A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
itt válaszd ki a modellt, azután az évjáratot (2014 vagy 2017 utáni modellek elérhetők) azután a navi típusát, majd a szükséges térképállományt töltsd le. Letöltés után vedd ki az SD kártyádat az autódból, mentsd le a tartalmát, formázd le, (ügyelj a fájlformátumra és az alapértelmezett foglalási egységre!!!) a letöltött fájlt a megfelelő programmal (7zip tömörítő) másold fel a kártyára és már kész is! A formázáshoz segítség letölthető pdf formátumban és a tömörítő program linkje is megtalálható a lap alján! Német nyelvtudás nem árt...
2015 Passat Variant autómhoz szeretnék térképet frissíteni. Jelenleg SD kártyáról megy ami a kesztyűtartóban található. A gyári 2015ös szoftver fut rajta EU térképpel. Mi a helyes eljárás? Magam is tudom frissíteni?
segítséget kérnék navigáció frissítéséhez, letöltöttem a VW oldaláról a progit, gyári SD kártyára el is kezdte letölteni viszont amikor telepítené már magát a frissítést akkor dob egy ERROR-t. Próbáltam nem gyári kártyaként is de az sem jó.
Szia, elvileg igen. Neked minden bizonnyal Discover Pro navid van, töltsd a térképet, csomagold ki, másold át az SD kártyára. A navi menűben setup/update software
Egy 2015/6 os Golf7-et szeretnék frissíteni! (2015 ös map van rajta). A vw oldaláról csak le kell töltenem a megfelelő (25 Gb os ) fájlt, rátenni egy Sd kártyára és bedugni a kesztyűtartóban lévő Sd1 be? Köszönöm
Egy kis segítséget szeretnék kérni egy RNS-510 fejegység hardver részének a beazonosításában.
3C8 035 680 A HW: H26 SW: 6270 Gyártási dátum: B 06/28/2014 Sorozatszám: 014VWZ6Z7P8179056
A készülék már SSD-t használ.
Jól értelmezem-e:
annak ellenére, hogy az eszközt 2014-ben gyártották, a hardver felépítése megegyezik a 2007-ben ("A" revizió) gyártottakkal? Tehát nem C14? A képernyő nem LED-es, a GPS chip még a régi, a processzor teljesítménye gyengébb, stb.? Vagy mégis a C14? Akkor miért szerepel a cikkszámban az "A" szimbólum?
...hát már ne is haragudj, de az 50eHUF csöppet sem mondható "barátinak"! Nem az üzleted akarom rontani, de szerény véleményem szerint Q....va sok. Itt Pest megyében is sajnos van aki ennyiért csinálja. Viszont aki már évtizedek óta ezen rendszerek "ápolásával" foglakozik csapatban cégben, csak 35-ért vállalja, egy aktuális új térkép frissítést POI-al kiegészítve 5eHUF, mindezt hosszú évek óta.
Bocsánat még 1x, valóban nem trollkodni akartam, csak a véleményem írtam le. Azt gondolom ha sokkal olcsóbb lenne többen keresnének titeket. A környezetemben több ismerősöm van, akit csak ez a magas összeg tart vissza. :-(
Bocs, annyi kiegészítés, hogy nem az APN nevét (az lehet bármi, az csak a könnyebb azonosítás miatt van) hanem az APN-t kell átírni. Minden más maradhat üresen, az MCC-t, és az MNC-t kitölti a rendszer automatikusan, a hozzáférési pont típusa pedig legyen " default,supl " egyszerre.
Állítólag van RNS510/810 V17 West és East Europe(!) is (utóbbi V13 volt utoljára). Ha valaki találkozik velük, szóljon. 1T0 051 859 AS és 1T0 051 859 AR
Van egy 2011-es VW GOLF Plus Style felszereltséggel ami nem navis. Most tudnék venni jó áron egy RNS-310-es fejegységet navist. Mennyire problémás a beépítése? Gondolok itt arra hogy a vezetékek ki vannak építve,gps antenna kell másik stb.?
Bár sajnos választ nem kaptam a kérdésemre a SIM kártya kapcsán, de gondoltam leírom a tapasztalataimat a témával kapcsolatban, hátha valakinek később hasonló gondja/kérdése lesz.
Tehát a probléma:
iOS13 frissítés óta a Discovery Pro fejegységnek csak nagy nehézségek árán lehet megosztani a WIFI-t, annak érdekében, hogy a készülék kezelje a Google kereséseseket, lássa a forgalmi ingókat stb.
A jelenlegi megoldásom:
Betettem a SIM kártya foglalatba egy SIM-et (Telenor - és nem autós kártya, csak egy sima prepait kártya), miközben a telefonom csatlakoztatva volt BT-on keresztül.
A fejegység azonnal megkérdezte, hogy jól gondolja-e, hogy csak és kizárólag adatforgalomra szeretném használni-e? (Valami olyasmi a neve, h prémium phone vagy mi...) Ezt választottam, majd egy kis net böngészés után rátaláltam, hogy az APN-nek nem net-et, hanem ONLINE nevet kell adni és a biztonsági beállítás pedig nem normál, hanem a teljes.
Ezek után most minden indításnál pár mp-en belül felcsatlakozik a netre a készülék és láthatóvá válnak a forgalmi információk stb.
Sziasztok, nekem egy olyan problémám van, hogy ha tükrözöm a telefont (iPhone X) az autó infotainmentjére (Skoda Oct, 2015 RS, Columbus), akkor a waze és a google maps nem találja a pozíciót, mindig rossz útra rak, ugyanakkor az autó saját navija pontosan mutatja a pozíciót. Tudna ebbe valaki segíteni? Köszi!
Az RNS-315-höz nem is lehetett soha letölteni frissítést. Meg kell hozzá vásárolni az újabb térképeket SD-kártyán! Ha van eredeti SD-kártyád, akkor talán megoldható a frissítés. Itt is elő szokott fordulni olyan aki ezzel foglalkozik. Keress rá a topik keresőben a "frissítés" vagy az "RNS-315" kifejezésekre esetleg a "magyarosítás" vagy "magyarítás" kifejezésekre.
Néha az e-buy-on is szoktak árulni térképeket eredeti VW-s SD-n, de abban nem nagyon bíznék...
iOS13 frissítés óta sajnos a WIFI megosztás nem igazán működik a Passat B8-ban Discover Pro fejegységgel. Elég nagy macera összecsatlakoztatni a két eszközt, így keresnem kellene valami alternatívát, azon kívül, hogy dobjam el a telefont (ami amúgy megfordult a fejemben...)
Az lenne a kérdésem, hogy valaki használ autós SIM kártyát? (Olyat ami kimondottan arra van, h második kártyaként legyen használva, ugyanaz a száma mint az eredetinek stb.)
Hogyan viselkedik ebben az esetben fejegység? Telefonszámok átkerülnek a kocsiba? (Olyat már próbáltam, hogy egy teljesen más kártyát tettem be a kocsiba, ekkor a telefonomról nem szinkronizálódtak a számok, illetve nem is lehetett rávenni, mert azt írta vagy BT-on keresztül, vagy a belső SIM kártyán keresztül kezeli a számokat.)
Ilyenkor a kocsi egyből kapcsolódik a netre? Lehet vele normálisan telefonálni? AZ eredeti telefon ilyenkor működik? Van rajta net? Lehet vele telefonálni? Zenét lehet BT-on keresztül ilyenkor lejátszani?
üdv! lenne egy kérdésem! ha a gyári navis fejegységet kicserélem egy jobbra/wifi filmnézés,stb/ akkor a kocsi beállításai is megmaradnak/ pl világítás ,lábfény,auto adatok stb/??? köszi