Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
De azt sem szabad elfelejteni;hogy sok Magyarnak mondott bilt tenylegesen pld. szlovak,es ott mas a rendelkezes es neten elad olyant ami nalunk engedelykoteles.
Ugye nem kell felsorolni ezeket.
Pista! Azzal tényleg nem érvelhetsz,-hogy mi lenne ha visszaalakítanák az eredeti teljesítményre!!!! Az feltételezés! Azt a bíró is elvetí egy tárgyaláson,ha azzal él az ügyész, vagy az ügyvéd!!!!
Egész jó okfejtés!:)))))))) És logikus is!!!! De akkor,ha én megvettem a HW 97K-t a Derringerben MHK fecnivel számlával bemérési jegyzőkönyvvel,-akkor hogy váltam törvénysértővé??? Mert szerinted az vagyok a levezetésed alapján!!!!!
És mit fogsz akkor válaszolni, ha azt kérdik, hogy a 7,5 J-s légfegyvered átalakítható-e, vagyis a legtöbb légfegyver esetében "visszaállítható-e" a gyári pl. 16 J-ra?? ;)
Behozzák Mo.ra.... Lebutítják 7,5 J alá... A hangtompító marad rajta... A hangtompítót leveszed.... Beviszed a rendörségre... Megkérdik mi ez? ..mondod: HW97K hangtompítója ... megnézik a gyári táblázatát... látják, hogy 23 J-s....
Szúrós pillantással megkérdezik.. : Uram! Van önnek erre a lőfegyverre való hangtompítóra engedélye?? .. Te hebegsz.. majd mondod, hogy 7,5 J-s légfegyvereden volt..
Erre ők: De Uram! Ez egy lőfegyverregyártott hangtompító!...
Kérik, hogy foglalj helyet... vársz 15-20 percet, majd .. hazamész.. a TEK hazakisér...
Ha törvénysértő lenne a légfegyverre szerelhető tompik forgalmazása,-akkor már rég hoztak volna rendeletet a forgalmazás beszüntetésére,illetve az összes vadász és fegyverbolt ellen eljárást kezdeményeztek volna,-amellyek azt árúsítják!!!!!! Na,-ez a bizonyíték a légfegyverre tervezet hangtompítók legalitására!!!!!
A "hangtompitónak látszó tárgy"-ha légfegyverre szerelt,ha csak vitrindísz-akkor válik hangtompítóvá,ha azt a szakértésre átadott dologi eszközről-fegyverszakértő kimondja,hogy lőfegyverre szerelten ,annak lövéskor keletkező torkolati dörejét csökkenti-tehát hangtompítónak minősül és igy szabálysértési eljárást von a tartása,gyártása,szerzése-kereskedelme- maga után.
Két kérdésem lenne az avatottakhoz:
1,hogyan lehetséges akkor az,hogy a net és a fegyverboltok is -dugig vannak 19-20 e ft körüli árakon-Diana,HW "silencerekkel"?
2,Mit tehet az,aki mégis szeretne hangtompítót szerelni a légfegyverére-személyes indokok-pl.szomszéd zavarása nélküli szabadidős sport tevékenység vagy csak mert úgy tetszik,mert egy játékpuska ettől olyanná válik,mint a nagyfilmekben:letekerem,feltekerem,letekerem,lekerem,tekerem...?-legálisan,hogy ne kövessen jogsértést el?
Talán szerezzen hozzá műbizonylatot,hogy mégsem az?(Valamely neves fegyverszakértőtől,aki bevizsgálná és kiállítaná rá az igazolást?(Na,de hogy vizsgálja be?Felszereli valami hasonló kaliberű lőfegyverre-aztán ,ha szétrobban a hangtompi,akkor nem minősült annak,ha meg nem,akkor mégis hangtompi?
-Vegyenboltban -20 ezerért és egy esetleges eljárás során lobogtassa a számlát a szab.sért .e.a-nak,hogy jóhiszemű,megtévesztett állampolgár vagyok?(ebben az esetben az egyén mentesül-azt hiszem,régen igy volt legalábbis!)
Hát Urak, látom senki sem érti mi célt szolgálnak a jogszabályok elején a fogalom magyarázatok.
Azért arra kíváncsi vagyok, hogy ha a rendőrségen kérek egy engedélyt a 7,5J alatti légpuskámhoz hangtompítóra, akkor mit fognak válaszolni, mert én holnap megírom ezt a kérelmet.
10. hangtompító: lőfegyver torkolatdörejének csökkentésére szolgáló, a fegyvercsőre vagy annak torkolatára felszerelhető eszköz; szolgáló (többi szó már többször értelmezve) ha vmi vmire való, akkor az azt a célt szolgálja. kipufogóban is van hangtompitó -mint korábban irtam-, ami azt a célt szolgálja, hogy a békés lakók nyugalmát ne zavarja a jármű hangja, ha felteszik egy TOZ-ra akkor már hangtompitó.
ugye a simósoknak nincs félnivalója. ugyanilyen logika alapján akkor, az engedélymentes légfegyverre, akármilyen okból készitett, felhelyezett csővég-tulajdonosnak sincs félnivalója, mert az eszköze a csővégen, nem lőfegyver torkolatdörejének csökkentését szolgálja, hanem a szabadon tartható légpuskájának csővégen csücsülésére hivatott.
más a helyzet, ha lőfegyverre készült hangtompitó kerül a 7,5J alatti energiával biró légpuskára, vagy felmosófára.
Igazad van,- a hírességek, közszereplők, politikusok vonzzák a rajongókat,a híressé válni akaró embereket, elmebetegeket,stb! Lennont,Reagent is ilyen híressé válni akaró pszichopata lőtte meg! Lennonak esélye sem volt,négy db. 44-es Magnum lővedéket kapott a hátába!!!