Keresés

Részletes keresés

Pandus Creative Commons License 2011.07.02 0 0 301

nekem Ömer és Ezel karaktere nem fér össze. megkeményedhet, meg is keményedik vki a börtönévek alatt, éltetheti a bosszú is, ez mind rendben. de ég és föld a két karakter, színészként is. Míg az Ömert játszó XY nem színész, viszont jól játszik, az Ezelt játszó K. a csapnivalónál is rosszabb, megüti a mexikói szappanoperák szintjét.

Előzmény: kíváncsi64 (299)
tzgrt Creative Commons License 2011.07.02 0 0 300

Július 18-tól 17.55-kor kezdődik,  19.00-kor híradó, tehát még jobban feldarabolják a részeket.  Felháborító.

kíváncsi64 Creative Commons License 2011.07.01 0 0 299

Emellett ahogy egyik rész a másikat követi, egyre inkább látszik, hogy ez egy jól átgondolt történet, főleg, ami a karakterek érzelmi és jellembeli sajátosságait illeti. Valaki már írta egyszer, hogy nincsenek jók és rosszak ebben a történetben, de ezen túl még mind többet meg is tudunk arról, hogy kiben melyik jó és rossz vonás mitől is alakult ki.

Még leginkább Ömer/Ezel az, akinek a személyisége a legegyszerűbb, szinte bárgyú - de valahol még ez is elfogadható, pont az ilyen abszolút jóindulatú, túl puha fészekben felnevelt, semmi rosszra, váratlanra fel nem készített, valójában rém egyszerű teremtések válnak később olyanná, akik nem tudnak túllépni a saját árnyékukon sem - ráadásul ott van Ramiz, aki nem is hagyja elgyengülni, gyanítom, hogy már csak azért sem, mert neki is szüksége van arra, hogy Ezelen keresztül folytonosan erősítse saját, már gyengülő önmagát. Mondom ezeket úgy, hogy én nem néztem előre, szóval lehet, hogy csupa tévedés az egész, amit írok. :-)

Amúgy meg elképedek magamon, hogy egy ilyen, valójában maffiatörténet mennyire magával tud ragadni, noha nem rajongok sem a bosszúállásért, sem az alvilági létformáért. ;-)

kíváncsi64 Creative Commons License 2011.07.01 0 0 298

De hiába beszélgetnek, mind őrzi a maga titkát. Eleve Mert nem tud semmit, illetve amit tud, azt Ömerről tudja és a leléptetése körülményeiről - Ezelről nem tud, és igazából nem is akar tudni semmit, nincs vele komoly érzelmi kapcsolatban. Meliha a világért el nem árulná Ezel titkát, még ha örülne is neki, ha maga Ezel kitálalna. Müntaz pedig - na, őróla nem tudom, miért is őrzi a titkot, talán ti ki tudtok segíteni, de hogy őrzi, az biztos. Viszont ő akár el is mondhatná a családtagoknak ezt a nagy titkot, az igazából semmin nem változtatna.

Számomra a sorozat főleg azért érdekes, mert valóban új hangot, új színt mutat a hol jobb, hol rosszabb, de főleg amerikai sorozatok erdejében. Nem az amerikaival van bajom, hanem az egyoldalúsággal - olyan keveset tudunk a hozzánk sokkal közelebb álló népekről, ki tudna például horvát, ukrán, görög vagy akár dán sorozatot, filmet említeni? (na jó, biztos tudnak páran, én sajnos nem, pedig nagyon szeretem

az ilyen filmekből kisejlő érdekességeket, szokásokat, társalgási stílust, stb. - ezért is szerettem nagyon évekkel ezelőtt a Bor és hatalom című katalán sorozatot)

Előzmény: Törölt nick (297)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.01 0 0 297

Szerintem ma délután megtudja, ezt nem húzhatják már sokáig.

Az apja tudja hogy Gan Ömer gyereke, az anyja meg azt tudja kicsoda Ezel, Mert is tud pár dolgot, kicsit többet kéne otthon beszélgetni lehet mindannyian okosabbak lennének. :)

Előzmény: Vitéz Hárshegyi Félix (296)
Vitéz Hárshegyi Félix Creative Commons License 2011.07.01 0 0 296

Bár nem tudni, mire gondoltál, annyiból talán pöcs, hogy még mindig nem vette le, ki a gyerek igazi apja. De tegnap már elkezdték a finom utalásokat: apádra hasonlítasz... Ezel csak nézett.

Kiváncsi leszek, mikor dobják be neki a nagy infót (a forgatókönyvírók).

Előzmény: Anakonda művésznő (287)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.30 0 0 295

Előbb eltalálta Alit, majd lelőtte. :)

Előzmény: Pandus (294)
Pandus Creative Commons License 2011.06.30 0 0 294

az hogy lövi meg Alit, akit ő már lelőtt?

Előzmény: Törölt nick (290)
efan Creative Commons License 2011.06.29 0 0 293

Sziasztok!

Az RTL honlapján legalul van egy szavazás,hogy melyik a kedvenc sorozatod. Ha van néhány üres másodpercetek szavazzatok, hátha jelent valamit, és a csatorna észreveszi, hogy néznénk ezt, és örülnénk, ha nem barbárkodnának bele. Bár nem hiszek benne, hogy itt a néző a lényeg, de jó lenne kellemesen csalódni!!

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.29 0 0 292

Miért, meghalt? Úgy lett vége, hogy sebesülten fekszik a fűben. Kamillnak viszont lőttek, (vagyis Temmuz bele hármat amit nem mutattak) ő nem élte túl, ez nem volt egyértelmű a magyar kereskedelmin.

Ha érdekel a követkető 10 rész akkor olvasd el az előzetest, itt nincs előre pletyi. :)

Előzmény: Törölt nick (291)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.29 0 0 291

Jobbulást Ali Kirgiz,gyógyulj meg!

Most akkor nem hal meg?

Mert ha ő is,meg ha Eysan is meghal.Számomra érdektelen onnantól,nem nézem tovább.

Ja.Tényleg pöcs ez a Ezel

Előzmény: Törölt nick (290)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.29 0 0 290

Sikerült megint jól megvágni a, mitől lett ketchupos Ali? Oké meglőtték, de nem derült ki, hogy kicsoda. Nem Temmuz, hanem az egyik embere akit lelőtt Ali (Aki Kamillt is meglőtte a lépcsőházban). Jobbulást Ali Kırgız, gyógyulj meg!

Jövő hét pénteken már a második évadot fogják adni az RTL-en.

Anakonda művésznő Creative Commons License 2011.06.29 0 0 289

Ali rulez!!:-))

Anakonda művésznő Creative Commons License 2011.06.27 0 0 288

Talán mégsem annyira...

Előzmény: Anakonda művésznő (287)
Anakonda művésznő Creative Commons License 2011.06.27 0 0 287

Ezel egy hülye pöcs.:-(((

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.27 0 0 286

Szedem az első évadot (7 rész), köszi a tippet. :)

Előzmény: Vitéz Hárshegyi Félix (285)
Vitéz Hárshegyi Félix Creative Commons License 2011.06.27 0 0 285

Megláttam véletlenül ezt a topikot, utána elkezdtem nézni a sorozatot, szerintem sem rossz. Elkezded, utána már kénytelen vagy végignézni.

Szerintem jobb, mint a TV-ben a török Ezel, pedig ebben a spanyol sorozatban sem kapkodják el a dolgokat. Mégsem olyan irritálóan vontatott és szájbarágós, mint időnként az Ezel.

Azért is vontam párhuzamot, mert mindkét sorozat egy érdekes alapötletre épül, amiről eleinte nem hinné az ember, hogy túl sokat lehet belőle kihozni, aztán mégis. De míg az Ezelt néha úgy nyújtják, mint egy brazil szappanoperát, hogy néha már fárasztó, addig az Internátusnál ezt nem érezni.

Továbbá mindkét sorozat európai, emiatt is már üdítő, a sok amerikai film között. Ilyen szempontból a török emberek sajátos világába talán érdekesebb volt bepillantást nyerni, de a spanyol sorozat viszont más szempontból nekem valamiért szimpatikusabb.

gugugaga Creative Commons License 2011.06.27 0 0 284

"Elég sok ilyen életszerűtlen dolog van benne, amit írtál is, de a mai rész sem volt különb: Cengiz útja a börtönből a szökés után hova is vezethetne? Ha nem oda, ahol biztosan keresni fogják, és ahová normális ember biztosan nem menne? Lakása, cége, fia iskolája, persze...  Ezen röhögtem közben."

ezeket már gyakorlatilag mindig észrevesszük, minden sorozat velejárója. Ha nézted a Szökés című sorozatot, az 1. évadbeli szöks után a főszereplő testvérek közül az első rögtönm ent a fia után pedig ő akkor éppen le volt tartóztatva.:) A családi kötelékek fontosak Cengiznek is :)

Előzmény: Vitéz Hárshegyi Félix (271)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.25 0 0 283

Eysan telefonjának (Blackberry?) csernőhangjának nevét, elérhetőségét valaki meg tudná adni?

Aki esetleg nem ismerné 13 perc 30mp-től hallható:

ferapont Creative Commons License 2011.06.25 0 0 282

Az epizódok kettévágása megmarad. A korábbi kezdés oka inkább egy újabb reklámblokk beillesztése lehet.

Az hogy októberben megy a VV5 semmiben nem zavar bele, mert az Ezel még a fél hetes híradó előtt véget ér.

Egyébként a Barátok közt nyári szünetét követően az RTL klub átáll a 7 órai híradó kezdésre, fél 7 és 7 között az a bugyuta vetélkedő lesz, amiben buborékot fújnak át egy karikán a reklámban.

Az RTL-nek így 76 munkanapon át nincs gondja a műsorsával. Kipipálta. Hogy milyen áron tette, arról itt a topicban mindenki tájékozódhat........hm---

Előzmény: Messier72 (278)
mesa0812 Creative Commons License 2011.06.25 0 0 281

Üdv!

Lenne egy furcsa kérdésem! Nem tudja valaki véletlenül, hogy milyen napszemüveg márkát viselnek a szereplők a sorozatban? Az első részekben még Ray Ban volt nekik, de aztán váltottak, és a 15-dik részben volt az a jelenet, amikor kint állnak a felhőkarcoló szélén Ezel és Cengiz, és ott volt már másik szemüveg rajtuk, na a márka érdekelne engem!

Válaszokat előre is köszönöm!

Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.25 0 0 280

Egy rész több, mint másfél óra. Biztos, hogy marad a kettévágás. Én is azzal értenék egyet, hogy adják hetente, vágatlanul egy későbbi időpontban (és cseréljék le Temmuz szinkronhangját, vagy legalább próbáljon meg úgy beszélni, mint ő.)

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.25 0 0 279

Azért a napi másfél óra elég sok lenne, főleg ha egy-két résszel el vagy maradva akkor 4-5 órákat ülhetsz a TV előtt. A teljes rész egy heti adag. Nem tudom miért nem adják heti egyszer későbbi időpontban vágatlanul, sokkal jobb lenne mindenkinek. Mondjuk kevesebben néznék, de a film sokkal értékesebb lenne. A két évad több mint egy évig mehetne folyamatosan, de legalább tovább tartana. Úgy is lehetne róla eleget beszélni, sőt!

Messier72 Creative Commons License 2011.06.25 0 0 278

....talán azért 17.10-es kezdés, mert végre egybe adják le és nem vesszik ketté a részeket. A második évadnál meg nem is nagyon lehetne.  A második évad elvileg 38 rész, ami nálunk 76 epizód lesz/lenne, ami ugye 15 hét, azaz kb 4 hónap. Így október végén lenne vége, de akkor már VV5-nek kell mennie, így reménykedhetünk, hogy nem felezik a részeket.....

Előzmény: ferapont (277)
ferapont Creative Commons License 2011.06.25 0 0 277

Na, emberek, az a jó hírem van, hogy a második szériát minden szünet nélkül, július 8-tól kezdik vetíteni!!

De figyelem, július 4-től a sorozat hivatalos kezdési időpontja 17:10 lesz, tehát elvileg 10 perccel előbb kezdődik, hogy a gyakorlatban ez hogy fog kinézni, azt csak a magasságos Kolosi úr tudja.

Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.24 0 0 276

Azért azt ne felejtsd el, hogy ez eredetileg ez egy heti sorozatnak készült, kicsit több, mint másfél órás részekkel. Egy heti sorozatnak más a ritmusa, mint egy napi telenovellának.

Előzmény: Vitéz Hárshegyi Félix (275)
Vitéz Hárshegyi Félix Creative Commons License 2011.06.24 0 0 275

Ez olyan dolog, hogy hiába vannak vicces részek, de nyilván én is így lettem volna kénytelen megírni, hiszen ha Cengíz csak úgy lelép a semmibe, akkor nincs történet. Csak én jobban tömöríteném az egészet, pörgősebbre. Nincs kifogásom mindamellett az érzelmi, lelkiismereti szálak alapos kibontása ellen, csak azt sem ennyire elnyújva.

Egy idő után a Vénember bölcselkedéseit is kicsit fárasztó dekódolni. :-) Öregnek mindenre van valami okossága. Mint Jackie Chan a kínai közmondásaival.

Előzmény: Caro_Lina (272)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 274
Előzmény: Törölt nick (273)
Törölt nick Creative Commons License 2011.06.24 0 0 273

Itt megtaláálod a kérdésedre a választ, illletve ha ilyen jellegű kérdésed van akkor felteheted és aki látta válaszolni fog. Azért ott, hogy ide írjunk be olyan dolgokat amiket nem szeretnénk megtudni. :)

Előzmény: ipman (268)
Caro_Lina Creative Commons License 2011.06.24 0 0 272

Cengíznek nem a menekülés volt a célja... Ő Eysant és Cant akarja. Ez a mozgatórugója az egész sorozatban, mindent ennek rendel alá. Számára csak ez a fontos, és ez az oka minden egyes negatív tettének is.

A történetnek két fő szála van, két bosszúról szól. Két hasonló történet, csak míg az egyikben képesek a megbocsátásra, a másikban már teljesen elmérgesedett a helyzet. Több oldalról járja körül a bosszú kérdését, hogy van-e értelme. Erről szól a sorozat, nagyszerűen kidolgozott karakterekkel. Nincs jó vagy rossz, minden szereplőnek van jó és rossz oldala. Minden negatív tett nyomos indokokon alapszik.

Ha nem lennének a vágások, és nem szednék szét a részeket, valószínűleg te is másképp vélekednél a sorozatról. (Az rtl által leadott "változat" csak halvány mása az eredetinek.)

Előzmény: Vitéz Hárshegyi Félix (271)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!