eh, akkor pálinkát lehet inni, meg rumot...., hisz a bor alkoholos szeszes, a pálinka meg jó bor helyett is, nemde, vagy ti unicumot isztok, netán ágyaspálinkát, vagy svédkeserűt, jó gyógyfüves, nemde?
Ja tudom, az adventi vegetáriánus ételrecipéket valljátok üdvőzítőnek, pl. az élesztő fasírtos gyümölcsleveket kis ezzel azzal, hogy a gyomorba szeszfőzés által bóduljatok?
Gratulálok és mond meg a teológiai agytrősztjeitek géniuszi elméik mennyire mennyei áldással ékes! :)
jaja, a mellébeszélés az a margói megjegyzés, amit a ti klisétek nem bír el, így nem csoda ha lesöpritek az igazságot, hogy heélyében egy damgóg badarságot dicsőítsetek! :)
nagyon elferdíted az igazságot, azt gondolom, hogy itt pár nik az aki a másikat kigúnyolja akik érdembnen szólnak a topik tartalmához, kifigurázzátok jó szektahívőként..., de linkelek egyet mégis olvass és tanulj!
" Mennyire káros az alkohol az élelmiszerekben? Elvileg az alkohol kis mennyiségben ártalmatlan, és a szervezetünk a természetes erjedési folyamatok által valamelyest már hozzászokott az alkoholhoz. Ezenkívül a szervezetünk is termel valamennyi etanolt, ami alkoholtartalmú …
Mennyire káros az alkohol az élelmiszerekben? Elvileg az alkohol kis mennyiségben ártalmatlan, és a szervezetünk a természetes erjedési folyamatok által valamelyest már hozzászokott az alkoholhoz. Ezenkívül a szervezetünk is termel valamennyi etanolt. Az alkoholtartalmú élelmiszerek miatti kockázat jelentéktelen. Ha többnyire otthon főzünk, és az ételeinket frissen fogyasztjuk, nem készen vesszük, biztosan elkerülhetjük az ételekben előforduló alkoholt. Hacsak nem teszünk mi magunk bele, amikor például a gombás rizottóra még egy kis fehérbort is öntünk, vagy ha a sült húst vörösborral készítjük, a desszertbe rumot teszünk stb. Azonban sok készételben eleve található alkohol, és a címkén ezt nem mindig tüntetik fel. Még az alkoholmentesként árusított sör is tartalmaz némi alkoholmaradványt. Alkoholtartalom feltüntetése az árucímkénAz alkoholt az összetevők listáján fel kell tüntetni. Az árucímkéken az alábbi neveken szerepelhet: etilalkohol, etanol, alkohol, borszesz, szesz, spiritusz, C2H5OH (az alkohol kémiai képlete). Az alkoholt azonban csak 1,2 térfogatszázalék felett kell megadni. 0,5 térfogatszázalék alatt az élelmiszer az „alkoholmentes“ jelzőt kapja. Az alkoholt tartalmazó élelmiszerek csomagolásán ezt fel kell tüntetni, mégis van egy sor kivétel, amikor erre nem kerül sor. Nem alkalmaznak jelölést a következő termékek esetében: – éttermekben és büfékben kapható mártások és szószok, flambírozott ételek, gyümölcssaláták; – cukrászdák csomagolatlan élelmiszerei, például sütemények, fagylaltkelyhek; – édességek (pl. marcipán, praliné) – élelmiszerek kisméretű kiszerelésben (pl. húsvéti csokitojások töltve, befőttek és lekvárok kicsi üvegben); – élelmiszeraromák, melyekben az alkohol oldószerként van jelen
Alkoholt tartalmazó élelmiszerek Az ecetben, a kefirben, a kenyérben és a bio gyümölcslevekben levő elenyésző mennyiségű alkohol a természetes erjedési folyamat eredménye. A teában szaporodó kombucha gomba is termel alkoholt.
Egyes készételeknél az alkoholt ízfokozóként vagy tartósítószerként használják. Ez az édességek, a levesek, a halételek, a szószok és a befőttek némelyikére jellemző. Számos gyógyszerben szintén van alkohol, mivel a gyógynövény hatóanyagai alkoholban oldva fejtik ki a hatásukat. A táplálékkiegészítőkben is gyakran van alkohol (pl. svéd keserű). "
ha az oinosra nézel és látod gyönyörű színeit villódzni, ne nézd, csukd be a szemedet..., a borról ha tudod, hogy szeszes, már a 21. században vagyunk, vagy te még az első században éled magadadventistaságos kereszténységét?
Ha tudod, hisz a palackozott borokra is rá van írva, hány százalék alkohol tartalmú, ne vedd meg, ellenben a szeszes mustot, vagy a szeszes szőlőlevet nyugodtan megihatod, igaz nagyon kis mennyiségben van benne alkohol, , vagyis szesz, mert nektek a viszolygásotok a szeszben mérhető, így ne idd az oinosos itókát, ha nem tudod hogy van benne minimálisan is szesz, akkor jó sokat megihatsz belőle ártatlannak tudva.... :)
halvány gőzöd sincs a borászati lultúráról, most próbálsz teológiai oinosozásba, pedig jól érthető írásokat adtunk, de neked csupán ami tény, azvicces, ez olyan, hogy a hitetett embert feszítővassal sem lehet a falvédőről leszedni...., annyira odaragadott, nem? :)
S miért is repesztetnék szét a tömleiket? Ha a fortyogtatás volt volna a cél, elébb kádban erjesztgetik ki s csak utána töltik ki tömlőkbe, hogy kíméljék azokat, csakhogy az mán nem oinos neos, de ezt nyilván tudtad - vagy oskolázatlan volnál tán...?
Újbortól. Magyar mondatba nem irkálunk pivo-t sör helyett, caldo-t meleg helyett vagy arbeitsumfehigkeitsbescheidigungot munkaképtelenségi igazolvány helyett.