Keresés

Részletes keresés

gezira5 Creative Commons License 2014.10.25 0 0 69

Kedves Cintia, elkezdtem kitölteni a kérdőívet, de már a 7. kérdésnél elakadtam, és nem is csináltam tovább, mivel nem lehet több választ megjelölni. Szerintem az étrend-kiegészítők lehetnek ásványi anyagok, gyógynövények, bármi, ami nincs gyógyszerként törzskönyvezve. A tájékozódás is több helyről történt, internet, barátok, orvos, és a felsoroltakból több étrend-kiegészítőt is használunk. (Culevitet is, meg Flavint is, meg még egyebeket.)

Kérem, gondolja át még egyszer a válaszadási opciókat.

Előzmény: b_cintia (68)
b_cintia Creative Commons License 2014.10.23 0 0 68

Tisztelt Fórumozók!

A segítségeteket szeretném kérni. Besenyei Cintia vagyok a Szent István Egyetem Diplomás ápoló szakos végzős hallgatója.Szakdolgozati munkámhoz kérném a segítségeteket.A szakdolgozatom témája: Étrend kiegészítők szerepe és alkalmazása a daganatos betegségekben. Egy kérdőívet csatolok ami teljesen anoním, az itt megjelent adatokat bizalmasan kezelem.Kérlek titeket hogy töltsétek ki,amennyiben nem veszitek tolakodásnak. Mindig is foglalkoztatott a daganatkezelés alternatív formája.Kezdetben csak kíváncsiság vezérelt,de sajnos a családban történt tragédia hatására úgy gondolom mindenkinek meg kell adni az esélyt a gyógyulásra még akkor is ha Ő nem a gyógyszeres kezelést választja.

Köszönöm a segítségeteket! Előre is elnézést kérek azoktól akiket valamilyen formában megbántottam a kérdőívem felöltésével.

https://docs.google.com/forms/d/1DQQvtgtnUvy5XoAuLCkBu6b5ta1rdL4iw-Vv5st1EG8/viewform#start=openform

Az alábbi linkre kattintva tudjátok megnyitni a kérdőívet.Ha ez nem működik akkor kijelölitek a linket és bemásoljátok a böngészőtökbe.

gezira5 Creative Commons License 2014.10.21 0 0 67

Nagyon sajnálom, ez valóban rossz hír.

Nem is értem. Mindenhonnan eltűntek, és most, x idő után visszajöttek a májadra?

Nagyon-nagyon szurkolunk, hogy használjon a sugár.

Te írtad, hogy fontos a + hozzáállás - hallottam betegekről, akiknek megmondták, hogy menthetetlenek, és mégis megvannak évek óta. 

Ami a táplálékkiegészítőket illeti, csak olyanokat szedünk, amelyekben biztosak vagyunk, hogy nem ártanak, + olyanokat, amik bizonyítottan ártanak a dögöknek. Egyelőre úgy tűnik, hogy beválnak. Egy hete volt a 4. kemó, és semmi különös. Ma van a kontroll vérvétel, majd meglátjuk, milyen a vérképe. 

Előzmény: vikinger (66)
vikinger Creative Commons License 2014.10.19 0 0 66

Ha az onkológus azzal fogadja az embert "nagyon rossz a helyzet, nagy a baj" akkor azt hiszem jogos megijedni. 

3.5 év alatt megharcoltam a mell-csont-nyirok-bőr-tüdőrákkal, de most olyan agresszíven támad, hogy fékezhetetlen.

A máj tele van áttéttel, az injekció semmit nem használt.

8 nap kórház, sürgősségi műtét, miután leállt a 2 vese.

A vérkép totál felborult 1 hétig literszámra kaptam az infúziót, meg vért is.

Tehát a helyzet drámai.....most sugarazással próbálkoznak, de kicsi az esélyem, megmondták.

Ideig-óráig lehet eredményt elérni, de aztán beleerősítenek a dögök....

Előzmény: gezira5 (65)
gezira5 Creative Commons License 2014.10.09 0 0 65

Nálad mit mutat a CT?

Előzmény: vikinger (61)
gezira5 Creative Commons License 2014.10.09 0 0 64

Nos, megvan a kontroll CT: a nagy dög összement kb harmadával, a többi, beleértve a mellhártyát is, nagyjából felére csökkent. Ez új erőt ad, hogy igenis van értelme a szigorú - szénhidrát- és vöröshúsmentes - félpaleo, félketogén diétának és a táplálékkiegészítőknek, mert mindez 3 kemó után, nem romló vérképpel, mindenféle mellékhatás nélkül, leszámítva a 3. napon jelentkező gyengeséget.

gezira5 Creative Commons License 2014.09.24 0 0 62

A hőterápiáról mi a véleményed? Ha a keddi CT nem mutat javulást, akkor azt hiszem, az lesz a következő lépés. Én nagyon hiszek benne, számomra elég meggyőzőek a mellette szóló érvek.

Nem tudom, hogy az új étrend mennyiben járul hozzá a jó közérzetéhez, az biztos, hogy fegyelmezetten tartja a "diétát" - jobb szó híján használom, mert igazából nem diéta, hiszen napi 2000 kalóriát eszik. A stevia szerencsére nagyon bevált, már otthon termesztjük a balkonon, továbbra is abszolút cukormentesen étkezik, kenyeret alakor-lisztből sütök, keverve mindenféle egyéb lisztekkel - tökmag, hajdina, kender (igen, kenderliszt is kapható), mák, kókusz meg mindenféle. És persze kizárólag bio zöldséglevek, lúgos vízzel vagy oxigénes vízzel hígítva.A céklát én csinálom, almával, répát meg veszünk hozzá.

A tavaszi CT azt jelentette, hogy eltűntek a dögök? És most újra előjöttek?

Előzmény: vikinger (61)
vikinger Creative Commons License 2014.09.24 0 0 61

Örülök, hogy jól bírjátok a kezelést!!! Igy tovább!

Köszi, még megvagyok, de ez sajnos olyan, ha egyik helyen kiszorítják, támad a másikon....

Igy aztán hiába lett jó a tavaszi CT, a nyári áttétet jelzett a májnál! Megjegyzem, sportemberként egész életemben 1 liter alkoholt se ittam meg, se cigi soha.

Most újabb harc kezdődött, és jövő héten lesz a sorsdöntő CT.

Jelenleg csak injekciókat kapok, de nem tudom, ez mire lesz elég.

Előzmény: gezira5 (60)
gezira5 Creative Commons License 2014.09.24 0 0 60

Közben megtaláltam a stádiumot is: T3N0M1. Nem nézek utána, hogy ez konkrétan hányas. 

Azóta hogy vagy?

Előzmény: vikinger (50)
gezira5 Creative Commons License 2014.09.24 0 0 59

Történt valami az elmúlt másfél hónapban?

Mi túl vagyunk a 3. kemón. Eddig semmi rendkívüli mellékhatás nem jelentkezett, haja továbbra is megvan, se étvágytalanság, se hányinger. A kemó utáni 3.-4. napon gyenge, elesett, kedvetlen, enervált, de más semmi. Két hónapja nem fogyott, de ennek ellenére felírtak neki Megace-t, mert eleve sovány típus, azt most kezdte el szedni, majd meglátjuk.

Kedden kontroll CT, némi félelemmel vegyes kíváncsisággal várjuk.

Előzmény: lev76 (53)
gezira5 Creative Commons License 2014.08.28 0 0 58

Kicsi csúszással, de tegnap megvolt a 2. kemó. A vérképe nem romlott, egyelőre a haja sem hullik és egy kis fáradtságon kívül más mellékhatás nincs. Semmi olyasmi, amivel riogatni szokták a kemó előtt állókat. Lehet, hogy beválik a culevit meg az újfajta étrend+táplálékkiegészítők?

Ami szintén rejtély számunkra, hogy hova tűnik róla éjjelente 2 kiló? (Este vacsora után mérünk, akkor 72 kiló, a reggeli toalett után meg csak 70, de akkor is, 2 kiló?

gezira5 Creative Commons License 2014.08.11 0 0 57

Szerencsére a kontrollon rákérdezett, és mint kiderült - ahogy sejtettük is - eltévesztették a dátumot. De már csak 25-re volt időpont, na, a 4 héttel még kiegyezünk...

Előzmény: Lédiell (56)
Lédiell Creative Commons License 2014.08.11 0 0 56

Anyukámnál elvileg 4 hetenként lett volna a kemó-kezelés, gyakorlatban sokkal több szünet kellett az egyes kezelések között, mert nem állt helyre a vérképe. Nem biztos, hogy baj, ha kicsit nagyobb a szünet. 

Előzmény: gezira5 (39)
gezira5 Creative Commons License 2014.08.11 0 0 55

A két csodaszer dolgában nem tudok véleményt nyilvánítani. Ahogy a másik topicban írták, hiába találsz egy szerre 1000 találatot, azok többnyire mind visszavezethetők egy forrásra. 

Mindazonáltal szerény véleményem szerint NEM SZABAD magunkon kísérletezni. A kemo-t közel 60 éve használják, fejlesztik, úgyhogy én arról semmiképp nem mondanék le, a csodaszereket szedném mellé. Legalábbis mi így teszünk a párommal. Persze a hit valóban képes gyógyítani, de ehhez nagyon erősen kell hinned - és gyakran még az sem elég önmagában.:-(

islamorada Creative Commons License 2014.08.06 0 0 54

A kemoterapia utan mindenkinek kezd visszanoni a haja es a sulya is mivel mar erzi az etelek izet. Ez  nem azert volt mert kezdted ezeket az izeket szedni.

Az en velemenyem az hogy hallgass az orvosokra mert ok ezt tanultak, tudjak mit beszelnek es hogy miert javasoljak a kemot vagy mast. Az hogy ujra nott daganat az azt jelenti hogy masutt is elojott, am arra mar egeszen masfele kemot kell adni hogy zsugorodjon, elmuljon.

Remelhetoleg 38 evesen az eletedhez ragaszkodsz annyira hogy az orvosok kezebe tedd  es ne a neten laikusokat kerdezgesd hogy mi lenne jo. Inkabb jo orvost probalj keresni, valoszinu hogy itt lesz aki ajanlani is tud. Sok szerencset, gyogyulj meg!

lev76 Creative Commons License 2014.08.06 0 0 53

Már egy másik topikban leírtam röviden a történetem, de itt is válaszolok mivel én is fórumokon keresgélek válaszok után, a több szem többet lát alapon.

Szóval egy BEP kemó sorozat közben nekem is ajánlották az Avemart, és a Culevitet. Nálunk az Avemar mellett volt a pont.

De őszintén, nem tudom mit kellett volna éreznem.

Kihullott a hajam és lefogytam, ha megúszom az egészet, akkor jöhet egy hatalmas fogászati kezelés...:(

Nem volt étvágyam, mindennek fémes íze volt.

Most teljesen más alternatív dolgokat használok, de mivel nem kívánok senkinek semmilyen versenyhivatali büntetést, egyszerűen nem beszélek róla.

De jelenleg híztam 5 kilót, a hajam is pelyhedzik, és nincs semmilyen érezhető vagy látható rossz tünetem.

Elkezdtem szedni Artemisinin kivonatot és Graviola kivonatot, talán....

Júniusban voltam utoljára PETen, akkor rémisztő dolgokat diagnosztizáltak. Jelenleg nem szeretnék kemót (nyirokdaganatok) sem műtét (csont), valahogy elég horrorból volt részem eddig is:(

Ezek az én véleményeim.... 

gezira5 Creative Commons License 2014.08.04 0 0 52

Ma megvolt az első kemó utáni kontroll: furcsa,de a vérképe jobb, mint kemó előtt  -érti ezt valaki?

gezira5 Creative Commons License 2014.08.02 0 0 51

Respect!

Talán jobb is, hogy nem tudjuk, milyen stádium...

Mindenesetre azt gyanítom, hogy rosszabb a helyzet, mint hisszük, ezért nem mondanak semmit.

Az a legnagyobb baj, hogy én nem bízom az orvosában az ismert előzmények miatt.

Előzmény: vikinger (50)
vikinger Creative Commons License 2014.08.02 0 0 50

köszi a segítséget, véletlen se szerettem volna félrevezetni valakit!

nekem T4, N3, M1 a diagnózis, annyit tudok, hogy ez elég kritikus, de még itt vagyok, harcolok 3 éve, és jelenleg jó irányba haladunk...

Előzmény: Törölt nick (47)
gezira5 Creative Commons License 2014.08.02 0 0 49

Sőt, elvileg az adeno-nál KRAS-vizsgálatot is kellett volna kérni, erről sem tudunk, csak az EGFR-ről, de annak az eredményét se közölték velünk. Nem volt csontbiopszia és agyi CT se, az esetleges ottani áttétek miatt.

gezira5 Creative Commons License 2014.08.02 0 0 48

Igen, tudok a TNM-ről, de sehol semmilyen utalást nem találok a papírokon erre vonatkozóan, pedig hát nem mindegy...

Előzmény: Törölt nick (47)
gezira5 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 46

Nincs ott... :-(

Előzmény: vikinger (44)
vikinger Creative Commons License 2014.08.01 0 0 45

nagyon helyes! én /sajnos/ rávetettem magam a netre, a fórumokra, és állítom, nagyon rossz húzás volt, 1 hét után "letiltottam" magam erről, és csak ELŐRE néztem.

nem véletlen, hogy csak most, 3 év után vettem észre egyáltalán, hogy van itt az indexen ilyen onkológiás topic is.

Erőt, kitartást Nektek a harchoz!

Jó tanács: most terem a sok piros gyümölcs, rengeteget, és mindennap enni! /málna, ribizli, áfonya, görögdinnye, szeder/

Előzmény: gezira5 (41)
vikinger Creative Commons License 2014.08.01 0 0 44

pedig a diagnózisnál ott kellene lennie: GRADE I. vagy II. vagy III.

Előzmény: gezira5 (42)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.01 0 0 43

Na igen...Az óránkénti bevétel kezdetben nagyon idegesítő tud lenni, de egy idő után már rutinná válik.

A másik megjegyzésedhez annyit, hogy én az eltelt másfél év alatt nem találkoztam " kommunikatív " orvossal...Úgy gondolom, ez nem azért van, mert nem akarnak felvilágosítást adni, hanem azért, mert nem tudnak...Esetleg úgy gondolják, hogy a páciens, vagy a hozzátartozó úgy se értené, amit mondanak.

gezira5 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 42

Olyant, hogy GRADE, sehol nem találtunk. Se a kórházi zárón, se az első kemo utánin. Hol keressük?

Előzmény: vikinger (40)
gezira5 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 41

Nos, igazából semmiben nem "hisz" a gyógyuláson kívül. Helyesebben mindenben hisz, amiben mi, a családja, és ez nagyon megkönnyíti a dolgunkat. 

Őszintén csodálom az akaraterejét, hogy a diagnózis után nem vetette rá magát a netre - ahogy mi -, így aztán nem is olvasott össze mindenféle statisztikát meg borzasztó történeteket, és nincsenek prejudíciói a kemóval kapcsolatban sem. Mi pedig igyekszünk a pozitív dolgokat kiemelni, nem elhallgatva természetesen a _lehetséges_ mellékhatásokat sem, de nem is túllihegve.

Nagyon strammul viseli, én biztos összeomlottam volna a helyében...

Előzmény: vikinger (40)
vikinger Creative Commons License 2014.07.31 0 0 40

a stadiumot jelzi a GRADE érték;

sokat pihenjen, aludjon, semmi fárasztó munka, mert az egészséges sejteknek nagy harcot kell most megvívni!

a Culevitről már azt is hallottam, kidobott /sok/ pénz, de  ha hisz benne....

gezira5 Creative Commons License 2014.07.31 0 0 39

Igen, ezt mondták a Culevit-tanácsadáson is. De ez az óránkénti bevétel borzasztó, az ízéről nem is beszélve.

Hétfőn megvolt az első kemo. Kapott valami gyógyszert hányás ellen, úgy tűnik bevált, bár tudjuk, hogy nem az első kemo a legrosszabb. Amúgy elég jól viselte, tegnap volt kicsit fáradt és levert.

Most azon vagyunk nem kicsit kiakadva, hogy a kórházi zárón 3 hetes terápiát írtak, ugyanakkor csak szept. 1-jére írták ki a következőt, ez ugyebár 5 hét... Nem tudjuk mire vélni, a főorvos asszony pedig sajnos nagyon nem szimpi, és nem is kommunikatív.

És azt se sikerült megtudnunk, hogy tkp. melyik stádiumban van...

Előzmény: Törölt nick (37)
vikinger Creative Commons License 2014.07.28 0 0 38

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!