Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Savarians Creative Commons License 2019.03.12 0 0 267

A fenébe! Tegnap rendeltem meg őket... :(

Előzmény: polberto (266)
polberto Creative Commons License 2019.02.27 0 0 266

Sziasztok!

Van 4  új nyári Good Year gumim eladó ha esetleg keresne ilyet valaki.

Topka Creative Commons License 2019.02.22 0 0 265

Ha valaki komoly és jó GS IV-ről álmodik, csak bátra-bátran...

Alexfux Creative Commons License 2019.02.21 0 0 264

II.-es topic

Itt biztosan tudnak okosat mondani.

Előzmény: Stroll (262)
Topka Creative Commons License 2019.02.19 0 0 263

Ez négyes Scenic fórum, nem kettes.

Én mondjuk megnézném, hogy mitől rázkódik a motor. Hiába cseréled ki a csavarokat, ha a motor szabályosan letépi őket a helyükről. Ott valami komoly kiegyensúlyozatlanság van. Azt kell megoldani. A kormány és kasznirázás ennek következménye.

Vagy rosszul vannak a motortartó gumibakok felszerelve. Ezekhez nem annyira értek.

Előzmény: Stroll (262)
Stroll Creative Commons License 2019.02.19 0 0 262

Sziasztok!

Régóta figyelem a fórumot(mióta megvan a scenic) és láttam pár hasznos tanácsot a problémáimra.

Most én is kérdeznék,hátha valaki hasonló cipőben jár/járt mint én...

4 éve van nálam a Scenic 2(1.9 dci,120 Le,F9QD912 motorkód,manuális 6-os váltó).Apróbb problémáim voltak eddig,de kb 2 éve elszakadt a bal felső motortartó bakom csavarja és rátámaszkodott a motor a kasznira.Csavarboltban vettem bele csavart...az összes bakot cseréltük,a kipufogó tartóbakjait is.A felső bakot azóta már 4 alkalommal cseréltem.2018 nyarán elment a kinyomócsapágy...Kinyomócsapágy és kuplung csere(ráfolyt az olaj így kuka),kettőstömegűt jónak ítélték.Megint egy alsó motortartó bak csere és egy átvizsgálás.Befecskendezést is jónak találták,így minden autószerelő tanácstalan...az autó menet közben elég hangos lett a csavartörés óta és alapjáraton is és menet közben is remeg a kormány és a váltókar is.Rezonál az egész kaszni és már nagyon idegesít.Szeretem,mert tágas,a gyerekektől sem féltem...igazi igásló...de már lassan elfogy a cérna...

Valakinél fordult már elő hasonló?Tippek?

Előre is köszönöm a válaszokat!

HoZo7 Creative Commons License 2019.02.15 0 0 261

Köszönöm a segítséget!

Előzmény: Topka (260)
Topka Creative Commons License 2019.02.14 0 0 260

Ugyanaz a csavar, Kúpos, igen. Van forgós belsejű és van sima is belőle. De nem hiszem, hogy osztókört módosítana.

Előzmény: HoZo7 (259)
HoZo7 Creative Commons License 2019.02.14 0 0 259

Köszi szépen.

Ennek a csavarja nem olyan, mint a III. szériának, valamiféle 60° forgókúpos osztókőr módosítós?

Előzmény: Topka (258)
Topka Creative Commons License 2019.02.12 0 0 258

Segítek.

A méretet nem tudom, de ugyanazt a csavart hozzá a (gyári) lemezfelnihez, mint ami az alufelnihez jár.

Előzmény: HoZo7 (257)
HoZo7 Creative Commons License 2019.02.09 0 0 257

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a grand scenic IV.  acél felnihez milyen méretű kerékcsavar kell.

Topka Creative Commons License 2018.12.13 0 0 256

A válaszuk ellentmond azzal a gyakorlati tapasztalattal, hogy ha átállítod a nyelvet anogllra/németre, hangfigyelmeztetés akkor sincs.

Illetve van magyar nyelvű figyelmeztetés a közlekedési dugókra. 

Én inkább arra gondolok, hogy a térképinformációk nem megfelelőek.

Előzmény: Amiede (255)
Amiede Creative Commons License 2018.12.12 0 0 255

Ma fel szállt a fehér füst. Felhívtak a Renault ügyfélszolgálatától és kedélyesen tájékoztattak, hogy magyar nyelven nem működik sem a hangvezérlés és a veszélyt jelző funkció sem. A kezelési utasítást módosítani fogják, hogy ilyen okostojások mint én ne tudjanak okoskodni.

Elnézést kérnek, hogy félre tájékoztattak eladáskor, ezután jobban odafigyelnek. Ezt kenjem a hajamra! Most legalább tudom mit nem kell keresni, mert nincs.

Ja, ígérni sem ígérik, hogy a hiányosságot pótolni fogják.

Előzmény: Topka (254)
Topka Creative Commons License 2018.12.07 0 0 254

Azon sem lepődtem volna meg, ha úgy van, ahogy írod. :-)

Előzmény: Amiede (253)
Amiede Creative Commons License 2018.12.07 0 0 253

Bocsi! Igazad van, most nézem fordítva írtam. Bocsi, bocsi.

Előzmény: Topka (252)
Topka Creative Commons License 2018.12.06 0 0 252

Ez fura, mert nálam meg pont fordítva van. Kikapcsolva férfihang, bekapcsolva női hang.

Ha a német oldal azt írja ki, hogy nem megy fel, akkor ne erőltessék. Írtak olyat, ahol felerőszakolták valahogy és azóta meg hibásan működik 1-2 funkció.

Előzmény: Amiede (251)
Amiede Creative Commons License 2018.12.06 0 0 251

Nálam meg eldőlt, hogy ha a TTS hang ki van kapcsolva akkor egy női hang (talán Eszter?), ha pedig be van kapcsolva, akkor egy férfi hang (tán Moha bácsi?) közli velem a teendőket. Ebből arra következtetek, hogy a hölgy a fonetikus, a bácsi pedig a szintetikus hang, vagyis mégis van a rendszerben TTS állomány. Azt tapasztaltam, hogy Moha bá precízebben fogalmazza meg a teendőket.

A szerviz szerint valóban a 3.3.16.960 a legfrissebb verzió, csak azt nem tudták még tisztázni, hogy az én kocsimra felrakható e?

Előzmény: Topka (250)
Topka Creative Commons License 2018.12.03 0 0 250

Nálam annyi azért változott, hogy bemondja, ha egy dugó végére odaérek. Eddig ilyet nem mondott.

Topka Creative Commons License 2018.12.01 0 0 249

A franciák hajlamosak IP cím alapján szűrni az oldalra látogatókat, ami azt jelenti, hogy csak akkor tudos az oldalt elerni, ha francia IP cimed van. Erre megvannak a megfelelő szoftverek. 

Előzmény: Amiede (248)
Amiede Creative Commons License 2018.12.01 0 0 248

Köszönöm az infót, valóban ezt üzeni az ellenőrzés során.

Én meg találtam egy francia oldalt, ahol sok infót lehetne olvasni a TOMTOM-ról és R-linkről, de az istennek sem hagy regisztrálni, s anélkül nem lehet az infóhoz hozzáférni. Szerintem minden adatot helyesen adok meg és mégis hibát jelez.

Ez a kis makacs:

https://www.tomtomax.fr/forum/ucp.php?mode=login

Előzmény: Topka (247)
Topka Creative Commons License 2018.11.30 0 0 247

946-os a hivvatalos utolsó verzió.

Itt megnézheted, hogy a mostanában kiadott "patch" szükséges-e a Te autódra. Ettől 966-os lesz/lenne a verziója, ha szükséges az update és meg is csinálod magad. Nekem azt adta ki, hogy nem kell frissítenem. Alvázszámot kéri.

https://easyconnect.renault.de/software-upgrade/r-link2

Amiede Creative Commons License 2018.11.30 0 0 246

Köszönöm a segítséget, megtaláltam, holnap kiderül, hogy meg is jelennek-e.

Épp most telefonáltak a szervízből, miszerint előfordulhat, hogy van frissebb verzió, tehát nem a legújabbat rakták fel.

Jövő héten jelentkeznek.

A térképet megnéztem a 2017.12 is rajta van.

Előzmény: Topka (245)
Topka Creative Commons License 2018.11.29 0 0 245

Biztos mefázott és berekedt... :-)

1.   A /Navigáció/Beállítások/Térkép beállítások (Nézőpont és ilyenek vannak itt.). Na itt a térkép "alatt" is vannak még beállítási lehetőségek, ha a felettet lévő részt ügyenes görgeted.

Nekem itt vannak a térképen megjelenithető pontok menüpont. Ezeket bekapcsolva meg is jelennek a térképen.

2. Az térkép ellenőrzésnek két lehetősége is van. Egyik amit nézel, de ezt is lejjebb kellene görgetni, mert az alapszoftverre telepíti a frissítéseket. Felül nekem is ez az érték látható.

Másik, hogy az R-Link sotre-ban meg tudod nézni, hogy mik vannak a kocsiban telepítve. Nekem itt is látszik a 201712-es térkép:

Előzmény: Amiede (244)
Amiede Creative Commons License 2018.11.29 0 0 244

Valami nincs rendben az biztos. Elugrottam a feleségemmel egy találkozóra és haza fele egyszer csak megváltozott a navigáció hangja. Mélyebb rekedtes hangon beszél és egészen más szövegekkel irányít.

A benzinkutakat nem találom, melyik helyi menüben van?

A navigáció menü helyi menüjében(jobb alsó sarok) a rendszerinfó alatt ez van.

Ez szerint a navigációs szoftver 2016-os azt nem frissítették.

Előzmény: Topka (243)
Topka Creative Commons License 2018.11.29 0 0 243

A benzinkutak beállítása NEM a navigáció beállítrásoknál van, hanem a környezeti menüben érhető el. Fura, de oda sikerült eltenni.

A frissítés nekem is 946-os és 2017.12-es térkép (most ment fel novemberben).

A szervizesek meg nem szoftverszakemberek, ehhez nincs tudások. Új embert meg ki kellene tanítani és aztán sokba is kerülne. Pedig szükség lesz ilyen emberekre előbb-utóbb.

Én eléggé beleástam magam a dolgokba, a kocsi rendszerében sok mindent (amit lehet persze) meg tudok módosítani, elzárt funkciók, új funkciók felszabadítása, személyre szabás, kényelmi beállítások.

Előzmény: Amiede (242)
Amiede Creative Commons License 2018.11.29 0 0 242

Akkor szerencsés ember vagy, nekem semmi sem jelenik meg.

Most érkeztem haza a szervízből, nagyon sajnálják, de nem tudnak segíteni, mert nekik sincs több információjuk.

Szerintük a legfrissebb szoftver és térkép van az autón:

Szoftver verzió:  3.3.16.946    (2018-as kocsikra van már 3.3.16.960)

Boot verzió:        5276

Térkép:               9.12.133.675708

Nem tudom a bekapcsolásnak nincs e valami külön procedurája? Lehet, hogy nem elég csak bekapcsolni a menüben, vagy van valami kötött sorrend, vagy feltétel?

Most bejelentem a központi vevőszolgálatnak a sikertelenséget, kíváncsi vagyok a válaszukra.

Ui. A szerviz szerint szerencsés ember vagyok, mert jelenleg az én autóm az első amit sikerült frissíteni. A többiek csatlakozási problémák miatt a sorsukra várnak.

Előzmény: Topka (241)
Topka Creative Commons License 2018.11.29 0 0 241

A dolog nálam így áll most:

A különböző szimbolumokat (benzinkút, bevásárlóközpont, buszmegálló,...) be lehet kapcsolni és azok meg is jelennek.

A veszélyes helyek és figyelmeztető táblákat be lehet kapcsolni, de azok akkor sem jelennek meg. 

A külön kezelt sebességmérő eszközök viszont bekapcsolva megjelennek és máködik a visszaszámlálás is.

És ez az állapot nyelvet átállítva sem változik meg.

Az egészben az a szomorú, hogy ezt a térképcsomagot a magyar (?) NNG állítja össze és adja át a Renaultnak felhasználásra.

Előzmény: Amiede (240)
Amiede Creative Commons License 2018.11.28 0 0 240

Igen, útvonal tervezéhez használhatod a nevezetes helyeket. Különféle módon megkeresi és úti célnak megadhatod.

A gond csak az, hogy egy adott útvonalon a közbeeső nevezetes helyek és figyelmeztetések nem jelennek meg. Mondjuk ha látod  hol van benzinkút, vagy parkoló az ma már nem a kényeztetés kategória, hanem alapvető információ. Vagy veszélyes kanyar következik x méter után.

A hangvezérlés az nagyon nem hiányzik, úgy sem bíbelődnék vele, habár az árban az is benne van.

Az IGO-nál nagyon jó volt ez a funkció, ismeretlen úton hasznos. No nem autópályán. Meg hát a leírás szerint itt is működnie kellene, rejtély miért nem működik.

Előzmény: Topka (239)
Topka Creative Commons License 2018.11.28 0 0 239

Nem tudom, a POI lista elég nagy, bármit beírok, kiírja és már indul is a navigáció.

Nekem nincs letöltött térképadatbázisom, nem látom a fájékat és a méreteket.

De ha gondolod, megkérdezem a német fórumon este. Tagja vagyok, mert itthon nem sokan vagyunk (=kevesen).

Előzmény: Amiede (237)
Amiede Creative Commons License 2018.11.28 0 0 238

Bocsi, elfelejtettem, hogy a hangvezérlés viszont német nyelven kifogástalanul működik.

Előzmény: Amiede (237)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!