál öngondoskodással valódi nyugdíjat félretenni magadnak.
Viszont a nyugdíjkassza befizetéseinek nagyobb részét férfiak adják, de a kifizetések nagyobb részét nők kapják. Még itt sincs egyenlőség...
Egy éjszaka leple alatt hozott törvénymódosítás azt írta, hogy a nyugdíj nem jár alanyi jogon! Arra azért kíváncsi leszek, hogy van-e bátorsága az éppen kormányon levő hatalomnak ez megszüntetni?
Azt biztosan tudom, hogy most úgy van, még mindig az öreg szüle segíti a gyerekeit, ez fordítva nem működhet!
Egy saját példát hoztam fel, hogy igen van olyan munkakör, amikor a férfi előbb el tud menni, mint a feleség. Mert akkor még létezett korkedvezmény!
Az egyik lányom keresztapja nyomozó, 25 év szolgálat után úgy hagyta ott a rendőrséget, ahogy illik!
47 évesen. Most lesz 70-éves! :) A felesége, mert ügyeskedett, neki még van 1 éve hátra.
Az meg egy külön téma, hogy egy nyomozó aki főleg irodai munkát végez, és az én férjem meg buszvezetőként, nyilván sokkal nehezebb fizikai és szellemi munkát végzett mint egy ápolónő!
42 év és 100 valahány nap munkaviszony után lettem öregségi nyugdíjra jogosult! Azért dolgoztam még rá, hogy a jubileumi pénzt megkapjam, nem hagyhattam azt az összeget az államra!
Az is igaz, hogy még a Covid járvány kitörésekor, bár akkor a sétáló időmet töltöttem, megkaptam az egyszeri 500 ezer Ft. juttatást, ami szerintem sem volt jogos, hiszen az egészből kimaradtam.
Ezért a kezdő nyugdíjam sokkal több lett, mint az utolsó fizetésem.
Két munkatársam előzött meg, az egyiknek még 55 éves kor volt az akkori szabály szerint a korhatár, elég régen volt, a másik meg 54 évesen felhasználta az akkor már érvényben levő nők 40+t !
14 évesen került be a rendszerbe, Az iskoláit munka mellet végezte, pont jókor döntött, mert még érvényben volt az, hogy az utolsó öt év átlagkeresetét vették figyelembe! Majd az egész számítást megváltoztatták!
Csak arra szeretnék kilyukadni, hogy a nyugdíjam nem kevesebb, mintha kivártam volna a 65 éves koromat.
A kevés nyugdíj azért is gond, mert ezzel a gyerekekre hárítja a nyugdíjas nyugdíjának pótlását, amikor még sokuknak is kevés a fizetése és így ők sem tudnak nagyjából normálisan megélni.
Akinek pedig nincs gyereke, az ott marad egyedül, vagy ha nem tudnak pénzt adni neki, vagy ha nagyon keveset. Vagyis ez a kevés nyugdíj a gyereknek is egy óriási teher, ami a jövőjüket teszi tönkre és
lesz az egészből egy soha véget nem érő szegénység.
Úgy érzem muszáj itt is offolnom egy kört, mert sokmindent elnézek a magyar politikának, de a nyugdíjrendszert nem bírom. Az, hogy a nyugdíjminimum 28.500Ft, miközben egyesek meg milliókat kapnak nyugdíjnak, szerintem megérne pár akasztást. De még ha nem is akarok durva lenni, annál nem adnám lejjebb, hogy akik ezért felelősek éljenek életük végéig szigorúan havi 28EFt-ból.
Ha rajtam múlna a nyugdíjrendszer, legalább a közfogis bérig emelném a nyugdíjminimumot, mert bár az se egy vagyon, de legalább több mint a havi rezsi fele, és ezt az emelést abból gazdálkodnám ki, hogy a kretén luxusnyugdíjakat nyírbálnám meg, mert aki egész életében milliókat tett zsebre havonta, annak kurvára nincs se szüksége, se erkölcsi jogalapja arra, hogy még nyugdíjasként is folyamatosan tovább gazdagodjon az adófizetők pénzén. Havi nettó félmillió fölé ne menjen már senki az állami nyugdíjával, és talán még túlságosan megengedő is voltam ezzel. Akinek ez nem elég, az előtakarékoskodjon magánba :
A 18 - 20 éves korukban munkába álltakról beszélsz, de tudtommal a nagyon korán.. a 15 évesen munkába állt korosztályt akarták segíteni ezzel az intézkedéssel. Akik nem tanultak tovább az általános iskolánál, hanem férjhez mentek és anyák lettek és feleségek - és mellette alkalmazottak is voltak.
És a férjeik-gyerekeik körében nem kell nekik a teljes összegű nyugdíjból megélniük önállóan.
Ha a 4338-asról beszélünk, ott ügye a 40 évest említettem.
Igen, elismerem, hogy létezik, hiszen létezik.
De leírtam azt is, hogy nem 50 évesen megy nyugdíjba a 40 évessel, hanem 58-60 körül, mert különben nem jön össze a 40 év.
És azt hiszem, hogyha nem szült, akkor ez nincs is. (bocs, ha nem tudom jól)
Ha 58 évesen, akkor viszont már 18 éves kora óta dolgozik. És ezt fel fogják emelni, ha valami, ez nagyjából biztos, mert ezt ugye nem a 65 éves öregségi nyugdíjhoz találták ki.
Valószínű, hogy erre is ráteszik a három évet, ahogy szakértők mondják.
És 80%-os lesz a nyugdíj. Szóval... valamit valamiért.
És ha ezt azért csinálták, hogy a két nem között állandó legyen a súrlódás, a mutogatás, az ellentét, akkor sikerült,
és úgy, hogy bár valóban nem kell dolgoznia 65 évig, csak 59-ig (aztán majd tovább, ha emelik), de ha átlagfizetésű, akkor nyugdíj mellett dolgoznia kell,
és amikor már nem tud, akkor sem lesz teljes a nyugdíja.
Természetesen nem várom el, hogy a "bezzegnők" után oda legyen írva, hogy kivétel Szibillia3, csak szerettem volna tisztázni, hogy én hogyan vagyok szerintem nem "bezzegnő". :)
Megvolt, köszönöm : nullaegy ötvenig aludtam is mint a bunda.
Onnantól meg csak tízperceket mikor álltunk itt-ott.
A 4338 -asban amikor azt írtad hogy mindegy mit csak különbséget tudjak mutatni.. hát a jogi többlet az nem dekára vagy centire mutatható ki, hanem így.
Azt elismerem hogy nem vetted igénybe a jog által biztosított előnyeidet. Te elismered cserébe, hogy ettől azért léteznek?
A 4340 -esben is egyetértek, hogy rád nem vonatkozik a jogelőnyökkel való visszaélés vádja.
De az a "bezzeganők" -panasz nem is ellened szól, hanem az előnyeikkel visszaélők ellen.
Mert a tudjukkik nem azért társadalombomlasztók és felforgatók mert tudjukkik - hanem azért forgatnak fel mert teli vannak kételyekkel és énbizonytalansággal.. és az okokat ott keresik, ahol nem az okok vannak hanem a benzin és a gyújtózsinórok.
Nem voltak elnyomva a nők, mert alap volt, hogy apu dolgozik, anyu háztartásbeli és gyereket nevel, meleg otthonnal várja az urát.
Fel sem merült senkiben, hogy ennek máshogy kéne lennie.
És igen, amit írtál, "felnézési igény"-t is kielégítette, amit a férj mondott, az úgy volt. És ez nemcsak szavak voltak, hanem tettek is kísérték, eldöntötte, felépítette a házat, otthont teremtett,
dolgozott, amiből megélt a család.
Szerintem nagyon fontos, hogy a nő felnézhessen. Ez viszont változott azzal, hogy egy nő is kereshet többet, tanulhat többet, lehet magasabb pozícióban.
Amit még nem is lehetne ma már bűnnek kikiáltani, mindössze azért talán elnézhető, hogy ez változtatta meg részben a világot.
Lehet, hogy kompenzál valamivel a férfi, de meddig elég az? Vagy az igények már mások, és a nőnek nem igénye, hogy felnézzen. Nekem igen. :)
Egyébként királyi családokban, ahol a nő volt a királynő és a férj csak férj ott a férj lett elnyomva, és akkor még hol voltak a feministák.
Vajon ez a fajta kiafőnök változás mennyire gondolkodtatta el a nőket? Ha csak egy pillanatra is.
Én azért a szavazási lehetőségnek örülök. Nagyon furcsának találnám, ha a párom/fiam/apám elvonulnának, én pedig nem.
Érdekes azért, hogy ezt a helyzetet olyannak találnám, amiért "harcolnék", na a magam módján, írogatnék a blogokon. :)))
Mert az én életemről is szó van.
Monogám házasság nem tudom, hogy volt-e teljes bizonyossággal, inkább az, hogy titokban ment a nőzés a feleség mellett, ha maradt energiája erre a pasinak, illetve hát ott voltak
a piros lámpás házak, szabadon látogathatók.
A hipergám hajlam azért nehézkes, mert elfogynak a "csúcsragadozók" és azoknak sem kell akármilyen nő, így sokan pár nélkül maradnak. Ez nem igazán egy olyan női tulajdonság,
ami jó. illetve de, a jó nőknek, akik még jobb pasit kapnak, de átlagosnőnek, vagy még rosszabbnak ezt el kell engednie és a saját szintjén keresni, viszont a saját szintjén lévő férfiak
sokszor hipergámak és nem kell nekik a saját szintjükön lévő nő. Nem? :))
Volt itt ilyesmiről vita, nem is olyan régen, abban is benne voltam. :D
Ez az egy-két gyerek biztos csak a nők miatt létezik? Csak ők nem akarnak több gyereket?
A több gyerekes romáknál valóban megy a sok gyerek, de otthon van szinte az összes nő, egy családban egy kupacban, segítik egymást, így azért könnyebb.
Képes lenne ilyen életre egy fehér férfi? Még az anyósával sem akar együtt élni, nemhogy az egész pereputtyal. :)
A sok gyerek leginkább akkor megy, ha a nő otthon marad. Megengedhetik anyagilag? Tud annyit keresni a férj?
Otthon marad nő nem fog nyugdíjat sem kapni.
Én nem igazán kedvelem a női politikusokat, mert férfivá válnak, holott azt várnám el, hogy nők maradjanak. Empátiában, máshogy gondolkodásban, másmilyen hangsúlyokban. Ez nincs ezeknek.
Óriási csalódások nekem.
A szuicid irányban én is azt látom, amit te, csak fotelforradalmárként nem értem, hogy miért hagyjuk. Az egész világ.
Az, amit leírsz, hogy hogyan változhatna meg (maguk a nők jöjjenek rá a helyzet tarthatlanságára és tegyék a feminizmust a helyére a történelem szemétdombján), sajnos arra az a válaszom, hogy
ezt nem látom, még az elkezdését sem nagyon. Nemhogy a véghezvitelét. Nem képesek a nők az összefogásra, mert egymást marják, meg egymást próbálják körömhosszúságban legyőzni,
szájszélességben lekörözni, akik már látják hogy ez mekkora gond, fáradtak, beletörődőek, és nem is tudják, hogy hogyan csinálják.
Ezt a fehér férfi, mint fő ellenség gondolatodat én azzal tetézném, hogy nemcsak a férfiakkal, hanem a nőkkel is ez van.
Nézd meg, hogy mennyire érdekli bármelyik ország kormányát, hogy sorra erőszakolnak meg nőket, majd esetleg még meg is ölik? Van változás? Törekednek a változtatásra?
Elintézik, hogy az ilyen férficsoportok ne legyenek ott?
Nem.
Konkrétan a fehér színt akarják más színekre cserélni, jobb esetben színezni velük. :(
Igen, ezt én is így gondolom, és az összehasonlításnál is csak mint a "nemének megfelelő" lehet az összehasonlítás. Mert egy nő ne menjen kőbányába, egy férfi ne menjen ápolónak, és bár mindkettőt mindkettő valamilyen szinten meg tudná csinálni, mindenkinek jobb, ha nem teszi. :)
És még sorolhatnánk a nemek közötti "munkamegosztás", ami teljesen természetes és egyértelmű, az összehasonlítás nem működik akkor, ha ki kell számítani, hogy egy óra alatt a férfi vagy a nő bányászott ki
több követ (valószínű, hogy a férfi, testi adottságai miatt).
Az összehasonlítás akkor gond, ha az méregből, dacból, bizonygatásból keletkezik. Ott nincs "kegyelem", a rosszabbikat keresi, a maga szerint jobb.
Az utolsó bekezdésedben leírtakkal én nem tudom, hogy találkoztam-e.
Azzal igen, hogy fizessenek a bűneikért és hagyják a nőnek a lakást, a kocsit, az akármit, mindezt a gyerekre való hivatkozással, de ez igazán szerintem azért akkor lenne nagyon durva, ha itt is lenne
feleségtartás megítélése, vagy legalábbis mindennapos lenne, gyerek nélkül is.
Ettől függetlenül a gyerekkel való gondoskodás, mint elvált feleség és anya kiváltság, elég kemény feladatok elé állítják a férjetapát. Mint írtam, tapasztaltam is.
Viszont kérdés, hogy hány elvált férfi ragaszkodik foggal-körömmel ahhoz, hogy a gyerek vele maradjon? Én ilyennel nem találkoztam.
Azzal sem nagyon, hogy felezzenek. Inkább a "hétvégi" apákat látom.
Na meg a "legszebb éveimet adtam neked" a nők részéről.
Ami egyébként én úgy gondolom, hogy tény, de ezért nem kaphat semmilyen "áldozatot" a férfitől és a markát sem tarthatja, még annak ellenére sem, hogy
ez valóság. A nők egy idő után hervadnak, a férfiak sokáig nem, sőt, a tisztesőszeshalánték vonzó ereje nem mese... :)
Sajnos ebbe a szövegbe én is belekerültem, de soha nem mondtam ki, mert nevetségesnek tartottam volna, viszont valóban a legszebb 6 évemet adtam, persze senki sem tett esküt, hogy ez
nem hat év lesz. De hadd legyen érezhető már kicsit, ebben a butusságban. :)
Vannak sárkánynők, valóban, akik sértettségükben mindent borítanak.
Vannak direkt pasik kihasználására szakosodott nők, nem kevés, de érdekes módon azért ezek találnak pasikat. Akik vagy nem tudják, hogy ezzel van dolguk, vagy tudják, de jó így is, de aztán jön
a kesergés.
De pasik sem szentek, ha bugyiba akarnak jutni. :) Én nem sepernék minden vitát a férfiak és nők között a feministák kosarába. :)
"A feministák néhány kiharcolt joga esetleg nem valósult volna meg nélkülük is?"
Az a kiharcolás nem igényelt túl nagy energiát, mert ahogy már sokszor elhangzott itt, a férfiakban alapvető ösztön, hogy a nők kedvére tegyenek. Ellentétben a feminista legendákkal, nem voltak elnyomva a nők, és főleg nem merő gonoszságból, egyszerűen az volt az alap, hogy a család a társadalom alapköve és azt a férfi vezeti. Ami mellesleg a női hipergámiát, a felnézési igényt is kielégtette. Nem voltak olyan hülyék a régiek, mint ahogy azt ma gondoljuk. Gondolj arra, hogy a gyerekeknek sincs annyi joga, mint a felnőtteknek, és szintén nem gonosz elnyomásból, hanem a saját érdekükben. Amíg a jogok és felelősségek/kötelességek egyensúlyban vannak, addig az nem elnyomás.
"Például a nemek közötti egyenlőség jegyében a munkavállalással járó önállóság, a választási jog, a fogamzásgátlással járó szexuális szabadság?"
Sokakban él az a kép, hogy szegény elnyomott nők nem szavazhattak évezredeken át, holott a választójog korántsem volt általános, eredetileg a hadseregeket kiállító nagyurak joga volt, aztán a nemességé, és szép lassan csorgott le a pórnépig a szavazás joga, ehhez képest a nőké alig volt később. És amíg szinte mindenki családban élt, nem volt akkora jogsérelem, hogy a családfő szavazott, kvázi a család nevében (és érdekében, hiszen nem volt akkora férfi-nő harc, az érdekeik közösek voltak).
A szexuális szabadság biztos jó a nőknek, amíg fiatalok és vonzók, de nem lettek ettől boldogabbak. Nem tudom, érdemes volt-e felrúgni a monogám házasságot, amire az egész civilizációnk alapul. Az valódi egyenjogúság volt: mindkét nem kordában tartotta az alapvető szexuális ösztönét (férfiak a poligám, a nők a hipergám hajlamaikat), mindenkinek akadt párja, volt kiért dolgozni. Ahol elszabadul a női hipergámia, azok a társadalmak hamarosan eltűnnek, és patriarcháliosabbak veszik át a helyüket.
Lásd még:
"a történelem során nem fordult elő máshol, csak a mostani nyugati kultúrkörben, hogy a nők nem állnak atyai, férji hatalom alatt, polgári jogaikban nem korlátozottak, szabadon vállalhatnak munkát, tanulhatnak, dolgozhatnak, párválasztásuk sem korlátozott mások által.
furcsa mód a nyugati nők nem akarják ezt a számukra kedvező állapotot fenntartani. nem hajlandók átlagosan 2 gyereket nevelni.
a többségbe kerülő muzulmánok, arabok, cigányok nőkhöz való viszonya más lesz."
"az a régi szép idő, az a körülmények alakulása miatt már nem valószínű, hogy maradhatott volna. Ezt ki lehet mondani"
Miért ne lehetne kimondani? A világ változik, csak nem mindig jó felé, és jelenleg nagyon elszaladt a ló egy szuicid irányba. A női típusú igazságérzet (ami családon belül tökéletes, de társadalmi szinten öngyilkosság) bekerülése a politikába, a balos ideológiák térnyerése alapvetően rossz irány, és nem sokáig mehet tovább: vagy mi térünk észre itt a nyugaton, és mi lendítjük vissza az ingát a normalitás irányába, vagy megteszik helyettünk azok a népek, akik viszont túl is lendítik a másik irányba :-/
"És amikor vannak azért elég sokan, akik átlátják, azok miért nem tudnak erőteljesebben fellépni ez ellen?"
A feminizmus sajnos olyan, mint az AIDS vírusa, pont a szervezet védekezőképességét hackeli meg. Alap, hogy a nők kedvére teszünk, másrészt a férfiak nyígása nem érdekel senkit, figyeld csak meg a teljesen jogos férfijogi felvetésekre adott reakciókat. Így nem marad más, mint hogy maguk a nők jöjjenek rá a helyzet tarthatatlanságára, és tegyék a feminizmust a helyére a történelem szemétdombján.
"A romák és a fehérek közötti ellentét is hihetetlen sebességgel zajlott le és még zajlik"
Látod, itt is ugyanaz a nóta: a szegíny elnyomottak vs. a gonosz elnyomók. Ez a balos progresszió... A fő ellenség a fehér, keresztény, hetero, patrióta férfi. Ha jobban belegondolsz, minden haladár, woke, feminista, migránspárti stb. ideológia ennek valamelyik vetületét próbálja meg kikezdeni, a feminizmus a férfiak és a férfiasság ellen küzd, de megkapja a támadást a keresztény, a fehér, a hetero, a hazafi is. Csak azzal nem számolnak ezek a szerencsétlenek, hogy eme alapellenség ellehetetlenítésével el fog tűnni az általa létrehozott társadalom is :-/