Jó kérdés. Nem életbiztosítás, amit csinálnak. És ha tényleg jön a felmelegedés, kénytelenek lesznek elmenni onnan, mert bizony veszélyeztetett terület.
De nem is kampányoltak vele, pl így: KEDVES VÁLASZTÓPOLGÁROK! ÉN VOLTAM AZ EGYIK, AKI MEGTORPEDÓZTA A KÖLTSÉGTÉRÍTÉSRŐL KIÍRANDÓ NÉPSZAVAZÁST.
Na de ezt, hogy ők mennyire jó fejek, mert ők aztán ezzel úgy segítik az árvízkárosultakat mint a csuda, évekig hallgathatnánk. Ugyan hagyjuk ezt. De volt korábban egy felvetésem. Hozzunk létre egy csoportot a fészbúkon, hogy nem akarjuk megnyerni a lottóötös 3milliárdját, és ajánlja fel a Szerncsjáték Zrt. az árvízkárosultaknak. Az is csak egy klikk, ráadásul töb lóvé. és értelme is kb. pont ennyi lenne. :D
A napokban maga a szóvívő mondta, hogy 100 millió forintról van szó.
Nekem erről az a véleményem, hogy egy álszent kezdeményezés ez az egész.És ha már polidili, akkor megkockáztatom azt is, hogy ez kifejezetten a fanok kormányt segítő látványos attrakciója.
Mert ha szoci kormány lenne, menne az üvöltözés, hogy azonnal segítse ki a kormány az árvízkárosultakat, így meg "feldobtak" egy gesztusértékű javaslatot igen álszent formában.
Most "gondolkozik és kéreti" magát a kormány, valódi és hathatós cselekvések helyett.
Ezt csak úgy lehetne megakadályozni, hogy az árvízveszélyes területet valamelyik nemzeti park kezelésébe adnánk (Bükki NP?). Onnantól kezdve pedig tenni kellene róla, hogy a nemzeti parknak legyen pénze a kellő fegyveres őrzésre, hogy megakadályozzák a további építkezést az ártérben.
Plusz újra át kellene nézni a tárképeket is, és a mostani árvíz által sújtott területeket ártérnek kell nyilvánítani, betiltva ott mindennémű építkezést, mégpedig nem úgy, hogy a kis helyi potentátok 5-6 v múlva baksisért megváltoztathassák. Hanem a központi kormányzat kezébe adva mindennémű változtatás jogát, de azt is azzal a feltétellel, hogy csakis a megfelelő védművek megépítése után változtathatnak.
Ahol boltokat öntött el, ott a boltok is elbontadók, helyükbe park kell meg játszótér. Szerintem.
A kiöntött lakóknak pedig árvízmentes területen kellene lehetőséget adni az otthonteremtésre. De csakis saját erő megléte esetén, pl. ingyen telek meg kedvezményes építőanyag mehet, de full kész ház nem! Mert azt úgysem becsülnék semmire.
A működés ott érhető tetten, hogy Navracsics Tibor figyelembe veszi.
(vö. A költségtérítés számlával igazolását Navracsics Tibor magasról le...ta.)
Ezek szerint Navracsics Tibor azt gondolja, hogy a figyelembevételből származó anyagi és erkölcsi kár összege kisebb, mint a figyelmenkívül hagyásból származó anyagi és erkölcsi kár összege.
"Klikkelnek egyet a facebookon és kész. Hol lehet ezt szervezetnek, szerveződésnek nevezni?"
Sehol. Pont ezért könnyű ennyi támogatót összeszeedni, mert csak egy klikk az egész. Ha egy ügyes szívfacsaró dumával van felvezetve, garantált a siker.
Egyébként meg amíg nem állnak elő pontos becslésekkel, hogy mennyit nyernénk és mennyit veszítenénk a dolgon, felesleges ezen rugózni. Mondjuk a kezdeményezőknek nem ártott volna, ha utánanéznek. De az, hogy ennyire nem beszélnek a dolog ezen oldaláról, valószínűvé teszi, hogy egy átgondolotlan baromság az egész.
Szerintem azért te itt most egy kicsit kevered a dolgokat. Ez az egész no tüzijáték kezdeményezés, mozgalom, nem politikai dolognak indult. Sokkal inkább érzelmi ügy, mivel segíteni akarnak. Épp ezért én nem is húzom le azokat akik egyet értenek vele, mert értem én a jószándékot. De szerintem ez így egy kedves, de bugyuta dolog.
És hát nézzük már meg, hogy működik az egész. Klikkelnek egyet a facebookon és kész. Hol lehet ezt szervezetnek, szerveződésnek nevezni?
Én klikkelnék ellene, ha lehetne. De biztos, hogy ezzel nem leszek többségben. A demagógiára mindig sokkal többen ugranak, mint ahányan tiltakoznak ellene.
Oké, például én is elindíthatnék egy ilyen szerveződést a fbook-on... De van jobb dolgom is egy ilyen intellektuális hónaljnézegetésnél, illetve amire várok, az az, hogy valami kormányhivatalnok álljon elő konkrét adatokkal. Jelentse ki valaki világosan, hogy mennyit spórol a költségvetés, és ebből mennyi jut a károk enyhítésére, illetve mennyi bevétel esik ki a büdzséből az elmaradt forgalmi adó, járulékok, idegenforgalom-csökkenés miatt... Aztán folytathatjuk a szájtépést!