Keresés

Részletes keresés

macmester Creative Commons License 2011.03.16 0 0 823

magyar az a 2.

magyar állampolgár az az 1.

aki pl. magyar állampolgár és horvát nemzetiségű és horvátnak is vallja magát, az horvát (nemzetiségű) magyar állampolgár...

most nem akarod érteni vagy nem akarod érteni?

Előzmény: Wic (818)
Csahoss Creative Commons License 2011.03.16 0 0 821

kirekesztésben, kettős mércében egyelőre te vagy a topik mestere, a cigány gyilkosozásoddal, meg a "bizonyos" gyilkosokkal. Arról nem is beszélve hogy szerinted a himnusz nem a magyar népet áldja meg hanem a magyar állampolgárokat. 

Elvek és kritika nélkül védesz mindent, bármit tol le a fidesz a torkodon. Észrevetted már ?

Előzmény: Wic (816)
Wic Creative Commons License 2011.03.16 0 0 819

Ezek itt jönnek-mennek, az alkotmány marad

Magyarország alkotmánya hosszabb időre készül és vállalható lesz, állítja hirtelen fordulattal a DeDi. Orbán Viktor és a Fidesz-kétharmad nyomot hagy. Tovább »

forrás: Index.hu

És immár egy teljes hete várják, hogy az ellenzék, az elemzők, a sajtó vagy akárki ízekre szedje, cafatokra tépje a tervezetet, de mindeddig hiába. Kedden sem futotta sokra az MSZP-től, az LMP-től vagy a Jobbiktól – még Kis János filozófus, egykori SZDSZ-elnök próbálkozott a legvehemensebben [3] –, nagyjából addig jutottak: nem szép dolog, hogy a kormányoldal nem egyeztetett ezekről a fontos kérdésekről sokkal korrektebben, barátságosabban. Márpedig amit nem sikerül közbeszéd tárgyává tenni március 15-én, azt március 16-án aligha sikerülhet.

Leírtuk már [4]: miután arra az ismert okok miatt nincs esély, hogy az új alaptörvényt kétoldali egyetértés legitimálja, ezt csak a szöveg minősége teheti meg.

Wic Creative Commons License 2011.03.16 0 0 818

egy jól definiálható fogalom a magyar állampolgár, és jól definiállható a magát ennek annak vallo...

és az, hogy "magyar", melyiket jelenti?

1. elsőt

2. másodikat

3. mindkettőt

4. egyiket se

Előzmény: macmester (817)
macmester Creative Commons License 2011.03.16 0 0 817

a gumicsonthoz...

szét kell választani a magyar állampolgár fogalmát a magát magyar/cigány/örmény/horvát-nek valló és érző ember fogalmától...

egy jól definiálható fogalom a magyar állampolgár, és jól definiállható a magát ennek annak vallo...

Wic Creative Commons License 2011.03.16 0 0 816

persze. hagy ne idézzek olyan ballib hozzászólásokat, miszerint ők mind magyarok.... :o)

télleg nem akarom szétoffolni a topikot. csak rá kívántam mutatni, hogy megint él a kettősmérce, ha valakit ki kell rekeszteni, illetve a magyar nép részének kell tekinteni...

Előzmény: arnys (815)
arnys Creative Commons License 2011.03.16 0 0 815

Hát az itt élő cigányok, svábok, szlovákok, horvátok, újabban betelepült keletlakók beletartoznak-e?

Előzmény: Wic (813)
Wic Creative Commons License 2011.03.16 0 0 814

remélem én is.... van mit javítani.

Előzmény: macmester (811)
Wic Creative Commons License 2011.03.16 0 0 813

Ekkora beégés után is még próbálkozol :o)

igen, szívesen égetlek tovább.

a Himnusz létrejöttekor a magyar nép rég nagyon sokszínű volt, mint az közismert. ennek ellenére te voltál, aki kirekesztőnek tartotta az "Isten áldd meg a magyart" mondatot...

A magyar nép hármas összetevőjű: 1. beletartoznak a 894-895-ös honfoglalás előtt a Kárpát-medencében élt népcsoportok (az autochton őslakosság, a szkíták, a szarmaták, a hunok és az avarok); 2. Gerincét a Belső-Ázsiából elindult és ideérkezése előtt többszörösen - főleg török népekkel - bővült 500 000-nyi "honfoglaló magyar" alkotja; 3. A magyarsághoz - immár a "magyar nemzethez" tartoznak az országba betelepített (jászok, kunok, besenyők stb.) és betelepült (szászok, szlovákok, svábok, szerbek stb.) népek.

szóval, mi is a kirekesztő benne?

Előzmény: Tecs (812)
Tecs Creative Commons License 2011.03.16 0 0 812

"ki tartozik a magyar népbe?"

Ekkora beégés után is még próbálkozol :o) 

Ilyen kérdést öt-hat éves gyerekek tesznek fel a szüleiknek. A választ valamelyik képeskönyvben keresd vagy olvastasd fel valakivel a lexikont, esetleg az értelmező szótárt.

Előzmény: Wic (806)
macmester Creative Commons License 2011.03.16 0 0 811

Fog is még válzotni...

Előzmény: Wic (810)
Wic Creative Commons License 2011.03.16 0 0 810

Ún. 2. tervezetet egyáltalán nem olvastam

Számos ponton változott az alkotmánytervezet

A Szent Korona immár a nemzet egységének szimbólumaként szerepel az alkotmányjavaslatban. A jelképesek mellett pár érdemi módosítás is történt, de a közjogi struktúrát érintetlenül hagyták. Tovább »

http://www.parlament.hu/irom39/02627/02627.pdf

itt van.

Előzmény: H.Rudolf (808)
H.Rudolf Creative Commons License 2011.03.16 0 0 808

Utolsó hszt kivéve , látom sikerült leamortizálni ezt a topikot is. De legalább nem rajtad múlt :)

Epilógus: Én első körben arra appelláltam volna hogy 2/3-al módosítsa a fidesz ami az elszámoltatás, és egyéb intézkedések stb útjában van, aztán ha a ciklus alatt is BIZONYÍTOTTAK a választóknak akkor Alkotmányozzanak is. Nem mondom hogy ne. De az első tervezet kicsit olyan lett mintha beakartak volna próbálkozni - abból vontam le bizonyos következtetéseket. Aztán lehet hogy ennek ez a módja és a sietség is a történelmi lehetőségnek szól. Ettől függetlenül még nem szabadna  hogy a minőség rovására menjen. A Zágrábi példával meg akartam egy szélsőséges példát hozni , hogy mimindent hozhat még az élet - a világpolitika viharai elől nem tudunk teljességgel bezárkózni - ezért azt a "gyerekes" kitételt sem igazán értem hogy ez meg az megmásíthatalan. Arról nem is beszélve hogy mi van ha az új "Tervezet" időközben nem állja ki az idő próbáját és mégis korrekcióra (javításra) szorulna.... akkor azt hogy?  

Ún. 2. tervezetet egyáltalán nem olvastam , kiváncsi leszek ebbe mi van benne ami az elsőbe nincs ? (földvagyon? , más fórumokon elég hosszú lista összejött, persze nyilván van amit nem feltétlen ezen a szinten szabályoznának)

Előzmény: Wic (776)
macmester Creative Commons License 2011.03.15 0 0 807

Szili Katalin kétkamarás parlamentet javasol

Saját alkotmányjavaslatot készített a nemzeti konzultációs testületet erősítő egykori MSZP-s. Tovább »

Wic Creative Commons License 2011.03.15 0 0 806

ki tartozik a magyar népbe?

Előzmény: Tecs (805)
Tecs Creative Commons License 2011.03.15 0 0 805

"1/ magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségű

2/ magyar állampolgár, aki nem magyar nemzetiségű

3/ nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségű

igen, rájuk mindenkire vonatkozik az "Isten áldd meg a magyart". akkor hol a kirekesztés?"

Szólj az örökös minisztrelnöködnek, hogy rossz fotókópiát akarnak bemásolni az új alaphitvallásba. Azt hiszik, hogy ez a címe: „Hymnus, a' Magyar nép zivataros századaiból”

Pedig az csak a munkverzió, mert a költő később erre véglegesítette:

„Hymnus, a' Magyar nép állampolgárok zivataros századaiból”

Előzmény: Wic (802)
Wic Creative Commons License 2011.03.15 0 0 804

802.

Előzmény: Csahoss (803)
Csahoss Creative Commons License 2011.03.15 0 0 803

miért te a himnusz első során azt szoktad érteni, hogy isten áldd meg a magyar állampolgárokat, és nem azt hogy isten áldd meg a magyar anyanyelvűeket (nemzetiséget!) ? :D :D :D  beletörik ebbe a bicskád.

Előzmény: Wic (801)
Wic Creative Commons License 2011.03.15 0 0 802

hogy előfizett napilapod

mellé.

más:

1/ magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségű

igen, rájuk mindenkire vonatkozik az "Isten áldd meg a magyart". akkor hol a kirekesztés?

4/ nem magyar állampolgár, aki nem magyar nemzetiségű

talán itt? :o)

Előzmény: Tecs (800)
Wic Creative Commons License 2011.03.15 0 0 801

nem mindenki magyar nemzetiségű aki magyar állampolgár.

miért, az van az új alkotmány elején, hogy "Istan áldd meg a magyar nemzetiségűeket"? :o)

Előzmény: Csahoss (799)
Tecs Creative Commons License 2011.03.15 0 0 800

"akkor azok a bizonyos gyilkosok pl. mégse magyarok? vagy akkor azok, egyébként meg valamely kisebbség részei?"

Fel van neked adva a lecke! Megpróbálok segíteni. Elsőre bonyolultnak fogod találni, de hosszú az éjszaka, van időd töprengeni.

A magyar állampolgárok halmaza több nemzetiség részhalmazából áll, amelyek akár átfedésben is lehetnek egymással. A köznyelvben a "magyar" szót két jelentéssel is használjuk: jelent magyar állampolgárt, de magyar nemzetiségű embert is, a szövegkörnyezettől függően. Téged nyilván ez a kettős használat zavar meg, innen adódnak értelmezési problémáid.

Mivel a szorgalmaddal nincs baj, csak egyebekkel, látom érelmét egy leegyszerűsített rávezető táblázatnak.

1/ magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségű

4/ nem magyar állampolgár, aki nem magyar nemzetiségű

Ezek alapján már el fogod tudni dönteni, hogy előfizett napilapod tízcentis, vörös és fekete nagybetűvel nyomott szalagcímében kiről kérdezik, hogy gyilkos-e. 

Előzmény: Wic (795)
Csahoss Creative Commons License 2011.03.15 0 0 799

amúgy meg nem érted a probléma gyökerét.

nem mindenki magyar nemzetiségű aki magyar állampolgár. vágod pubi ? és nem attól magyar vagy nem magyar valaki hogy más minek tartja. elemi problémák vannak a gondolatmeneteiddel.

Előzmény: Wic (797)
Csahoss Creative Commons License 2011.03.15 0 0 798

én nem rekesztek ki senkit. 

egyrészt mivel a fél életed itt töltöd a polidilin, illene tudnod, hogy mindenki az aminek tartja magát.

másrészt meg a cigány gyilkosozást fejezd be.

ez a pártalkotmány meg egy kirekesztő nemzetik cukros takony bálványimádó helyesírási és jogi hibákkal teli fos.

Előzmény: Wic (797)
Wic Creative Commons License 2011.03.15 0 0 797

te csak így fajokban tudsz gondolkodni? cigány gyilkosok

miért, a cigány az egy faj? :o)

kezdesz belezavarodni....

ha ők meg a többiek magyarok, akkor ugye szó sincs kirekesztésről....

ha meg szerinted kireksztő rájuk nézve az "Isten áldd meg a magyart", akkor te gondolod úgy, hogy ők nem magyarok... tehát te rekeszted ki őket. amellett meg beszélj a másik topikokban az elvbarátaiddal, hogy ne magyarozzák a cigányokat.

Előzmény: Csahoss (796)
Csahoss Creative Commons License 2011.03.15 0 0 796

te csak így fajokban tudsz gondolkodni? cigány gyilkosok, meg bizonyos gyilkosok. Nem kéne egy kicsit rendet tenni a fejedben ?

Előzmény: Wic (795)
Wic Creative Commons License 2011.03.15 0 0 795

ha a megáldási előírás kizárólag a magyarok megáldását írja elő.

akkor azok a bizonyos gyilkosok pl. mégse magyarok? vagy akkor azok, egyébként meg valamely kisebbség részei?

Előzmény: Tecs (790)
Csahoss Creative Commons License 2011.03.15 0 0 794

te tartod a cigányokat gyilkosoknak. rasszista dolog. legyél rá büszke ha már letagadni nem tudod.

Előzmény: Wic (775)
Wic Creative Commons License 2011.03.15 0 0 793

Maga a hitvallásos alaptörvény hangsúlyozza a több nemzetiség meglétét,

igan. magyar és mellé még valami (esetleg valamik).

ha a megáldási előírás kizárólag a magyarok megáldását írja elő.

de a többnemzetiségűek mind magyarok is. ergo nem áll az érvelésed.

szeretnél új Himnuszt is, ugye, mert az kirekesztő?

Előzmény: Tecs (790)
Wic Creative Commons License 2011.03.15 0 0 792

1. nem egészen, azt mondtam, most végigolvastam az egészet. eddig csak blokkokat olvastam belőle... és kizárólag azzalkapcsolatban mondtam bármit is, amit el is olvastam.

2. ezt nem tudom, honnét veszed... :o)

Előzmény: Indián (785)
macmester Creative Commons License 2011.03.15 0 0 791

:D

na ja... és különben is mit számit a véleménye semmit...

az országba jó, ha 5-10% felfogja mit is mond, és mi a gáz...

Előzmény: pindiy (789)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!