A hálózati trafónál meg lehet spórolni 1-1 féltekercset a kétutas egyenirányítás hidaltra, az első fokozatnál pedig egyutasra cserélésével. Amennyiben egy teszkógazdaságos:) SET a cél, néhány kompromisszumot felvállalva össze lehet vonni a tápokat (DRD avagy "Monkey" séma).
Oda is. Elsőre értelmetlennek tűnik, de van előnye. Helyesen méretezve ugyanazzal a fojtóval és (összesen) ugyanannyi mikrofaraddal kisebb brumm érhető el.
yes please :)..én láma vagyok az ilyen dolgokhoz,max megmutatom egy pár embernek aki ért hozzá,és kikérem a véleményüket,mintahogyan most is tettem ezzel..én sima felhasználó vagyok,csak azt probálom kideriteni hogy mi lehetne elméleti szinten egy bombabiztos megoldás az általam használt hangszoróhoz..ha vlmi értelmes dolog születik,még esetleg meg is kockátathatom hogy megépitettem :)
Ha már úgyis kell bele fojtó, akkor ennél lényegesen egyszerűbb, ugyanakkor kevesebb kompromisszummal járó sémát alkalmaznék. Direktcsatolás, fojtó egyik vége marad a rácson, másik vége külön anódtápra kötve (kilohenrys helyett nyilván kisebb értékű, korrektül méretezett légréses fojtóra van szükség), kiváltva ezzel a FET-es áramgenerátort. Le is rajzoljam?:)
azt nekem irta,nem a kapcsolási rajzra :)..de kiváncsian várom mások véleményét is azzal kapcsolatban,igaz hogy az életvitelem/zenehallgatási szokásaim nem igazán a csöves világ felé tendálnak,de nem vagyok csőellenes an bloc,és élvezem is azokat egy pár helyen,legyen az SE vagy PP..