Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
"A trolijáratok hivatalosan tovabbra is trolijáratok maradnak, attól függetlenül, hogy a gyakorlatban autóbuszok fognak járni. Az útvonalakat csak abban az esetben fogják módosítani, ha ténylegesen felszámolásra kerül a hálózat, de ez egy csomó adminisztráció a vasúthatóságnál, úgyhogy ez még nem mostanában lesz."
Akkor legyen meghosszabbított önjárós troliviszonylat, mint a 3A lenne, ha nem szűnne meg, amin buszos pótlás van. Utasszemmel nem sokat számít. :D
"A 13-as érdekes kérdés, szerintem elképzelhető, hogy hétköznap is a Doberdóról fog indulni. A kolykoket felhordja a Doberdóig/Klinikákig a két villamos és a 10/22/24. Bár azt el tudom képzelni, hogy a reggeli és a kora délutáni iskolás járatokat meghagyják az eredeti útvonalon."
Az a baj, hogy ott van a foci akadémia is, a két intézmény miatt kb. egész nap van mozgás Pallag felé/felől. Meg nem mellesleg a villamos(pótlókra) és a szarrá ritkított 10/22/24-re nem feltétlenül hiányzik pár száz gyerek a meglévő tömegnyomorhoz.
"A 19-essel (és a 30-assal) az a baj, hogy ugye a jégcsarnokhoz a Vincellérről járnak fel a buszok, és ez elég sok felesleges km-t eredményez. Mondjuk ez nem olyan nagy érvágás, összesen 3 megállóról van szó, szerintem ez sétálható távolság, meg egy csomó más busz is jár arra."
Az a baj, hogy most elég sok helyen van a módosítások miatt "csak néhány megállóról van szó", "sétálható távolság" meg "csomó más busz is jár arra" helyzet. Ha sok helyen történik ilyen, amire azt mondjuk hogy csak pár perc séta, csak néhány megálló, akkor előbb-utóbb a sok kicsi sokra megy, és még több embernek megy el a kedve a tömegközlekedési útvesztőtől.
Azért meg, hogy a Jégcsarnok-Vincellér táv miatt sok a felesleges km, nem az utasokat kéne szívatni. Már nagyon régen találhattak volna erre megoldást, csak nem igazán érdekelte őket korábban sem, és ahogy látszik, jelenleg sem.
Továbbá a Derék utcára járó "csomó más busz" (amik szintén szarrá lettek ritkítva) nem feltétlenül ugyanazt az igényt fedik le, sőt.
A trolijáratok hivatalosan tovabbra is trolijáratok maradnak, attól függetlenül, hogy a gyakorlatban autóbuszok fognak járni. Az útvonalakat csak abban az esetben fogják módosítani, ha ténylegesen felszámolásra kerül a hálózat, de ez egy csomó adminisztráció a vasúthatóságnál, úgyhogy ez még nem mostanában lesz.
A 13-as érdekes kérdés, szerintem elképzelhető, hogy hétköznap is a Doberdóról fog indulni. A kolykoket felhordja a Doberdóig/Klinikákig a két villamos és a 10/22/24. Bár azt el tudom képzelni, hogy a reggeli és a kora délutáni iskolás járatokat meghagyják az eredeti útvonalon.
A 19-essel (és a 30-assal) az a baj, hogy ugye a jégcsarnokhoz a Vincellérről járnak fel a buszok, és ez elég sok felesleges km-t eredményez. Mondjuk ez nem olyan nagy érvágás, összesen 3 megállóról van szó, szerintem ez sétálható távolság, meg egy csomó más busz is jár arra.
Trolik kiiktatása, buszok nagyon brutál megvagdosása, villamosok nagyon brutál megvagdosása (főleg 2-es). Elég gáz lesz, ha az elvtársak a '24-es önkormányzati választáson ezek árnyékában fognak kampányolni az értelmetlen 3-as villamossal.
A trolik kiiktatása csak abban az esetben elfogadható, hogy ha nem csak a jelenlegi útvonalon fognak járni a buszok. Újraindulhatna legalább a 28-as (értelmes csatlakozással a Doberdón akár a józsaiak teljesen visszavághatók lennének, vagy legalábbis nagyrészt), a 3-as lemehetne a Segner után a Vincellérre az István úton át, 5-ös troli akár az ITK-ig vagy Vincellérre a Derék utcán át, meg az 5-ös menjen be mindkét irányban a Dobozira. De sok más egyéb lehetőség is lenne.
Ha csak a trolik útvonalán fog járni a pótlóbusz, akkor megette a fene az egészet.
A villamosok megvagdosásra kb. nincs mentség. El sem tudom képzelni, hogy mi lesz a 15 percenként járón pótlókon hétvégén, meg a tanszünetes 2-es pótlókon hétköznap. Egyetértek abban, hogy akkor már igazán lemehetne a Nagyállomásig, ha már busz. A villamosokhoz nagyon nem kéne hozzányúlni. A szintén kiritkított 10-es csoportra is nagy valószínűséggel extra terhet fog ez rakni.
Ebben a formában a józsai járatok többszörös megvágása hatalmas fekete pont. Átszállás a Doberdón a szarrá ritkított villamos(pótló)ra vagy a nevetségesre ritkított buszokra. Az írtó gagyi, átlagembernek átláthatatlan viszonylatszámozás meg külön szánalmas.
A 13-as esete is vicc. Kérdés, hogy mikor vágják vissza azt is teljesen. Bár ahhoz a Balásházynak is lenne egy-két szava azért.
A 19-eshez már szinte nincs is mit hozzászólni. Felkészül a 30-as? Mondjuk a 19-es nyugati felének pont hogy a Derék utca adja az utasok nagy részét, de ez úgy látszik nem hiba a gépezetben.
Hát igen... 1 csuklós semmilyen verzióban nem tud pótolni egy villamost. De remélem ebben az esetben a pótlók végig a vágányokon haladnak majd. Ha a dugókban fognak araszolni (már pedig sokkal-sokkal nagyobbak lesznek, azok is autóba fognak ülni, aki eddig nem akartak), teljes káosz lesz, végképp sehova nem lehet majd velük eljutni sehova.
A 2-es villamos félbevágása igazán parádés ötlet, legalább menne akkor végig a busz a Nagyállomásig, de nem inkább szivassuk még jobban az utasokat az átszállással. A Kálvin tér - Kölcsey között egy kis testmozgás is be lesz iktatva az utasoknak?
Vasárnap este akkor lesz negyedóránként egy busz? Már a villamos is necces ilyen követéssel, hát még a busz. Tömeges utaslemaradás lesz.
Januártól a villamosvezetők és a trolisok is mennek buszt vezetni, vagy már ilyen jól állnak buszsofőrökkel a DKV-nál?
"Tervezett intézkedései 2023. január 1. üzemkezdettől:
A város villamosenergia megtakarítási törekvéseivel összhangban január 1-től a tervek szerint további változások lépnek életbe.
Valamennyi trolibuszjárat helyett autóbuszok közlekednek majd, hétvégén pedig az 1-es és 2-es villamosvonal teljes szakaszán villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat.
Tanszünetben munkanapokon a 2-es villamosvonalon a Doberdó utca – Kálvin tér – Doberdó utca szakászán villamospótló járatok üzemelnek, az 1-es villamos teljes körön közlekedik (Nagyállomás - Egyetem - Nagyállomás).
Tanítási időszakban munkanapokon a villamosok teljes körforgalomban közlekednek"
Szerintem óránként 8 indulásnál már olcsóbb, ha buszok mennek, mint ha a villamosok. A villamosok és a trolik fogyasztása nem csak annyi, amennyit a maguk a járművek fogyasztanak, az áramátalakítók működtetéése is komoly kiadás. Ezek a kötöttpályás járművek csak akkor olcsóbbak a busznál, ha sokat mennek. A troliknál viszont egyértelműen a kocsik vállalhatatlan műszaki állapota a fő ok (pont ma reggel történt, hogy az egyiken menet közben leszakadt a kontaktorszekrény burkolata:/ ).
Ezeket eléggé up-to-date tartják. Nekem nagyon gyanús.. mind a pótlás, mind a 49-es csoport hiánya. Lehet, hogy egyéb dolgok is el vannak rejtve már a január 1-től érvényes menetrendben..
Nem hiszem, hogy annak van jelentősége, máskor is tapasztaltan már hogy volt ilyen, illetve ha a villamosok nem közelekdnének annak biztos külön menetrendje lenne, hiszen az 1V és a 2V-nek nem azonosok a megállói, a villamosékkal
Nem tudom, hogy véletlen-e, informatikai hiba, vagy esetleg spoiler, de 2023. január 1-jén (hétvége+ünnepnap) minden viszonylatszám kékkel jelenik meg a menetrendi keresőben, trolik, villamosok egyaránt. Az "éjszakai" járatok ugyanúgy szürke színűek. Előtte lévő napokon rendesen, minden a saját színével jelenik meg (kivéve a 4-es troli, hétvégente/ünnepnapokon kékkel jelzi rendszer zöld helyett, de hát akkor már úgy se közlekedik)
Előkészületben a hétvégei teljes kötöttpályás buszos pótlás?
Bocs, de a debreceni GST-12D kocsik eléggé leharcolt állapotban vannak, főleg ami az önjárásukat illeti. Budapest éppen most kap 48 darab negyedik generációs ("ráncfelvarrott"), önjáró, vadiúj (=garanciális) SST-t, amivel végre le lehet állítani gyakorlatilag az összes magaspadlós trolit. Vagy cseréljük el a csuklós MAN-okat az ottani Solarisokkal? ;-)
Én azt nem értem, hogy most variálnak a józsai járatokon november 2-től, és látjuk a menetrendi keresőben, hogy november 14-től is. Akkor miért nem lehetett már most a november 14-i változtatás? Miért jobb az, hogy két hétre kinyomtatják az új menetrendeket a megállóba és aztán cserélhetik le?