“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
A papi nőtlenséget azért vezették be a katolikus egyházban 1050 körül, mert a korabeli nős papok és püspökök saját vagyonként kezelték az egyházi vagyont, magukra és a családjukra költötték a bevételek jelentős részét, ahogy ma is teszik egyes protestáns szekták vezetői.
Igen így van, ezért büntetés jár nekik majd a haláluk után a vallás szerint, mármint a homoszexualítás és a pedofilía miatt. A papi nőtlenség nem következik a Bibliából és a nők is lehetnének papok.
Igen, ezek az elvek, de vajon a gyakorlatban mennyire tartják be őket? Elvileg a papok sem élhetnek szexuális életet. Kisfiúkkal vagy férfiakkal pláne nem.
Ez van, a vallásoknak vannak tanításai, amit be kell tartani, függetlenül hogy milyen emberek a papjaik. Egy muzulmán sem ehet disznót vagy ihat alkoholt. Egy vegetáriánus nem ehet húst. Egy állatvédő nem kínozhat állatokat. Egy klímavédő nem járhat magánrepülővel.
Én sem irigylem magam , de azzal vigasztalódom , hogy mások meg sántítanak , marok szám eszik a bogyókat , és még fájdalmaik is vannak .
Nekem meg nem fáj (még) semmim , nem recseg/nem ropog , nem sántítok , egyenes háttal járok , egy árva szem bogyót nem kell ennem , mindent meg tudok csinálni magam körül , orvos is csak azért látott , mert újítani kellett a jogsim , és még haza is találok . Tudod ... szerintem seggemet a földhöz ... elégedettségemben .
Papikám lelkem ! Kb. egy éve törött állkapoccsal élek . A pofaműtétnél olyan klasszul elfűrészelték vízszintesen az állkapcsom jobb oldalát (csupán a csontrák megelőzése céljából) , hogy elrepedt , aztán meg eltört . Összekapcsolnák a két részt , de valahogy nem birok ráizgulni ....
Zárt szájjal még nem próbáltam enni , de zsibbad szájszéllel és nyelvvel naponta . De legalább nem fáj , és így elviselhető . Más meg a földben van 77 éves korára , oszt' így kell hozzáállni !
Nem mindig. Volt egy haverom akinek eltörött az állkapcsa. Elöl kihúzták a legrosszabb fogát, azután drótot fűztek a fogai közé és vékony gumival cikk-cakkban ősszekötötték az alsó- és felső fogsorát. Próbáltál már zárt szájjal beszélni? :)
De a legmurisabb az volt amikor evett. A tejecskét a kihúzott foga helyén szívószállal szopacsolta.
Azután elővett tíz deka parizert, csíkokra vágta, tükörből nézve a csíkokat begyömöszölte a lukon és szétszopogatta. :))))