Keresés

Részletes keresés

bankvilági idegenvezető Creative Commons License 2016.07.01 0 0 397

Erste az az OTP. :)

A Citilife sorsát még senki nem tudja. Egyenlőre marad minden.

Majd az Erste megálmodja egy idő után,mit is akar tenni a Life kártya tulajdonosokkal.

A 2010-2012 környéki Citilife kártyák biztosan nem lesz biznisz senkinek,mert azok még korlátlan visszatérítésűek. Ha ügyes vagy akár havi 10-15 ezer ft-ot is jóváírtak.

feltételezem,hogy kifogják nyirni hamarosan és felkínálják majd helyette a Jokert. Kb ennyi.

Előzmény: Petya79 (396)
Petya79 Creative Commons License 2016.06.30 0 0 396

Utánaolvastam a Citi Life-nak. Tényleg korrekt, és ott legalább nevén nevezik a költségeket (kártya havi díj). De nem úgy volt, hogy a Citibank idén egybeolvad az OTP-vel? Vagy ugyanúgy megmarad a Life kártya?

Ma aktiváltattam a OneCard kártyámat, és megkérdeztem, hogy ha valamelyik kártyával nem vásárolok az adott hónapban, akkor is felszámolják-e rá a havi zárlati díjat. Azt mondta az ügyintéző hölgy, hogy minden esetben. Vagyis ha csak a főkártyát használom, és a társkártyával nem történik semmilyen pénzmozgás, arra is ugyanúgy felszámolják a havi zárlati díjat.
Ha a Citihez hasonlóan ezt a költséget ők is havi kártya díjként tüntetik fel, akkor eleve nem is igényeltem volna társkártyát.
Remélem, hogy a társkártya díjmentesen lemondható majd, és nem kártya letiltásként könyvelik le, potom 12205 Ft-os költséggel.

Külön bohózat a 299 Ft/db áras limit módosítás. Abban a tudatban voltam, hogy ez első alkalommal ingyen beállítható, és csak a későbbi módosításokért kell fizetni, de tévedtem.  Egyesével fizethetek a kp felvét letiltásáért, a maximum napi vásárlási limit beállításáért, stb-stb, külön a fő- és társkártyára. Az ember még kezébe se vette a kártyát, de máris mínuszban van. :-) Röhejes.

A K&H Visa Classicnál a számlabefizetésre jár a visszatérítés?

Előzmény: helloeverybody! (394)
Kreta Creative Commons License 2016.06.30 0 0 395

Én mint fő fizetős kártyát használtam, így ha valami nagyobb költés jött, akkor korábban töltöttem föl. Azt is el tudom képzelni, hogy valami nagyobbat akarok venni, és túltöltöm, hiszen az a kártya van nálam, de ezekkel a megkötésekkel, már ezt nem tudom megtenni.
A visszatérítés jó, de most már azt érzem a Raiffeisen felől, hogy direkt olyan akadályokat állítanak, amiken könnyű elbukni. Ez már inkább a kitolás felé tart, mint jófej bankság felé.

Előzmény: helloeverybody! (394)
helloeverybody! Creative Commons License 2016.06.30 0 0 394

Nekem is úgy volt jó a OneCard, hogy a számlákat is azzal fizettem, meg egyéb önkéntes nyugdíjpénztári, egészségpénztári stb. díjakat, befizetéseket, de nálunk pl. hétköznap kaja nem sok fogy, inkább csak hétvégén, mert csak ketten vagyunk, így ebből a szempontból már megfontolandó a kártya megtartása akkor, amikor ott a Citi, ami azért még mindig kedvezőbb a hátrányai mellett is ezek után a megszorítások után.

Előzmény: Petya79 (393)
Petya79 Creative Commons License 2016.06.30 0 0 393

Én a Raiffeisen, K&H és az Erste hitelkártyákon kívül nem igazán találtam más kedvező alternatívát.

A OneCard Standard a mostani feltételek mellett szerintem kizárólag az olyan magam fajta csórónak éri meg, aki a jövedelme 90%-át élelmiszerre meg a rezsire költi.

Vagy legalábbis úgy hiszem, hogy ha valamivel magasabb jövedelmű lennék, biztosan nem mennék bele ilyen negyed éves regisztrációkba, meg mindenféle buktatókkal teli akadályokba (visszafizetések száma, nem választható visszafizetési határidő, stb.), hogy megérje nekem foglalkozni vele.

Előzmény: helloeverybody! (392)
helloeverybody! Creative Commons License 2016.06.29 0 0 392

Hát, ez nagyon gáz, úgy hogy azt hiszem, elköszönök tőlük, mihelyt júliusban lenyúlom a negyedéves 10ezret. Van még KH kártyám, de sajna az is csak 3ezret ad havonta. Ha vki tud jobbat, szívesen veszem, ha megosztja velem.Köszönöm.

Előzmény: Zegzug (391)
Zegzug Creative Commons License 2016.06.28 0 0 391

Mondjuk én tartom velük a lépést, nekem közel 3 éve van meg a hitelkártyám, én rajtuk tízezreket kerestem, cserébe a Raiffeisennek én eddig kemény ráfizetés voltam, mert még véletlenül sem tudtak 1 fillért sem leakasztani rólam a hitelkártájukkal:) Még csak nem is náluk vezetem a számlám:)

Inkább az lesz a röhejes, ahogy ezután a kártyájukat majd hirdetik új ügyfelek szerzése végett és elkezdik sorolni a leendő kuncsaftoknak ezeket a nyakatekert feltételeket, azok visítva menekülnek inkább más bankok felé:))

Amúgy ha nem bírják anyagilag, ne lengessenek be visszafizetést. Egyszerűbb lenne kevesebbet ígérni, de egyenes, átlátható feltételekkel. De ilyen csűrt-csavart feltételekkel magukat égetik.

Előzmény: Kreta (389)
Petya79 Creative Commons License 2016.06.28 0 0 390

Hát, én is elbizonytalanodtam picit, pedig még csak tegnap kaptam meg a hitelkártyám.
Túl sok dologra kell figyelni, sok a csűr-csavar. Ehhez képes pedig, a fő- és társkártya zárlati díját levonva az éves visszatérítés díja max. 25600 Ft.
A K&H-nál ugyanez évente max. 27000 Ft (40000 - fő és társkártya éves díja), úgy, hogy 2% a visszatérítés mindenre, és ingyen sms-t küldenek minden vásárlásról, és havonta az igénybe vett hitelösszegről + a fizetési határidőről.

Az már biztos, hogy a társkártyát hamarosan visszaadom, és a nejem a K&H-nál igényel majd saját hitelkártyát. Én egyelőre maradok a Raiffeisennél, de az is lehet, hogy mindketten a K&H-hoz megyünk. Ott, ami egyedül gáz, hogy nincsen netbank, csak ha a folyószámlát is náluk vezetem.

Kreta Creative Commons License 2016.06.28 0 0 389

Én már írtam az ügyintézőnek, hogy mikor mondhatom le a kártyát. Ez így használhatatlan. Van normális kártyám is, akkor majd azzal költök, nem lesz hitelesdi, de nem is kell regisztrálni, meg tölteni, meg minden vackot figyelni.

Előzmény: Zegzug (388)
Zegzug Creative Commons License 2016.06.28 0 0 388

Elég gáz ez a szabálymódosulás. Eleve ezt a regisztrálást sem értettem eddig sem, de most mégjobban arra játszanak hátha egyesek elfelejtik és akkor számukra most már nem kell pénzvisszafizetést fizetni.

De számomra a leggázabb, hogy negyedévente csak 4-szer tölthetem fel a keretet. Ami azt jelenti a havi keretvisszatöltés mellett negyed évente csak 1 alkalommal utalhatok a hitelszámlára és akkor is csak úgy, hogy nem haladja meg a keretösszeget 10e Ft-tal. Ehhez a kacifántos hülyeséghez külön gratula!

Teszem azt kétszer bérelek kocsit, -elvégre én elsősorban emiatt váltottam hitelkártyát-, ahol  mindig befoglalnak letétet, amit ugye később visszautalnak. Nos ezáltal már akkor ugrik is a pénzvisszafizetési kedvezményem?
Szóval ezekkel az idióta korllátozásokkal a Raiffeisen csak azt érte el, hogy lehet elkezdek körülnézni más bankok hitelkártyái között...

Előzmény: C_hris (387)
C_hris Creative Commons License 2016.06.27 0 0 387

Elég sok mindent kivettek a kiemelt kategóriákból is. Ráadásul most már nem csak a kiemelt visszatérítésekre kell regisztrálni, és még elég sok tényezőt beleraktak, amivel bukni lehet a visszatérítéseket. Hirdetmény itt

Előzmény: citis (386)
citis Creative Commons License 2016.06.27 0 0 386

Változott a visszatérítési program: módosításra kerül azon tranzakciók köre, amelyek a visszatérítés szempontjából nem minősülnek vásárlásnak.Ennek megfelelően nem kap 1 % pénzvisszatérítést a közüzemi és szolgáltatói számlák postahelyen vagy az adott szolgáltatónál vagy partnerénél, személyesen vagy interneten keresztül hitelkártyával történő kifizetése után. Ha Ön a számláit eddig hitelkártyájával fizette és továbbra is szeretne megtakarítani, akkor javasoljuk, hogy adjon csoportos beszedési megbízást a hitelkártya-számlája terhére.

helloeverybody! Creative Commons License 2016.06.15 0 0 385

Valóban megtévesztheti az embert.

Előzmény: Petya79 (384)
Petya79 Creative Commons License 2016.06.14 0 0 384

A megnevezéssel csak annyi bajom van, hogy ez így némileg félrevezető; hiszen a zárlati díj nem az x százezres hitelkeretre vonatkozik, hanem külön a fő-, és külön a társkártyára. Így pedig nem egyszer, hanem havonta kétszer kell azt megfizetni.

Olyan, mintha kártyadíjat fizetnék, csak nem éves, hanem havi bontásban. De mindegy, nincs jelentősége. Ha nem jár semmi kötelezettséggel, vagy pótdíjjal, akkor lemondom a társkártyát.

Előzmény: helloeverybody! (383)
helloeverybody! Creative Commons License 2016.06.14 0 0 383

A zárlati díjjal záráskor terhelnek meg, levásárolni nem lehet. Amúgy szerintem tök mindegy, hogy zárlati díjnak vagy havi díjnak nevezzük-e, mivel havonta felszámolják, viszont csak akkor, ha használja az ember a kártyát.

Előzmény: Petya79 (382)
Petya79 Creative Commons License 2016.06.14 0 0 382

A kondíciókban leírtakat idéztem én is korábban. Elolvastam újra, de nem lettem vele előrébb.
Magyarán a zárlati díj fogalma továbbra sem tisztázódott, de a korábban félkövérrel kiemelt szövegből én arra következtetek, hogy ez a kártyára szól. Amit Te említesz, vagyis hogy magának a kártyának nincs éves díja, az csak egy dolog, hisz' ettől függetlenül szolgáltatás még tartozhat hozzá (akár külön a fő-, és a társkártyára).

Amúgy ma délelőtt megigényeltem a OneCard Standard hitelkártyát, úgy, hogy társkártyát is igényeltem mellé. Ezúttal direkt rákérdeztem, az 597 Ft-os díj mire szól: a számlavezetésre, vagy a kártyára. Az ügyintéző hölgy újra azt állította, hogy a főkártyára 597 Ft, a társkártyára pedig még plusz 597 Ft lesz a zárlati díj, tehát így összesen 1194 Ft a havi díj. Bízom benne, hogy csak ő téved, és Neked lesz igazad, de erre egyelőre nem sok esélyt látok.

Kérdés, hogy ebben az esetben a negyedéves max. 10 ezer Ft-os visszatérítés is külön-külön értendő (10-10 ezer Ft), vagy az összevonva jár a fő- és társkártyára együtt 10 ezer Ft (?). Gyanítom, hogy inkább az utóbbi.
A másik, amit elfelejtettem a bankban megkérdezni, hogy a zárlati díj levásárolható-e (mint például az Erste banknál).
Mert ha csak az évi max. 40 ezer Ft-os visszatérítést veszik alapul, amiből még "lejön" a zárlati díjra költött ~14 ezer Ft (2x12x597), akkor az úgy elég karcsú. Ha ez így van, akkor ebben az esetben a társkártyának az égvilágon semmi értelme nincsen, és le is fogom mondani.

Előzmény: Sarkany (381)
Sarkany Creative Commons License 2016.05.26 0 0 381

Belinkeltem neked a kondíciókat. Olvasd el!

Előzmény: Petya79 (380)
Petya79 Creative Commons License 2016.05.26 0 0 380

Az addig stimmel, hogy maga az éves kártyadíj 0 Ft.
Nekem a havi zárási díj az,  ami némileg félreérthető (amit félkövérrel kiemeltem).

Előzmény: Sarkany (379)
Sarkany Creative Commons License 2016.05.26 0 0 379
Előzmény: Petya79 (378)
Petya79 Creative Commons License 2016.05.26 0 0 378

Köszi! Ha tényleg így van, akkor minden OK. Csak tegnap mintha nem ezt mondta volna az ügyintéző. Utánaolvasva a kondíciós listának, és az akciós feltételeknek, szintén félreérthető a dolog:

"Kártyahasználati díjak OneCard Hitelkártyák esetén:
- Vásárlás díjmentes
- Havi zárási díj (a számlakivonat készítésének napján kerül felszámításra, fő-, és társkártyára.) 597 Ft"

"Igényeljen most hitelkártyát, és elengedjük az első három havi zárási díjat legalább 300 ezer forint hitelkeret esetén! ... Az akció a főkártyával együtt igényelt társkártyára is vonatkozik."

Előzmény: Sarkany (377)
Sarkany Creative Commons License 2016.05.26 0 0 377

az 597 Ft-os havi zárlati díjat tulajdonképpen mi után kell fizetni?

A számlavezetésre.

Előzmény: Petya79 (376)
Petya79 Creative Commons License 2016.05.25 0 0 376

Egy kérdésem lenne a Onecard hitelkártyával kapcsolatban: az 597 Ft-os havi zárlati díjat tulajdonképpen mi után kell fizetni? A számlavezetésre, vagy a kártyára?

Mert ma voltam a Raiffeisennél, és mintha úgy emlékeznék, hogy az ügyintéző azt mondta, hogy 597 Ft a havi díj, plusz ha társkártyát igénylek, akkor az is 597 Ft/hó. Ez tényleg így van, vagy félreértettem valamit?

helloeverybody! Creative Commons License 2016.05.05 0 0 375

Én se kapnám meg, de nagyon drága lenne amúgy is, annyit meg nem vásárolok.

Előzmény: Petya79 (374)
Petya79 Creative Commons License 2016.05.03 0 0 374

A Gold a tehetősebb rétegnek, főleg a gyakran utazgató üzletembereknek éri meg. Nálam eleve nem játszik, mert nincs is akkora igazolt jövedelmem, hogy egyáltalán igénybe vehessem. :-)

Előzmény: helloeverybody! (370)
Petya79 Creative Commons License 2016.05.03 0 0 373

Köszi! A 0 Ft-os készpénzfelvételi limit pont azért lenne jó, hogy még csak véletlenül se lehessen használni egy ATM-nél (mondjuk figyelmetlenségből a bankkártya helyett). Vagy ha minimum 1000 Ft-ra lehetne beállítani a limitet, az is jó, mert olyan kis összeget nem szoktunk felvenni.

A fix havi keretnél pedig arra céloztam, hogy a bank kérés nélkül ne változtassa a felhasználható keretet. Hallottam már olyan bankról, ahol valakinek a felhasználható keretét egy idő után a fizetésének 2/3-áról aztán a duplájára módosították.
A negyed éves visszatérítés max. összege - ahogy helloeverybody! is írta - valóban csak 10 ezer Ft (plusz ezen felül a partnerek kedvezménye, de ez nálam nem túl jelentős összeg lenne). Ez azért egy fontos szempont, mert ha levonom a 600 Ft-os havi díjat, akkor azt a cirka 2700 Ft/hó 'tiszta nyereséget' talán a Jokerrel is el tudnám érni.
Ennek tudatában a 800 Ft-os automatikus megbízás szolgáltatás végképp nem éri meg. Sőt, ha jól értelmezem a kondíciós listában olvasottakat, ez a szolgáltatás (keretfeltöltő szolgáltatás) pillanatnyilag 989 Ft.

"A visszatérítés napja a negyedévet követő hónap 26.-ka, nem választható."
Bocs, itt rosszul fogalmaztam! Nem a pénzvisszatérítésre, hanem az általam felhasznált hitel visszafizetésének napjára gondoltam. Annak az időpontja nem választható? (pl. a munkabér átutalását követő napokban)

Mindenesetre szerdán találkozom egy Erstés ügyintézővel, aki tájékoztat a Joker hitelkártyáról. Ha a Joker valamivel kevesebbet térít vissza, más tekintetben viszont kedvezőbb, esetleg "biztonságosabb", akkor azt választom. Utóbbinál a kártyadíj levásárolható, bár ez számomra még nem teljesen tiszta, hogy ezt hogyan értelmezik. Na mindegy,  majd kiderül, melyik éri meg jobban...vagy hogy egyáltalán megéri-e bármelyikkel foglalkozni. Mert ha csak 10-15 eFt-ot nyernék vele, akkor a lehetséges kockázatot is mérlegelve hagyom az egészet a fenébe.

Előzmény: Sarkany (368)
Petya79 Creative Commons License 2016.05.02 0 0 372

"Akkor érdemes belépned egy egészségpénztárba."

Nagyon köszönöm, ennek utána fogok járni! Van, hogy egy hónapban ettől jóval több is elmegy gyógyszerre, sajnos.

Előzmény: FOMA (367)
helloeverybody! Creative Commons License 2016.05.02 0 0 371

Elnézést, nem havi használati díj van, hibásan fogalmaztam, hanem zárási díj. Az más kérdés, hogy amikor egy hónapig nem használtam, akkor semmit nem fizettem.

Előzmény: helloeverybody! (370)
helloeverybody! Creative Commons License 2016.05.02 0 0 370

Nekem is van OneCard Standard, de nincs számlám náluk. Most meg valami akció keretében, el is engednek háromhavi díjat, viszont ahogy most alaposabban megnézem, úgy tűnik, a Goldnál is van 597 Ft-os havi használati díj az éves díjon kívül, úgy hogy azt alighanem elnéztem az előbb. Ha ez igaz, akkor viszont szerintem a Gold már nagyon drága. Amúgy a kártya nem rossz, csak kár, hogy a visszatérítés összegét erősen lecsökkentették ők is.

Előzmény: Petya79 (366)
helloeverybody! Creative Commons License 2016.05.02 0 0 369

Kicsit pontosítanék. A negyedéves pénzvisszatérítés valóban max. 30ezer, de csak OneCard Gold hitelkártyánál, amelyiknek viszont nem havi, hanem éves költsége van, még pedig, ha jól látom a hirdetményben, 16.982 Ft. Ezért ugyanakkor kap az ügyfél, baleset-, poggyász- és betegségbiztosítást is. Akinek ez túl drága, vagy nem költ olyan sokat, az választhatja a OneCard Standard hitelkártyát, aminek nem éves díja van, hanem ún. havi zárási díja, amit nem számolnak fel, ha nem használja az ember. Ennek összege 597 Ft/hó. Ugyanakkor itt a negyedéves pénzvisszatérítés összege már max. csak 10ezer Ft lehet. A hitelkeret eredetileg megállapított összegét, úgy tűnik, maguktól nem emelik, csak ha kérelmezi az ember a szükséges dokumentumok (pl. kereset igazolás) benyújtásával.

https://www.raiffeisen.hu/documents/10423/161875/lakossagi_bank_hitelkartya_kondicios_lista.pdf/ffbd6de7-5828-409a-8e08-01929a522199?version=1.18

Előzmény: Sarkany (368)
Sarkany Creative Commons License 2016.05.02 0 0 368

Megpróbálok válaszolni a kérdéseidre, már amelyikre tudok. :)

- beállítható-e 0Ft-os készpénzfelvételi limit

Nem érdemes készpénzt felvenni a hitelkártyával, mert drága.

- maximalizált-e a havi pénzvisszatérítési keret

Negyedéves visszatérítés van, max. 30.000,- Ft/év értékben.

- mennyi a kártyadíj, illetve levásárolható-e

Nincs kártyadíj.

- mennyi a havidíj

597,- Ft/hó

- az alap szerződésben vagy nyilatkozattal fixen tartható-e a havi keret

Ezt a kérdést nem értem.

- választható-e a visszatérítés időpontja

A visszatérítés napja a negyedévet követő hónap 26.-ka, nem választható.

- mennyi a türelmi időszak

Az elszámolást követő hónap 10-ig kell az elszámolásban kimutatott tartozást feltölteni. Feltölthetsz ennél kevesebb összeget is (min. 5000,- FT, de a tartozásra magas a kamat.)

- van-e automatikus megbízás a hitelkártya tartozás rendezésére, és milyen szolgáltatási díjjal

Van. Nem emlékszem pontosan, kb. 800,- Ft/hó

- van-e sms egyenleg, vagy fordulónapi tájékozató sms-ben, és ennek milyen díja van

Rendelhető hozzá, a Raiffeisen honlapján megtalálható a hitelkártyával kapcsolatos valamennyi kondíció.

Előzmény: Petya79 (366)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!