Ha valaki idejön, hogy van egy egetrengető ötlete, ami minden szempontból hülyeség, de köti az ebet a karóhoz akkor is, amikor többen írjuk neki az építő javaslatokat, azt elég rövid távon szétsavazzuk.
Ha valaki jön és értelmes kérdést ételmes módon tesz fel és ezeket még meg is fontolja (függetlenül attól, hogy hogy oldja meg végül), annak örülünk. Asszem az elejének a nehezén mindannyian túlestünk és sokszor igen szar volt.
Ezt nem is gondoltam volna, hogy van még olyan fórum ahol így segítőkészek ..
Ez egy vízi ketyere "műszerfala" lenne. Kb 1 órát megy egy tankolással. Szóval az elektronika kb 1-3 óránként lenne kikapcsolva. Szeretném ha valami mutatná, hogy kb mennyit ment az utolsó tankolás óta. Az lenne a leg jobb ,ha automatikusan indulna és megállna. Így nincs felejtve és nincsenek felesleges gombok. Tankolásnál úgy is áramtalanítva van.
Ha esetleg valaki vállalja maszekba a befejezést az is érdekel!
Digitális lábon mérek fordulatot hall szenzorral. Azt szeretné, hogy ha megy a motor (leng a jal) induljon egy stopper és álljon le, ha megáll, folytatódjon ha újra leng a jel. Nekem annyit sikerült, hogy indul a stopper, megáll és sajnos a következővel nulláról indul. Azt szeretném, hogy ne nullázódjon csak ki-be kapcsolásnál:)
Az oled kijelzők meghajtói eléggé sokféleképp vannak megírva. Nincs általános szabály arra, hogy melyik az ideális programszerkezet, ami megoldja azt, amire szükséged van. Amit Alpári Gnác írt, az áll, a probléma az, hogy nem minden esetben egyértelmű, hogy pontosan melyik programrészt kell megismételni a setup()-ban. De van más mód is egyébként, több is.
Vannak, akár online is konverterek, amikbe betöltöd a képet, mondjuk bmp-ben, megadod a felbontást és kiköpi a hexa kódot, amit rá kell tölteni a kijelzőre.
Mélyebben nem használtam, mert úgy döntöttem, elég nekem egy cégnevet kiírni, de tudom, hogy van ilyen.
Egy nagyon alantos dologban kérnék segítséget. Már hetek óta nem jutok rajta túl. Kész a kis programom. Már csak egy indító képet szeretnék 5másodpercre.128x64 oled kijelző.
Van egy arduino alapú pedálom szimulátorhoz. A fejlesztője már messze jár... A Steames Eurotruck Simulator 2 kifagy tőle, de működik nem Steames Scania alatt. Fizetős és sürgős megoldást keresek Budapesten.