Sok olyan mediterrán származású növény van, amit szívesen ültetnek az emberek, és ez a kedves színes, sőt színváltós virág is joggal tartozik ide.
Beszélgessünk róla- ki hogy teleteti, és ki hogy szaporítaj, ki hogyan-mivel éri el, hogy sátányrózsája sokáig szép maradjon!
Én eddig nem tudtam gyökereztetni, pedig rengetegszer próbáltam már így is, úgy is.
Idén mikor elkezdett bokrosodni a teleltetés után, és még nem volt rajta bimbó, vágtam le pár darabot. És úgy gyökereztettem, mint az enciánt. Kis cserép (egyesével), rá zacsi vagy üveg és ablakba. És gyönyörűen megfogta. Úgyhogy ha valaki akar, próbálja így a szaporítást.
Ildi, szerintem így kezdődik. Én vettem a sárga közepű narancsot, mondván hogy ennyi és több nem lesz. Gyönyörűen bokrosodik, szép formás növényke lett belőle. Most vettem a lilát kb. 1 hete és újra megfogadtam, többet nem. És egyre jobban tetszik a fehér :)))))
Köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy!:))) Lantana ügyben még szinte teljes nálam a sötétség, addig jutottam, hogy a fehér és az a vaníliafagylalthoz hasonló sárga tetszik:)))
Nekem csak sárgám van, ha azt kérsz leszúrok párat, bár az idén 1 db tölcsérjázminon kívül még semmit sem sikerült szaporítanom. Majd elviszem Elizéhez. Ha nem gyökeresedik be addig , akkor egy pár ágat is viszek. Így jó?
Köszönöm szépen a segítséget. Az én telelőm fűtött, kb. 10 fokos, 2 ablak van rajta, de világosság csak annyi amennyi a növények között átszűrődik. Mert ugye tele van pakolva:-)
Katikám, írod, hogy csüngő Neked nem volt, de a magoncok között több is van. Ez akkor azt jelenti, hogy pl. kertészetben nem tudok csüngő, kaspóban tarthatót vásárolni, csak ha közöttetek lenne valakinek eladó magonca?
Teleltetni én a pincében szoktam a leanderekkel általában jól türik a hűvöset és a sötétet. Azt nem mondom,hogy nem megy ki belőlük 1-2 de alapjában véve már van ami 7 éves. Lakásban egyet teletettem régen de nagyon felnúrgult. Csüngő nekem nem volt, és a magoncok között többis van.
A teraszról jöttem Szellke tanácsára. Szerinte Ancikati és Kodi tudna nekem tanáccsal segíteni.
Nagyon tetszik a Kodi 5. fotóján lévő fehér (csak egy picit sárga) lantanája. Viszont a telelőm megtelt:((((
Olvastam valahol, hogy függő kosárban is lehet lantanát tartani, s mivel a plafonon van még kevés helyem, arra gondoltam, megkérdezlek titeket, lehetségesnek tartjátok-e az ottani teleltetést. Kérdésem még az is, hogy ilyen hófehér, csak picit sárga lantana létezik-e kosárban tartható változatban.