A jobbik az utóbbi 25 év egyik legnagyobb parasztvakítása.
Na, és erre te mikor jöttél rá? :)
Mert én már akkor, amikor az Ember, aki Soha Nem Téved még azt mondta, hogy ezek becsületes, nemzeti érzelmű fiatalok. Szerinted Ő már tudja, vagy még nálad is butább? :)
Nem érted te ezt. Ez a párt és a szellemi holdudvara magának vindikálja a jogot, hogy megmondja a lakóságnak (tehát nekem is), hogy milyen is az erkölcsös magatartás és ki tekinthető tisztességes magyar embernek és ki nem, sőt az egész mondanivalóját erre hegyezi ki. Aztán közben meg látjuk amit látunk, még a viszonylag prominens tagjai is azok az igazi szénporszagú primitív bunkók, legalábbis ha erkölcsös, keresztény, magyar szemmel nézzük őket.
Ha meg valami biciklisfutár szadeszos aktivista szemével nézzük akkor fasza gyerekek.
2007. szeptember 4-én Sneider Tamás – aki jelenleg a Jobbik Magyarországért Mozgalom egri jelöltje és a párt országos listájának a kilencedik, biztos bejutó helyét foglalja el – keresetet nyújtott be a Füzesabonyi Városi Bírósághoz. Sneider beadványában arra kérte a bíróságot, hogy szüleit (Sneider Lászlót és Sneider Lászlónét) helyezze cselekvőképességet korlátozó gondnokság alá. A felperes indoklásában úgy fogalmazott, hogy édesanyjának megromlott egészségi állapota olyan pszichés állapotot eredményezett, amely érthetetlen dühkitöréseket, idegösszeomlást okozott nála.
Sneider szerint a helyzetet súlyosbította, hogy közös családi gazdaságuk is csődbe jutott fölösleges pénzkiadások miatt. A beadványban szerepel, hogy édesanyja 2007. májusában gyilkosságot kísérelt meg a felperes ellen. Sneider mindezen tények figyelembevételével kérte szülei gondnokság alá helyezését, mivel ezek a tények és magatartásbeli problémák „komoly aggályokat keltettek benne szüleinek az ügyek viteléhez való belátási képességét illetően”. Sneider életrajza szerint jelenleg is közös családi gazdaságukban dolgozik, amelyet 2002-ben indítottak és szőlőgazdálkodással foglalkozik. Ezt követően a füzesabonyi bíróság elrendelte az alperesek igazságügyi pszichiátriai vizsgálatát.
„Kijelentette, hogy azt lenyúlja”
Az eljárás során Sneider Lászlóné elmondta, hogy 2006 őszén romlott meg a kapcsolatuk a fiával, mivel ő elhagyta a családját. Az akkori szüretet követően nem volt meg az elszámolás és a 8,5 millió forintos bevételről kijelentette, hogy „azt lenyúlja” – tette hozzá. Az alperes beszámolt arról is, hogy polgári pert indítottak a 8,5 millió forint elszámolására, amikor a fia beadta a gondnokság alá helyezést. Az alperes úgy nyilatkozott, hogy a fenti pénzösszeget a saját bankszámlájára utaltatta Sneider, így csak ő férhetett hozzá, pedig létezik egy szerződés, hogy bevételkor a terület arányában elszámolnak. „A fiam hamar elköltötte ezt a pénzt, és ezt követően arra kért minket, hogy az Egerben lévő, 12 hektáros birtokot is adjuk el” – emlékezett az egyik alperes. „Ezt nem tettük meg, majd zaklatott minket és azt mondta, ha nem, akkor megdöglötök, ami úgy értelmezhető, hogy nem lesz pénz a szőlő megművelésére, így nem tudjuk eltartani magunkat” – idézte föl a történteket az egyik családtag. Sneider édesanyja a vizsgálat során kijelentette, hogy fia „mindig kuncsorgott a pénzért, nem dolgozott. Testvérével is rossz a kapcsolata, de nekünk a másik fiunkkal jó a viszonyunk” – tette hozzá.
Gyilkossági kísérlet?
A másik alperes a vizsgálat során beszámolt a felperes által gyilkossági kísérletként előadott esetről. „A gyilkossági kísérlet az volt, hogy a fiam a feleségemmel beszélt, én a kertben voltam, amikor segítséget hívott a párom. Én a kapával a kezemben felfutottam, kivette a kezemből a kapát. Kapott két tisztességes pofont a feleségemtől, megérdemelte, azért, amit a családjáról mondott, hogy nem baj, mi lesz velük, miután ő elhagyta őket.” A „gyilkossági kísérlet” kapcsán Sneider nem tett büntetőjogi feljelentést. A szülők az ügy kapcsán az MNO-nak elmondták, hogy fiuk azért kezdeményezte a gondnokság alá helyezést, hogy így kerülje el a 8,5 milliós elszámolás kapcsán a pert. „Emiatt állította, hogy mi nem vagyunk normálisak, azonban több vizsgálat is megállapította, hogy ez a feltevése nem felel meg a valóságnak” – tették hozzá. „A 8,5 millió forintos elszámolás kapcsán jelenleg is zajlik a per, de erről részleteket nem kívánok közölni” – mondta el lapunknak Sneider László.
Megbukott Sneider kezdeményezése
Az igazságügyi pszichológusi szakértő a vizsgálat lezárultával közölte, hogy az alperesek személyisége egészséges, kóros személyiségváltozásra „nincs adat”. A Füzesabonyi Városi Bíróság 2008. május 8-i végzésében úgy döntött, hogy Sneider Tamás felperesnek a Sneider László és társa alperesek elleni gondnokság alá helyezés iránt indított perében a bíróság a pert megszünteti. Az ügyben történt fellebbezés, de a felperesnek egyszer sem adtak igazat az ügyben, így mostanra ettől a kezdeményezéstől Sneider elállt.
Sneider Tamás Heves 01. OEVK - Központja: Eger
Sneider Tamás végzettségét tekintve szőlő- és gyümölcstermesztő kertész, jelenleg is családi gazdaságukban tevékenykedik. A közéletbe a kilencvenes évek elején kapcsolódott be: az első nemzeti ifjúsági szervezet vezetője lett. Politikai szerepvállalása a MIÉP-ben kezdődött, amelynek egri elnökévé is választották, azonban később csalódnia kellett a pártban. 2002 óta Eger városának önkormányzati képviselője a háromgyermekes családapa. 2007-ben csatlakozott a Jobbikhoz, ahol előbb Heves megyei elnökké, 2009-ben pedig országos alelnökké választották meg. Fontosnak tartja a cigánybűnözés felszámolását a csendőrség felállításával, valamint a politikusbűnözők teljes elszámoltatását. A választókerületben tartandó rendezvények Eger - Morvai Krisztina, Vona Gábor, és Sneider Tamás lakossági fóruma 2010-03-27 19:00
Ebben igazad van, ezért hozta a fidesz a külön szabályozást, de csak sajátjaira, mert más lehetőség nem volt(2/3.-os törvény. Ezért mondták, hogy a következő parlamentben ezt a kérdést rendezik és minden kískaput bezárnak és modósítják ezt a törvényt. Tejesen eltörőlni bizonyos okok miatt nem lehet, de szígorítani igen, s bizonyos eseteket meg kívenni a törvény hatálya alól, ami szeríntem korrekt. De ezt a témát oly modon kampánytémává tenni, mint a jobbik butaság, mert lehet, hogy ők lennének előszőr a szenvedő áldozatai, ahogy tevékenységűket és néhány megnyílvánulásukat hallgatom. Lenne a civil társadalom részéről perk hada egyes kíjelentéseik kapcsán. Ezért csalva és megtévesztő a jobbik harca a mentelmi jog teljes eltörléséért.
Máskor meg a betartásával, például a mentelmi jog nem vonatkozik a szabálysértésekre, erről nem a háznak kell döntenie, hanem megfognia a rendőrnek a képviselőt, és megbüntetnie, bármilyen igazolványt is lobogtat.
Ha így lenne, az jó lenne.
És ezt pont Morvai "Kerékbilincs" Krisztinától várod?
Gyámság alá helyeztette volna szüleit Sneider Tamás, a Jobbik országos listájának kilencedik helyén álló politikus két és fél évvel ezelőtt, mivel pénzügyi vitába keveredett velük. A szülők elmondása alapján a vita egy 8,5 milliós elszámolás kapcsán kezdődött, és Sneider így próbálta elkerülni a polgári pert, amely még napjainkban is zajlik.
http://www.mno.hu/portal/703155
Mondjuk a hírforrás némi óvatosságra int, de érdekes egy családcentrikus politikát hirdető párt prominense esetében.
Ja, "majdnem", csak én ugye pl. a keszthelyi srác esetében nem jövök ezzel, az pont olyan tiszta sornak tűnik, mint Hagyó esete.
Budaházy ügye egyáltalán nem ismert előttem, mert már korábban sem rajongtam érte és nem követtem az eseményeket, így nem tudom megítélni, hogy hitelt lehet-e adni azoknak a hangoknak, akik vele kapcsolatban koncepciós pert ill. politikai leszámolást emlegetnek. Ezért nem áll módomban megítélni.
Ez tisztességes vélemény. Morvai és Gaudi viszont láthatóan nem hagyatkozik a bíróság ítéletére, ők a mentelmi jog segítségével (amelyről egyébként prédikálják a vizet) kísérelték meg kivonni a büntetőeljárás alól.
Ha betartanák a törvény szellemét, akkor ma sem lenne semmi gond vele, de az utobbi nyolc évben terjedt el az a gyakorlat, hogy köztörvényes űgyekben sem adja kí a parlament a 2/3 híányában. Ma életben lévő törvény úgy szabályoz, hogy magánvádlós űgyekben a parlament nem adja kí a képvíselőt,( képvíselő lemondhat) mert akkor az ellenfelek egyszerűen el tudnák lehetiteni a parlament munkáját. Köztörvényes esetben ellenben minden esetben kíadják. Na ezt értelmezte valahohogy másként a mostani szoclib, s 2/3 os törvény hatálya miatt megtagadták sok esetben a jogos kíadást. Az utobbi ídőben még a közlekedésí szabálysértéseknél sem adták kí a képvíselőket. A fidesznél volt és van egy olyan elnőkségi határozat, hogy közlekedésí vétség, szabálysértés esetében, azzonnal le KELL mondani a mentelmi jogról, amenyiben nem a képvíselőt visszahívják, felfűggesztik a parlamentntben, vagy kízárják. Egyedűl náluk van ez a szabályzat érvényben.
Semmi garancia, ez igaz, de pl az LMP-re is ugyanúgy igaz. Meg arra is, hogy semmi garancia, hogy este nem mész át a szomszédodhoz, és mészárolod le a családját. Pláne hogy előtte fennhangon ócsároltad a görög borokat.
"Olyan emberek közössége nekem ne papoljon erkölcsről, családról, életvezetési elvekről, ahol az ilyen magatartás megengedett, mi több egy vállrándítással elintézik."
Nem is neked papol. Téged pont leszar.
Aham, tehát ezt a magasrendű keresztény erkölcsiséget, családközpontúságot és kultúrát csak az igazán elhivatott magatokfajta érheti el:
Megmondom őszintén, Budaházyt képtelen vagyok tárgyilagosan megítélni. Amennyire biztos vagyok benne, hogy a keszthelyi faszi sáros, annyira nem vagyok benne biztos, hogy Budaházyval szemben megállnak a vádpontok. Az ő esetében kénytelen leszek a független magyar bíróság ítéletére hagyatkozni. Addig - jobb híján - marad az ártatlanság vélelme.
Mindenesetre nem rajongok érte, hogy ott van a Jobbik körül.
Ja, szóvivő úrról senkinek nem tűnt fel, hogy pothead, a keszthelyi elnökkel csak imaórákon találkoztak, amíg el nem vitte a rendőr, a balmazújvárosi jelölt meg álszakállban járt a Becsület Napjára. Nekem meg tollas a hátam.
"Olyan emberek közössége nekem ne papoljon erkölcsről, családról, életvezetési elvekről, ahol az ilyen magatartás megengedett, mi több egy vállrándítással elintézik."