A lenyeg az, hogy jobb helyzetben erte el a szlovakokat a valsag, jelenleg is jobb helyzetben vannak es a valsag elmulasa utan is nagyobb eselyuk van ujra jol rajtolni.
Ha adót emelnek, ki fog hozzájuk letelepedni az előttünk álló felmenetben?
Egyébként a szlovákok várakozása az enyhe gazdasági bővülésre azon alapszik, hogy az állam többet fog költeni és ennek lesz látszatja a GDP bővülésben. A korábbi húzóágazatok, elektronika/autóipar további visszaesését némileg ellentételezik a megugró közösségi beruházások, de az fel is szívja a munkaerőt, magasan tartja a bérszintet, konzerválja a versenyhátrányt.
Azt hiszem, hogy Szlovákia kitettsége az orosz gáznak ami történt a téli válság idején további elgondolkodásra készteti a befektetőket.
Magyarország tucatnyi nagyon komoly projekttel rendelkezik, amik megvalósulása egyre valószínűbb, ezek összértéke a GDP 10%-a feletti. Szlovákia semmi ilyesmi kilátással nem rendelkezik.
Nem véletlen a szlovák politika ideges reagálása a magyar belpolitikára. Úgy tűnik megfordultak a szerepek, a szlovákok talán egy évig sem voltak felül és rájöttek, hogy ledobta a ló őket.
Jöhet még náluk is 1 újabb cuciálliberális aranykor, mint itt 2002 után. Amúgy 1998 és 2003 közt több, mint 3szoros volt a felzárkózási ütemünk, mint Szlovákiáé.
4 evet kavarhatnak a magasabb aht hiannyal ugy, hogy 50% kornyeken marad az eladosodottsaguk merteke, ha jovo evtol tenyleg produkalnak valamicske novekedest.
Hát harcok itt is voltak, de olyan hogy nem ülnek egymással tárgyalni ha az ország érdeke úgy kívánja, na ilyen nem volt, és nagyon remélem SOHA nem is lesz...
Nem ahhoz nincs semmi köze orbinak, de majd ha ő kerül hatalomra, el sem tudom képzelni mi lesz, ha már csak 1 kijelentésével is ilyen felfordulást idéz.... Mi lesz ha kormányon lesz? Felvonulnak a tankok a határ 2 oldalán?
Na majd meglátjuk, reméljük az itteni banda is elhúz a francba és akkor nem lesz gond....
Hát igen, tény hogy most rosszabb a helyzet, az autóipar és a gázhiány miatt. De őszintén, szerinted melyik állam fog előbb talpra állni, és melyik fog hamarabb elhúzni? Egy kicsi de alacsonyabb adókkal, nem eladósodva, kevés szoc. kiadással, vagy egy nagyobb amely eladósodott, sok ingyenélővel, brutális adóelvonással, stb.... Választ rád bízom.... bár én MOnak drukkoltam mindig is, de azért reálisan látom a dolgokat.
Igen még vannak dolgok amiben MO olcsóbb, de szerintem sem fog ez sokáig tartani. Ami viszont meglepő volt, a tegnap magyar szórólap volt a postaládánkban, forintos árakkal. És nem itteni verzió, hanem a std. MOi szórólap, vmi műszaki cikkeket árultak. Le a kalappal az ilyen életrevaló magyar kereskedő előtt, minden tiszteletem az övé. A benzin, gázolaj már majdnem egyorma,júliustól már ismét itt lesz olcsóbb, de más termékek árai is lementek, visszaáll a rend :)
Erre mit mondjak? Menj vissza az oviba, majd ha lesz mondanivalód, gyere vissza és akkor szólj. Ismered azt a mondást, " Ha csendben maradtál volna...." ?
Semmi személyes, de ilyenért kitilthatnak a fórumról, ez direkt reklámnak minősül. Elég ha azt mondod nézzék meg a profilodat, ott úgyis minden ott van...
Nálunk fordítva volt, nocsak ilyen is van? Amúgy soha fel sem merült hogy Mo-n maradjunk, pedig az még az első Dzurinda kormány előtt volt, Meciar idejében. Akkor még nagyon nagy különbségek voltak a két ország között, természetesen MO előnyére. De most már nagyjából eltűntek ezek, de ami a legfontosabb hogy itt nyugalom van a mindennapi életben a politikától. A kutyát se érdekli hogy ki-kire szavazott, és nincs ez az acsarkodás, gyűlölködés, széthúzás ami a magyar mindennnapokban jelen van. Na ez nem hiányzik, ezért soha vissza nem mennék ...