Csupán érdekelne várható-e szerintetek komoly balhé az országban?Aki szerint igen, kérem indokolja meg szerinte miért és miféle- és azt is hogy szerinte mikorra tehető?
"De, akik a hitelt felvették, miért nem tudták, hogy azt vissza is kell fizetni? És a devizáknak változik az árfolyamuk."
Azt tudták, hogy vissza kell fizetni, és jól is számoltak vele, csak a deviza árfolyamának változásával nem. De ez valójában nem is várható el tőlük. Még az átlagmagyarnál pénzügyileg jobban edződött nyugatiaktól sem, nemhogy tőlünk. A szerződés egyoldalú módosításának nem szabadot volna léteznie. Hogy emiatt nehezebben lehetett volna hitelt felvenni? Igen. De legalább nem lettek volna ilyen szintű bedőlések. Azt sajnos nem tudom hogy ki a felelős azért, hogy meg lehetett ezt tenni.
Persze itt se irják le részletesen,mert ahhoz levéltári adatok kellenének.
Pl. mi az hogy Esze Tamás ment Rákóczihoz? Ki hatalmazta fel őt akármire is, pláne hogy a nép nagyrésze irástudatlan volt,vagy ha nem is, de ujságot "nem járatott"
Ugyanez a kérdés a többi forradalomra is igaz, pláne hirközlés nem volt mint ma
Zöld is politechnikás is, és még kastélyban is lakik.
Újra van mire büszkének lennünk, de Neked nem muszály. Károgjál varnyam! Élednek ám rendesen lentről fel, és fentről is le, az anti Hagyó mányok. :-))
Soroljam mi is történt már ezelatt a cirka egy év alatt? Kb. 1000x több, mint az előző 8 évben mondjuk összesen. Szóval fel a fejjel magyar testvírem!! :-))
"Az annyi bal(j)nak, annyi bajnaija van, hogy annyi bal(?) legyen!"
(Székely mondás nyomán.)
Baj! Hé! Kell a balhé!!
Külön érdekesség, hogy pont szeptember 29.ére, a Pákozdi csata szent nemzeti ünnepére szervezkednek a baszakodni, vagy bal héjjázni akaró szexszervezetek. Asszem egy laza kézlegyintésnyi harc lesz ez a Jelasics labancok ellen. :-))
Két nézet van itten a PoliDilin (a valóságban, IRL azért értelmesebb, árnyaltabb párbeszédek folynak ezzel kapcsolatban) :
"dögöljenek meg a bankok" VS. "dögöljenek meg a hitelfelvevők"
Nem lehet, hogy ennél azért összetettebb a kérdés?
Nincs semmilyen hitelem, mert volt egy megérzésem. A műválság kirobbanása előtt agyaltam egy lakáscserén, számoltam, osztottam-szoroztam, bankok ajánlatait vizslattam és hajszál híján fel is vettem pár millát - végül még sem tettem. Azonban nekem ez nem volt létfontosságú, így kihagyhattam, de ezt nem lehet mindenkiről elmondani. Volt, akinek jármű, vagy valamilyen berendezés kellett a vállalkozásához, volt aki úgy érezte, inkább törlesztőrészletet fizet, mintsem bérleti díjat, stb...
A felelőtlen hitelfelvevők engem is bosszantanak, plazmaTV-re, mobilra, vadiújhúdenagyonfaszaautóra értelmes ember nem vesz fel hitelt, de őket összemosni pl. az önálló életüket elkezdeni szándékozó fiatal párral, na az is butaság.
Említhetném a polelit felelősségét, a devizahitelezést ők engedték szabadjára, ebbe most nem mennék bele jobban.
Vizsgálhatnánk továbbá a bankok felelősségét is, nemdebár? Vagy úgy érzed, ők korrektül jártak/járnak el minden esetben?
Sajna tudom. Nem véletlenül szavaztam az EU-csatlakozás ellen. De kisebbségben maradtunk, akik nem hittük el, hogy az EU és jóságos adakozó, és különben is, még Mo-n sem akartunk cukrászdát nyitni, nemhogy Bécsben..
Legalább is addig semmiféle "komoly balhé" nem lesz, amíg a béketűrő, tiltakozó polgárokat nem provokálja az agresszív csőcselék, mint történt ez 2006 őszén! Márpedig a mostani orbánynak legkevésbbé sem hiányzik egy méretes-véres nemzetközi botrány. Túl sok kamera van orbányon kívüli kezekben, így féken tartják őket.
Majd a bukott 2014-es választásokkor tódulnak utcákra zászlórudakkal, BBütőkkel, törnek autókat, kirakatokat, emberfejeket, és sz.rják-h'gyozzák össze az ország főterét.
Nem tudom, az összesítések mit mutatnak, de van olyan bank, amelyik tisztességgel ellátta az ügyfeleit tanáccsal. Személyes tapasztalatom. Ez az OTP volt. A tematika az volt, hogy amíg a részletes tájékoztatót nem hallgatta végig az ügyfél, addig rá sem tértek a hitelügyletre. Nem úgy működött, hogy csak aláíratták az ügyféllel a papírt, hogy tudomásul vette, mint a munkavédelmi oktatást. Bocs a hasonlatért, de az "ügynökös" bankok így csinálják.
Kösz, én tudtam mindezt. De, akik a hitelt felvették, miért nem tudták, hogy azt vissza is kell fizetni? És a devizáknak változik az árfolyamuk. A bankosoknak erről felvilágosítaniuk kellett volna ugyan adniuk, de ez meg az ő érdekeiket nem szolgálta volna. Jó régi magyar közmondás: addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér. Nemzedékek nőttek fel ezen. Ezt el lehet néhány év alatt felejteni??
Ja, fogyassz, habzsolj, tedd magadévá a világot! sugározza a média. És ettől már nem kell gondolni sem a következményekre?
Ennek is megvan a magyarázata. Nagyon hosszú nálunk a lámpák holtideje, ugyanúgy, mint a vasuti átjárók fénysorompóié. Hollandiában pl. már látod a vonatot, amikor pirosra vált, és még látod, mikor megint szabadot ad. Nálunk piros, aztán sokáig semmi.
... és legjobb tudomásom szerint Marxot ma is oktatják Nyugaton, igaz fakultatíve. Végül is, aki kizsákmányolónak készül, jobb, ha az ellenfélből is készül!
Meg még tegyük hozzá, hogy sokkal több a baleset, miért kell ebbe is belekötni? (amúgy tudom), de főleg, hogy eddig is így volt, most pedig be is tartatják, semmi rossz nincs ebben, átlagpolgár végre megtanul kulturáltan közlekedni :-)
... és ha hiszed, ha nem a törekvések efelé mutatnak, legalább is a szakszervezeteknél. A megfontolt, valódi erővel rendelkező szakszervezetek nem foglalkoznak az oda-vissza fikázással, egyszerűen nincs rá idejük. A viták tárgya az ellenlépések módja és azon kisebb szervezetek bevonása, akik tenni akarnak, de bázisuknál és gazdasági lehetőségeiknél fogva be vannak korlátozva.
Csak azért írom ide ezeket, hogy legalább az, akit érdekel, az legyen tisztába vele, hogy ezek a szervezetek teszik a dolgukat, de nem pofázzák tele a médiát.
Amit nem írok ide, annak is megvan az oka. Talán tényleg figyel a nagy testvér. Bár nincsenek fóbiáim...
A CHF hitelfelvevőkkel a rendszer és a válság bacott ki. Nem az ő hibájuk, hogy bár iszonyat nagyon ígérte gyurcsány meg kóka, mégsem lett 2010-re Euró, nem az ő hibájuk, hogy az usa-beli jobbágyok is hallgattak a bankokra, és nyakrafőre vették fel a jelszáloghiteleket, aztán bedőlt a piramis, nem az ő hibájuk, hogy a görögök, és más országok is sumákolva éltek erőn felül sokkal jobban mint mi, nem az ő hibájuk, hogy a Ft hitel kamata rosszabb volt mint a franké, nem az ő hibájuk, hogy a bankok vezető, alkalmazottai, a hitelek kiközvetítői a MAGAS JUTALÉKÉRT cserébe mindenkire tukmálták a hitelt, akár önerő nélkül is.
Ellenben rajtuk csattan az ostor, mert ők vannak legalul.
Míg akik rohadt jól kerestek a sok kihelyezett hitelen, vígan élnek.
Emlékszel még hogy az USA megsegített jópár bankot, hogy ne csődöljenek be, a bankvezérek közben meg millió dollárokkal jutalmazták magukat, meg ment a habzsidőzsi?
Volt is nagy felháborodás belőlle, de bankárok tojtak bele. Ők a pénzüknél voltak, hogy köznen hány ingatlan megy árverezésre, le van nagy ívben tojva.
A svájci frank meg tovább erősödik, mert szarban van az unió, és az usa sem vírgonckodhat...
Üzenem a megbízóknak:NEM.Ha meg lesz nem lesz("Ha nem nem lesz eső,lesz, ha lesz nem lesz....) akkor sem fogják neked 3 nappal előtte bejelentve a neten.Causescu kb 30 évig tudta nyúzni,szívatni,éheztetni,államadóságot nullára faragni,irracionális monumentális beruházásokat építettni, 30 éven át, ugyanígy ahogy 0ban a saját népível csinálja most.Aztán 3 nap alatt elsöpörte a népharag, hiába volt kiépített secus ügynökhálózata,hiába tájékozódott(volna) a neten, mint most te.....3 nap múlva ki is végezték őket.