Minden ami Action cam. A topic célja megbeszélni a kamerákról a technikai dolgokat, bemutatni kiegészítőket (legfőképp a házilag barkácsoltakat), felvételi módokat, stb.
Legismertebb típusok:
GoPro HD HERO SD 960 1080
DRIFT HD X 170
Contour HD GPS
Oregon Scientific ACT
VIO POV
Figyelem! Ez a topic nem az elkészült videok bemutatására szolgál!
Én is feltettem itt ezt a kérdést nem is olyan rég, illetve olvasgattam is róla a neten...eddig nem találkoztam olyan véleménnyel, tapasztalattal, amely kritizálná bármelyik utángyártott kiegészítőt. Ebay-ről is hallottam, hogy többen rendeltek, de van egy oldal ( http://kamera.ewk.hu/ ), amit szintén többen ajánlottak. Van FB csoportja is a srácnak. Állítólag megbízható, korrekt. Viszont ez nem saját vélemény, mások mondták/írták! Én is csak most szeretnék majd, a nyár előtt valamikor, venni a kamerámhoz pár kiegészítőt.
Egyszeruen nem jovok ra, hogy egy kijelolt reszt hogyan tudok belassitani... Hiaba van kijelolve a resz, ha visszalassitom, akkoris a teljes video kerul lassitasra...
en megvettem a corell video studiot, sztem ez olyan kozepkategorias cucc, nem az nagyonbonyi mindenttudo mint az adobe, de megis lehet vele rendesebb videokat szerkeszteni es nem is olyan draga. persze nekem csak sima hd van, az uj herokat ki tudja e hasznalni, azt nem tom.
Na, akkor majd keresek egy hozzáértőt a családban: vagy meg tudja javítani a GoPro sajátját, vagy varázsol nekem egy olyan szerkesztőt, ami működik és nem kerül milliókba.
Mert ha már van ilyen masinám, akkor jó lenne kihasználni is.
Legálisan csak a gopro saját programját tudom. Az a honlapjukról letölthető ingyenesen. Azzal meg tudod csinálni a lassításokat is. És velem ellentétben biztosan van, akinek működik is.
A többi program meg előfordult itt, ha visszaolvasol picit, más nem nagyon van.
Amit érdemes beszerezni az a Vegas és a Premier. Az AVID-et laikusoknak nem ajánlanám. A FinalCutPro és iMovie meg csak mac-en fut.
Nagyon kezdő vagyok és küzdök egy GoPro Hero3 Black-el (ajándékba kaptam). Tudnál segíteni, hogy milyen legális videoszerkesztőt tudok találni (és hol), mert nekem se megy a Windows7-ben a sajátja? :(
Eddig csak a Movie Maker-el bütykölgettem, de ha már van egy ilyen masinám, akkor jó lenne lassítani is (ha eljutok odáig).
Én Vegas-t használok. Tudom ajánlani, ha kicsit komolyabban el szeretnél mélyedni benne, de azért mégsem annyira, hogy Adobe After Effects-el dolgozz. Kezdőknek is teljesen ideális. Ráadásul a youtube tele van oktatóvideókkal egészen az alapoktől kezdve. Persze ez sem megy másképp, mint, hogy sokat foglalkozol vele! :)
movie maker-t hasznaltam eddig, de mondjuk ott nincs lehetoseg arra, hogy egy bizonyos idotartamra mondjuk lehalkitsam a hatterzenet, vagy belelassitsak a videoba...
Beletanulok a bonyolultabb programba is, de azert jo lenne valami egyseruen es logikusan kezelhetot talalni... :)
Kérdés, mennyire vagy "expert" videoszerkesztésben.
Sok jó program van amit használhatsz, én AVID-et használok. De könnyebben használható az Edius, a Premier és a Sony Vegas is. Vagy a MovieMaker. Vagy a gopro saját editora, sokan használják, van, akinek müxik, de sokan panaszkodnak is rá. Nekem el sem indul win7-en.
Én nem nagyon használom a wifit. Sem a távirányítóval, sem telefonnal.
Ha mégis, akkor az nem annyira "eksönkem" felhasználás, vagyis olyankor használom a telefonos appot leginkább, ha timelapse-hoz pontosan kell belőni a kompozíciót.
Sisakon, motoron, boton már nagyjából elég jól be tudom lőni a képet saccra is, elindítani meg már síkesztyűben is megy. :D
De ha választani lehet, akkor inkább az applikációt, mint a távirányítót használom.
Ez tény! De a wifit egy pillanat alatt ki lehet lőni (egészen könnyedén még akkor is, ha már a fejeden van...bár ezt neked nyilván nem kell magyarázni:) )
Ez részben igaz, részben nem. Gondolj csak bele, aki pl szörfözésre használja, a csuklóján mekkora segítség, ha ott lehet a vízálló távirányító! (az persze már más kérdés, h egy rohadt csuklópántot már nem tudtak mellékelni a 100 Ft-od mellé-.-)
Ez engem is érdekelne. Bár azt se tudom, mennyi a worldwide garancia.
Egyébként azt gondolnám, hogy a hazai forgalmazónál lehet vele kopogtatni, vagyis a Westendben a gopro-shopban (épp felújítás miatt zárva), vagy a Király utcában, az Oakley shopban.
(másrészt nekem a jelenlegi a hatodik gopro kamerám (és a 3dik, ami a bécsi Louis motorosboltból származik), de soha egyikkel sem volt még olyan meghibásodásom, amivel szervizbe kellett volna mennem)
Valaki megtudná nekem mondani, hogy ha külföldről rendelek egy goprot akkor hogyan tudom érvényesíteni a garanciáját, és hogy ez az egész woldwide garancia hogyan is működik náluk?
Nekem is ez van. :) De vigyázz, ez sima 3, nem a 3+! Árban elég komoly különbség volt itthon is, mikor kjött a 3+. A sima black akkor 105e körül ment, a 3+ meg 125-130körül.