Raffay Ernő történész: "A román nagykövetség részéről provokációnak, a színház részéről pedig egyenesen szamárságnak tartom ezt a helyszínválasztást. Nevetséges! Alföldi Róbert – attól, hogy a kommunista kormány nevezte ki színházigazgatóvá – még lehetne magyarbarát, de sajnos nem az. Sőt kimondottan magyarellenes ember, akit el kellene zavarni a posztjáról. "
Neked aztán lehet magyarázni, annyit értesz az egészből mint tehén a gyökvonásból.
Szóval te az értelmes körön kívül esel, jobb ha meg sem szólalsz. A kutyám megérti amit mondanak neki, téged ez a vád nem érhet! Ne foglalkozz olyasmivel, amihez hozzávakkantani sem tudsz. Különben is a számodra súlyos gondolatok megronthatják az egészségi állapotodat és az mindennél fontosabb!
Akkor egyetértünk? Mert én is azt írtam, ha valaki nem érti, hogy mi ezzel a probléma és feltételezzük hogy nem hazudik, az nem magyarellenes hanem nehéz felfogású. Ahhoz hogy magyarellenes vagy provokátor legyen előbb értenie kell hogy mi a probléma. Amíg nem érti valaki addig maximum csak hasznos hülye címet érdemelheti ki a jó kis csínyt kitervelők szemében. :-)
Betlehemes játék a (kibérelt) Bálint Közösségi Házban.
Szándékosan nem direktebben szakrális példát hozok (mert utóbbi az éjféli szentmise lenne, december 24-én a Dohány utcai zsinagógában); a Nemzeti Színház ugyanis sokak számára történeti-kulturális (és nem vallási) jellegű szakralitás hordozója.
Természetesen nem muszáj ezt megértenie (és -éreznie) annak, aki nem tudja vagy esetleg nem akarja; de ebben az esetben remélhető, hogy az indító analógián sem háborodik fel.
Például azt, hogy mennyire betegesen identitáshiányos a mai magyar népesség egy jó része, és hogy futkározik ostobábbnál ostobább ideológiák után, mint egy mérgezett egér.
Ez meg egy nagyon szép és pár óra alatt kifejlett példa erre.
Amikor a hülyeség tort ül, és a józan ész kurvára megijed ettől.
Amúgy lehet, én is megijednék a hülyeség ekkora tombolásától, ha Alföldi helyében ülnék, és csak remélem, hogy nem.
Az ember sok elvét képes feladni nagy nyomás alatt.