Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.07.11 0 0 9354
Tudja valaki, hogy a törvények szerint ilyen ügyben meddig tart a nyomozás, ki és milyen okból hosszabbíthatja meg, mikor kell lezárni...?
Előzmény: fred30 (9353)
fred30 Creative Commons License 2009.07.11 0 0 9353
fred30 Creative Commons License 2009.05.15 0 0 9352
windom earle-ke Creative Commons License 2009.05.14 0 0 9351

Noha nem a topic témája, de...

háááát a Kapos folyóba öngyilkosnak lenni nekem is magas...amennyire ismerem e "folyamot" a városban. Persze bele lehet fulladni...ahogy egy harminc centis vízbe is...

Jó lenne  valami részletesebb ügyüsszefoglalót olvasni erről a témáról is...és körülményekről...

Nekem itt csak e kevés info alapján is komolyabb gyanú van egy bűncselekményre mint a jelen topic alaptmájánál... bár hzzáteszem a kaposvári ügyben hiányos ak az ismereteim.

Előzmény: pernahajder (9348)
Isotope Creative Commons License 2009.05.13 0 0 9350
Jó, végiggondolom, de már elég unalmas.
Semmi ilyen felhangot nem szándékoztam beleírni, és nem is gondolom így. Csak érdekességképp írtam. Leszarom a francia bal és jobboldalt.

Előzmény: pernahajder (9349)
pernahajder Creative Commons License 2009.05.13 0 0 9349

Nekem nem ezzel volt bajom.

Hanem hozzászólásodnak azzal az eléggé kidomborodó felhangjával, hogy lehet megbocsátható módon zsidózni mint a franciák, és lehet Kelet-európai náci módon zsidózni. Amely utóbbi megbocsáthatatlan.

Talán ezt gondold át.

Előzmény: Isotope (9345)
pernahajder Creative Commons License 2009.05.13 0 0 9348

Gondolom, a tv2 Tények tudósításában csak akad valami valóságelem is.

Annyit tudunk, amennyit a tényszerűnek látszó tudósítás közölt velünk, hogy ezek mennyiben tények és mennyiben nem, azt nem tudjuk.

Hogy épeszű ember nem ugrik öngyilkossági szándékkal Kaposvárnál a Kapos "folyóba", mert esetleg púp nő a buksijára, és koszos, büdös lesz, azt viszont saját tapasztalatomból tudom. Több mint harminc évig éltem abban a városban.

Előzmény: alfredoo (9341)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.13 0 0 9347
Kés a hátban is csak "gyerekcsíny"
Előzmény: Isotope (9346)
Isotope Creative Commons License 2009.05.13 0 0 9346
Nincs bűncselekményre utaló jel?! Jézusmária... milyen jel kell? Kés a hátban, betört koponya?
Előzmény: pernahajder (9336)
Isotope Creative Commons License 2009.05.13 0 0 9345
Lehet, hogy marhaság, nem tudom.
A francia elnökválasztás eredményhirdetésére léptünk be egy eléggé balos ivóba Párizsban, ahol elég nagy tömeg gyűlt össze. Amikor kihirdették Sarkozy győzelmét, egy kis csend és fújolás után elénekelték az internacionálét. Később persze kevesen hagyták szó nélkül a állampolgárságomat, félig viccesen megköszönték nekem Sarkozyt, stb. Na és ebben a környezetben magyarázták néhányan, miért is lényeges az elnök származása (nem a magyar).
Lehet, hogy ez az eset teljesen egyedi volt, és én általános következtetéseket vontam le belőle. Ha így volt, akkor elnézést kérek!
Előzmény: pernahajder (9339)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.13 0 0 9344
Ez igaz, megérdemelne ő is legalább ennyi figyelmet ha ilyesmi történt vele, és tényleg felháborító hogy nem is hallani róla.....
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.13 0 0 9343
OFF
Erősíti ezt a dolgot, hogy a lány külföldi volt, valahogy mintha felelősek lennénk érte, és súlyos kudarc hogy holtan került vissza. Ehez hozzájön az iszonyú értékvesztés érzése. Ismert volt az általános jó karaktere is, és hogy itt baby sitterként munkát vállalt, valamint jelentős szakmai tudást sajátított el rövid élete során. (Nem is beszélve az anyanyelvi a franciatudásról, itt ez is jól használható)

Ezzel ellentétes a disznó-módszer azaz hogy "húzzuk le a sárba és hempergessük meg" legalábbis az itteniek némelyike mint ha ezt csinálta volna az esettel kapcsolatban.

Nagyjából ennyit tudnék az üggyel kapcsolatban elmondani.
Előzmény: Törölt nick (9342)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.13 0 0 9342
OFF
Róla nem tudok semmit, mig a topicban szereplő esetet -úgy vélem- lehet valamennyire rekonstruálni, és az olyan mint egy ökölcsapás.
alfredoo Creative Commons License 2009.05.13 0 0 9341

ph

honnan tudjuk hogy a kapos folyo(???) mikor mekkora? honnan tuduk hogy eltunese utan mikor kerult a vizbe? honnan tudjuk hogy ruha nelkuli megtalalasa teny vagy az edesanya esetleg csak az azonositaskor latta meztelenul?

egyaltalan honnan tudjuk a tenyeket es a rendorseg esetleges allitasainak megalapozottsagat?

mintha bretnacher papanak is ez lett volna a modszere (illetve az ophelievel foglalkozo sajtonak) hogy tenyek nelkuli kombinaciokat, feeligazsagokat tett kozze.

alfredoo Creative Commons License 2009.05.13 0 0 9340

isotope

nem is igazan mondtam semmi mast csak az altalam ismert tenyeket es AZT hogy a rendorseg talalta meg, azutan hogy kereste. nem 5 honappal az eset utan kezdte keresni hiszen megtalalta, amint elfogtak (valami masert) rogton megtalalta. tehat kerestek es nem masok talaltak meg a rendorsegnek.

valoszinusitettem hogy a genya elkepzeles miszerint a rendorseg valamiert nem kereste volna, valamiert az illeto nem lett volna kepben, hamis beallitas!

vitatok erdekes scavival. szerintem ha ugy fogom fel hogy egy az igazsag akkor az egyik oldal magatartasa megiscsak helyes. ha egyik oldal hallgatna pedig nala az igazsag, akkor a genyasagnak engedne teret. a genyasag meg mindig talal majd erveket, ha a tartalom helyes lesz, akkor a stilussal talal majd problemat es az uvolto nyugdijasokra (a helyes oldalon uvolto nyugdijasok visszataszito latvanyaval) fogja sajat velt igazat bizonygatni.

az hogy az etnikai/faji problemak franciaorszagban is problemak szamomra mutatja az arab fiatalok randalirozasa vagy az hogy pillanatok alatt cimoldalra kerulhet egy zsido lany megtamadasanak hamis sztorija. de mintha langra gyultak volna zsinagogak is. es mindezek valahol a hatterben fajelmeleti megalapozottsaggal. de nyilvan ugyanigy meg tudnanak lincselni magyar libamajszallitokat is. hiszen a francia az francia...

Előzmény: Isotope (9331)
pernahajder Creative Commons License 2009.05.13 0 0 9339

Off

"Franciaországban furcsa módon főleg a bal, és szélsőbaloldaliak zsidóznak, de nem a kelet európai "klasszikus", náci módon, hanem a különböző nagyhatalmi-nagytőkés lobbikban betöltött szerepükre kihegyezve."

Ritka nagy marhaságot írtál le itt, tudod-e? És ritka ostoba gőggel.

Előzmény: Isotope (9330)
horex Creative Commons License 2009.05.13 0 0 9338

Megvannak akik szeretnek rovatot inditani, majd inditanak, mai a  hir.

Viszont felháboritó, hogy szvsz.  alapvető dolgokat nem vesz figyelembe a rendőrség

Miért vetkőzött volna meztelenre, még nyáron se. Hogy majd szopassa a nyomozást?

A francba.

Mindig jobb ha egyértelmű gyilkosság történik, mert a visszamaradottak jobban megértik,mégha a bűnös nem is a megérdemeltet kapja

by horex

pernahajder Creative Commons License 2009.05.13 0 0 9336

Ő sem ártott senkinek.

Télen,  akkortájt - tán egy-két hónappal később - tűnt el, mint a francia lány. Öltözéke köddé vált, iratai csak úgy maguktól elkóboroltak. A Kapos folyó Kaposvárnál mindössze egy térdig érő patak csupán.

De a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság még nem nyomoz, hiszen nyilvánvalóan öngyilkos lett: télvíz idején meztelenre vetkőzött és a "folyóba" ugrott. Előtte nyilván a tíz körmével kimélyítette a medret, hogy egyáltalán ellepje a víz.

Az indexen nincs róla topik, őmiatta senki nem beszél "abszurdisztán"-ról. Őmiatta senki nem tüntet, őmiatta sem két, sem egy ország, de még egy városka sem háborodik fel, senki nem gyalázza általában a magyar rendőrséget és a magyar szakértőket, a sajtó szemérmesen hallgat. Jelentéktelen ügyecske. Csak egy magyar lány volt.

:-(

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.12 0 0 9335
Engem se érdekel a származása, nem hiszem hogy ez a szegény csajszi bárkinek is ártott volna:(
Előzmény: fred30 (9333)
mamicska Creative Commons License 2009.05.10 0 0 9334
teljesen mindegy, szülők vesztették el a gyereküket és egy fiatal életnek vége szakadt - ez mindig ellenkezik a természet törvényével, ha van ilyen és mindig megrázó:(
elképzelni sem tudom, hogy ezt szülőként miként lehet túlélni:((
Előzmény: fred30 (9333)
fred30 Creative Commons License 2009.05.10 0 0 9333

az utóbbi 3 hozzászólóval értek egyet.

engem rohadtul nem érdekel semmilyen származás, az O.nak aranyos feje volt és kész szerintem . ennyi. pont.

Előzmény: mamicska (9332)
mamicska Creative Commons License 2009.05.09 0 0 9332
az intolerancia toleranciája mikortól intolerancia - bármennyire nevetséges, de sajnos így van:(
Előzmény: Isotope (9330)
Isotope Creative Commons License 2009.05.09 0 0 9331
Alapvetően igazad van, nem tudom volt-e a rendőrségnek bármi információja az elkövetőről a videón kívül.
A legszélsőségesebb esetben a későbbi gyilkos mással nem találkozott Győrben, csak és kizárólag Majláth Évával. Akkor tényleg szinte lehetetlen megtalálni egy kép alapján.
Viszont ha bárki tudta, honnan való az ürge, beszélt vele, stb, akkor apparátus kérdése a megtalálás.
Ha keresel valakit X, Y és Z községben, akiről tudjuk, hogy 6 hete jött vissza a faluba valahonnan, és van egy rossz minőségű fotód róla, akkor valószínűleg már a kocsmában megmondják hol van most éppen.
Abban az esetben, ha semmi info nem volt róla, vagy a gyilkos profi módon rejtőzködött, akkor egyetértek veled.
Előzmény: alfredoo (9321)
Isotope Creative Commons License 2009.05.09 0 0 9330
Hát igen, igazad van (és örülök, hogy látlak)...nem is tudom miért válaszolgatok ilyen dolgokra.

Érdekességképpen: francia ismerősömmel Ophelieről beszélgetve meglepődve hallottam, hogy ő is felhozta O. anyai ági származását (a családneve állítólag egyértelmű), és ezzel is magyarázta, miért volt olyan könnyű Sarkozy elnököt megnyerni az ügynek. (A félreértések elkerülése végett: francia ismerősöm homoszexuális és félig cigány származású...)
Franciaországban furcsa módon főleg a bal, és szélsőbaloldaliak zsidóznak, de nem a kelet európai "klasszikus", náci módon, hanem a különböző nagyhatalmi-nagytőkés lobbikban betöltött szerepükre kihegyezve.

OFF
Még egy picit visszatérve a Mo.-i dolgokra: érdekes, hogy az elfogadást, toleranciát hirdető polgártársaink már ugyanolyan stílusban szidalmazzák a másik oldalt, mint azok őket, és legszívesebben internálnának, vagy kivégeznének minden nem eléggé toleráns embert...
Az utcán hajigáló felbőszült ex-Fradistáktól, a feketében masírozó birkaszellemű militarista állatoktól és az agyvérzés határán ordibáló nyugdíjasoktól meg egyenest rosszul vagyok. Volt "szerencsém" az ablakból végignézni minden második budapesti "megmozdulást" tankostul, vízágyústól, lovasrohamostul és nem tudtam azonosulni egyik oldallal sem. Még előttem van az az elegáns, bocskais manusz, aki mobiltelefonnal a fején irányítgatta a 16-18 éves hülyegyerekeket, neki a rendőröknek. Valahogy az volt az érzésem, hogy tevékenységéért később áfás számlát adott valakinek... cirkusz az egész, mi meg itt a statiszták.
Nyugalom, polgártársak! :-))
ON
Előzmény: Scavolas (9329)
Scavolas Creative Commons License 2009.05.09 0 0 9329
Azért valahogy furcsa, ez a topik elment 9300 fölé, amíg itt is zsidózásba kezdtek egyesek? És van olyan aki harap erre a csalira?
pernahajder Creative Commons License 2009.05.07 0 0 9328

"...bretnacher papa amokfutasaiban talan egy picit benne van szarmazasa..."

Alfi, semmivel sem írtam többet, mint amit te itt kimondtál. Sőt, nem is gondoltam többre. Mások itteni kavarását illetően azonban úgy vélem, ez sem elhanyagolható szempont.

A halottak meg szerintem sem szoktak - nem, hogy árral szemben, hanem még az árral sem - általában úszni. Viszont az áramlástani szakértők a sodródó test örvénylések miatti fura útjait elég jó biztonsággal meg tudják határozni.

Előzmény: alfredoo (9322)
voks02 Creative Commons License 2009.05.07 0 0 9327
Persze, hogy undorító valakit származása miatt megbélyegezni, hiszen erről nem tehet. De nézetei (ráadásul olyan nézetei miatt, amelyek már nem egyszer lángba borították a világ különféle részeit, sőt, egészét is) miatt elítélni valakit, az miért lenne az?

De ha félreértetted volna, és úgy vélted, hogy a 'kuruc' kifejezés alatt egy népet értek, akkor elnézést, megmagyarázom: egy webes szennylapra és szellemi követőire céloztam.
Előzmény: Isotope (9326)
Isotope Creative Commons License 2009.05.05 0 0 9326
Undorító a zsidózás, cigányozás, de a kuruccsürhézés is simán ott van köztük. Mit akartok ti? Egy rendes kis polgárháborút, b.meg? Nagyon szar így ez az egész... :-((
Előzmény: voks02 (9325)
voks02 Creative Commons License 2009.05.05 0 0 9325
Sokezer hozzászóláson át nem néztem bele ebbe a topikba, mert nem érdekel engem se különösebben. Arról sem hallottam, hogy zsidó származású lett volna, itt olvasom most. De legyél egészen nyugodt, az elején, ezrekkel ezelőtt, amikor erről még szó sem volt, amikor még csak keresték, akkor is itt randalírozott a teljes kuruccsürhe, hogy a magyar hatóságok nem csinálnak semmit, szabotálnak és falaznak a cigányoknak, akik nyilvánvalóan elrabolták és prostitúcióra kényszerítik a lányt. Szóval, légy erős, a topik létezett és az ostoba szájtépés is létezett eme információ nélkül is. Mint jól tudjuk, az emberi hülyeségnek nincs múlhatatlan szükséges értelme indokokra, hogy tobzódjon...
Előzmény: pernahajder (9315)
fred30 Creative Commons License 2009.05.04 0 0 9324

nem járatja és járatta le senki az országot.

az apja sem, meg itt a topikba sem senki.

nem az ország lejáratsa volt senkinek a célja, egyébként meg lehet találni csokorba összeszedve az összes cikket az üggyel kapcsolatban, és szépen a szolgalelkű liberálmédia elferdítő szavait.

senki nem járatott le senkit, és zsidó származásról sincsen szó egyetlen helyen sem, csak néhány jóindulató nick képzelgései által.

persze szándákosan félre lehet értelmezni mindenkinek a szavait.

Off: az ír esete, és az újabb kiskunlacházi eset is roppant undorító.  

Előzmény: alfredoo (9322)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!