Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

stefi001 Creative Commons License 2020.03.02 0 0 1760

Kiegészítés:

A szükséges anyagok, eszközök beszerzésével (ha nincs), talán még túl is lépheti a piacon beszerezhető árat.

Előzmény: stefi001 (1759)
stefi001 Creative Commons License 2020.03.02 0 0 1759

Itthon még drágább a beépítőkeret:

https://www.vatera.hu/auto-motor-es-alkatresz/auto-hifi/kiegeszitok-tartozekok/index-c2479.html?qt=1&td=on&q=FORD+FOCUS+MK1+R%C3%81DI%C3%93KERET+2DIN+%2F+1DIN

A meglevő belső mérete változtatására itt látható egy megoldás, talán segít a "faragásban", bár eléggé körülményes:

https://www.youtube.com/watch?v=EpNdr-k3w9Y

Előzmény: traktoros82 (1756)
stefi001 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 1758

Annyit kiegészítésként, hogy amivel dolgoztam, annál alul volt a kamera. Elképzelhető, hogy valamelyik karakterbe egy kissé betakar, de nem hinném, hogy vészes lenne. Hasonlókat lehet itthon is venni, legfeljebb valamivel drágábban:

https://hetiolcso.hu/Rendszamtabla-keretbe-epitett-tolatokamera 

Előzmény: traktoros82 (1757)
traktoros82 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 1757

Akkor okés. Megrendelem. 

Azért kérdeztem mert ott a képen úgy mutatja, hogy belelóg a rendszámba a kamera. Azt hittem faragni kell rajta mert nem lesz jó. De akkor oké. 

Előzmény: stefi001 (1754)
traktoros82 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 1756

Igen, ilyen keret kéne, de azért ez nem olcsó. Tekintve hogy 1 darab műanyagról van szó....

https://www.ebay.co.uk/itm/Connects2-Ford-Focus-Mk1-1998-2005-GRAPHITE-Double-Din-Stereo-Facia-Adapter-LHD/173175593281?hash=item285211d941:g:1~IAAOSwqbxakA~5

Van 1 plusz keretem, első körben megpróbálom majd abba belefaragni. Csak még nem tudom hogyan. Flexel nem eshetek neki mert semmi nem marad belőle. :D

Igen, alapvetően nem lenne rossz a már említetteken kívül. Viszont azok azért hiányoznak. 

Megpróbálom a rádió adókat valahogy megoldani, segítség sajnos itt nem nagyon van hozzá. 

Előzmény: stefi001 (1755)
stefi001 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 1755

Szerintem, ha már megvan a készülék, akkor megtartanám, főként, ha összességében megfelel (az adók fixálása pedig biztos megoldható!).

A legolcsóbb megoldás a meglevő tolatóradar-egység kicserélése egy zümmeresre, s a rendszámtábla keretbe integrált tolatókamera. Így, két egymástól független rendszer lenne, melyek kiegészítenék egymást (tolatóradar hang, kamera kép).

Egyébként itt lehet kutakodni megfelelő beépítőkeret után:

https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_osacat=0&_odkw=Ford+Focus+MK1+2+dines+mounting+frame&_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=+2+DIN+mounting+frame+for+Ford+Focus+MK1&_sacat=0

Előzmény: traktoros82 (1752)
stefi001 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 1754

Nem! Be kell helyezni a rendszámtáblát a keretbe: alulról felfelé.

Előzmény: traktoros82 (1753)
traktoros82 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 1753

Ennél a verziónál jól látom, hogy a kamera "belelóg" a rendszámba?! Faragni kell?!

Előzmény: stefi001 (1751)
traktoros82 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 1752

Nem értem én sem miért nem menti el. Igazából a videokat nézve se láttam semmi extrát. Autoszkenre rárakja és kész. Vagy csak az én figyelmem kerülte el....

Kezdelek érteni. Vagy maradok ennél a 10ezres gagyi verziónál és majdnem mind1 melyiket veszem, vagy jobban zsebbe nyúlok és veszek 1 normálisat aminek minden funkciója működik. 

Konkrét típust tudnál ajánlani?

Nekem focus van MK1, aminek 1,8 din a kerete, ezek meg 2 dines egységek, faragni mindenképp muszáj. Ezt pl ami most van sincs még befaragva csak próbaképp berakva hogy hogyan működik és főleg meddig. 

Kormánytávirányítom nincs így erről a funckióról lemondanék. Igaz könnyedén meg lehetne oldani hogy legyen mert pár ezerért lehet venni bontottan. Viszont szerintem ebbe való rádiót aminek van kormány vezérlő funkciója nem igen lehet találni. 

Akkor oké. Rendelek 1 ilyen rendszámtáblás kamerát aztán meglátjuk.....

Igazából nem tudom, hogy cserélem e. Lehet marad csak ez a rendszámtáblás megoldás. Ha az oké lenne, akkor nem biztos, hogy kell még 1 rendszer. Bár 3-4 ezerért van komplett ilyen opció és a lökhárítóban amúgy is benne van, szóval nem tartana elvileg sokáig működővé tenni azt is.

Előzmény: stefi001 (1751)
stefi001 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 1751

Rádiócsatornák mentéséhez: valami nincs rendjén a korábban már említettek közül. Olyan készülékkel ugyanis még nem találkoztam, amely esetében ne lehetett volna rögzíteni a kiválasztott adókat. Esetleg valami közeli segítség is jól jönne, ugyanis „több szem többet lát”.

Mi a nem elszálló ár? 15 000-20 000  Ft-ért nem igen lehet jobb minőségű Android operációs rendszerű fejegységet kapni.

Nem könnyű tanácsot adni! Ár-érték arányyra is tekintettel, márkát tekintve jónak tartom pl. az EinCar fejegységeket (Amazonról vásároltam), de még a FUNROVER (Aliexpress) is szóba jöhet.  Nekem mindkettő volt, illetve a FUNROVER még most is üzemel, az egyik Kia-ban. A mintegy 5 éves EinCar-os Hondámat a közelmúltban adtam el. Soha nem volt vele gond!

Jelenleg a másik Kia-ban egy közelmúltban (szintén Aliexpress-es) vásárolt (autóspecifikus) XONRICH (HD IPS) fejegységet szereltem. Eddig minden funkcióját illetően kifogástalan (remélhetőleg így is marad!). Akinek fontos: magyar OSD nyelv, telepített IGO navigáció, IPS kijelző, s több fokozatban (10’-60’ közötti időre), beállítható késleltetett kikapcsolás.

Az univerzális készülékek olcsóbbak, de amennyiben kormánytávirányítás is szükséges, akkor talán meggondolandó a típus/modell specifikus vásárlása. Persze ez attól is függ, hogy szükséges-e beépítőkeretet venni, vagy továbbra is használható a gyári, mint pl. Kia esetében.

Eddig az utóbb linkelt kivitelű rendszámtábla keretbe integrált kamerákkal dolgoztam. Elfogadhatóak: nagy horizontális látószög, IP58 védelem.

Tervbe van véve a tolatóradar cseréje is?

Tolatóradar megoldás maradhat a jelenlegi (lökhárítóba szerelt), kijelző nélkül vagy kijelzős változat. De lehetséges rendszámtábla keretbe integrált radar és kamera kombinációja is. Ez utóbbi esetben a fejegységen a rasztervonalakon kívül megjelenik az akadály távolsága is.

Döntés kérdése!

Előzmény: traktoros82 (1750)
traktoros82 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 1750
Előzmény: traktoros82 (1749)
traktoros82 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 1749

Értem, köszi. 

A rádióadók elmentése továbbra sem sikerül. :D

Ha esetleg másik egységet szeretnék, nem elszállós árban akkor milyen és honnan ajánlanál?

Rendszámtábla kamerát megrendelem, mondjuk ezt:

https://www.ebay.co.uk/itm/170-HD-Car-Rearview-Reversing-Camera-License-Plate-Parking-Line-Night-Vision-UK/264266326881?hash=item3d87802361:g:dgUAAOSwlupdN8Cn

Visszafele már nem lépek egység terén, gondolom ha másikat veszek az is fog ezzel a tolatókamerával boldogulni.....

Előzmény: stefi001 (1742)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.01 0 0 1748

Kábelen kellene kommunikálnia.

Amikor rádugom kiírja, hogy ismeretlen usb eszköz, tovább keres és megtalálja a zene mappát(a telefonban) és le is játsza.

Ha szofrveresen van kikapcsolva, vagy tiltva a tükrözés -erre gondoltam- akkor valahogy biztos talán rá lehet venni, hogy működjön.

Ha hardver nem tudja akkor bukó. Minden esetre köszi, hogy utána néztél.

Előzmény: stefi001 (1747)
stefi001 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 1747

Több Samsung készülékem volt, de nem volt MirrorLink probléma. Az említett telefonnal nem volt dolgom, tehát konkrét tapasztalattal nem rendelkezem, ezért egy kissé utána néztem, s az alábbiakat találtam:

https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/keszulekbeallitasok/mobiltelefonok/samsung/samsung-galaxy-a6-dual-sim#hasznalat-es-beallitasok/altalanos-beallitasok/bluetooth-beallitasok/step1

https://www.t-mobile.com/support/devices/android/samsung-galaxy-a6/share-and-stream-media-samsung-galaxy-a6

Nem biztos, hogy megoldódik a gond, de egy próbát megér. Mindenesetre olcsóbb, mint egy

feleleges telefoncsere.

Előzmény: Törölt nick (1746)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.01 0 0 1746

Világos.

Mivel úgylátom "mélyen ástad magad a (topik)témába", tovább kérdeznék.

Van egy DMH-G220BT fejegységem. (hát ennek is vannak gyengéi...)

Monitor(tolató), kihangosítás, picit jobb hangminőség,urambocsá waze(mirror) volt a kívánságom, ezt (ilyeneket) dobta a net

Telefon kompatibilitás kérdésre nem kaptam egyértelmű választ, ennek ellenére beszereltem.

Sajnos a mirror nem működik (samuA6) ennek ellenére viszonylag(!!) kaptam amit vártam, gyári hangszórókkal is.

Tudsz-e valami titkos trükköt tükrözésre ennél a telefonnál?  :-D

Napok óta túrom a netet, csak azt találom, hogy a6 nem tud mirrort. Igazából le kéne cserélni a telót....

Előzmény: stefi001 (1745)
stefi001 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 1745
Előzmény: Törölt nick (1744)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.01 0 0 1744

Hol a buktató a wish-es vásárlásnál?

Gyanúsan olcsók... mégha noném cuccok is.

Pl EZ?

stefi001 Creative Commons License 2020.03.01 0 0 1743

Még egy gondolat a programfelejtéssel kapcsolatban. Régebben hallottam, hogy bizonyos idősebb autók esetében eredendően fel van cserélve a sárga (állandó +12 V) és a piros (ACC/kapcsolt +12 V) bemenet. Amennyiben nem beállítási gondból adódik a felejtés, úgy meg lehet próbálkozni a sárga és piros vezetékek felcserélésével. Probléma nem származik belőle!  

Előzmény: traktoros82 (1740)
stefi001 Creative Commons License 2020.02.29 0 0 1742

A 7018B a rádió modellszáma.

Sajnos, ez egy alsókategóriás gép, amelyből elég sok szolgáltatás hiányzik.

Itt találhatók videók, amelyek segíthetnek a beállításban:

https://www.youtube.com/watch?v=jVZ_IEkIFvc

https://www.youtube.com/watch?v=Ll6utOycvCc

Itt a tolatókamera bekötése is szerepel:

https://www.youtube.com/watch?v=Gl2MlQP_xe4

Lehetőség van kamera jel rögzítésére (menetkameraként használható, Micro USB kártyára rögzítve a felvételt.

Az állomások természetesen beállíthatók. Automata vagy kézi keresés/beállítást követően meg kell erősíteni a programot. A kép szerint nem lehet elkötés, tehát a programbeállítással lehet gond.

A leírás szerint, de a kép alapján sincs lehetőség külső mikrofon csatlakoztatására.

Hasonló a helyzet a GPS esetében is. A képen látható, hogy a „családon” belül van GPS-szel ellátott, de ez a készülék csak elő van készítve (üres lyuk tátong a helyén). Remélem, jól látom?!

Tolatókamera fogadására alkalmas. Az orosz linken látható. A hirdetésben adott információk között nem szerepel. A kamera tápellátása a tolatólámpáról történik.

traktoros82 Creative Commons License 2020.02.29 0 0 1741
traktoros82 Creative Commons License 2020.02.29 0 0 1740

Köszönöm!

Nagyon részletes választ adtál. 

Az egység hátulja így néz ki....

Nincs ráírva semmi típus, elöl jobb alsó sarokban annyi van hogy 7018B ha jól emlékszem.....

Hogy a bekötéssel van e gond azt nem tudom, én nem nyúltam hozzá. Szerintem gyári lehet. A gyári egységgel nem volt ilyen gondom hogy elfelejtette volna a beállított és elmentett csatornákat. 

Az a gond, hogy itt nem is tudom hogyan lehetne bármit is elmenteni....

Sajnos mikrofon bementet nem látok, pedig az nem lenne rossz..... te látsz esetleg? Esetleg ott az a fekete lenne amihez nincs írva semmi?!

CameraIN ha jól látom van rajta. Tehát akkor csak az rca kábelt kell elhúzni valahogy előre. Eddig oké. De tápot honnan adok neki?!

Telepíteni kell 1 navit? Mondjuk 1 memória kártyára? Foglalata végül is van..... és vegyek külön 1 GPS antennát?

Ha működne mind a 2 rendszer a tolatásnál az se lenne hátrány, de ha már csak egyik lenne az is nagyon jó lenne. Lehet érdemes lenne akkor inkább a rendszámtáblába integrált kamerával foglalkozni!?

Igazából a rádió és a kihangosító miatt nem annyira vagyok kibékülve ezzel az egységgel. Próbaképp rendeltem, végül is működik, de lehet vennék 1 másik, hasonló, de többet "tudó" egységet. Ha esetleg a rendszámtáblás kamerát össze lehetne hozni vele az mondjuk mindenképp pozitív lenne.......bár a kihangosító és a normális rádió akkor is hiányozni fog.

Kíváncsi vagyok a véleményedre.....

Előzmény: stefi001 (1739)
stefi001 Creative Commons License 2020.02.27 0 0 1739

Jó lenne tudni a fejegység modelljét (esetleg a hirdetési linket), a parméterek ismerete érdekében. A képről nem sok minden derül ki. Az sem, hogy WinCe vagy Android operációs rendszerű-e.

Minden készülék alkalmas a programozott rádióállomások elmentésére. Kikapcsolás után csak az esetben felejti a fejegység, ha a bekötésével probléma van (sárga/állandó +12 V; piros ACC/kapcsolt 12 V).

Sok rádió, főként az olcsóbbak esetében gyakorta előfordul, hogy nem írják ki a csatorna nevét.

A jobb fejegységek rendelkeznek külső mikrofon bemenettel is. A beépített nem mindenkor teljesíti korrektül a feladatát (visszhang stb.)

Navigációs menü akkor jelenik meg, ha van installált navigáció. Amennyiben a készülék rendelkezik GPS antennával, akkor telepíthető valamelyik kívánt rendszer. Ezt is jó lenne tudni.

Amennyiben a Video IN bemenet mellett, tolatókamera bemenettel (Camera In/ Reverse) is rendelkezik, akkor a link általi rendszámtábla keretbe integrált kamera – tekintettel a paraméterekre – megfelelő választás lehet.

Ez esetben nem kell sokat fúrni-faragni, csupán a táp és a videókábel bevezetéséről kell gondoskodni, de fel lehet használni az eredeti tolatóradar tápellátását is.

A képen látható „kijelző” (ha az!?), akkor valami „őskori lelet” lehet. Jobb nem foglalkozni vele!

Mint már korábban is említettem, a régi radaregységet teljes egészében lecserélném.

Ha a tolatókamera is megoldható, akkor két egymástól független rendszer ügyelhetne a biztonságra.

Remélem, minden felvetődött kérdésre reagáltam, ha mégsem, akkor elnézést kérek!

Előzmény: traktoros82 (1738)
traktoros82 Creative Commons License 2020.02.26 0 0 1738

Eddig egyébként sok rosszat nem tudok róla mondani, igaz sok jót sem.  

Telóval rögtön összekapcsolódk bluetoothon, az mindenképpen pozitív. 1xe 1 telót tud csak kezelni, ezt kicsit hátránynak érzem miután 2 telefonom van ami felváltva csörög. :)

Ha a telón a bluetooth megy még kikapcsolt állapotban is reagál a bejövő hívásra ami nagyon jó, viszont a mikrofon kritikán aluli. Én nagyon jól hallom a másikat, viszont ő alig engem. 

Youtube-ról egészen elfogadhatóan lehet zenét hallgatni, igaz a hangerőt azért tekerni kell felfele, de jó. 

Rádió része viszont gáz. Kicsit gyengébb vételnél nem találja a csatornákat, és amit én nagyon sérelmezek hogy nem írja ki adó nevét, és elmenteni se lehet! Minidig újra kell keresni..... Ez a rész a gyári rádióhoz képest nagyon hiányzik. 

Ha a mikrofon résszel lehetne valamit kezdeni hogy kihangosításnál jobban működjön és a rádió csatornákat legalább el lehetne menteni elégedett is lennék. 

Meg persze ha 1 ilyen rendszámtáblába integrált tolatókamerát tudna kezelni....

Előzmény: traktoros82 (1737)
traktoros82 Creative Commons License 2020.02.26 0 0 1737

Bár igazából gondolkodom 1 ilyen megoldáson is, mert akkor kép is lenne. Igaz ehhez már fúrni, faragni kell, meg kábelt vezetni de talán érdemes..... Mit gondolsz?

https://www.ebay.co.uk/itm/170-HD-Car-Rearview-Reversing-Camera-License-Plate-Parking-Line-Night-Vision-UK/264266326881?hash=item3d87802361:g:dgUAAOSwlupdN8Cn

Vettem nemrégen 1 ilyen vacak, de azért működő 2 dines egységet. Ha jól emlékszem van rajta video csati, de holnap megnézem. 

Sőt elvileg GPS antennának is van helye, de mondjuk ennek a menüben nyomát se látom hogy navigációt indítani lehetne rajta, így valószínűleg csak dísz. 

Előzmény: stefi001 (1733)
traktoros82 Creative Commons License 2020.02.26 0 0 1736

Ez ránézésre teljesen olyan mint az enyém.... ha rendelek 1 ilyet azzal nagyon mellé lövök? 

https://www.ebay.co.uk/itm/12V-Car-Parking-Sensor-System-Reverse-Backup-Radar-Sound-Alert-with-4-Sensor/192945754764?hash=item2cec76928c:g:YegAAOSwcIxc~ipC

7 font az egész ami szerintem nincs 4 ezer forint. Aztán megpróbálnék csak 2 szenzort berakni és megnézni, működik e..... ha nem akkor még mindig lehet az egészet cserélni. 

traktoros82 Creative Commons License 2020.02.26 0 0 1735

A műszerfalon van 1 ilyen....

Feltételezem ez lehet az a monitor amit Te említesz.....bár fogalmam sincs, csak tippelek. 

traktoros82 Creative Commons License 2020.02.26 0 0 1734

Amikor hoztam el anno az autót le volt trüttyenve az akku. Hátramenetben hagyták, és állítólag miután hiányzik 2 db szenzor, csak a kábel maradványt látni a lukban, attól merült le. Arról a kis dobozról lett lehúzva a tápkábel, mondván akkor nem lesz gond.

Én már akkor is furcsának találtam mert hát gyújtás nélkül ettől nem merülhet az akku le hiába a rossz tolatóradar és hiába van hátramenetben hagyva......

Én eddig nem is foglalkoztam vele, de most valahogy eszembe jutott hogy ha már ott van, és tényleg ennyi a baja.....esetleg bírjuk már akkor működésre. 

stefi001 Creative Commons License 2020.02.26 0 0 1733

Itt valami nem kerek!

A képen látható doboz tartalmazza a vezérlő elektronikát. A mellékelt képen feltüntettem, hogy mi hová csatlakozik. Eredetileg biztos volt monitor, mégpedig feltehetőleg a 2. számú képen láthatóhoz hasonló.

Értelmezzük! A zümmerrel szerelt tolatóradar egységek csak hanggal jelezték az akadály távolságát. A monitorral ellátottak, mint, ami a jelzett autóban is van, már hang és konkrét távolságjelzés kijelzésével bírnak.

A radaregység – mivel a tápellátást a tolatólámpáról kapja – csak a hátramenetbe kapcsoláskor kap tápfeszültséget, tehát egyéb esetben nem fogyaszt.

Tolatószenzort külön is lehet venni, például:

https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_nkw=reverse+parking+sensors&_sacat=0&_sop=15

de nem lenne célszerű kombinálni a régieket újabb gyártmányokkal.

Ugyanitt látható, hogy már 5 £-ért komplett egység kapható. 

Mint az előző hozzászólásban is elhangzott, ha igény van rá, akkor egy komplett cserét tudnék javasolni.  

Előzmény: traktoros82 (1730)
barbon1 Creative Commons License 2020.02.26 0 0 1732

A szenzor hiány miatt nem szívja le az akksit.Lehet,hogy azért volt eleve lehúzva mert halott a vezérlő. Pár ezerért vehetsz komplett cuccot,valószínű az lenne a leg célravezetőbb.

Előzmény: traktoros82 (1730)
traktoros82 Creative Commons License 2020.02.25 0 0 1731

Szerintem ez az. Ilyen fekete szenzorból kellene 2 db, de nem feltétlen kellene az egész csomag miután állítólag működött.......

Előzmény: stefi001 (1729)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!