Nem szóltak még Fentről, hogy új lemez van ma délutántól?
Mellesleg mennyi volt az ójró, mikor a Bajnai átadta a gazdaságot? 324?
Viktátor megpróbált életében legalább egy 2 fős céget irányítani? Ha már a másikat mocskolja.....
Ki szavazott arra, hogy szétverjék az egész jogrendet, hűbéressé tegyék az összes független ellenőrző szervet? Ki szavazott arra, hogy egy pártirományt tegyenek az Alkotmány helyébe?
Ki szavazott arra, hogy 3000 milliárdot államosítsanak el a nyugdíjpénzekből? S hova lett, ha már tolvajlásról van szó? Államadósság csökkentésre? Mennyi is az most? 82,5%?
Ki szavazott arra, hogy százezrektől elvegyék a nyugdíját és járadékossá tegyék őket?
Ki szavazott az olyanokra, akik a saját maguk által hozott ROSSZ törvények miatti büntetést a lakosságra terhelik különadó formájában?
Ki szavazott arra, hogy a devizahitelesek 10-15%-a jól járjon, a többi 80-90% meg a réginél is SOKKAL magasabb kamatot fizessen, meg valutaárakat? A kapkodó, nacionalista lúzerség miatt?
Tetszettek EZEKRE is felhatalmazást kapni? Vagy akár csak Kerényi és Tsai Bt. luxusautójára?
A Bajnai kormány a választási rendszerünknek köszönhette létét, mert a többséget megszerző párt, vagy pártszövetség jelölhet kormányfőt.
Ha nem lett volna legitim, akkor Sólyom László az akkori köztársasági elnök (alkotmány jogász) megakadályozta volna az eskütételt.
Erről ennyit, az pedig, hogy Bajnai milyen cégvezető volt, csak az őt megválasztók igazolhatják, mert hozta az elvárt profitot a cégekből, és kár a libatenyésztőkre hivatkozni, mert a felszámolási ügyben már régen csődben volt a feldolgozó, amikor a Wallis vezérigazgatója lett. A hitelességet, az országét és a kormányét a piac igazolta, mert a Gy.F. utáni káosz átalakítást megkezdte, és sikereket ért el a stabilizálásban. Mennyi is volt a forint árfolyama akkor, és mennyi lett a Szijjártó, és Kósa nyilatkozatok után?
Ami az IMF megszorítások megszavazását illeti, Ön szerint, a most tervezett megállapodás feltételeit ki fogja megszavazni?
Szerintem a kormány elfogadja, vagy nem fogadja el, és jó esetben, lesz egy parlamenti tájékoztató.
Ami a bankok megadóztatását illeti, ne legyen illúziónk, hogy a banki szolgáltatásokat használók az állampolgárok, vállalkozások fizetik, és sokáig fogják fizetni ezt az adót.
Csak elgondolkodtatásra: a PSZÁF miért nem tudja, vagy nem akarja a bankoknál elérni, hogy azonos díjakat számoljanak fel pl. a deviza átutalásokban. A Lajtától nyugatra, sokszor ugyan az a bank olcsóbban utal, mint innét.
Nem akarok demagóg lenni, de mintha O.V. azt ígérte volna, hogy nem nőnek az adóterhek, ami direktben lehet, de indirekt okokból sokkal többe kerül az embereknek a napi élet.
Csak, hogy helyi dolgot is említsek, téma Érden is az ebadó bevezetése, ami nem kötelező érvényű, de itt jönni fog.
A multikkal is ez a helyzet, a gyenge vásárlóerő miatt tértek erre a bóvli minőségű áruruk forgalmazására, az adóztatásukkal elérhetjük, hogy továbbra sem a minőség lesz az elsődleges szempont, de a kivetett adót a vásárlókkal sajnos megfizettetik. A magam részéről, a multik folyamatos pocskondiázásával sem értek egyet, szerintem nem ők a kereskedelem fekete bárányai, és nem indokolt a hangulatkeltés.
Aki nem szimpatizál velük, vásároljon máshol, és ezzel is kifejezheti tiltakozását.
A külföldieknek a százalékok nem sokat jelentenek, hanem a cselekedetek, nyilatkozatok, törvények.
Azokkal pedig nem dicsekedhetünk, hiába mantrázzuk, hogy ezek a törvények minden EU normának megfelelnek, ezt ők másként látják, és a propaganda oda kevés, hogy meggyőzzék ennek ellenkezőjéről. Nem bűnbakot kell keresni, hanem józanésszel átgondolni, hogy mi jó az országnak, és akár a hegemonisztikus törekvésüket is megfékezve, módosítani a vitatott törvényeket.
A Jobbik 20% pedig inkább szégyellnünk kellene Európa közepén, mint hivatkozási alapnak tekinteni.
És még valami annak a maradék 30%-nak (kb. 2,4 millió szavazó) is ebben a hazában kell élnie, nem lenézni, büntetni kellene, hanem teljes jogú partnerként kezelni, mert nem leprásak ők, csak másként gondolkodók.
Mivel ez a fórum A.A. képviselőúrral foglalkozik, én azt reméltem tőle, hogy a paktum ellenére (A.A. képviselő, TMA polgármester lett), hogy több szerepet vállal a helyi közéletben, úgy is, hogy egyfajta ellenpólust képviseljen a polgármesterrel szemben, ami biztosan átgondoltabb cselkedetekre ösztökélné TMA-t.
Az önkormányzat bírálatát még egyetlen egyszer sem hallottam A.A.-tól vagy ezt nem is szabad neki?
A választások előtt-után olvasva írásait a Meggyesek honlapján, elnyerte szimpátiám.
Amit viszont itt több hozzászólásában leírt, az csalódást okozott, és ijesztő számomra.
Először is a mindenáron a 2/3-os győzelem várása, és mint annak, az országot 10 év alatt megmentő többség vitathatatlan szerepének kijelentése.
Nem azt mondom, hogy az előző 7 év (igen hét év, mert a Bajnai kormányt már nem szabad oda sorolni) tengernyi adóságot halmozott fel, korrupció, stb. elég volt!
De az igazi demokrata nem törhet zúzhat a 2/3 birtokában. Most ez történik, alkotmánnyal, törvényekkel, AB korlátozással, kinevezésekkel, felesleges, és nagy értékű költekezésekkel, az össze-vissza beszédekkel, az IMF és EU vonatkozásában, ellenzéki rádió megszüntetésével.
Ma sokan köpködnek, hogy 320, Ft az Eur, stb. De ha marad a szoc.-libero kormány akkor ma 1.000 Ft körül lenne az EUR, és ha ne mondjam, hogy mi lett volna még.
Nem gondolja, hogy ez ebben a formában, ez nevetséges megállapítás?
A Bajnai kormány BÁRKI számára hitelesebb volt, mint a mai vezetésünk!
Miért gondolja a mostani többség, hogy az igazság és a jó döntések kizárólagos letéteményese, miért nem ért a kritikákból, miért reagál ezekre nacionalistán, elutasítóan?
Az Ön demokrataságát megkérdőjelezi a következő idézet egyik bejegyzéséből:
Ma szerintem a legfontosabb teendője a kormánynak az volna, hogy a Nagyköveteinken keresztül, minden rólunk megjelenő hírt azonnal cáfoljanak az adott országban ahol éppen pffeszkednek. Nem is értem, hogy minek vannak ott. Erre nem szabadana a pénzt sajnálni, mert az ország image.t rongálják. Tudomásul kell venni, hogy mindenhol vannak fizetett Paul Lendvaik, stg, de ellenük védekezni kell, mert nagyon kártékony fajták. Érdekes ezek az emberek,az elöző ciklusban meg sem szólaltak, amikor az államadósságot az egekbe emelték, a különböző lopásokkal.
Magyarul nem történne más, mint a hírek cenzúrázása, átírása, akár Szijjártó, vagy Selmeczi által? Miért kell azt gondolnunk, hogy a külföldi ember és politikus vak és süket? Minden megjelenő hírt azonnal cáfoljanak, akár jó, akár ellenszenves?
Mert külföldön, minden Magyarországgal kapcsolatos hír hamis????
Mellesleg Paul Lendvai elkötelezett jobboldali, aki anno az ORF televízióban, a vasárnap délelőtti egy órás műsorában igen keményen bírálta a Kádár rendszert.
Volt O.V. is a vendége, amikor még az MDF volt hatalmon, akkor nem volt fizetett ellenség?
Azok a nyugati konzervatív politikusok, akik már szóba sem akarnak állni velünk, és azt tervezik, hogy felfüggesztik szavazati jogunkat, azokat is a szoc-lib vonal hergelte fel?
Siralmas, hogy egy magát az ún. nemzeti oldalhoz soroló politikus (vagy pártember) ennyi helyesírási hibát ejt. A magyar írásbeliséggel mível nem kis gyalázatot.
Provokáció az amit szerettem(szerettünk) volna KDNP-s képviselőink,pártkötödésü városlakóink,és nem titkolt céllal az országos párt tagjaiért,és nem ellenük.
A jobboldalnak meg kell újulnia.De a Fidesznek is.
Rég óta mondom,és ezt már az átkosban sem titkoltam,sok a kellemetlenség ellenére,ha a törvény a jog nem mindenkire vonatkozik baj van.A birálatnak soha nem valakik ellen,hanem valamiért kell történie.
Tudom,és tapasztaltam itt Érden is hogy vélekedtek azokról akik valamit vizsgáltak,biráltak.
Csak hogy példát mondjak.Egy müszaki felülvizsgálat mindig az előirások betartását vizsgálja.Hibákat tár fel,és ad tanácsot.A megrendelő válogatja mit tesz.
Azonban ott ahol nem ez a fő cél,nem számitanak a problémák ,ott ahol az anyagijavak megszerzése az ami mozgat mindent,ott nem érdeke annak ráadásul a közpénzén,hogy a jóár,a minöség a közös érdek érvényesüljön.
Az pedig felháboritó,a számonkérés elmarad.El mert azok akik eljárhatnának bénültan állnak különböző érdekek fogságában.Hová vezet ez?
Természetesen az "ellenjegyzés" alatt nem a jogilag értelmezhető ellenejegyzést értettem. AA ismerte a feljelentésekben megfogalmazott dokumentumokkal bizonyított tények előzményeit. A helyi közgyűlés tagjaként folyamatosan követni tudta azokat az eseményeket, döntéseket amelyek a város mostani nagyon tragikus pénzügyi helyzetéhez vezettek. Tudatában volt, hogy Érden pazarló gazdálkodás folyt. Nyíltan nem vállalta azt a helyi politikát amely végső kétségbeesésében a két volt-mszp tagtól kért közgyűlési támogatást.
Csak azért, hogy a nagy ellenzéki habitus helyre kerüljön. Tényszerűen.
A helyi KDNP 2006 őszétől 2009 október elejéig a szövetség tagja volt.
2007-től bizonyíthatóan nem éretttek egyet TMA politikájával.
Mi tettek? Nagyon szigorú feltételek mellett hagyták felvenni a hiteleket. TMA átverte őket.
Vizsgálatokat indítottak. A rendőrség megszüntette, pedig a lakótelepi lakások ügye bizonyított volt.
Önálló frakciót hoztak létre dacolva a felsővezetés rosszállásával.
Perek sokaságát indították el a városvezetés ellen.
Aradszki Adrás minden feljelentésemet ellenjegyzett.
Nem indultak a fidesszel együtt az önkormányzati választásokon. Példátlan volt.
Miért tették? A doki ma is csak doki maradt, Horváth a pereit képviselve ne alkuszik, a helyi vezető pedig szintén maradt ami volt, és a törvény eszközeivel kívánja bizonyítani az igazát.
Nem kért meg senki, nekik kellene nyilatkozni, de nagy tévedéseket ne kövessünk el.
Sokkal többet megtettek mint amit reméltem. A nagy többség ma is nem holmiféle kiváltságokat élvez, hanem tűri a helyi hatalmasok ostoba bosszúját. Bízik valamiben, amiben én is bízni szeretnék.
Az országos KDNP-s aggályokat magy Orbán nyomtael szokásos fenyegetéseivel.
Semjént és társait nem nevezném bocs kereszténynek,legalábbis a tizparpncsolat alapján nem.
Különös felfogásuk van Jézus hitvallásáról.
A többi.
Itt Érden kizárták szövetségeseik a buliból.Belepofáztak dolgokba amikről kiderült igazak.
Persze sok a biztos megélhetést választotta.Elégségesnek hitte én szoltam...
De nézzük milyen is ez az Orbánisztikus világ.A törvények kikre is vonatkoznak.A mindent visz,a szolgálat,a hála,a kéz-kezet mos töröl minden bünt.Ők ezáltal sérthetetlenek.A bün csak azoknál az akik nem hódolnak..
"Kedveském? Nem gondolja, hogy itt mindenki hülye?" Soha nem gondoltam!!!!
Azt tapasztalom, ha valakiben izzik a harag, vagy gyűlölet, rögtön megjelennek azok, akik ennek tüzénél sütögetik a pecsenyéjüket. Hát ezeknek nem segítem a kenyerét sem.
Teszem a dolgom és várom a pillanatot, amikor a "közjó" érdekét szolgálhatom.
"Ez az egyetlen lehetséges megoldás, hogy legalább a lelkiismerete nem nyomja élete végéig."
Milye van neki??? Lelkiismeret? Egy KDNP-snek sincs. Különben mind rég kilépett volna a pártjából. A lehetséges leghazugabb párt, a nevük első 3 betűje sem igaz. Csak az, hogy párt. Bocsánat. Az sem.
Azért elgondolkodtam. Ez az ember vallásos Isten hívő és szokott gyónni.
Mégis vajon milyen lelkiismerettel teszi le a fejét minden este aludni, amikor pofátlan mértékű fizetése, mostmár megemelt mértékű képviselői tiszteletdíjja, bizottsági tiszteletdíjja, ingyen telefonok(annak a költsége a mi zsebünkből ugrik) lakhatási hozzájárulás(pedig minden nap a saját házába megy haza), benzinkártya a munkahelytől, üzemanyag ktg térítés a képviselősdire stb.....
ÉS mégis laza lelkiismerettel börtönbe jutatta a hajléktalanokat, arcátlanúl turkált a nyugdíjasok zsebében és szemérmetlenűl intézett el sorsokat.
Ez az ember szégyentelenűl megy emberek közé.
nem gondol ez a családjára,hiszen a neje itt él és elmegy a boltba is, a lányai közlekednek.
Ez az ember nyakló nélkül nyilatkozgat a helyi királyi tv-ben, tart sajtótájékoztatókat,reprezentál.
Úgy gondolom, hogy ideje lenne felvilágosítani, hogy eljátszotta a bizalmunkat, és ideje lenne a vv-ból távoznia,mert egyre többen a kiszavazás mellett döntenek.
És majd azt is köszönjük, ha Felső-Parkváros Érd központján keresztül autózik majd be az Etele térre. (Amikor fizetős lesz az M7 bevezető szakasza is.)
Na mi van? Valami kellemetlen volt valamelyik topikban? Már megint felhoztál vagy 6 topikot, csak azért, hogy eltüntess valamit. Erről beszéltem korábban. És még te baszogatsz másokat, hogy oda nem illő dolgokat írogat be!
Na menj a fenébe, ez is egy fajta flood! Jobban tennéd, ha csak akkor írnál, amikor valami mondanivalód is van. (Szóval 10-ből 1x.)