Van egy kép az MTI sajtófotótól, azaz nem az oroszok készítették, mint a kérdéses képet, hanem egy magyar sajtófotós, Sárbogárd helyszínnal, majdnem ugyanebből a szögből.
(még itt is, de annyira "aranyos", hogy nem tudom magamban tartani...)
Vettem "mikroszálas törlőkendő"-t, hogy autóm műszerfalát, és egyéb, enyhén poros belső részeit megtisztítsam vele. Részlet az "Ápolási útmutató"-ból:
"Ne használja koszos vagy homokos/apró kődarabokkal borított felületen" - eddig logikus - "A felületet tisztítsa meg használat előtt!" - na de hát éppen azért vettem, hogy ezzel tisztítsam meg, nem? :-o
Ja, reggel a rádióban hallottam, ezen besírtam:
Gyermekkocsi használati utasítása:
"Vegye ki a gyermeket, mielőtt összehajtaná!" - hosszú percekig röhögtem a kocsiban, félre kellett állnom, mert nem tudtam tovább közlekedni... :-)))
Tudod, az az érzésem, hogy Szt2016 tudja hol készült a kép, csak találós kérdésként vetette fel. Ilyen előfordult már vele többször is, máskor tényleg megfejtést kért. Ez meg, ugye, a kávézóna, itt elfér békésen.
Ami a helyesírást illeti, elütni én is tudpm, mégpedig profin, ha a helyzet úgy "kívánja". Félévszázad külföldön könnyen elrozsdásíthatja azt, ami azelőtt ment, mint a karikacsapás...
Nem basztatásként kérdezem, de neked ugye nem magyar az anyanyelved? Legalábbis a mondatszerkesztésed nagyon külföldiesnek tünik. Nincs ezzel (ezzel nincs) semmi baj, csak furcsa.
Amúgy ha a guglival megkeresteted a képet, elsö helyen fogja kihozni azt, amire kiváncsi vagy. Én tudom a választ, de nem fogom a te munkádat helyetted elvégezni.
Én segítséget csak olyan embernek vagyok hajlandó adni, aki egyrészt nem követelözik, hanem udvarias hangnemben kér. Te nem ezt teszed, ráadásul nem elöször. Másrészt ha ö maga elvégezte a "házimunkát" és mégis megakadt. Te ezt sem végezted el, hanem egyszerübbnek láttad ide beírni, hátha találsz valakit, aki elvégzi helyetted a 3 mp-es munkát. Hát nem barátom, rám ne számíts ez ügyben.
Mivel Hamburg kiesett, eleve én is Kölnben gondolkodtam. Majd estére, ha hazaérek és ha FU nem jelentkezik addig saját készítésű bizonyítékkal, tovább kutakodom a témában... ;)
"Die Württembergische Versicherung hat Ihren Hauptsitz in Stuttgart. Weitere Standorte befinden sich in Köln, Hannover, Hamburg, Leipzig, Würzburg, München, Ludwigsburg und Karlsruhe."
A háztetök miatt elsösorban a két város jöhet szóba szerintem.
Ha csak nem rejtjelezték. Nálunk van egy "a család, édesanyánk hetvenedik születésnapján" feliratú. Anyám még felismerte rajta a saját nagynénjét (persze kislányként), ebből kisütötte, hogy ki lehet az "édesanyánk", amiből meglett a készíts dátuma. De én már nem jegyeztem meg. :-)
Fura, merthogy a "mai" számítógépes világban ez nem akadály. Általában a családok is ráírták, hogy melyik évben készült, esetleg hónap napot is. nekem is vannak ilyen fotóim. Ha meg nem, meg lehet becsülni. Nem mindegy, hogy 1890 vagy 1870. Az igaz, hogy szinte csak műtermi kép van, de ott is izgalmas, mikor készült, pl a ruhák miatt. Nem tudom, mi szól ellene.
Az előző századforduló előtti képek között ritka a nem műtermi kép, hiszen ez az időszak még a festők átképzésének lenyomata drága alapanyagokkal és macerás eszközökkel, az amatőrök nem fényképeztek klassz és jó képeket. Történelmileg és technikailag izgalmas kor, de a végeredményt tekintve még szegényes. Ezért - bár van korábbi fénykép az archívumban -, a kezdeti (szubjektíven meghatározott) tól-ig határ bővítése nem indokolt. Kb. ezért.