vannak krémek, kúpok, rostdús táplálkozás, gyakoribb mosakodás...
És a remény, hogy úgy jársz, mint én, az én aranyeres gondjaim a szüléssel oldódtak meg, ugyan el nem múlt, de a szüléses légzésgyakorlat fájdalommentessé tette a nagydolgaimat is;)))
Azért Zsó, mert akkoriban nem gyűjtöttük egy ideig a történeteket. Próbáltam egyzser összeszedni a hiányzókat, de az se nagyon volt meg, hogy kik szültek akkoriban, és 2-3 topikot végigböngészni azért durva lett volna. Szóval nyugodtan terjessze mindenki az egyéb topikokban, ahol szokott írni, hogy a régiek is nézzék meg, és ha nincsenek benne, szívesen bíeroom őket is.
Videken mondjuk, nem tudom, szamit-e, de Bp-en nem nagyon hallottam, h ne program csaszarral vennek ki a piciket, es h varnak-e a 38. hetig. Illetve addig, h magatol induljon.
Megara!!! Hát hogyne emlékeznék Rád!:-))) elköltöztünk időközben, azért váltottam kórházat, nagyon kényelmes, hogy ilyen közel van (négykézláb is át tudok menni, otthonkában is, ha arról van szó :DDDDD), de leginkább azért, mert itt van pathológiás újszülött osztály, amelyre remélem, nem lesz szükség! Hogy vagytok?
MaMy, igen, doki is ezt mondta, hogy sok pihenés, fekvés innentől. Idén a karácsonyi ajándékvásárlást online fogom intézni, éljenek a webáruházak és csomagküldő szolgálatok!:D Ő úgy tippel, hogy január közepén (36 hét) szülünk, szeretnék addig eljutni minimum!
Mindjárt egy kérdés: nektek hány héttel a szülés előtt rövidült meg a méhnyak? Nagyon tartom magam, hogy a 37. hétig eljussak, de ma (29+1) azt állapították meg, hogy megrövidült a méhnyak és enyhén kontraktilis a méh, ráírták a papírra latinul, hogy koraszülés veszélye, én meg szokás szerint bepánikoltam.
Pelle, köszönöm a legidősebb kismamás táblázat nevében az életbentartást. :-)
Timszike, szívesen beírom az első babádat is, főleg, ha van hozzá a weben elérhető szüléstörténet. :-)
Az indexesbabak.uw.hu táblázatba még mindig nem automatikus a bekerülés, minden babás, mamás topiknak megvan a maga táblázata, akik oda írnak, azok szoktak belekerülni a maguk kérésére. A táblázat régebben képként jelent meg, néhány év óta lett ilyen webes formája. Ha jól emlékszem kb. 2000-2001 óta létezik a tábla, én magam kisebb-nagyobb megszakításokkal 2001 májusa óta vagyok a kezelője. Az idők folyamán egyre bővült az eltárolt, és megjelenített adatok sora, így lehetséges az, hogy a régebbi történeteknél nincs meg néhány részlet. Viszont bárkit, aki az indexen szokott írni valamilyen nicknévvel, szívesen beírom az indexesbabak.uw.hu oldal szüléstörténetek rovatába, akár még a regisztrálása előtti történetét is. :-)
De jó, hogy reklámozod a topikot. Én is sajnálnám, ha kimúlna. Mondjuk nem az a baj szerintem, hogy nincs elég várandós mama, hanem az, hogy a korosztályos babás topikok már akkor létrejönnek, amikor a babák még meg sem születtek, és akkor - az egyszerűség kedvéért- mindenki csak oda ír, pedig ebben a topikban épp az a jó, hogy elvileg kizárólag a terhesség örömeiről, meg kínjairól szól.
Hátha fellendül a topik, mindig olyan szívesen nézek be ide:)
Timszike, ha még nem gratuláltam volna, most megteszem:D
(egyébként, ha valakinek kell bátorítás, a mai napig nem bántam meg, hogy Dömével olyan... számolok... 5-6 kismamás topikba írogattam. Igaz, ebből mára "csak" 4 maradt ezzel együtt, de olyan nagyon-nagyon sok barátot szereztem - nem beszélve a játékokról, ruhákról, infókról, akciókról, ajándékokról, nyaralásokról!!!, talikról, és még sorolhatnám! Úgyhogy ne akadályozzon az meg, hogy esetleg már írsz egy korosztályos topikba, gyere, gyere!!!)
"Lányok, lenne egy kérésem felétek: akik már régi motorosok erre, mint jómagam, emlékeznek rá, milyen nagy élet folyt az indexen a Szülés, terhesség 4.0 topikban. http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9173962Ez annyiban más, mint a babák kora szerint tömörülő topikok, hogy mind a terhesség különböző szakaszaiban lévő, mind már gyerekes anyukák fórumoznak, tanácsokat adnak terhesség, szülés témában. Ezen keresztül vezeti Allia már hosszú-hosszú évek óta az indexes babák születési híreit (gólyahíreket), szüléstörténetek is ezen keresztül kerülnek be a memoárok közé: www.indexesbabak.uw.hu oldalon meg lehet nézni. Ezen a topikon lehet bejelentkezni az indexesbabák táblázatba mint várandós anyuka, és később ezen anyukák történetei kerülnek be a gyűjteménybe. Sajnos, a topik forgalma elapadt az utóbbi időben, ebben mi magunk is hibásak vagyunk, régen hagyomány volt ott is részt venni, örömmel mentünk:-( kérlek benneteket, hogyha Ti is úgy gondoljátok és van kedvetek, jelentkezettek be a táblázatba, ne hagyjuk veszni ezt az indexes hagyományt, a mi társaságunkat is az index hozta össze;-)Köszönöm!"
En nagyon szivesen csatlakozom, bar az elso babamnal nem tudtam, h oda is kell irni ahhoz, h megorokitsek tablazatban a gyerkocot, de a "sajat" topicba tisztesseggel irogattam. Mikor kerdeztem, miert nem vagyok benne a tablaban, es beirnanak-e, eleg kajla valaszt kaptam, h hat talan sziveskedtem volna oda is irni.
A Zindexen keszultem a terhessegre (felkeszulos) aztan itt babaztam (2008 masodik) es megse irtak be a Zindexes babakhoz.
Rosszul esett, na.
Mi lenne, ha Allia beirna az elso gyereket is? :-) Lennel olyan kedves, Allia? :-)
Az orvosom oxitocint javasolt, úgy magyarázta, hogy sokadik szülésnél gyakori a primer fájásgyengeség, mert a méhizomzatban megnövekszik a kötőszöveti állomány az izomsejtek rovására.
aha, meg ha a kedves orvos megvarna, amig magatol a maga ritmusa szerint beindulna a szules es nem repesztgetne, akkor egyaltalan nem alakulna ki primer fajasgyengeseg, mert egyik leps kovetne a masikat. ne csodalkozzunk, ha a gyerek nem tud osszeadni, ha elotte nem tanitottuk meg neki a szamokat.
Én háromnál sem tapasztaltam, de a négy nekem is jobb. :-) Nálunk a 2,5 éves fiú énekel neki, és szakérti az éhségét, és a sírását, a 4 éves lány pelenkázni akarja folyton, és szintén énekel neki, a 8 éves fiú ringatja, büfizteti, és hozza, viszi, valamint az ölébe véve fürdeti.