Keresés

Részletes keresés

csakhallgattam Creative Commons License 2015.01.03 0 0 476

Igen orankent.Erölködj meg egy kicsit.

Előzmény: Weltbumm (469)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 475

Akkor megtévesztettek a hivatalos tájékoztatások.

A nagypolitikában nagyon együtt vannak, az látszik.

Előzmény: Törölt nick (472)
szélkelep elek Creative Commons License 2015.01.03 0 0 474

A szélkelep gyártás technológiája meg nem túl bonyolult, gyakorlatilag bárki tudja csinálni. Csak ugye a szél nem fúj mindig. 

Na látod, így már értem miért pont Szél Bernadett propagálja nálunk a szélkelepeket. Szélcsendben csak odaáll elibük, oszt fújja.

Előzmény: Törölt nick (465)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 473

Minden ország képes lenne rá.

Az eszkimók is képesek rá.

Oroszország természeti adottságai az önellátás képességének a megkérdőjelezését is kizárják.

Előzmény: Weltbumm (464)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 472

Akkor még nem hallottad a német kisemberek véleményét a franciákról és a francia kisemberek véleményét a németekröl. Sok mindennek lehet ezeket a véleményeket nevezni de hízelgönek (felhötlen) nem igazán.

Előzmény: Törölt nick (452)
csakhallgattam Creative Commons License 2015.01.03 0 0 471

Hagyd hagy mondjon amit akar.A nagy szelerömü parkokat csak az eszaki tengeren tudjak epiteni onnan viszont ki kellene epiteni a vezetekhallozatot.Na ez kerül egy vagyonba es tiltakoznak ellene mindenhol.

Előzmény: Törölt nick (465)
omg2 Creative Commons License 2015.01.03 0 0 470

a lefosztás mind a két irányba elindulhat

meddig lehet európában  a jóléti társadalmakat fenntartani

itt kelet europában  pontosan látható mennyit tettünk mi hozzá európa jólétének fenntartásához az elmúlt években

nem mindegy hogy egy multi itt 220- 300 eur-t vagy  otthon 1400-2000 eur -t fizet az alkalmazottaknak

a lefosztás itt europán belül is működik

Előzmény: Törölt nick (445)
Weltbumm Creative Commons License 2015.01.03 0 0 469

Ja,akkor 5 kamionnal vittek.

Előzmény: csakhallgattam (466)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 468

Az Unió belpiaca bőségesen elég ahhoz hogy működtetni tudja önmagát.

Mindaddig lesz ez a látszat meg, míg teljesen le nem rabolja a központ a perifériákat, és el nem kezdődik náluk is e miatt a hanyatlásuk.

Egy Birodalom sem tartott sokáig, ha történelmileg tekintünk az időre. A nácik által kikényszerített BIRODALMI PÉNZ, az EURÓ is taccsravágja mindazokat az országokat, melyeket rákényszerítettek saját pénznemüknek tartva erre a pénzre. Az így megszűnt devizák, hatalmas pénzügyi gondokat okoztak nem csak a megszüntetetteknél, hanem az erre rákényszerített környezetnél, környezetben is.

Előzmény: Alex Raps (425)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 467

Azért, mert rossz a logikád.

A nemzetközi szintű kereskedelem eredményeképpen mindenkinek van importhányada, ami akkor is jelentkezik, ha az adott ország nettó élelmiszer-exportőr.

De mondok egy példát.

Ha egy ország csak búzát termeszt, és semmi mást, akkor a fogyasztásának >90%-a import lesz.

Ha ezt olyan mértékben teszi, hogy kereskedelmi többlete is lesz ebben a szektorban, akkor is magas lesz az importja.

Ez azt jelenti, hogy nem képes előállítani mást?

Nem azt jelenti, hanem csak  azt, hogy a globalizálódott világban átállt a búzatermelésre.

Előzmény: Weltbumm (458)
csakhallgattam Creative Commons License 2015.01.03 0 0 466

Egy orszag se önellato valamiböl minden orszag exportal.Latom nem ertetted mi van leirva igy elmondopm a törökök feherhus exportja növekedett 447% kal.

Előzmény: Weltbumm (462)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 465

Mit mondjak neked? Én már elég régen élek Németországban, úgyhogy jól ismerem a Zöldek reklámszövegeit. De a valóságban eddig az "ingyenenergiá"-ból csak a megduplázódott villanyszámlát látni. Most meg a magas energiaköltségek miatt egész iparágak vonulnak ki Németországból (pl. a napelemgyártás). A szélkelep gyártás technológiája meg nem túl bonyolult, gyakorlatilag bárki tudja csinálni. Csak ugye a szél nem fúj mindig. S mi a lótúrónak fizessek kétszer annyit valamiért, amit csak "optimalizálva" tudok használni, amikor ugyanazt a feleáron megkaphatom BÁRMIKOR ("optimalizálás" nélkül)? Egyesek vallásáért és extraprofitjáért miért fizessen az egész nép? Energiakitettséged meg nem igazán fog csökkenni, mert minden új kütyöhöz energiára van szükség (pl. az elektroautók tömegessé válásával az energiaigény meg fog duplázódni). A passzívházak kurva drágák, a geotermikus erömüvek Izland kivételével szintén, söt a németeknél egész városrészek mentek tönkre, mert gipszrégekbe fúrtak bele, amik a beszivárgó nedvesség hatására szépen felpúposodtak és megrepedeztek a a falak. Mint már írtam, az egyik oldalan vannak a marketingszövegek, a másikon meg a valóság. A kettö között meg fényévek.

Előzmény: omg2 (368)
Weltbumm Creative Commons License 2015.01.03 0 0 464

Ha lezárnák a határokat és nem jöhetne be külföldi élelmiszer,még Magyarország is képes lenne az önellátásra,nemhogy az EU.

Előzmény: Törölt nick (459)
csakhallgattam Creative Commons License 2015.01.03 0 0 463

Nem atcsamagolt cuccot a szerbek meg a feheroroszok szallitanak.De az megse közeliti azt a mennyiseget ami az embargo elött volt.A törökök a nyga nyerök mert a zöldseg exportjuk is több mint 30% kal nöt.

Előzmény: omg2 (460)
Weltbumm Creative Commons License 2015.01.03 0 0 462

De,az USA,Kanada,EU meg egy csomó ország önellátó.Max banánból szorulunk importra.

Ja,és ha a törökök ha egy kamion mazsola helyett két kamionnal küldenek,az máris 100% növekedés.

Úgylátom itt 4 kamionnal küldtek.

Előzmény: csakhallgattam (456)
csakhallgattam Creative Commons License 2015.01.03 0 0 461

Kerdes miböl szorul exportra elvegre a banan is elelmiszer.

Előzmény: Weltbumm (458)
omg2 Creative Commons License 2015.01.03 0 0 460

krim 1-ből ennyit tanultak az oroszok

a törökökkel jóba kell lenni

bár amit a törökök eladnak nekik ,de még több országból is tranzitország lett az az utóbbi hónapokban,meglehet hogy átcsomagolt eus vagy 

usa cucc megy az oroszokhoz

Előzmény: csakhallgattam (448)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 459

Attól, hogy egy ország az élelmiszerfogyasztásának nagy részét importálja, nem jelenti azt, hogy nem képes az önellátásra.

Tudsz olyan országot, ahol nincsen importhányad?

Mindenkinél van.

Akkor ez azt jelenti, hogy egyik ország sem képes az önellátásra?

Előzmény: Weltbumm (455)
Weltbumm Creative Commons License 2015.01.03 0 0 458

Ezt nem értem én sem.

Tengerek,halászhajók, szántóföld többszázezer négyzetkilométer,traktorgyárhegyek.

Ennek ellenére oroszország 100 éve élelmiszer importra szorul,és belátható időn belül nem is lesz képes az önellátásra.

Közben meg  több mint 20 millió tonna gabonát exportálnak.

Előzmény: Törölt nick (450)
Alex Raps Creative Commons License 2015.01.03 0 0 457

A hangsúly mindig a részvényesek érdekein van és ha a cég működését az biztosítja csak hogy költözik akkor az úgy lesz. Állítom hogy az egy héten belül lezajló 6. cégköltözésnél elkezd majd hörögni a sajtóban Frau Merkell. :D Igaz már most is hörög az embargó ellen, de akkor ki is fog lépni belőle.

Előzmény: csakhallgattam (444)
csakhallgattam Creative Commons License 2015.01.03 0 0 456

Egy orszag sem önellato.De ennyit er a nyugati embargo.Masok jot röhögnek rajta,Azert az mar szep hogy 447 % kal emelkedett a török export.

Előzmény: Weltbumm (455)
Weltbumm Creative Commons License 2015.01.03 0 0 455

Attól hogy a törökök több élelmiszert szállítanak,még nem önellátó oroszország.

Előzmény: csakhallgattam (448)
rögeszmeiség Creative Commons License 2015.01.03 0 0 454

Egyiknek sem volt semmi köze Trianonhoz.

Előzmény: omg2 (449)
Alex Raps Creative Commons License 2015.01.03 0 0 453

No és azt az export rubelt €uro-ban szedik be ugyanis az Unióba irányuló kereskedelem elszámolópénzét €uro-nak hívják. :)))

Előzmény: az isteni Higgs bozon (438)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 452

a németek  franciák utálják egymást

Nagyon régóta felhőtlen a viszonyuk.

Az unión belül egymás legfontosabb támogatói, a történelmi megbékélés mintája.

Előzmény: omg2 (449)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 451

Én elgondolkodtam már azon, hogy vajon, miért épp oda épül majd a lengyeleknél az az atomerőmű.

Előzmény: az isteni Higgs bozon (404)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 450

Oroszország 100 éve nem képes az élelmiszer önellátásra.

Telleg?

Hatalmas földek, tengerek...és mégsem.

Hogy mik vannak!

Az elfogyasztott élelmiszerének 40 %-át importálja.

Ez azt jelenti, hogy nem képes önellátásra?

Miért?

Előzmény: Weltbumm (447)
omg2 Creative Commons License 2015.01.03 0 0 449

a németek  franciák utálják egymást

de pl trianonnál bennünket tettek szopóágra  

a privatizációt is oda lehet sorolni

Előzmény: az isteni Higgs bozon (416)
csakhallgattam Creative Commons License 2015.01.03 0 0 448

Die Türkei profitiert von den Sanktionen des Westens gegen Russland gleich in einer ganzen Reihe von Sektoren. Wie der türkische Landwirtschaftsminister angibt, seien allein die Exporte von weißem Fleisch in den ersten neun Monaten des Jahres 2014 um 447 Prozent angestiegen. Auch Milch, Obst und Gemüse bezieht Moskau nun aus der Türkei.

Talan megerted.

Előzmény: Weltbumm (447)
Weltbumm Creative Commons License 2015.01.03 0 0 447

ami tönkretehetmné az önellátásra is képes országot.

Oroszország 100 éve nem képes az élelmiszer önellátásra.

Az elfogyasztott élelmiszerének 40 %-át importálja.

Előzmény: Törölt nick (443)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!