Keresés

Részletes keresés

vélemény 1 Creative Commons License 2021.08.16 -1 0 28387

A Vatikáni Muzeumoknak csak a neve tobbesszam. Egy muzeum egy bejarat egy jegy. N Bemesz és megnezel mindent amit akarsz. Kijarat ott ahol a bejarat. Innen kb 15-20 perc seta a Szt. Peter ter. A Bazilika ott van és ingyenes. Nezd még a terkepen. ( Bocs, kulkülföldon vagyok tabletről irok)

Előzmény: Losicica (28386)
Losicica Creative Commons License 2021.08.16 0 0 28386

Köszi a helyzetjelentést :)

Vatikánt nem ismeri valaki? Akartam venni most jegyet, és meglepve tapasztaltam, hogy ott is félórás időintervallumok vannak. Tudtommal pedig ott több múzeum is van. Vagy az első belépésnél kell csak lehúzni a jegyet, aztán arra kószál az ember amerre akar - beleértve a Bazilikát és a teret is? 

Köszi szépen

Tojglius Creative Commons License 2021.08.15 -1 2 28385

No, megérkeztünk, rövid infók:

- autóval se szlovén se olasz határon nem volt ellenőrzés (hazafelé istriáról jöttünk szlovénián keresztül, az is ugyanez volt)

- majdnem ugyanolyan tömeg van, mintha nem is lenne semmilyen covid (bár horvátországban durvább a tömeg)

- maszkot tömegközlekedésen, zárt helyeken elég szigorúan nézik-számonkérik (horvátországhoz képest mindenképp)

- aug 6. után bizony kérték az oltásit az előírt helyeken, volt ahol rutinosan appal nézték, igazolvánnyal összevetve, de volt ahol látszott, hogy még tanulják, de bizony volt előttünk a sorban akit elküldtek hiába magyarázott...

Egyébként summa azért jó élmény volt... megérte nagyon!!! Garda tippeket utólag kösz mindenkinek!

studyfy Creative Commons License 2021.08.13 -3 0 28384

Olaszországi nyaralás eladó!

Lignano vagy Bibione homokos tengerpartján szeretne nyaralni 50.000.-Ft-os árkedvezménnyel az Ön által kiválasztott időpontban és szálláshelyen?

Itt a lehetőség, hívjon a 30/5078883-as telefonszámon és az egy hetes Voucher az Öné lehet!

Sunnyrob03 Creative Commons License 2021.08.10 0 2 28383

Köszi mindenkitől a friss infókat az új szabályokkal kapcsolatban. Vasárnap indulunk és eldőlt, Szlovénián át megyünk, mert lényegesen rövidebb lesz. Annyi hogy nem Gorziánál megyünk át, hanem Triesztnél, mert szeretnénk egy csobbanásra megállni Sistiana-ban, hogy az ottani öbölben megcsobbanjunk. Persze ez függ attól milyen szinten lesz tényleg dugó lefele és találunk-e parkolót. Mivel aznap Ferragasto, viszünk magunkkal annyi kaját, hogy aznapra már elég legyen, mert bolt biztosan nem lesz nyitva illetve az éttermek is tuti tele lesznek, bár nem biztos, hogy ott is, ahová mi megyünk. Azért bízom benne, hogy találunk majd szabad kinti asztalt az éttermekben a hét során, mert augusztus közepe lévén esélyes, hogy jó sokan lesznek mindenhol. Abban reménykedem, hogy Lombardia nem lesz annyira túlzsúfolt, a legtöbben ilyenkor a tengerpartokon vannak. Bár a Garda tó biztos tele lesz. Már nagyon izgatott vagyok :)

lili0010 Creative Commons License 2021.08.10 -1 0 28382

köszi mindenkinek!

freyya Creative Commons License 2021.08.10 0 0 28381

Santa Margherita Ligure-ból és Rapalloból is van rendszeres hajójárat. De amúgy Portofinoban van egy hatalmas parkolóház, akárhányszor voltunk, mindig volt benne hely. Nem hiszem, hogy pont most lenne majd tele. 

Előzmény: lili0010 (28378)
oleandro Creative Commons License 2021.08.10 -1 0 28380

Amúgy voltam ott autóval is. Mivel nem olcsó a parkolás, senki sem parkol ott tartósan, úgyhogy cserélődnek az autók, szóval van esély , hogy az ember talál helyet

Előzmény: oleandro (28379)
oleandro Creative Commons License 2021.08.10 -1 0 28379

Santa Margerita Liguréből kishajó meg busz is van. De gyalog sincs messze

Előzmény: lili0010 (28378)
lili0010 Creative Commons License 2021.08.10 0 0 28378

Sziasztok!
Portofinóra tervezünk egy kis kirándulást, azt már olvastam, hogy autó felejtős, parkolni nem igazán egyszerű. Alternatíva lehet tenger felől hajóval. Vele kapcsolatban kérdezném, melyik település kikötőjéből indulnak menetrendszerinti hajó járatok?

iRam Creative Commons License 2021.08.09 -1 1 28377

Én úgy tudom hogy hivatalosan csak online lehet megvenni a jegyet, viszont úgy tűnt hogy vezetett túrákra lehet helyben is vásárolni, de jóval drágábban.

Előzmény: Losicica (28375)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.09 -1 1 28376

Köszönjük! :)

Előzmény: Fekete ribizli (28374)
Losicica Creative Commons License 2021.08.09 0 0 28375

Hűű ezt mondjuk nem gondoltam, hogy az ilyen általános belépők is elfogynak. Az utolsó vacsora festményhez - ami ugye 15 perces pontos időtartam - megvettem múlt héten, a többivel úgy voltam, előző nap, vagy akár nagy sor esetén helyben. Rómában 2 teljes + egy fél napot leszünk, akkor elkezdem összesakkoztatni anyuval, hogy hogy is nézzenek ki a napok.

Lehetséges, hogy kevesebb a múzeumi jegy, hogy ne legyen tumultus? vagy ennyire tele van minden, hihetetlen. 

Előzmény: iRam (28368)
Fekete ribizli Creative Commons License 2021.08.09 -1 0 28374

Akkor ne izgulj, csináltass a belépéshez egy tesztet, aztán hajrá! Úgy tudom, antigen teszt is elégséges, nem kell feltétlenül pcr.

Még csak annyit, hogy szállodákban sem kell a Green pass és ott az ottani zárt éttermekben a szállodai vendégeknek sem. Jó nyaralást!

Előzmény: Törölt nick (28373)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.09 0 0 28373

Nem, semmilyen zárt tér nem lesz.

Köszi az infót, megnyugtattál!

Előzmény: Fekete ribizli (28372)
Fekete ribizli Creative Commons License 2021.08.09 0 0 28372

Van info a feltételekről: ha zárt térbe mész, akkor vagy oltás, vagy friss teszt kell, vagy igazolás a gyógyulásrol. Ezért igen, 2 naponként teszteltetni kell, ha múzeumokba, zárt éttermekbe szeretnél bemenni. Ha strandolsz és szabad téren étkezel, akkor semmi gond. Hazafelé, ha autóval mentek, szintén nincs gond. 

Előzmény: Törölt nick (28371)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.09 -2 0 28371

Pont ez a gondunk, hogy az egyik családtag oltatlan. Belépéshez meglesz a PCR-teszt, de arról semmi infó, hogy hogyan tovább, azért nem két napig leszünk ott. Erről nem tudtok valamit esetleg?

Na és a hazafelé úton?

Előzmény: iRam (28370)
iRam Creative Commons License 2021.08.09 -1 1 28370

Termini-nél van antigén tesztelés, viszont vagy 2 órás a sor kb., olyan 100m-es, árát nem láttam, de olvastam valahol, hogy 22eur az ára, volt hogy ingyenes volt, de szerintem most már fizetős, hogy inkább az oltásra vegyék rá az embereket. Pfizerrel nincs gond ha még van mindkét oltás, nekem az 1/2-t nem  fogadta el a scanner, csak a 2/2-t.

Előzmény: Törölt nick (28369)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.09 0 0 28369

"Szóval aki menne sokat múzeumba az minél később teszteltessen otthon, hogy még jó legyen ott, talán 48 óráig elfogadják"

És mi a teendő 48 óra után? Kétnaponta rohanjunk teszteltetni, ha picit tovább akarunk maradni?

Előzmény: iRam (28368)
iRam Creative Commons License 2021.08.09 -1 1 28368

Ma leteszteltük az antigén negatív tesztet (csütörtökön 10 körül teszteltünk), pénteken Pompeiban még jó  volt, ma hétfőn már nem, eddig máshova nem is kellett. Telefonnal ellenőrzik és pirosat kaptunk, kivéve a pfizerre. Ami van covid teszt ellenőrző applikaciónk androidra eeszt-s, az még  mindig zöldnek mutatja, tehát ők más hátterű programot használnak.

Szóval aki menne sokat múzeumba az minél később teszteltessen otthon, hogy még jó legyen ott, talán 48 óráig elfogadják. Viszont az biztos, hogy hiába van pfizere valakinek, napokra előre vegye meg online a belépőt, mert elfogynak. Colosseumba tegnap este már csak szerdára lehetett belépőt venni.

Előzmény: Losicica (28367)
Losicica Creative Commons License 2021.08.08 -2 1 28367

Nagyon köszönjük az információt!!

Ha időd engedi - akár ha már hazaértetek - akkor szerintem többünket érdekli Róma is, illetve ha máshova mentek, természetesen az is. 

Ahogy írod, elég komolyan veszik a dolgot, már amennyire a nem túl szabálykövető olaszok komolyan vehetik :) 

Részemről Velence-Milánó-Bologna-Róma-Nápoly környéke futamra indulok majd, ezért gyűjtöm ilyen lelkesen az infót. 

Jó pihenést és kikapcsolódást!

Előzmény: iRam (28366)
iRam Creative Commons License 2021.08.08 0 2 28366

Megprobalok mindenkinek válaszolni. 

Délután érkeztünk Rómába, még nem sikerült szétnézni a frekventált helyeken.

Pompeiban nem voltak kevesen, nem tudom milyen volt amikor még nem covid. Szerintem a hőség is elűzi az embereket, a napokban még jobban fog emelkedni a hőmérséklet. 

Gyerekeknek is jó az olcsóbb antigén teszt, felnőtteknek is. Mi megcsináltattuk gyerekeknek az Ügyfélkaput, így az eesztből mi magunk töltöttük le az eu-s negatív igazolást. Kinyomtattuk, illetve a telefonokra letöltöttük az eeszt applikációt, órán belül fent volt benne a teszt. Attól függetlenül hogy csak kétszeri beoltott mehet múzeumba, és nyugati oltással rendelkező, elfogadják ezt is, lehet nincsenek is tisztában azzal, hogy lehetnek keleti vakcinával beoltottak is. Sokan vannak, az őr leppityenti a QR kódot és csak a zöld pipát nézi. Azt nem tudom hogy az antigén tesztet meddig lehet így használni, lejár valamikor?

Éttermekben nem láttunk ellenőrizni papírokat, mondjuk mi mindig kint ültünk le, amúgy is jobb kint.

Hajón csak hőmérsékletet ellenőriztek, viszont  szigorúan betartják a maszkviselést, beltérben, még lépcsőházakban is míg ki nem érnek.

Szó volt hogy a vonatokat is csak beoltottak használhatják, szerencsére ezt elvetették.

Előzmény: Losicica (28365)
Losicica Creative Commons License 2021.08.08 0 0 28365

Ez mondjuk fura, múlt héten néztem valamelyik nap 3szor is különböző napszakokban webkamerát Velencéről és a Vatikánról is. Mindkét hely egész üres volt. Du voltak kicsit többen, de szerintem még akkor is max bő 100an a Szent Márk téren, teljesen levegős volt. Ez egy hétköznap volt. 

Ahogy nézem ők napi 150 ezer oltással dübörögnek, reméljük nagyon nem fog romlani a helyzet még 3-4 hét alatt, kezdik utolérni magukat. Bár lehet, hogy ki se tart ez a védettségis mizéria (amúgy is aug 31-ig van csak hivatalosan), amekkora tüntetések vannak ellene.  

Előzmény: freyya (28364)
freyya Creative Commons License 2021.08.08 -1 0 28364

Cefalúban is tömeg volt az utcán, semmivel nem tűnt kihaltabbnak, mint a járvány előtt. 

Előzmény: vélemény (28362)
Mall1114 Creative Commons License 2021.08.08 -1 0 28363

Szia!

Jól olvasom, hogy be nem oltott gyereknek elég az antigén teszt és nem kell PCR legyen? 

Köszönöm

Előzmény: iRam (28360)
vélemény Creative Commons License 2021.08.08 -1 0 28362

Pompeiban már tömeg van?? Olyan, mint vírus előtt?

Losicica Creative Commons License 2021.08.08 -1 0 28361

Köszi szépen! Az utolsó napon megyünk mi is Pompei-be is. 

Mindkettőnknek az 1/2 és 2/2 pdf-jét is letöltöttem már EESZT-ből (pfizer és moderna), reméljük nem lesz gond. Nyomtatok vagy 3-3-at aztán mindenhova teszek, el ne hagyjam, de lehet telóra is feltöltöm a pdf-eket. 

Annak mindenesetre örülök, hogy legalább próbálkoznak, már ez is számít valamit, bár gondolom a soroknak nem tesz jót, de ahol lehet venni szándékszok elővételes digitális jegyet. 

iRam Creative Commons License 2021.08.08 0 0 28360

Egyelőre Nápolyról tudok nyilatkozni. Tömeg van, Pompeiban nekem a Pfizert érvénytelennek olvasta be a scanner, mivel az 1/2 -őt mutattam meg nekik. De bengedtek, feleségnek, gyerekeknek az antigén jo volt, eeszt-ből kinyomtattam a whitelab-os papírt. Sokan vannak, tömeg miatt lanyhul a figyelem, de ha van lehetőségetek, eeszt-ből mindenkinek nyomtassatok papírt. 

Előzmény: Losicica (28359)
Losicica Creative Commons License 2021.08.07 -1 1 28359

hm, ez tényleg izgin néz ki :) 

https://www.youtube.com/watch?v=feRAar21U1A

Amúgy ha valaki majd jár múzeumok környékén most, hogy bevezetésre került az új szabály, érdekelnének tapasztalatok, mennyire ellenőrzik tényleg a védettségiket. 

Épp most néztem, kezdenek ott is csúnyák lenni a számok (a mai napi új fertőzésszám annyi, mintha itthon +1000 lenne), és még mi is csak 3 hét múlva megyünk. Persze oltva vagyunk (nyugatival), de azért kicsit aggódom:) Tavalyról toltuk, amikor szintén ronda volt még Olaszban a nyár, most már mindenképp indulunk, csak jó lenne tudni, hogy mennyire van tömeg, illetve mennyire veszik komolyan ezeket a dolgokat, mert Anyum már idős - de pont ő menne és pont emiatt "jaj még utoljára nézzünk körbe" nagyon.

köszi szépen! 

Előzmény: freyya (28358)
freyya Creative Commons License 2021.08.07 0 1 28358

Felmegy a kompra. Számomra is hihetetlennek tűnt, de tényleg. 

Előzmény: dusska (28357)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!